יאללה להריץ את הפורום!

אוקיי עכשיו אני../images/Emo113.gif

איך קוראים לך?ורד מאיפה את/ה בארץ?רחובות בן/ת כמה?14 פציפיסט?כמובן אם כן למה?אני נגד שימוש בכל אלימות לכל מטרה שהיא.. חושבת שיש פתרונות אחרים והרבה יותר טובים ובנוסף אני נגד צבא מה דעתך על הצבא?נגד כמו שכבר ציינתי.. למה להכניע אנשים בכוח הנשק?יש לי עוד 4 שנים אבל אני כבר שנתיים מחכה לרגע שאני אחתום על מכתב השמיניסטים..ואני לא מתכוונת להתגייס אלא ללכת לתרום בשירות לאומי למטרות שהרבה יותר חשובות לי מאשר להכין קפה לאיזה קצין או לירות בילדים חפים מפשע פציפיזם כדרך חיים או כדעה פוליטית?שילוב של השניים הכי טוב לדעתי.. האם קיים לדעתך אפשרות לפציפיזם אמיתי במצבינו הבטחוני?תמיד קיימת אפשרות..אם רק ננסה מי יודע מי יכול לקרות ו... דברים על עצמך שאתה חושב שיעניינו אותנו אממ..ממש אוהבת מוזיקה-רוק ורוק ישראלי בכלל,צמחונית ופעילה לזכויות בעלי חיים,חברה בנוער העובד,פציפיסטית..

אני

אני שירין בת 21, אני לא עשיתי צבא, בגלל שאמי יהודיה ואבי ערבי... אבל זה לא הספיק לצבא.... כי לפי החוק היהודי אני יהודיה לא משנה שלפי ערבים אני ערביה... אבל זאת מדינה ערבית... הייתי צריכה לעבור את הבירוקרטיה המסריחה... למזלי אני בת אז יצאתי בזול אח שלי שהוא זכר עושים לו כרגע מלא בעיות. אז אפשר לשער את דעתי על הצבא... כמו מישהו מלמעלה.. אין לי בעיה עם הצבא... כל עוד עוד לא מתעלל בחפים מפשע ומותן גזר דין מוות על דעת עצמו. פציפיסטית... אני לא בטוחה שזה מה שאני... כי מה זה בכלל... לפי דעתי זה סתם מונח ניו אייג'י... ולצערי זאת הדרך היחידה היום להשתחרר מהצבא אלא אם כן אתה משוגע... אההה אני חיפאית... נראה לי שזהו להיום... יום טוב

רק אני ואנוכי נורמליים מכולם...

טוב קוראים לי איילת ולא, אני לא באמת מתבוללת, מאזור חיפה. אני בת 20, אני לא פציפיסטית למרות שיוצא לי להיות בסביבת כאלו מדי פעם עקב היותי תומכת בסרבנות סלקטיבית (סירוב לבצע תפקיד שמיישם באופן ישיר את הכיבוש- בקיצור: שרות קרבי בשטחים) ...קשה לי להגיד שאני תומכת בסרבנות טוטאלית (סירוב לקחת חלק בצבא, בכל תפקיד שלא יהיה, בגלל שבדרך עקיפה זה ישרת את הכיבוש) והדעה שלי עוד לא שלמה בנושא. מה דעתי על הצבא??? אני שונאת אותו כל כך. רובכם עוד לא הייתם בצבא אז אתם לא יודעים, אבל כל הסטיגמות עליו שהוא מושחת, מכסת"ח (כסת"ח=כיסוי תחת), פרוטקציות, אטימות, שרירותיות... אני לא ידעתי כמה שזה נכון עד שלא התגייסתי, קיוויתי שזה סתם סטיגמות ולצערי יצאתי לקצונה. הייתי קצינה ג'ובניקית ביחידה שמאוד קרובה לצלחת של ההנהגה של הצבא, סביר להניח שראיתי את הרמטכ"לים הבאים ביחידה הזאת. עבדתי עם דרגות מאוד גבוהות ובחיי, שאין לי כח לכתוב על זה בכלל כי אני נגעלת רק מלהזכר בזה. ביטלתי את הקבע ויצאתי מהצבא הכי מהר שיכלתי... אני בעיקר שונאת את הצבא כי הוא מנוהל בצורה כל כך אטומה, ע"י אנשים מושחתים ותכמנים ומה שהקשה עליי עוד יותר לסבול את זה, זה העובדה שמה שהצבא עושה עכשיו זה ליישם מדיניות קיצונית ולא מוסרית אפילו על פי אמות המידה של היהדות ומגילת העצמאות! העובדה שערך "טוהר הנשק" מופיע בערכי צה"ל גורמת לי לצחוק. צביעות זה עוד משהו מאוד נפוץ בצבא. למרות כל זה, צבא הכרחי למדינה שלנו ולמקלט המדיני של היהודים. אין מה לעשות. חבל רק שהוא נראה כמו שהוא נראה ושהמדינה הזאת נראית כמו שהיא נראית... טוב פשוט שפכתי פה את כל מה שהיה לי להגיד על הצבא. מצטערת אם לא ממש עניין, הייתי חייבת להוציא את זה מהמערכת :) באשר לפציפיזם, פצפיזם זאת דרך חיים למי שבוחר בה. לדעתי אין אפשרות לפציפיזם אמיתי במציאותינו אלא אם כל אדם יהיה פציפיסט אמיתי ואין מצב שזה יהיה אז אין אפשרות. אבל תמיד צריך לשאוף ולחנך לזה.

אין לך בושה אהההה

חיילים נכנסים לתוך בתים ונהרגים ועוברים בניין בניין ולא עושים כמו הרוסים או אמריקאים מפציצים ממטוס ומי שימות תראי כמה הרוגים באפגניסטן תראי כמה הרוגים אצלנו מדיניות לא מוסרית הבנתי עם מי יש לי עסק " שמאלנים" מה שקרוי השמאל ההזוי

BLecker

New member
אני../images/Emo26.gif

טל מזכרון יעקב בן 16 וחצי פציפיסט? בהחלט אם כן למה? כי במלחמה אין מנצחים
מה דעתך על הצבא?שירות לאומי פציפיזם כדרך חיים או כדעה פוליטית?אני משתדל גם וגם, בעיקר פוליטית האם קיים לדעתך אפשרות לפציפיזם אמיתי במצבינו הבטחוני? ו... דברים על עצמך שאתה חושב שיעניינו אותנו בכיתה י"א, אוהב לשמוע מטאל; מלודי, דת' בלאק ופרוגרסיב. נמצא גם בפורום אוף טופיק(553)

בייגעלי

New member
היי... אני חדשה...

לי גל רמה"ש 12 וחצי כן... נשמע לי מאוד נחמד. אין טעם למלחמה - זה לא יעזור להשיג כלום - חוץ מהרוגים ופיגועים. שזה לא טוב. צבא - קצת קשה להסביר... כי יש להם תפקיד חשוב, אבל... רגע - מהתחלה. החיילים בסדר גמור כי הם ממש עושים טוב למדינה שהם הולכים לצבא. הממונים עליהם שמחליטים על המלחמה - הם הלא טובים. כי הם פוקדים על המלחמה. אני חושבת שגם כדרך חיים וגם דעה פוליטית... משהו בין. לפי דעתי - כמה שקשה להגיד את זה - לא נראה לי כל כך... מאוד קשה להשיג פציפיזם אמיתי. אממ... אני לא שמאלנית ולא ימנית {בדעתי הפוליטית...} וגם לא באמצע. בואו אני אגיד לכם משהו על עצמי: אני ממש לא מאמינה בפוליטיקה. ממש ממש לא. לפי דעתי אם לא היה פוליטיקה היה שלום. שלום אמיתי. מור {מורדת בדמעות} הזמינה אותי לפה... ואם היא לא כתבה פה עוד הודעה היא כנראה ראתה את הפורום והיא תרשום בוא היום. טל {בלקר} - כל הכבוד לך. ממש לא דימיינתי שמישהו מפורום אוף טופיק יבוא לכאן. {אוף טופיק, סופרים צעירים ואתם, הפורומים הכי שווים בתפוז.}

Mיקי_

New member
אני Mיקי ואני סרבנית מצפון...

we love you miki אחח איזה כיף, צריכה להוסיף עוד פורום למועדפים שלי, בתקווה שיהיה כאן שווה.. אני Mיקי במקור אני ממושב קטן ונידח בצפון ליד טבעון ועכשיו אני תל אביבית למופת בת 21 אוטוטו פצפיסטית בנחלט וגם סרבנית מצפון למה? קישור למכתב הסרבנות שלי יספיק? בעתיד אצרף... זה לא משהו שיש משפט אחד שיתאר אותו, זה חלק מדרך חיים כוללת. מתנגדת לצבא בכלל ולצה"ל בפרט כדרך חיים וכדעה פוליטית אי אפשר לחיות פצפיזם ולא לחשוב בדרך פוליטית מסויימת (שמאלית וסוציאלית) כן, כחלק מאפקט דומינו, שבא בהדרגה. עושה שירות לאומי ב"עצה -המרכז הישראלי לעזרה עצמית" דרך עמותת שלומית העמותה היחידה שמטפלת בסרבנים ובחילונים... צימחונית גאה, וגאה בכלל

Mיקי_

New member
לא, אבל לא רחוק משם

אין טעם לנחש, כי רציתי שזה ישאר עלום, מסיבות המשפחה "הנהדרת שלי"
והפורום שאני בגאווה גדולה מנהלת... לא צריך כל פעם לגרום עבורם למהומות...

Alexco

New member
שמי הוא אלכס ../images/Emo66.gif

תושב תל אביב, בן 16, פעיל בנוער מרצ. לא פצפיסט.

CIRCUS CAT

New member
אני ../images/Emo9.gif

אני יסמין,בת 17 מבת-ים. פציפיסטית,למה?הממ...חונכתי על הערכים האלה,אני מתנגדת לכל לחימה שתיהיה ולא רואה בזה פתרון. דעתי על הצבא...יש לי כ"כ הרבה דעות על הצבא...אבל אני רק יכלה להגיד כרגע על מנת לקצר,שאני לא רואה את עצמי לעולם משתייכת לגוף הזה ותורמת לו. פציפיזם כתפישה כוללת ואני חושבת שכדרך חיים. האם קימת לדעתך אפשרות לפציפיזם אמיתי במצבינו הבטחוני?בטח שקימת,עובדה שאנחנו כאן כותבים בפורום הזה. משו להוסיף,אני טבעונית ופעילה לזכויות בעלי חיים.

תשובות

קוראים לי יואב אני מהקריות בן 20 פציפיסט כי...אין טעם באלימות.. כמובן שהתשובה הרבה יותר ארוכה ומורכבת אני מתעב את הצבא ואת המערכת הצבאית..הייתי בה שנה וחצי ויצאתי על 21 הפציפיזם שלי הוא גם דרך חיים וגם דעה פוליטית. ויש אפשרות לפציפיזם בכל מצב. אי אפשר לבטל את הצבא מחר, אבל תוך כמה שנים אפשר להגיע לביטול הצבא לדעתי. בגלל שאין לי הרבה זמן באינטרנט, אני לא ארחיב.. אבל בהודעה הבאה אני אספר את הסיפור שלי בהרחבה..

Nicki

New member
שלום!

טוב, אז אני ניקי, עוד מעט בת 21. אני מרמת גן, ומשרתת בצבא כקצינה בחיל חינוך. בחצי שנה האחרונה יצא לי להחשף הרבה לכל הנושא של הסרבנות ושל הפציפיזם- ועד כמה שזה אולי סותר שקצינה בצה"ל תתמוך- אני בעד הסרבנים, פטור משירות בגלל טעמים מצפוניים והזכות לעשות שירות לאומי במקום צבא.

למעלה