יאללה, שרשור היכרות!

Idan91

New member
מיכל -

בחוברת של התק"ם יש כמה מקומות שנכללים תחת הכותרת "שנת שירות בגופים ירוקים", רוב כוללים הדרכה. אני אעביר אליך במסרים מספרי טלפון רלוונטיים. חשוב מאוד שתשיגי בהקדם תופס דחיית שירות ותשלחי אותו (תופס כזה נמצא בחוברת של התק"ם).

kipodit2002

New member
לא יכולתי לבקש יותר טוב

נו מה? פשוט לא יכולתי לבקש יותר טוב טוב, אז אני מקיבוץ בצפון הארץ, בת 17, לומדת בבית ספר אזורי קיבוצי, כולם שם די יוצאים לשנת שירות, או לפחות אחוז היוצאים גבוה מאוד. אני בעצמי עד עכשיו ביקרתי בגבעת הוד- אהבתי מאוד מכינת רבין- אהבתי מאוד מאוד ונבחנתי והתקבלתי לתפקיד שליחה צעירה בסוכנות. כאן בדיוק ההתלבטות שלי מכינה או שליחה צעירה? העבודה בתור שליחה צעירה נשמעת מרתקת אבל היא רחוקה מהבית, לתקופה של שנה זה עלול להוות בעיה. חוץ מזה הרעיון של מכינה מאוד מאוד נשמע לי. ומעניין לעניין באותו עניין האם זה נכון שצה"ל לא מתייחס אל מכינה קדם צבאית כמו שהוא מתייחס אל שנת שירות בכפר נוער/פנימייה/מרכז קליטה/ קק"ל ודומיהם או בקיצ' בדומה לשנת שירות פעילה? אני אודה על כל התייחסות להתלבטות, אני באמת לא יודעת מה להחליט.

kedeman

New member
מה זה כולל?

מה זה כולל להיות שליחת סוכנות? באופן אישי המכינות לא ממש הלהיבו אותי ואני מעדיף ללכת לשנת שרות "רגילה" (למרות שאני מכיר אנשים מוזרים שהלכו למכינה - הדס אוהב אותך!!) אני מתכוון ללכת לשנת שרות כמו שזה נראה כרגע בגרעין עודד של בני המושבים (בעיקר כי אני לא מספיק אפילו לברר מידע על אף ש"ש אחרת מחוסר זמן)

kipodit2002

New member
זה כולל...

שליחת סוכנות זה לקבל עבודה קבועה באיזשהו jcc בקהילה היהודית שהאזור שלי בארץ מחובר אליה ומעבר לעבודה הזאת ליזום פעילויות באותו jcc עבור הקהילה שבה אני חיה, רצוי פעילויות שבהן אני מביאה איזשהו פן ישראלי, ובכלל להיות פעילה בקהילה בתור הישראלית- להיות דוגמה למיהו ישראלי. בכל קהילה פועלים שני ש"ש כאלה. והם חולקים מכונית ורכב וכמובן את הכנת הפעילויות השונות. זהו, פחות או יותר... אני מקווה שהסברתי טוב גם את התפקיד וגם את המטרות.

Idan91

New member
טוב, נו, גם אני.. ../images/Emo3.gif

אני עידן, גרה בצפון. מתה לעשות ש"ש, כנראה בפנימייה (בינתיים - יש לי שלוש פנימיות שאי מתלהבת מהן..).

העצלנית

New member
גם מתפקדת

דפנה מאבירים שבצפון (לכל המעלה יוסף למינהם) לומדת בשדה בוקר. כמו רוב השכבה שלי רוצה מאוד שנת שירות, בעיקר רוצה פנמייה ועבודה עם ילדים קטנים. בנתיים הייתי רק בבית הילד בת"א ואהבתי מאוד אבל רוצה לבדוק גם את בית אפל ונרדים ועם יש עוד המלצות אשמח. הבעיה היא שאין לי זמן ואמצעים (כסף למשל) לנסוע לכל המקומות האלה כל הזמן, אבל יהיה טוב.

hadasbaril

New member
הפעם אלך בעקבות העדר

אני הדס, מכניסטתי בנחשון.במקור ממושב ניר בנים, אבל עברנו לאשקלון0את אבירים אני מכירה..). אשמח לענות ולעזור תמיד על כול שאלה.

מעיין©

New member
גם אני../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif

אני מעיין, ש"שית בגרעין עודד מרום הגליל של בני המושבים (זה ממש רחוק, בערך מכל דבר
). ויוצא לי לכתוב פה רק שאני בבית- סופי שבוע פעם בשבוע או שבועיים, למרות שב 1.2 מתחילה הרגילה, אז אני אוכל להיות פה קצת יותר

cuch

New member
רעיון ענק לפורום

כל הכבוד על פתיחת הפורום זה ענק ממש... זה ימשוך את כל המעוניינים... יואב

מלכוד 22

New member
היי קוראים לי נעמה

התחלתי להתעניין בשנת שירות דרך החברה להגנת הטבע אבל החלטתי שאני רוצה לעשות שנת שירות בפנימיות. אני רוצה ללכת לשנת שירות גם כדי לתרום אבל גם כדי לקחת פסק זמן מהכל ולחיות את החיים קצת אחרת. זהו ביינתים

עמותת אלון, קומונת באר שבע

שלום, אני ליאור מכפר סבא. עושה שנת שירות בעמותת אלון בקומונת באר שבע. בבקרים אני מלמדת כיתות ט' בפרויקט שנקרא אמ"ץ(מונה בעצמי, מוכן למאמץ, צופה להשגים). אחה"צ אני עובדת מועדונית שהקמנו לילדים אתיופים ולא אתיופים, מועדונית לימודית, ערכית וחברתית. חוץ מזה אני גרה בקומונה עם עוד 8 אנשים(או 7 , תלוי אם תצטרף אלינו חברת קומונה נוספת או לא). לעמותת אלון יש היום סמינר למלש"שים ובנוסף סמינר ב6/7/03 כל מי שמעוניין לשמוע עוד פרטים מוזמן לשאול בפרטי.

SeanZoR

New member
שון מחיפה, כיוון כללי למכינות

כרגע החלטתי על נחשון אבל גיליתי שישנן עוד מכינות ולא בדקתי אף אחת אחרת חוץ מנחשון

נ ו ם

New member
אני נעם

ש"ש בגרעין עודד של בני המושבים, בעמק חפר. במקור ממושב כחל בצפון. שאלה לליאור שכתבה מעלי - את מכירה את איריס ואת פרח? וכיפודית - מאיזה קיבוץ בצפון את אם מותר לשאול?

tali_le

New member
אני טלי

טלי, בת 20 עשיתי ש"ש בתנועת נוער מרצ והדרכתי באזור הדרום, ב"ש ואשקלון ובכלליות - מאוד מתעסקת בנושא הש"ש, מבחינה רעיונית ופרקטית... טלי

למעלה