ט' באב

LordOfSpells

New member
הסבר קצר:

דינו של בן מורה וסורר הוא מוות בשריפה א םאינני טועה. נכון, זה אחד מהדינים, וזה דין שלא באמת נועד להתבצע מעולם, אבל עצם קיומו "לשם הפחדה" מראה על משהו דפוק במערכת הקרויה דת. והבנת הנקרא חמדתי, כתבתי שזו עילה. ולא תמיד כשיש עילה לגירושין הזוג נפרד.

NimrodOZz

New member
צר לי אך הבורות שלך עולה על גדותיו

הוירטואלים של הפורום... אתה זורק כל מיני משפטים ומנסה ליצור הקשר על מנת שנבין מהם דעותיך בעניין הדת היהודית. נראה שיש לך עוד הרבה ללמוד. כמו למשל שמה שקובע הוא מבחן המציאות ומבחן התוצאה ולא החוק היבש (בשביל זה יש תורה שבעל פה, אם אתה יודע מה זה). כך גם בבן סורר ומורה (שעונשו אגב הוא סקילה באבנים ולא שריפה, עוד נקודה לרעתך) הגדרתו, זיהויו וקביעת דינו כולה מסתמכת על התורה שבעל פה שקבעה כבר אז וקובעת אף היום שמקרה כזה מעולם לא קרה והוא נועד בעיקר על מנת שיהיה שכר ללומדים (עוד מצוה שלא כתובה בחוקי ח'מורבי: ללמוד לשם הלימוד ולא על מנת לתקן את העולם). לעניין החזרה בתשובה: כידוע לרוב הוא לא יתר מפיקציה שלך. אין לך משוג איך הדברים קורים באמת, אל תתאמץ אפילו להביא לי דוגמא כי כנגד יש לי דוגמאות אחרות לזוגות מעורים שחיים בשלום שלוה ובלי גירושין. הבורות ממשיכה לעלות כשאתה טוען שחזרה בתשובה של האיש היא עילה לגירושין וש"האשה אשמה" בפעם האחרונה שבדקתי את ההלכות הרלונטיות בדיני גירושין לא מופיע שום סעיף כזה והכל בדית מלבך. אתה ציטטה שיר, באותה מידה אני יכול לכתוב את הציטוט הבא "מי שאין לו עבר, ההוה שלו מוטל בספק ועתיד לא יהיה לו". עוז.

LordOfSpells

New member
התבלבלתי.

בקשר לשריפה, אך כתבתי שזה דין שלא בוצע מעולם. אולי פספסת, אולי לא רצית להפנים. וזה שמשהו הוא -עילה- לגירושין לא אורמ שברגע שהוא יקרה יתרחשו גירושים, זה אומר שזוהי סיבה מספקת בשביל הבעל במקרה וירצה להתגרש. תקרא ותפנים לפניי שאתה מגיב.

NimrodOZz

New member
"סיבה מספקת"? תמהני.

על מה אתה מדבר? בית הדין הרבני יחשוב שזו סיבה מספיק טובה כדי להתגרש והאישה המסכנה תהיה חייבת להסכים? שוב אתה מראה כמה אתה לא יודע. עוז.

מה זה ט' באב?

זה לא משהו שקשור לאירועים שהיו בהיסטוריה הרחוקה? או שאני מתבלבל..

לא יכול להיות

שההיסטוריה משפיעה עלינו. נולדנו בלי שום קשר לעבר, למוצא ההורים למה שקרה להם ולהוריהם בעבר. החלטות שלהם לא משפיעות כלל עלינו ועל ילדינו

אבל יש מיליון...

אירועים שקרו לפני המון שנים... למה דווקא זה? כי זה קשור לאלוהים שלכם?

למעלה