יאללה מבחנים....או שלא

doughnuts

New member
כל סוכר בשפה העממית הוא סוכר פשוט

סוכרים מורכבים הם פחממות. שוקולד (חומר הגלם) הוא אגוז, וחטיף שוקולד מריר לא מכיל הרבה סוכר מוסף - בטוח לא כמו צימוקים, שהם מתוקים מאוד (כמעט 60% סוכרים פשוטים).
 
ההמלצות שלי -

אגוזים לא יעשו את העבודה הנדרשת - אמנם מדד גליקמי נמוך אבל לא יספק את הסוכרים הנדרשים.

שוקולד רעיון ממש גרוע וגם שאר סוגי הסוכרים (זהירות מ"חטיפי אנרגיה" שחלקם לא טובים יותר מחטיף שוקולד).

הפתרון ה"נכון":

להתכונן מראש -
לידע כללי - "ערך גליקמי נמוך" הכוונה שהסוכר נספג בדם לאט לאט לאורך זמן, "ערך גליקמי גבוה" אומר שהסוכר נכנס בשוט מהיר לתוך הדם, ויורד דרסטית כמעט מיד אח"כ ואף יותר משמע גורם לפעולה ההפוכה וזה מאוד לא רצוי.
ערך גליקמי נמוך אפשר לקבל מפחמימות מורכבות - כלומר דגנים מלאים וכדומה.
וככה עושים את זה -
בפרק הזמן של 1/2 שעה - 3/4 שעה לפני הבחינה לאכול כריך מדגנים מלאים.
(מדגנים מלאים **בלבד**!! תוודאו את העניין הזה.. בלי תערובות של קמח לבן שיש להן ערך גליקמי גבוה!! אם אין לכם יותר מדי מבחר, לכו על לחם "אנג'ל 100" שעשוי מ100% דגנים מלאים ונמצא בכל סופר).
אפשר למלא את הכריך בחלבונים ואז זה בכלל נהדר - טחינה מטחינה גולמית מלאה, או ביצה ואבוקדו, או גבינה לבנה, או משהו בסגנון נו.. זה בעיקר כדי שתהיו שבעים וכדי לא לגרום לנזק. לא כריך עם שוקולד כבר אמרתי??
חוצמזה, אם זו בחינה שנמשכת מעל שעתיים, תכינו לכם עוד כריך כזה לבחינה עצמה, ותפתחו אותו כעבור שעה מתחילת הבחינה על מנת להכין את המצבורים להמשך. (זוכרים שאמרנו שהסוכר נספג לאט לאט? הספיגה מסתיימת מתישהו, ואז ממלאים דלק מחדש. תזכרו שזה כולה כריך מה שאכלתם לפני שעה וחצי)
מומלץ במהלך היום למלא את הגוף באנרגיות חיוניות - פחמימות וחלבונים וירקות - אבל להיזהר מארוחות כבדות לפני מבחן שיסיחו את דעתכם ויזרימו יותר מדי אנרגיות למערכת העיכול שלכם. תאכלו מספיק זמן מראש. ויותר מתמיד - אסור בתכלית האיסור לפספס ארוחת בוקר, זה מאוד קריטי לפעילות של הגוף שלכם באופן כללי ושל המוח שלכם והזכרון שלכם בפרט. זהירות מסוכר בשעות הבוקר - זה עושה את ההפך ומכניס אתכם למצב needy לאורך כל היום.
(אני קצת דרמטית על מנת להדגיש את הנקודה.ההבדל בין קפה ועוגה לארוחת בוקר לבין קערת דגנים מלאים לא ממותקים עם חלב הוא הרבה יותר קריטי ממה שרוב האנשים חושבים. שלא לדבר על ויתור על ארוחת בוקר - נעשו מספיק מחקרים בעניין - כשתסיימו ללמוד למבחן תוכלו לקרוא גם אותם - בינתיים אני משתדלת לתקצר לכם...)
זהו. זה נקרא להתכונן מראש.

לאכול נכון בזמן הבחינה -
זהירות מערכים גליקמיים גבוהים, זה מפתה לאכול שוקולד בזמן בחינה כי "בזמן בחינה מותר", אבל אל תשחקו משחקים כאלה - תאכלו שוקולד אחרי הבחינה בתור פיצוי/פרס אם ממש בא לכם.
אבל בזמן הבחינה אתם כן רוצים להחזיק סוכר, בשביל נפילות האנרגיה שעשויות להיות, בייחוד במבחנים ארוכים.
יש כמה טיפים בעניין הזה.
קודם כל אני שוב אומרת - תשתדלו להחזיק כמה שיותר בלי סוכר. בשביל זה אתם אוכלים כמו שצריך לפני ובזמן, האנרגיות שלכם אמורות להיות גבוהות ויהיה לכם מספיק סוכר בדם מבלי שהוא יברח אחרי כמה דקות.
אבל מעבר לכך, כשאתם באמת צריכים סוכר, בייחוד בשעה האחרונה של הבחינה (במבחן של שעתיים או שלוש) -
אתם יכולים ללכת על פירות יבשים שנספגים מעט לאט יותר אבל עדיין מספקים סוכר מהיר, אבל רק אם אתם בוחרים את הפירות היבשים "הנכונים" כי חלקם מכילים המון סוכר - משמשים מיובשים הם יחסית מומלצים (תקפידו שהם לא יהיו ממותקים! יש גם כאלה) וגם תאנים וצימוקים הם בסדר גמור. זהירות מ"בננה צ'יפס" (בננות מיובשות לכאורה, בפועל ביוב אחד גדול, וגם מלא בסוכר), וזהירות מאננסים מיובשים וכדומה שנחשבים לממתק במקרה הזה, וכאמור זהירות מפירות יבשים ממותקים. אני אישית הלכתי בזמנו על משמשים וצימוקים - כשהיתרון בצימוקים הוא שהם קטנים, ואוכלים אותם במנות קטנות וחביבות, והמשמשים הם די בסדר לכשלעצמם.
מעבר לכך בזמן הבחינה אני ממליצה על בננות - לא מיובשות!!! - וגם תפוח זה אפשרי בשביל בוסט של סוכר - בננות עדיף. אגב, זוכרים שבפירות מיובשים יש פחות מים ולכן ריכוז גבוה יותר של סוכר?
כאן גם האגוזים נכנסים לתמונה - כן, *אפשר לאכול אגוזים*. אם בלי קשר לרמות הסוכר שלכם בא לכם לנשנש וזה עוזר לכם להתרכז אם אתם מנשנשים משהו במקביל (כמוני למשל..), עדיף שתנשנשו אגוזים ולא צימוקים לצורך העניין, כדי לא להזניק את רמות הסוכר שלכם לשמיים בלי סיבה הגיונית. אז שמרו גם אגוזים לידכם. (לא אגוזים קלויים, אגב, אלא טבעיים וטריים, ובטח לא ממותקים כמו פקאנים וכאלה!)

אגב, לבחינות קצרות (עד שעה) יש לי טיפים אחרים לגמרי. אבל אני מניחה שלא בזה מדובר בדיון הזה.

מעבר לתזונה, יש טיפ שאומר "לא ללמוד בערב לפני הבחינה". מנסיון זה עוזר. אתם יכולים גם לחלוק עליי, זה לא מדע מדויק כמו תזונה, אבל מנסיון זה רעיון מוצלח ולא רק מנסיון שלי אז אני מאפשרת לעצמי להמליץ על זה.
כמובן בלי קשר לטיפ הקודם או בכלל - חשוב מאוד לישון היטב (היטב!!!!) לפני בחינה. זה מאוד, מאוד משמעותי למוח שלכם, וזה כן מדע מדויק. באמת שכן.

זהו. מקווה שעזרתי למישהו
ושיהיה לכולכם המון המון בהצלחה!!
 

EdisonGirl

New member
איזו השקעה!


אני מרשה לעצמי לשמור את הקישור להודעה הזו כדי להוסיף אותה לטאגליינס של הפורום.

ואגב, את מדברת ממש כמו דיאטנית מקצועית, ועוד אחת טובה. אולי דווקא כדאי לך לשקול את המקצוע ברצינות
 

doughnuts

New member
המלצה שלי - לא מומלץ

א. שוקולד איכותי לא מכיל הרבה שוקולד? הבאתי לך לינק לשוקולד שבו יש 85% מוצקי קקאו ו-12.5% סוכר. אז איך אפשר להכניס אותו תחת קטגוריה של סוכר ולא שוקולד? איפה הפרופורציה?
ב. את יודעת שבלחם "אנג'ל 100" מכיל סוכר (דקסטרוזה)? אז אולי עדיף להמליץ על לחם ללא תוספת סוכר?
ג. אבוקדו לא מתאים לקטגוריה של חבלונים (2% זה כלום).
מה זה "אנרגיות"?
ד. הידעת שהמוח אינו מסוגל לצרוך אנרגיה אחרת מאשר בצורת גלוקוז ושעליה מסוימת בכמות הסוכר בדם נמצאה קשורה ליכולת קוגניטיבית גבוהה יותר? וגם הפוך?
ה. נראה לי שכחת לציין שאת טבעונית (זה בסדר כשלעצמו, אבל זה אומר שההמלצות שלך לא יכללו צריכת מוצרי חלב ובשר, אף שיש להם יתרונות).
ו. שכחת לציין שתאנים וצימוקים זה מלא סוכר.
ז. נראה לי שלא הסברת למה בכלל כל זה קשור לביצוע גבוה או נמוך בזמן הבחינה.
 
יש הבדל בין "לשאול" לבין "לא להמליץ"

אם אתה לא יודע בוודאות, אלא מציג בצורת שאלה, משמע אתה אמור לדעת שאולי אתה לא יודע הכל.
מצד שני, משתמע שאתה תוקף את מה שכתבתי וטוען שאני חד משמעית טועה.
זה די מוציא את החשק לענות לך.


לצערי אני עדיין מעוניינת לענות, כבר לא בשבילך, אבל בשביל שאר חברי הפורום שאולי יראו את ההודעות המטרידות שלך ויחשבו פעמיים על מה שכתבתי.

מאידך, אין לי זמן לזה עכשיו - כמו שראית, על כל משפט שטות אחד שאתה כותב אני נאלצת לחפור ולנסח כמה פסקאות, זה לוקח זמן - ויש לי חיים עמוסים יחסית, בייחוד בתקופה הזאת.
יש לי תשובות ואני אולי אספיק להגיב מחר בערב, אך אם לא אספיק מחר זה אולי יקרה רק ביום שני.

"בינתיים תחשוב על מה שעשית", כמו שאומרים, כי באמת שגרמת לי להרגשה ממש לא נעימה. וזה למרות שיש לי תשובות ל"טיעונים הנגדיים" שלך, לכאורה, ודווקא בגלל זה בא לי להגיד לך משהו כמו "סבבה, אם אתה כל כך בטוח בעצמך אז מצדי תתעלם ממה שכתבתי". כי האמת היא שאני לא כאן כדי להתווכח איתך, אני כאן כדי לעזור למי שמעוניין בעזרה שלי, וזה לא צריך להיתקל בתגובות תוקפניות גם אם אני טועה. במילים אחרות, תבדוק את הגישה שלך. גם כי אני לא חייבת לך כלום, גם לא נימוקים למה שכתבתי (מעניין אותך? תפתח גוגל. אני לא הדיאטנית הפרטית שלך), וגם כי אם אתה לא יודע בוודאות אתה צריך לנסח דברים בצורת שאלה, אתה סתם יוצא דביל וגם זו נקודה למחשבה.

אז כאמור, יש תשובות, והן יגיעו אולי מחר בערב, אבל אולי רק מחרתיים.

סופשבוע נעים,
לכל חברי הפורום וגם לך.
 
תשובות

חלקן לא ממש תשובות, אלא תשובות "בערך". הסיבה שאני נותנת תשובות "בערך", ולא תשובות ממש מלאות, זה כי מי שמתעניין פותח גוגל. ההמלצות והעצות שלי שנתתי הן תקציר של הדברים שאני יודעת ושקראתי ושחקרתי. אנשים כמוך, שמצפים שיאכילו אותם בכפית במקום ללכת לבדוק בעצמם, מרגיזים אותי. אז אני אתן את עיקרי הדברים ע"מ לכוון אותך למקורות, ואם תרצה תחקור בעצמך. אני לא אכתוב לך פה מאמרים שלמים בנושא כי מדובר בהרבה מידע מוכח שאין לי כוונה להתווכח איתך לגביו.

~~~~~~~~~~~~~

שוקולד מריר

ציטוט: "בשוקולד שציינתי לעיל יש 12.5% סוכר לעומת כמעט 60% בצימוקים. את יכולה להסביר לי כיצד 60% סוכר יכול להיות בריא יותר מאשר 12.5%?"

1. בוא נתחיל מזה שלא דיברתי בכלל על מה בריא יותר, דיברתי על *מה כדאי לאכול בזמן בחינה*. אתה סתם עושה סלט מיותר.
2. השוקולד שציינת הוא שוקולד מאוד ספציפי, שיש בו ריכוז נמוך יחסית של סוכר. לא כל השוקולדים המרירים זהים, אבל כל הצימוקים הם זהים. אני לא שמה מכשול בפני עיוורים.
3. שוב אני מזכירה את עניין ההבדל המאוד מהותי בין סוכר לבן לסוכר פירות.

ציטוט: "ומה בדיוק ההבדל בין הסוכרים השונים על השפעתם על הבריאות?" (וכדומה)

אם אתה לא יודע, למה שלא תבדוק? הרי כמעט את כל מה שלמדתי על תזונה למדתי בסיוע האינטרנט, אז אם אני יכולה לומר לך שיש הרבה הבדל בין סוכר לבן לסוכר פירות, ודאי שאם תשקיע בזה יום אחד של לימוד אינטנסיבי גם אתה תבין את זה בעצמך. הגישה של "אם אני לא יודע משהו כנראה שהוא לא נכון" היא מגוחכת, שלא לדבר על הגישה של "אם אני לא יודע משהו אז אני מצפה מאנשים לכתוב במיוחד בשבילי מאמרים במקום לקרוא מאמרים קיימים" שבכלל לא תוביל אותך לשום מקום. צא ולמד.

ציטוט: "ומה לגבי האפשרות ששוקולד יכול להגביר פעילות קוגניטיבית בדרכים נוספות, לדוגמה בשל תחולת תאוברומין?"

אין טעם לעזור במעט תוך כדי גרימת נזק משמעותי. אם בא לך חומר ממריץ, קפאין יעשה את העבודה, והוא לא יכיל סוכר לבן שיפריע לך מהותית בבחינה כמו שיש בשוקולד.
והסיבה שלא המלצתי על קפאין, זה כי אני לא נוטה להמליץ על ממריצים באופן כללי, וזו בחירה אישית שנובעת מכל מיני סיבות.

~~~~~~~~~~~~~

אנג'ל 100

ציטוט: "את יודעת שבלחם "אנג'ל 100" מכיל סוכר (דקסטרוזה)?"

אני אישית צורכת לחם "נקי לגמרי" כשאני יכולה (חיטה מלאה, שמרים, מים, מלח - זהו), או "לחם עינן מחיטה מלאה טרום נבוטה" (מכיל גם חיטה מלאה וגם קמח חיטה מלא), אך אני יודעת שאת שני אלה קשה יחסית להשיג. כשאני נותנת עצות לאנשים שהם לא "פריקים של תזונה" אלא צורכים לרוב לחם לבן בכלל וזקוקים בסך הכל לעצה תזונתית ל"מה לאכול לפני מבחן", אני לא מצפה שיחרשו את הארץ בחיפוש אחר לחמים ספציפיים שאני אמליץ להם. אם תשים לב, כתבתי "אם אין לכם יותר מדי מבחר, עדיף ללכת על אנג'ל 100" - כי זה באמת נפוץ יחסית. אם אני אפנה אותם ללחם ספציפי יותר, יש סיכוי שלא ימצאו וילכו על לחם אחיד. זה שיקול מהותי מבחינתי כשאני נותנת עצות.
לצערי אני יודעת שלחם אנג'ל מכיל סוכר, כמו גם שומנים מוקשים ועוד דברים.
בנוגע לסוכר - לחם אנג'ל מכיל פרוקטוזה, שזה סוכר "סביר" במובן מסוים, גם אם לא אידיאלי. כמו כן הוא מכיל אותו בכמויות קטנות מאוד, שלא מאוד מטרידות אותי בהקשר הזה. לצערי כל לחם שאני מוצאת בסופר מכיל איזושהי רמה של ג'יפה, וכאמור אם אני רוצה להמליץ על משהו נפוץ אני חייבת להתפשר. זה לא מושלם, אבל זה הכי טוב מבין הנפוצים שאפשר למצוא בכל מכולת (במילים אחרות - מבין הלחמים של מאפיית אנג'ל הנפוצה, זה הכי עדיף).
בנוגע לשומנים המוקשים, שאגב מטרידים אותי הרבה יותר מהפרוקטוזה בכמות המזערית המדוברת - ועל הדרך אני מדברת גם על שאר הדברים שיש בלחם אנג'ל 100 - ובכן, כאמור, אני פשוט מודעת לעובדה שאני מדברת מול אנשים שלא בודקים בדקדקנות ערכים תזונתיים וכו' בכל אשר ילכו (אחרת הם לא היו זקוקים להמלצות שלי כלל, אלא ממשיכים בתזונה הרגילה והנהדרת שלהם והיו מוציאים תוצאות מעולות בבחינה), רובנו צורכים הרבה שומן רווי ושומן טראנס וכולסטרול ונתרן ושאר מרעין בישין ביומיום בלי למצמץ בכלל, מה גם ששוב אני מזכירה שאני בסך הכל ממליצה על משהו לבחינה הספציפית המדוברת ולכן לא מטריד אותי להמליץ על לחם עם שומנים מוקשים - זה לא מה שיהרוג אותם בבחינה הזו, באמת שלא.
אני לחלוטין עומדת מאחוריי דבריי - כשאתם מחפשים לחם להכין ממנו כריך לבחינה מבין הלחמים הנפוצים שאפשר למצוא בכל מכולת, לכו על לחם אנג'ל 100. ודאי שאם אתם יכולים להשיג משהו טוב יותר, מה טוב, ואתם מוזמנים להתייעץ איתי. אבל התפקיד שלי כאן זה, כאמור, לא לתת מכשול בפני עיוור ולגרום לו לאכול לחם לבן, בין אם משיקולי טעם ובין אם משיקולי ייאוש מהחיפושים אחר הלחם הספציפי עליו המלצתי.

~~~~~~~~~~~~~

אבוקדו

ציטוט: "אבוקדו לא מתאים לקטגוריה של חלבונים (2% זה כלום)"

אני אתייחס לנקודה הזו למרות שהיא מיותרת - האבוקדו זה לא חלבון, אבל הביצה כן, וזה למרות שגם 2% אגב זו תוספת לא רעה. בכנות, אם אני צריכה להמליץ על משהו לאכול עם ביצה קשה בתוך לחם, ומנסה להעלות בדעתי שילוב שראיתי שמוכרים בסנדביצ'יות ובבתי קפה (ומכאן שסביר שאנשים יקבלו את ההמלצה ולא יעוותו את פניהם בגועל), אני ממליצה על אבוקדו. נתתי דוגמאות לדברים משביעים ומזינים שאפשר לאכול בתוך הלחם המדובר - טחינה, ביצה עם אבוקדו, וכדומה. השתדלתי להעלות בדעתי כריכים הולמים ומשביעים ומזינים, וביצה קשה עם אבוקדו עלה, מיד אחרי הטחינה, ורגע לפני הגבינה הלבנה שלדעתי תהיה משביעה פחות מהאבוקדו עם הביצה. מי שבאמת באמת יודע להרכיב כריכים בריאים בעצמו, שירגיש חופשי להתפרע. אני מזכירה לך שמיד אח"כ כתבתי בסוגריים שהמטרה היא שהבנאדם ייצא שבע יחסית וגם שלא ייגרם נזק מהמילוי של הכריך - מה שחשוב לי בכריך זה הפחמימות המורכבות, ולא החלבונים עצמם. הקטנוניות שלך מה-זה מיותרת פה.

~~~~~~~~~~~~~

"אנרגיות"

ציטוט: "מה זה 'אנרגיות'?"

אני אענה באופן כללי על מנת שתבין את הנקודה, כי ראיתי ששאלת עוד לפני כן - כשאני משתמשת במילה "אנרגיות", זה מכלול של הרבה דברים. כלומר, כשאני מדברת ספציפית על סוכר אני אומרת "רמות סוכר בדם", אבל כשאני רוצה להגיד הרבה דברים טובים ללא פירוט מיותר אני אומרת "אנרגיות". זה תלוי בסיטואציה הספציפית, אבל זה יכול לכלול דברים כמו - מצב הרוח שלך, הריכוז והזכרון שלך, מה המוח שלך עושה כרגע, מה שאר האיברים עושים כרגע, כימיה וביולוגיה ואילו הורמונים מופרשים, רמות סוכר בדם, מה יש לך בדם חוץ מסוכר, באילו מערכות עיקריות רוב הדם שלך מושקע כרגע, וכדומה. לדוגמא, אם אתה אחרי ארוחה גדולה, הגוף שלך צריך "להשקיע אנרגיות" בעיכול. אם אחרי ארוחה גדולה תצא לריצת מרתון, יהיה לך כאב בטן, כי הגוף שלך "משקיע הרבה אנרגיות" בשרירים שלך (זו דוגמא פשטנית מאוד כמובן). אם תרצה, תחקור באינטרנט ותגלה מהן האנרגיות הספציפיות בהן מדובר. אני כאן כדי לתמצת ולעזור ע"י מתן עצות והמלצות שמסתמכות על הידע שצברתי, אני לא כאן כדי ללמד אותך ביולוגיה.

~~~~~~~~~~~~~

גלוקוז

ציטוט: "הידעת שהמוח אינו מסוגל לצרוך אנרגיה אחרת מאשר בצורת גלוקוז ושעליה מסוימת בכמות הסוכר בדם נמצאה קשורה ליכולת קוגניטיבית גבוהה יותר? וגם הפוך?"

וואו, אתה עושה הרבה סלט מדברים, ועל הדרך גם סותר את עצמך עם הפרוקטוזה ממקודם, וגם על הדרך מתעלם לחלוטין מכך שאמרתי שכדאי לצרוך סוכר מפחמימות מורכבות וכו' על מנתצ שרמות הסוכר לא יעלו ואז יצנחו כלומר לא באמת סותר את דבריי אלא לא ממש קראת כמו שצריך ואתה רק מבלבל אותם עם דברים ששמעת. באופן כללי ממש ניכר שחסר לך הרבה מאוד מידע בנושא הסוכרים. אם אתה לא רוצה להסתמך על ההמלצות המתמצתות שלי, אז בשיא הכנות - צא ולמד, או שתעשה מה שאתה רוצה וזהו. אבל לפחות אל תנסה ללמד אנשים דברים שאתה לא יודע, ו-ודאי אל תגיד לי שאני טועה, אתה סתם יוצא מעפן. זו לא בושה ללמוד, זה מה שאני עשיתי ועדיין עושה, אבל לטעון שאתה "יודע יותר טוב" כביכול, כשברור שעדיין חסר לך הרבה מאוד מידע, זה מעפן.

~~~~~~~~~~~~~

טבעונות

ציטוט: "נראה לי שכחת לציין שאת טבעונית (זה בסדר כשלעצמו, אבל זה אומר שההמלצות שלך לא יכללו צריכת מוצרי חלב ובשר, אף שיש להם יתרונות)"

ממש גרמת לי לגחך מול המסך.. אני ממש, ממש לא טבעונית, למעשה כמויות הבשר שאני מסוגלת בארוחה אחת לא יביישו אריה ממוצע (טוב, אולי כן, אבל הבנת את הנקודה. יעידו אלו שיצא להם לחזות בפלא הנ"ל).
ואגב, אתה פשוט הזוי. דווקא כללתי מוצרי חלב בהמלצה שלי (גבינה לבנה), ובדיון הקודם בנושא תזונה לפני כמה ימים כללתי המלצות
 
(תפוז חתך את ההודעה - להלן ההמשך)

טבעונות

ציטוט: "נראה לי שכחת לציין שאת טבעונית (זה בסדר כשלעצמו, אבל זה אומר שההמלצות שלך לא יכללו צריכת מוצרי חלב ובשר, אף שיש להם יתרונות)"

ממש גרמת לי לגחך מול המסך.. אני ממש, ממש לא טבעונית, למעשה כמויות הבשר שאני מסוגלת בארוחה אחת לא יביישו אריה ממוצע (טוב, אולי כן, אבל הבנת את הנקודה. יעידו אלו שיצא להם לחזות בפלא הנ"ל).
ואגב, אתה פשוט הזוי. דווקא כללתי מוצרי חלב בהמלצה שלי (גבינה לבנה), ובדיון הקודם בנושא תזונה לפני כמה ימים כללתי המלצות למוצרי בשר (למשל בשר אדום בהקשר של מחסור באבץ) והמלצות בנוגע צריכת סידן אצל ילדים (3 מוצרי חלב ביום + המלצה לחלופות עבור אלרגים לחלב ו/או טבעונים).
אבל אתה בטח אומר את זה כי לא הזכרתי פסטרמה או חזה עוף בהמלצה שלי לכריך משביע, ואני יכולה גם לומר לך למה.
קודם כל, כי על חזה עוף בכריך אני ממליצה לעתים רחוקות, כי אנשים נוטים להכין אותו כשניצל מטוגן עם/בלי פירורי לחם, או גרוע מזה קונים אותו מוכן במקום להכין בעצמם, ופסטרמה (וגם שניצל) אנשים נוטים לאכול עם חומוס קנוי במקרה הטוב, והמצפון שלי שקט יותר אם אני ממליצה על שילוב מלא לכריך מזין ויודעת שלא גרמתי להם להכין כריך שאלוהים יודע מה הם שמו בו והאם הוא לא יזיק להם במטרות התזונתיות שהם מנסים להשיג לבחינה עצמה. מעבר לכך (ושוב אני חוזרת לעניין האבוקדו ממקודם), אני מזכירה לך שלא ניסיתי להרכיב כריך מלא בחלבונים. ניסיתי להרכיב כריך מדגנים מלאים, שיהיה גם משביע יחסית, ושלא יזיק לבחינה. זה הכל.

~~~~~~~~~~~~~

בפירות יש סוכר

ציטוט: "שכחת לציין שתאנים וצימוקים זה מלא סוכר"

1. אנשים יודעים שבפירות יש סוכר
2. לא שכחתי לציין את מה שראוי להדגשה, תקרא שוב במקום לזבל את השכל
3. אוכלים אותם בכמויות קטנות ולכן כמות הסוכר בשני אלה לא רלוונטית כשהמטרה היא הספיגה האיטית של הסוכר תוך כדי הבחינה ולא כמות הסוכר ב100 גרם, ועל הדרך אני גם מפנה אותך שוב לסעיף 1 ב"שוקולד מריר"

~~~~~~~~~~~~~

דברים שלא הסברתי

ציטוט: "נראה לי שלא הסברת למה בכלל כל זה קשור לביצוע גבוה או נמוך בזמן הבחינה"

וואו, אני אפילו לא יודעת מה להגיב על זה.. מה אני האנציקלופדיה הפרטית שלך?!
כשאני כותבת כזאת הודעה ארוכה מלאה בהמלצות שלי, אני מבססת את ההמלצות שלי על הרבה מאוד מידע שצברתי. המידע הזה זמין לחלוטין בכל רחבי האינטרנט, ואתה מוזמן לקרוא בעצמך אם אתה מתעניין בנושא מעבר למה שכתבתי. כבר ציינתי שאני לא חייבת לך כלום, ודאי שלא נימוקים לכל דבר שאני כותבת. ואתה בכלל שוב סותר את עצמך, הרי הרגע כתבת שעליה ברמות הסוכר בדם קשורה ליכולת קוגניטיבית גבוהה יותר, אז די לזבל. אני ממליצה דברים נכונים גם מבלי לנמק אותם, אם לא בא לך לקחת את הדברים שלי, אתה מוזמן לזלול שוקולד ללא סוף וזה מזה לא יטריד אותי. אני מנסה לעזור ולתת לאנשים בפורום המלצות לבחינה, זה לא שמישהו משלם לי על זה או משהו. רוצה עוד מידע? צא ולמד!!!

~~~~~~~~~~~~~

זהו. מעבר לכך מרגיז אותי ה"המלצה שלי - לא מומלץ", וזו ההודעה האחרונה שאני כותבת על השטויות שלך. אני לא צריכה ולא מעוניינת להוכיח לך את האמת שבדבריי, ובמקום מסוים אני בכלל לא מבינה למה טרחתי לכתוב את ההודעה הנוכחית. כנראה שבאמת אכפת לי משאר האנשים בפורום שאולי יקחו אותך יותר מדי ברצינות, על אף שנראה לי שכבר קצת הוכחתי את עצמי מבחינת הידע וההבנה שלי בנושא תזונה עוד לפני כן, אבל שיהיה.

שבוע טוב לכולם.
 

mad alot

New member
x100
. לא על התוכן,

אם כי הוא מעולה לכשעצמו.
אלא, זו התשובה הכי מוחצת שאי פעם ניתנה על דפי הפורום :)
 

גילושיט

New member
לא הבנתי

את הקטע של הארוחת בוקר.. קפה ועוגה מול דגנים מסוכרים עם חלב. מה פחות גרוע??
 
זו טעות נפוצה, אך גם לשוקולד מריר יש ערך גבוה

אגב, היתרון של צימוקים נובע בין היתר מסוכר הפירות שבענבים, לעומת הסוכר הלבן שבשוקולד.
(רק כי שאלת)
 

doughnuts

New member
דוגמה נגדית

צימוקים:
http://caloriecount.about.com/calories-raisins-seedless-i92987
http://en.wikipedia.org/wiki/Raisin

שוקולד איכותי:
http://caloriecount.about.com/calories-lindt-85-percent-cocoa-extra-i147966?size_grams=40.0

בשוקולד שצייתי לעיל יש 12.5% סוכר לעומת כמעט 60% בצימוקים. את יכול להסביר לי כיצד 60% סוכר יכול להיות בריא יותר מאשר 12.5%? ומה בדיוק ההבדל בין הסוכרים השונים על השפעתם על הבריאות? ומה לגבי האפשרות ששוקולד יכול להגביר פעילות קוגניטיבית בדרכים נוספות, לדוגמה בשל תחולת תאוברומין?
 

Optimistic Girl

New member
הגדרות

אם תקראי לזה תקופה נוראית,
תגבירי את ה"נורא" הזה...


אני מגדירה את התקופה הזאת כבחינה של ידע שלי.
אם למדתי אז בדכ יש ציונים בהתאם.

הבעייה בתואר שצריך ללמוד מחדש ל"איך ללמוד"
כי לצערי זה לא כמו בתיכון
פה זה ההפך לפחות אצלי צריך "להסביר במילים משלי"
כשבתיכון למדתי כמו תוכי בעל פה את החומר וכתבתי אותו מילה במילה.


למשל אם לסכם ;
הלמידה צריכה להיות

א.לדעת את החומר

ב.ללמוד לנסח אותו כמו שצריך

ג.להביא מה שאלו בשאלה (לפעמים יש כמה שאלות בשאלה אחת; דוגמא הסבירו +תנו דוגמא וכדומה)


איך אני לומדת?
אני לומדת חודשיים מראש לבחינה
עושה תמיד לעצמי שאלות ותשובות וחורשת עליהן.
וככה תמיד הוצעתי ציונים מעל 90+
לדעתי שאלות תשובות זה הכי חשוב
במיוחד שאלות טובות כאלו שיהיו דומים לבחינה...



בהצלחה לכולנו
 

lee05

New member
אין פה הגדרות

כל אחד קורא וחווה את זה בצורה שלו. הייתה פה הקצנה בכוונה...זה ממש לא אוטוסוגסטיה...

מסכימה איתך שזה לא כמו בתיכון אבל מתרגלים לאט לאט.

ואם יש לך חודשיים לפני הבחינה זמן להתחיל ללמוד שאפו...אצלי פחות עובד גם מפאת חוסר זמן וגם כי אשכח הכל.
 
אין לי טיפים, זה לא התחום שלי

אני קוראת את החומר, היו מבחנים בודדים שהעתקתי גם את מה שהספקתי מהכתוב במחברת.
השנה לא ממש כתבתי אז גם לא ממש יש לי מה להעתיק....
חוץ מזה, אני בדר"כ קוראת את רוב החומר בנסיעה למבחן ומה שנשאר לי מזמן ההמתנה למבחן עצמו, זה גם בדר"כ הזמן שאני מתחילה להכין או מסיימת להכין "שליף" למבחנים שהיה מותר להשתמש בכזה. (דף עזר, נו...)
אני לא מהמסכמות, אני לא יודעת.
גם אין לי סבלנות ללמוד.
וגם לא תמיד יש זמן כי יש מבחן יום אחרי יום...
לאכול אני תמיד אוכלת מה שיש בלי לחשוב מה מתאים מה לא, מה שיש...
 

oromer

New member
מנהל
מבחנים וזה...

תלוי אם זה הומני או ריאלי...

עכשיו יש לי קורסים יותר הומני. לחזור וללמוד טוב את החומר, לעבור על מבחנים לדוגמא.
לימוד עצמי לפעמים זה מועיל, והרבה פעמים לא. תלוי למי.
לעשות טבלת ייאוש ולסמן כל מבחן שעבר.
 

bnayahu

New member
בעיקר לפתור מבחנים משנים קודמות

אני קודם כל עובר על כל הסיכום של החומר ומסכם ממש בתמצות את מה שאני חושב שזה הכי חשוב ונותן דגש לנקודות שאני פחות ידע או פחות זוכר (זה סיכום של הסיכום חח)
ואחר כך בעיקר לפתור שאלות ותשובות כשיש עדיפות למבחנים שהיו בשנים קודמות (כי בדרך כלל שאלות במבחנים הם ברמה יותר גבוהה)
 
למעלה