יאללה טוודל!

trilliane

Well-known member
מנהל
באסה, בינתיים במקום השני...

trilliane

Well-known member
מנהל
דווקא לא נפלתי ממנה... לא ברור לי הציון הגבוה

אולי אני צריכה לצפות שוב. באסה לבת', ירדה למקום השלישי וגבי עוד לא אמרה את מילתה האחרונה...

trilliane

Well-known member
מנהל
אוקי, אמרה את מילתה... והייתה לה טעות גסה

וגם תרגיל די פושר למען האמת... ובגד גוף נוראי. מה זה הכסוף הזה?! ממש לא מחמיא לגוון העור שלה ובכלל, היא נראית כמו מראה.

trilliane

Well-known member
מנהל
צפיתי שוב במוסטפינה ועדיין לא נפלתי

נתחיל מהסוף: הייתה לה נחיתה טובה והתרגיל היה נקי יותר, אבל התחושה הייתה שזה בעיקר כי היא פשוט לא עשתה בו הרבה... בת' עשתה הרבה הרבה יותר וחבל לי שצעד בנחיתה (שזה אפילו לא מה שהיא עשתה במכשיר עצמו) זה מה שקלקל לה.

התחרות הייתה מותחת וברמה גבוהה מאוד אבל בעיניי זה זהב קצת מאכזב. לטעמי זה לא היה תרגיל של אלופה אולימפית, ועכשיו אם ישנו את הניקוד ויורידו את חשיבות דרגות הקושי ויעלו את משמעות העונשים זה אומר שלפעמים אפילו נחיתה לא טובה אחרי תרגיל מרשים בהרבה תבטל את רוב העבודה הקשה על המכשיר וחבל (ובניגוד לסוס הקפיצות שבו נחיתה היא העיקר, במקבילים או בקורה זה לא המצב).

נעממהה

New member
יש הבדל בין תרגיל מרשים לתרגיל קשה

תראי, מוסטפינה מבצעת את אחד התרגילים הקשים בעולם. גם אם הוא לא הרשים אותך.
את אומרת ש-"לא נפלת מהתרגיל", אך אולי כדאי שתשאלי את עצמך בכנות- מה רמת ההבנה שלך בתרגילי המקבילים? האם את מזהה אלמנט כאשר הוא מבוצע? האם את יודעת מה דרגת הקושי של אלמנט כשהוא מבוצע?
שלא תביני לא נכון, פשוט אם התשובות הן "לא" לשתי השאלות האחרונות, אני לא יודעת איך אפשר להגיד ש"הזהב מאכזב".

בת' טווידל גם כן מבצעת את אחד התרגלים הקשים בעולם, ואת המרשים מכולם ללא ספק, אבל העניין הוא שלא מקבלים ניקוד ע"פ מס' ה-"אווווווווו!!!" שיש בקהל.

כתבת שמוסטפינה לא עשתה הרבה בתרגיל שלה וש-"בת' עשתה הרבה הרבה יותר". זה פשוט לא כך. את שופטת ע"פ מה מרשים אותך, אבל לא כל מה שמרשים הוא בהכרח גם הכי קשה. מוסטפינה עשתה בדיוק כמו בת' (דרגת הקושי הזהה שלהם תעיד על כך), אלמנטים ופירואטים קשים שאת כנראה פשוט לא מזהה (גם אני לא מזהה את כולם) ולכן קשה לך להתלהב מהם.
אפשר לראות זאת במכשירים נוספים. קחי למשל את המקבילים השווים של הבנים- האלמנטים המרשימים שם הם כל הדאבל סאלטות למיניהם, אך יש הרבה אלמנטים קשים מאוד שבעין לא מיומנת מספיק יראו כפשוטים. דנאל לייבה האמריקאי זכה בזהב באליפות העולם האחרונה ללא דאבל אחד על המקבילים.

ועוד דבר. ירידה ממכשיר היא חלק בלתי נפרד מהתרגיל. אי אפשר להפריד ביניהם. כמו שאת נוהגת להגיד- זה הספורט ואין מה לעשות. אי אפשר להגיד "נחיתה לא טובה אחרי תרגיל מרשים בהרבה..." או לומר שהצעד בנחיתה זה "אפילו לא מה שהיא עשתה על המכשיר עצמו" כי הנחיתה כלולה בתוך התרגיל. לשיטתך אפשר לעלות על המקבילים, לעשות תרגיל ולרדת בקפיצה קלילה ואלגנטית למזרן, אלי אפילו להתיישב עליו כי זה "לא על המכשיר עצמו"...

trilliane

Well-known member
מנהל
את צודקת, ואשמח להסבר על האלמנטים שלה

אני מזהה בעיקר עזיבות, תפיסות מיוחדות, דברים שקל לראות בעין (ובתרגיל של בת' זה היה בולט מאוד). לא זיהיתי בתרגיל של מוסטפינה משהו מיוחד שאחרות לא עשו.

לגבי הנחיתה, זו ממש לא שיטתי ולא טענתי לרגע שהנחיתה לא חשובה, אלא שבכל זאת היא לא העיקר במכשיר הזה והפרופורציות של הנחיתה בתוך תרגיל מקבילים לעומת קפיצות זה משהו שונה, ולכן אני חוששת שהשינוי בשיטת הניקוד יהיה לרעה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, ראיתי עכשיו את השידור החוזר בערוץ 1

ומירי וג'קי די הופתעו מהציון הגבוה שהיא קיבלה (היו שם הרבה "וואוו" ברצף) גם הם לא ציפו לזה... (אם כי מירי הייתה מרוצה ואמרה שהיא מתעמלת מצוינת ושהיא אוהבת אותה מאוד ועוקבת אחריה כבר זמן רב). ג'קי הוסיף שהיא השוותה את דרגת הקושי בכך שהוסיפה ירידה קשה ונחתה מצוין (מה שאולי מסביר למה על המקבילים זה נראה פחות מרשים).

cubano1

New member
הירידה הזאת לא חדשה

מוסטפינה מבצעת אותה באופן קבוע כבר יותר משנה, אולי יותר.

trilliane

Well-known member
מנהל
הוא לא טען שהיא חדשה

אני הבנתי שהוא מתייחס לכך שהתרגיל עצמו היה בדרגת קושי נמוכה יותר משל טוודל אבל בזכות התוספת של ירידה קשה יותר היא השוותה את דרגות הקושי.

cubano1

New member
גם לא מדויק

דווקא טוודל עושה ירידה קשה יותר בהשוואה למוסטפינה (F לעומת E) אך לא מחברת אותה לשום אלמנט אחר
מוסטפינה עושה את הירידה שלה (E) ישר אחרי שמש עם פירואט מלא(D) - מה שנותן לה בונוס של שתי עשיריות.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת מה זה "לא מדויק"; הוא לא ניתח את זה

זו הייתה אמירה קצרה מאוד שבירידה היא השוותה את דרגת הקושי, הוא לא פירט יותר מזה ואני מביאה כאן דברים מהזיכרון שלי אז זה גם לא הוגן להיטפל לניסוח.

cubano1

New member
לא מדויק זה לא מדויק

ההבדל בין הירידות שווה בערך עשירית, מה שאומר שגם התרגיל עצמו הוא בערך שווה ערך.
ההבדל היחיד, וזה משהו שמישהו שמבין עניין אמור להבין, הוא שהאחת מתמחה בעזיבות, והשניה אוספת את הניקוד שלה בפירואטים ובכל מיני וריאציות של שמשות + פירואטים.
נקודה...

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב, הוא לא אמר והוא לא לא-אמר

הוא נתן התייחסות קצרה ולא מפורטת אז באמת שאני לא רואה טעם לנתח את זה מעבר לכך מעבר לרצון לנגח את הבן אדם ואין לי רצון להיות חלק מזה.

cubano1

New member
את העלית את זה

במסגרת הדיון על האיכות, או חוסר האיכות של הפרשנות האולימפית

trilliane

Well-known member
מנהל
אה, לא... הדיון הזה לא על איכות הפרשנות

אלא על הציונים שלהן. כאמור, אין לי שום כוונה לשפוט אדם על משהו שהוא לא התייחס אליו מפורשות אלא רק בגדול ובלי פירוט. זה לא הוגן בעיניי וזו בטח שלא הייתה המטרה שהעליתי את זה.

נעממהה

New member
עם כל הכבוד למירי וג'קי

אני לא מחשיבה את ההפתעה שלהם למשהו שמצריך התייחסות. עם כל הטעויות וההערות הלא קשורות, אני קיבלתי את הרושם שהם לא צופים בהתעמלות חוץ מאשר באולימפיאדה ועל כן מופתעים מכל מיני דברים שהם די צפויים.
יכול להיות שאני טועה, אבל היו רגעים שהם הפגינו חוסר ידע בסיסי ועל כן הם לא אינדיקציה לתרגיל טוב או לא.

trilliane

Well-known member
מנהל
את טועה בוודאות

אין מצב שג'קי צופה בהתעמלות רק באולימפיאדה, ולגבי מירי, לא רק שהיא הצהירה שהיא עוקבת, היא גם משדרת קבוע מתחרויות (היא שידרה למשל את תחרות אליפות העולם האחרונה, אני זוכרת).

נעממהה

New member
אם כך זה עוד יותר לא מוסיף להם כבוד

כשהיא שידרה את אליפות העולם האחרונה, האם זה היה עוד משהו מלבד התחרויות שאלכס השתתף בהם? כי בארץ שלנו לא ישדרו שום דבר שקשור להתעמלות אם אלכס לא נמצא שם. האם היא ראתה את אליפות ארה"ב? את המבחנים האולמפיים שלהם? האם היא צפתה בתרגילים מאליפות רומניה הפתוחה (שכללה גם את האיטלקיות והצרפתיות)? מאליפות רוסיה? מתרגילים מסבב תחרויות גביע העולם? האם היא ראתה את תחרות ה-"פאן אמריקן גיימס"?
אני באמת לא יודעת, אבל אם היא אכן ראתה או שידרה, כמו שאת טוענת, אז אין הסבר לבורות המדהימה שלה בתחום.

בכל מקרה, גם אם הם צופים בעוד תחרויות ועוקבים אחרי המתעמלות, זה פשוט לא נראה כך.
דוגמא: אני לא שמעתי אותם מדברים פעם אחת על הפציעה של יורדאקה במהלך כל התחרויות. כידוע לכל מי שעוקב קצת באינטרנט, יורדאקה החלה לסבול ממה שנקרא "פלאנטר פאשיאטיס" עם הגיעה ללונדון. זו דלקת ברקמה חשובה בכף הרגל וזה הגביל אותה מאוד באימונים. כתוצאה מכך יורדאקה לא הייתה במיטבה במוקדמות, בתחרות הקבוצתית ובקרב רב. מירי וג'קי פשוט היו מופתעים מהתצוגה שלה וכל הזמן ציינו שהיא יכולה להרבה יותר מכך. אם הם באמת היו עוקבים אחרי המתעמלות, הם לא היו מופתעים וגם היו מציינים את עובדת הפציעה לצופים.
הם מופתעים מכל מיני אלמנטים ומתעמלות למרות שהן מציגות את התרגילים שלהם כבר הרבה זמן (בכל התחרויות שצייני למעלה). ג'קי לא מבדיל בין בורג אחד לשניים ומירי ממציאה שהבנות כמעט לא עובדות על פירואטים באימונים. נו באמת, אני עדיין חושבת שהם לא אינדיקציה.

trilliane

Well-known member
מנהל
ודאי! אני זוכרת אותה משדרת את הזכייה של ויבר

והיא משדרת כבר שנים התעמלות מכשירים והתעמלות אמנותית בערוץ הספורט. אני זוכרת את הקול שלה משדר בעבר אין ספור פעמים. אין לי מושג מה היא ראתה מלבד התחרויות הגדולות, אני בספק אם היא צפתה בתחרויות שאינן עולמיות כמו אליפות רומניה או ארה"ב. זה לא אומר שהיא לא עוקבת, אבל היא לא עוקבת ברמה של רוב האנשים בפורום הזה... אלה סטנדרטים שונים. אני מניחה שאם הם לא אמרו על מתעמלת שהיא פצועה הם פשוט לא ידעו. כאמור, יש מעקב בתחרויות ויש מי שממש נכנס לפורומים, אתרי התעמלות וכו' ועוקב אחרי כל פיסת מידע ואלה רמות שונות של מעקב.

למעלה