ט' באב

noamgk

New member
בקשה ללב היהודי.

"אֵיכָה יָשְׁבָה בָדָד הָעִיר רַבָּתִי עָם הָיְתָה כְּאַלְמָנָה רַבָּתִי בַגּוֹיִם שָׂרָתִי בַּמְּדִינוֹת הָיְתָה, לָמַס." לא יזיק לאף אחד להקדיש 5-10 דקות לקריאת מגילת איכה (חמישה פרקים בלבד), לזכר חורבן הבית ונפילת רוחו של העם היהודי ביום זה. אפילו לא צריך לפתוח תנ"ך: http://kodesh.snunit.k12.il/i/t/t3201.htm בתקווה ובאמונה לבניין הבית ולגאולת ישראל במהרה בימינו.
"תַּם-עֲוֹנֵךְ בַּת-צִיּוֹן לֹא יוֹסִיף לְהַגְלוֹתֵךְ פָּקַד עֲוֹנֵךְ בַּת-אֱדוֹם גִּלָּה עַל-חַטֹּאתָיִךְ"

האמת שלי זה יזיק.

איך היית מרגיש אם הייתי מפנה אותך לקרוא איזה פרק מהקוראן, ואומר לך שלא יזיק לך לקרוא קצת ממנו?

noamgk

New member
במקרה לא פניתי אליך.

אתה אמנם יהודי, אבל אני מבין את הסלידה שלך מכל דבר שקשור לדת. אז למה לפתוח הודעה כזאת, שמלאה בשנאה לדת, בשירשור שנפתח כולו בגלל תשעה באב? וזה באמת לא יזיק לי לקרוא פרק מהקוראן (ואני קראתי קצת מהקוראן). לך זה לא יזיק לקרוא את מגילת איכה כי אתה חלק מהעם היהודי, ומה שכתוב שם קרה וזה קשור אליך באופן ישיר. אף אחד לא יכול להכחיש שבית המקדש היה קיים. אף אחד לא היה לוקח על עצמו צום רק בגלל התירוצים שאתם מביאים נגד התנ"ך ("בריחה", "סיפור ממכר"). בית המקדש היה מרכז רוחני לכל עם ישראל, ובנפילתו שרר אבל גדול על העם. ולכן לא יזיק לך להתחבר קצת למקורות שלך. ואני מבקש ממך לא להגיב יותר. זה שירשור שנפתח במיוחד ליום הקשה הזה, ואתה מנסה לפתוח בו דיון אחר לגמרי. חושב שזה יזיק לך? אל תקרא. אין חיוב לזלזל באמונות של אחרים, אתה יודע.

למרות שביקשת לא להגיב,

אני רק רוצה להתנצל ולבקש סליחה אם קיבלת את התחושה שזילזלתי בך או באמונתך. זאת לא הייתה מטרתי ואני מצטער אם זה מה שהבנת. פשוט יצאתי כנגד אלה המנסים להחזיר בתשובה בכל הזדמנות. באמת שאני מתנצל ומצטער אם חשת שזילזלתי, סליחה.

יוֹאב

New member
שרשור ט' באב

תפתחו בפורום דתיים. אחרת, אל תעיר לאף אחד על שום תגובה שלו.

kobik15

New member
תגובה מגעילה ומתנשאת

ואת זה אני אומר בתור שמאלני חילוני

NimrodOZz

New member
אתה ממש משעשע

אם לא היית רציני עוד הייתי חושב שאתה בדרן. בנתיים לא הזיק לאף אחד לקרוא ספר. בטח שלא כזה שיש לו מידה מסויימת של שייכות לתקופה. אם אתה חושש שזה יזיק לך אתה בסרט פארנויה אמיתי. עוז.

LordOfSpells

New member
אבל אני על מות בניין

שהיווה מרכז דתי רוחני. כשם שאבל אני על נשק שנהרס, על איזור כבוש ששוחרר מכובשו, על מפעל תחמושת שפשט רגל ועל קיום שלום כללי ואהבה בין בני-אדם. אבל רגע... אינני אבל אף לא על אחד מהפריטים שציינתי לעיל, ומדוע שאחוש צער ויגון באבלי על בית-המקדש? שהרי בית המקדש נוגד בהוויותו ובקיומו את ערכיי ומוסריי לעולם טוב יותר שבו מוסריות האדם נובעת מהבנתו את העולם ולא מספר מיושן או חוקי חמורבי. אשמח אם משהו פה יכתוב לי את דינו של בן סורר ומורה, על-מנת שאוכל לראות עד כמה הדת שייכת לימנו הנוכחים. כמו-כן, כידוע לרוב, חזרה בתשובה של הבעל אבל לא של האישה היא עילה לגירושין בהן האישה אשמה. ולא חסרות דוגמאות אחרות לחשכת המחדל הנקרא "יהדות", או כל דת אחרת בעולם. ונסיים בכך שהשיר שהחל להתנגן לו לפתע ברקע מתאים מאוד, כותרתו היא Free Speech For the Dumb. [וכן, עכשיו יקומו אנשים ויפנו את משפטי האחרון כנגדי, אך אני מאמין שברורה לכולם כוונתי באומרי את דבריי.] [שימו לב שהודעה זו נשלחה אחרי ט' באב כדי לא לפגוע באלה האבלים.]

ורק אני עוד מחכה שהצום יעבור?

מה כותבת התורה על בן סורר ומורה? מהו בכלל בן סורר ומורה? האם היה בהסטוריה אחד כזה? מה אומר החוק הישראלי על זכויותיו של רוצח ראש ממשלה? מה אני רוצה לומר? חוקים קיימים, וטוב שכך. אם יש לך טענות כלפי החוק היהודי - בבקשה, למד אותו על בוריו. הכר צדדים נוספים מלבד אלו שנוהגים להציג אותם כלפי הדתיים כדי שיתרצו אותם. או אז אוכל לדון איתך גם על הנקודות הקטנות והקיצוניות הללו שהבאת.

תגובה

עולם מוסרי ביותר יכל להיות לנו אם המוסריות הייתה ערך שכל אחד היה מפתח ומגדיר מהבנתו את העולם. בהחלט. אשמח אם משהו פה יכתוב לי את דינו של בן סורר ומורה, על-מנת שאוכל לראות עד כמה הדת שייכת לימנו הנוכחים הדת היהודית אינה מסתכמת בדינו של בן סורר ומורה - אכן, אין זה רלוונטי בימינו, מכיון שהתנאים הדרושים למקרה כזה לא קיימים. (סנהדרין..) ידוע לרוב - אינני יודעת על מה אתה מדבר. אני מכירה זוגות שחיים ביחד - על אף שאחד מבני הזוג חי אורח חיים דתי. אז, אצטרף לאלו שמפנים את המשפט כנגדך. לילה טוב!

למעלה