יאללה. שביזות יום א'

DredLox

New member
כל הזין : )

בלחזור לביה"ס אחרי חודשיים חופש : )

כן, זו שביזות של ג'ובניקים.

יאלללללה

זה לא אותו דבר. את קמה בוקר ופשוט זורקים אותך שתעשי משהו. אצלי זה שונה, אתם יוצאים הביתה סופשבוע לנוח ואני עדיין חורשת כמו איזו חננה. בבוקר, בערב ובסופשבוע. קמה בבוקר במחשבה שאני צריכה לזכור משהו מאתמול ואם לא אז סוף העולם וצריך להתחיל מהתחלה עד שיש לי מלחמת חפירות במוח. 11 בגרויות השנה. שנה שעברה 9. אצלכם כל בוקר מתחיל מחדש, אצלי לא. אני אשכרה אמורה לאגור את כל החרא שלך כל השנה ובסוף בחודשיים צפופים צריכה להקיא את כל החומר. אתם קמים עם ראש נקי כל בוקר ואני קמה לסיוט שנקרה חנה יעקאלנייצ'קבניסקי או איך שלא קוראים לה וחפירות של פיסיקה שדוחפים לנו למגמת קולנוע רק בשביל שתהיה עוד יחידה למקצוע. דברים בסיסים בקולנוע לא מלמדים אבל פיסיקה זה תמיד חשוב שיהיה כי אם אני רוצה לביים סצנה שבון ג'ובי יורה בברוס וויליס אני צריכה לחשב את המהירות ואת הזמן מהרגע שאני לוחצת על ההדק עד הרגע בו הכדור פוגע ברוס ויוצא מהכתף וכוח הכבידה מושך את הדם החוצה בצורה מסויימת ובגלל זה הוא מדמם רק מהמצח ששם כלום לא פגע ובון ג'ובי עף אחורה מההדף רק 5 ס"מ במקום 7. יאללה כוסעמק שזה יגמר כבר. צחוקים של חבר'ה יש בכל מקום. גם בצבא וגם בבית ספר אבל זה לא העניין. מי שבוחר לעשות בית זונות במקיף אריאל ברור שהצבא חתיכת חרא בשבילו אבל מי שקורע את התחת כל השנה המסריחה בשביל 2 יחידות מסריחות בספרות, מלחמת חפירות כזו לא נראתה בהסטוריה של אף מדינה, ציונים של 80 ומעלה, מגן 85, מעל 5 מחברות בבגרות, נשארת אחורה מהאלה שיש להם הארכת זמן ומקבלת בסוף 58 (!!!!!!!!!!!!!!) בבגרות זה זין כי כל מה שעשיתי שנה שעברה הלך לזבל בגלל שאיזה נרקומן שלא ישן טוב בלילה כי אישתו לא נתנה לו התעצל בבוקר לקרוא את כל המחברות שכתבתי אז הוא נתן לי 58 וזה לא מקובל. וזה מסוג הדברים שמורידים את המוטיבציה כי אתה קורע את התחת בשביל שאיזה גוץ שמן יחליט שלא מגיע לי. אז זה חרא ומהצבא אני לא דואגת. אבל מה אני מתלוננת? יש אנשים שהפציצו להם את הבתים בצפון (ואת זה למדתי היום בשיעור אנגלית. אנסין נוגע ללב שבא לי להקיא)

ואם תשאלו אותי

12 שנות לימוד זה הגזמה פרועה ומוגזמת. 3 שנים של היסודי היו סבבה. לומדים מתמטיקה וא' -ב' ואת הבסיס של אנגלית. כל שאר היסודי מיותר. גם כן ז'-ח'. היו צריכים לפרוש את כל הבגרויות על ז'-י"ב שלא יווצר עומס על התלמידים ואנשים כמו ענת וצור לא יצטרכו להשלים בגרויות אחרי צבא. אז גם ז' ו-ח' היו מיותרות אז בכיף יכלנו לוותר על 5 שנות לימוד ואז יש לנו חופש לפני צבא ומי שנכשל בבגרויות יכול להשלים אותן עד שהוא מתגייס.

להההה...

12 שנים זה בול מה שצריך. אל תשכחי שבי"ס ממלא עוד תפקידים חוץ מללמד אותך בדיוק את מה שאת צריכה. הוא מוסיף לך עוד הרבה ידע כללי [בלי שיעורי ספרות איך היית יודעת מה זו אקספוזיציה, בלי שיעורי היסטוריה איך היית יודעת מה זה פונדמנטליזם...] והוא גם מעסיק ת'נוער. ככה זה, בצפר מעבר לתפקידים הרגילים שלו הוא גם ממלא זמן פנוי מצויין. מלבד ללמוד אנגלית ומתמטיקה את לומדת עוד מקצועות שמעשירים את העולם שלך. איזה אזרחים המדינה הזו תקבל אם לא יהיו את כל יתר התכנים? נדע אנגלית סבבה, נהיה אלופי העולם בתחרויות מתמטיקה, אבל לא נדע מי כתב את מלחמה ושלום ומי הרג את מי- קין את הבל או ההיפך. חוצמזה... מי שמשלים בגרויות אחרי צבא הוא מי שזרק זין בתיכון. מי אשם בזריקה הזו חוץ מהתלמיד עצמו...?

RainPainter

New member
חופשי!

כמה שאני מתגעגעת לימים שהשבת היתה שם נרדף לימים שבהם לא חייבים ללכת לבית הספר, אז אפשר לשתות יותר מאמצע השבוע; לימים שבהם ירוק היה צבע של דשא; ולא הכרתי מה זה מג"ב. |:

DredLox

New member
יאללה...

צעירים כולכם... חכו תגיעו לאוניברסיטה... : )

כי נשבר הזין. ברור שזה אשמתו

אבל יו יכולים להקל ולתת לנו להתחיל בגרויות עוד בחטיבה ולא לדחוף הכל ב-3 שנים (אצלנו שנתיים) אחרונות שאתה בשיא האטרף

כן, אני בטוחה שאם היית לומד עם אווה

או עם מנדל לא היית אומר את זה... נכון שיכולתי לעשות את המינימום האפשרי של 3 אנגלי ומתמטיקה וולכת ללמוד להיות גננת או משהו כזה, אם הייתי עושה את זה לא רק שהייתה לי תעודת בגרות אלא גם היה לי ממוצא מאה רק חבל שרציתי טיפה יותר, ושציפיתי שהמורים יהיו טיפה יותר מורים ושלא ישירו לנו בצרפתית ויספרו לנו סיפורים על הבעל במקום ללמד פיסיקה או שינסו להסביר מה הבעיה בתרגיל וטיפה קצת לנסות להבין מה לא הבנתי ונסות להסביר במקום להתעצבן שאני מפריעה למהלך ה"תקין" של השיעור. סליחה באמת... חבל שלא עשיתי כמו מצויינים הקטן ונטשתי את הבית ספר הטיפשי הזה והלכתי לעשות הכול באקסטרני. אני יכולה לספר את המורים הנורמאלים על יד אחת, לא פלא שכולם בורחים מאריאל. אני זוכרת שפעם המנהל של הבית ספר דיבר עם שתי הכיתות שלנו שהיו "עיוני מדעי" ואמר לנו שהם לא שמים עלנו זין, קשה לך? תסתדר לבד, העיקר שלכולם תהיה תעודת בגרות אפילו אם זה אומר שהממוצא יהיה 55-60

למדתי [קצת] עם אווה, למדתי עם מנדל

מורים קצת קשים, אבל אין מה לעשות. מורים אתה לא יכול לתכנת. אתה מסתדר עם מה שאתה מקבל ומתאמץ להתאים את עצמך. אחרי הכל, אלה הציונים שלך, תעודת הבגרות שלך והעתיד שלך. זה גם הזמן שלך ואתה זה שתצטרך לבזבז אותו בהשלמות למיניהן. אז עושים קצת מאמץ, גם כשלא נוח, ומנסים להתגבר. תראי, לא מזמן סיימתי בצפר. אני עדיין זוכר איך כיתה נראית מבפנים ואיך שיעור מתנהל מבפנים. למעט מקרים חריגים שכן מטופלים [את אווה העיפו למיטב ידיעתי], רוב המורים ברמה סבירה פלוס. אלה שמערימים קשיים הם לרוב התלמידים. או שהם לא יודעים לשאול שאלה, או שקשה להם עם שתי דקות רצופות של שקט, או שהכל ביחד. טראסט מי, אני הייתי כזה. לספור את המורים הנורמליים על יד אחת? כולם בורחים? אני דווקא יכול לספור את הבורחים על יד אחת [מקסימום שתיים, במקרה הכי גרוע להעזר באחת מכפות הרגליים], ואת מספר המורים שלגמרי אי אפשר ללמוד איתם, על חצי יד. ועוד ישארו אצבעות ספייר. אני בטוח שאף אחד לא בא ואמר לך ששמים עלייך זין. את הפירוש את נתת. ולאנשים בגיל בצפר יש נטייה לדבר על כמה שהמערכת דופקת אותם ועל כמה שלא נותנים להם ללמוד למרות שהם נורא רוצים. או בקיצור, להטיל כמה שיותר מהאשמה על כל העולם במקום לקחת אחריות.

כנראה שאין לך מושג על מה אני מדברת

אני לא אכנס לדיון הזה בכלל כי הוא אבוד מראש. אז תמשיך לחיות בבועה הורודה שלך דרך צלחה

maya metal

New member
גם הבית ספר וגם הצבא דפוקים. אני

אסביר: במדינה שבה אנחנו חיים מתבזבזים הנעורים. זה לא מדוייק. אף אחד פה לא רק בצבא או רק בלימודים 24/7. אבל מאלצים אותנו להחליט על הגורל שלנו ושל אחרים לפני שמלאו לנו לפחות 2 עשורים בחיינו. לחיילים - נשק, כלי רצח!. לא רק גורלם בידיהם אלא גם גורלם של אחרים והם רק בני 18! הם רק לפני שנה או משהו כזה ישבו בפארק והשתכרו ועכשיו הם עם נשק ביד - זה חולני! ולתלמידים משהו שאמנם לא משפיע על חייהם של אחרים אבל נותנים להם לקבוע את הגורל שלהם החל מגיל 16. מה מבינים בגיל הזה בכלל?! בגיל הזה רק מחפשים להנות, שזה גם כן לא צודק, כי בכל זאת כאזרח יש עליך אחריות אבל לתת לילד לקבוע בגיל 16 מה הוא יעשה כשיהיה גדול פי שתיים או שלוש נראה לי מוגזם לחלוטין. ועכשיו אני אעוף לעוד יום של תסכול בבית ספר...

למעלה