יאללה מבחנים....או שלא

lee05

New member
יאללה מבחנים....או שלא

איך אתם לומדים למבחן?
כמה זמן לפני כן אתן מתחילים להתכונן?
מה הם החטיפים הקבועים ללימודים? ולמבחן עצמו?

לימוד עצמי או לימוד קבוצתי?

ובכלל...תנו טיפים להתמודדות עם התקופה הנוראית הזו....

AlabamaW0rley

New member
אין לי את הלוקסוס להחליט מתי אני מתחילה ללמוד

אני מתחילה ברגע שאני מגישה את המטלה האחרונה, שזה בד"כ אחרי סוף סמסטר.

איך? איך שיוצא. איך זו גם שאלת לוקסוס. העיקר שאיכשהו.

צריך חטיפים מיוחדים ללמידה?
אני אוכלת רגיל בתקופת מבחנים... מה זה שונה מלהכין שעורי בית?
בכל אופן זו הולכת להיות תקופת הבחינות הראשונה שלי על ריטלין. לא נראה שיהיה לי תאבון בכלל.

לימוד עצמי. קבוצות למידה זה יותר מדי בלבולי שכל.

טיפ:
לצאת לשמש מדי פעם (אשכרה בבדיקת דם שעשיתי אחרי תקופת מבחנים היה חסר לי ויטמין D) ולהשתכר בסוף תקופת המבחנים (אחרת יהיו חוסרים בשמחת חיים).

yapyap1

New member
הלוואי עליי

מבחן מפלצתי בפיזיקה 3 ימים אחרי סוף הסמסטר

Light18m

New member
קפה*

קפה רעידות (כזה שאחרי ששותים אותי מרגישים כאלה רעידות).
בניגוד לקפה חברים (כזה שאפשר לראות את החברים דרכו).

*בהנחה שאין פרוטקציה לריטלין.

m i r u s h i

New member
למרות שאני עם הברוך הזה סיימתי

למידה למבחנים הייתה בדר"כ שינון של חומר. אז הייתי פשוט משכתבת אותו, את כל כולו, כמה שיותר פעמים. בעיקר באנטומיה. איכשהו זה באמת נתקע בראש באיזשהו שלב...
לפעמים, אם זה היה מצריך לזכור מיקומים של עורקים או מבנה הלב, הייתי משרבטת את זה על המחברת ובמבחן השרבוט ההוא קופץ לראש.

ומבחנים של נושאים חישוביים... ו-וואלה, נק' התורפה שלי. לומדת הכי טוב שאני יכולה ומקווה שאצליח ליישם את זה במבחן. אפשר להגיד שכנראה זה עבד. [למרות שנדמה לי אלו הפקטורים שהעבירו אותי בנושאים האלה
]

חטיפים זה BIG NO NO. תקופת המבחנים הייתה הסיבה השנייה שבגללה התחלתי את הדיאטה שלי. אני יודעת שבזמן שעמום/תקופת בחינות אני יכולה לנשנש כל מה שנמצא בסביבה.. ולרוב למדתי באיזור המטבח, כי שם נמצא השולחן הגדול שאפשר לפזר עליו את כל הספרים והמחברות, וזה היה מסוכן.
אז הייתי מכינה כוס נס קפה ענקית ומשובחת [מקציבה לעצמי אחת בבוקר ועוד אחת לאחרה"צ] ולא היו נשנושים. ארוחות מסודרות... כי אחרת תמצאי את עצמך אחרי החודש וחצי הלחוצים עם 3 ק"ג פלוס במשקל.

וטיפים? בעיקר להירגע לפני הבחינה. להפסיק ללמוד בערך 24 שעות לפני המבחן עצמו [כשמתאפשר] ולנטרל את המֹח עם איזה סרט טוב או מוזיקה.
ולחשוב אופטימי - התקופה הזאת עוברת!

המון בהצלחה!

m i r u s h i

New member
אמרתי 'כמתאפשר'

היו לי מבחנים עם יום וחצי בין אחד לשני והיו גם כאלה [בודדים] שהיה פער של שבוע... אז את ה24 שעות או ה-12 [תלוי כמה התקשתי בחומר] פשוט הכרחתי את עצמי לקום ולעשות עם עצמי משהו אחר...

והיו גם המבחנים מהסוג השני. שהיו לילות לבנים ולימודים של עד 5 דק' לפני שהבוחנת חילקה את המחברות בחינה.

פארלין

New member
כמו שאחרים וטובים אמרו...

ברגע שנגמר הסמסטר/ברגע שאין לי עוד מטלות בוערות על הפרק...

לומדת בדר"כ לבד..תלוי בסוג המבחן לפי דעתי. אם זה מבחן שדורש פתרון תרגילים יותר טכני כמו: מתמטיקה,פיזיקה,כימיה ועוד לפעמים אם יש אפשרות כדי לשלב...
אני גם בן אדם היפראקטיבי כשזה נוגע ללמידה..במיוחד אם אני לומדת לבד (עוד יתרון בללמוד ביחד....וגם פה זה תלוי בחברה שאיתך :)).

אוכל אממ...לא משהו מיוחד,אני לא מאלה שאוכלים בצורה מסודרת ומושלמת,אך גם לא מאלה שמעמיסים חטיפים ושתייה מעוררת כמו קפה/קולה ליד חחח

אני חוזרת ואומרת שלמרות שזה מעיק בתקופה הזאת...יש פה 2 יתרונות מורגשים! העובדה שלא צריך לקום מוקדם מידי וללמוד משהו חדש P:

וכמו שאמרו פה...לסגור את התקופה בשתייה,אוכל,חברים ורק דברים מהנים!! :)

בהצלחה לכולנו!

yapyap1

New member
לנצל את הזכות להפסקת פיפי

במהלך המבחן, אפילו סתם בשביל להתהלך קצת במסדרון. לי זה מפיג את הלחץ ועוזר לחשוב.

lolly87

New member
מבחנים

איך אתם לומדים למבחן? מסכמת את החומר ומסיימת לסכם אותו יומים לפני המבחן, ויום לפני המבחן קוראת את החומר כמה פעמים. ביום של המבחן מרפרפת וקוראת רק דברים שאני לא זוכרת.
כמה זמן לפני כן אתן מתחילים להתכונן? זה תלוי כמה מבחנים\מטלות יש לפני או בסמוך ובכמות החומר ומידת הקושי של המבחן. למבחנים הכי עמוסים כשהיה זמן פנוי בשפע למדתי שבוע אבל עם מלא הפסקות.
מה הם החטיפים הקבועים ללימודים? ולמבחן עצמו? אוכלת רגיל, במבחן עצמו אני אפילו לא מוציאה אוכל מהתיק בד"כ, רק אם זה מבחן ממש ארוך.

לימוד עצמי או לימוד קבוצתי? אני מעדיפה ללמוד לבד ולהתייעץ על שאלות כשיש לי בטלפון או מייל.

ובכלל...תנו טיפים להתמודדות עם התקופה הנוראית הזו.... לא לשכוח גם מדי פעם לעשות משהו שלא קשור ללימודים, והפסקות זה גם חלק חשוב מהלמידה.

doughnuts

New member
תגובה של חנון

מתחיל ללמוד לפחות שבועיים לפני, לא כולל יום המבחן עצמו. הלמידה היא סיכום מחדש של החומר, שינון של הנושאים המרכזיים בנקודות, וביצוע מבחנים לדוגמה. בזמן הלימודים, החטיף הטוב ביותר הוא קפה; בזמן המבחן - שוקולד עם אגוזים ומשקה אנרגיה. לומד לבד.

טיפים: לא לשכוח מגבת.

lee05

New member
שוקולד לא מומלץ...

הוא מעלה את האנרגיה ואז מוריד דרסטית.

אגוזי מלך וצימוקים הכי מומלצים כי הם מכניס סוכר ישר לדם ואין ירידת אנרגיה.

doughnuts

New member
מה זה אנרגיות?

אני לא מדבר על שוקולד זול ומלא סוכר, אלא על שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו לפחות וכמה שפחות סוכר. אאל"ט בצימוקים יש יותר סוכרים מאשר בשוקולד איכותי. לכן האינדקס הגליקמי של שוקולד נמוך יותר מאשר של צימוקים. אז איך צימוקים יכולים להיות טובים יותר מאשר שוקולד (אני לא שואל מתוך זלזול, אלא מתוך חוסר הבנה)?

lee05

New member
אמרת שוקולד

אז חשבתי שוקולד רגיל. :) לגבי שוקולד מריר לא יודעת אבדוק זאת.
מבחינה תזונתית לא יודעת למה ואיך פשוט כשהייתי ספורטאית תמיד הקפדנו לאכול אגוזים וצימוקים כי זה שמר יותר על ריכוז. כמו שאמרתי משהו עם הסוכר. אני חושבת שזה גם תלוי בסוג סוכר לא?

yapyap1

New member
אגוזים וצימוקים בחירה יותר טובה.

לצימוקים באמת ערך גליקמי גבוה והמון סוכרים, ולאכול אותם לבד יביא לקפיצה ולירידה בארגיה שדיברתם עליה.
אגוזים זה ההיפך הגמור - ערך גליקמי מאוד נמוך עם חלבונים שומנים ופחמימות שמתפרקים לאורך זמן.
השילוב הזה הזה בא מצד אחד לתת ארגיה מהירה וזמינה ללא הנפילה הזו לאחר זמן קצר.

לדעתי גם שוקולד מריר מכיל הרבה סוכרים פשוטים שמתפרקים מהר.

למעלה