יאן אולריך, לאן?

יאן אולריך, לאן?

מזמן לא ניהלנו פה איזה ויכוח לוהט ויצרי. ההופעה היום של אולריך, היא פחות או יותר סיכום של העונה של יאן אולריך. אני יודע שלא כולם פה יסכימו איתי, אבל מבחינתי אולריך זוכה כבר היום בתואר הרוכב המאכזב של העונה. ועכשיו לשאלה הגדולה, מה יהיה עכשיו? איך תשפיע עונת 2004 על המשך הקריירה של אולריך? האם יש לו את היכולת והחוסן המנטלי להתאושש ולחזור ליכולת האמיתית שלו? או שיכול להיות שאולריך לא יצליח להתאושש, ואתונה היא אקורד הסיום בקריירה של אחד הרוכבים המוכשרים ביותר בכל הזמנים. אם הוא ממשיך ולא פורש: הוא צריך להישאר בטי מובייל או לעזוב? טי מובייל צריכה להמשיך עם אולריך או שעדיף לה לוותר עליו?

חחחח, בועז, את שוכח דבר אחד

אולריל לא ייצג את ישראל באולימפיאדה ולכן הוא חוזר עכשיו הביתה להיות עם בת זוגו והילדה ואח"כ הוא ימשיך להתאמן כפי שהוא יודע (לטוב ולרע). לו הוא היה בישראל הוא היה חוזר לטקס השלכת אבנים בכיכר. ויותר ברצינו?! לא נראה לי שהוא יסיים את הקריירה. הייתה לו עונה מאכזבת משום שהציפיות ממנו היו אדירות. הוא הפגין יכולות מרשימות בשנה שעברה לאחר הכנות מזעזעות. כדאי רק תמיד לזכור את ההישגים שלו, בעבר המאוד לא רחוק, ואת העובדה שהוא מעולם לא האשים את האלריגיות (המונעות ממנו להתאמן כראוי בין מרס ליוני) באי הצלחות כמו שמעולם לא השתין פנימה ולמעלה לאחר הצלחות. בוא ואגלה לכם משהוא - אני לא אוהב את אולריך ואני לא מעריץ אותו כי אלו מושגים הזרים לי בהקשר של תרבות הספורט כמו שאני לא מעריץ ספורטאים אחרים אלא מעריך אותם, מזדהה עימם או מאוד מתרגש מהביצועים שלהם (נשבע לכם שאני מלהב מביצועי העל של "יוניבול"). יש דבר אחד שאני זוכר מאולריך והיא צבע הפנים שלו שאמרתי : "שלום אני מעיתון "הארץ" מישראל)-*

natyh

New member
ברוכיט ולחות

אם אני מבין נכון את מה שראיתי : אז אולריך סובל מברונכיט אלרגיות ו או אסטמה . הוא לא יכול לתת ביצועים טובים על מישור החוף איזור לח , ולכן הוא טוב באיזורים יבשים הרים , עמקים סגורים. והתוצאה די מתאימה לכך . נתי

יאיר אני רק הצגתי אפשרויות לדיון...

אני לא אמרתי עדיין מה דעתי. בכל מקרה למרות שהוא לא ממעצמת הספורט האולימפי הישראלית, עדיין אולריך מהווה אכזבה ענקית (אין כבר צורך או מקום ליפות את האמת), ואני בטוח שגם בגרמניה לא יפספסו את ההזדמנות לעשות בו לינץ תקשורתי. אבל השאלה והדיון שלי הם רציניים לגמרי, אחרי עונה מאכזבת, האם אולריך יכול להתאושש ולחזור לעצמו? האם אחרי 9 שנים שהוא נמצא בצמרת העולמית, יאן אולריך יכול עדיין לגייס כוחות מנטליים ורעב אמיתי, רעב שיחזיר אותו למסלול הניצחונות.

אני הבנתי וציינתי שהוא כבר עבר

משברים בעבר. אבל את הקטע על התרבות שלנו כתבתי ברגע שהבנתי כי וועידת הליכוד חשובה יותר מהאולימפיאדה. אישיות המועמדת לאיש השנה בטלוויזיה, אמר לי לפני שבועים (בהפסקה של משחק כדורגל( "אנחנו נהיה אלופי רדיפה אחרי משליכי אבנים בעזה כל עוד אנחנו מתייחסים לספורט ככה". בקשר ללינץ בגרמניה..בוא נראה. הוא סבל כבר מכאלו וגם ידע פרגון, מהתקשורת, בתקופות קשות.

יאיר צ

New member
יאיר בו ותסביר לי משהו

אתמול כששמעתי שבמקום לשדר את הנג"ש גם אני שאלתי את עצמי איפה תרבות הספןרט שלנו. אבל אז גם הזכרתי לעצמי שלא כל העולם סובב סביב האולימפיאדה ויש עוד כמ דברים שקורים חוץ מהאולימפיאדה שגם להם מגיע אזכור בתקשורת. אז אולי הגזימו קצת עם הסיקור של ועידת הליכוד (למרות שאני לא בדיוק יודע מה היה אורכו כי במקום לראות פוליטיקה הלכתי לטפס קצת) אבל אותי יותר מרגיז שכל הלילה ערוץ 1 משדר אולימפיאדה אבל במקום להראות לנו חומרים חדשים שלא שידרו במשך היום הום טוחנים שעה של בריכה איזה 10 פעמים. ואני נשבע לך שאני אוהב ספורט יותר מפוליטיקה.
יאיר

אני מסכים איתך בהכל ולא מבין

מה רצית שאסביר. אני ממש לא מחובר לערוץ 1 ואין לי יכולת להסביר על ההתנהלות שלהם. אני אחרון המסנגרים על ההתנהלות שלהם עם כי אני שמח כי הם עשו את הצעד של חשיפה לענף (בטור ובאוליפיאדה) על דרך ההתנהלות, של מקבלי ההחלטות ברוממה, יש לי ביקורת אבל אני לא חושב שיש מי שאיכפת לו מהביקרת הזו (שלי על ערוץ 1 ).

יאיר צ

New member
פשוט לא הבנתי

למה שידור של ועידת הליכוד במקום שעה או שעתיים של אולימפיאדה מראה על בעיה בתרבות הספורט שלנו.

אני בטוח שהנכדים שלך יבינו

באותה ממידה יש בחדשות על פני מרתון הנשים (עם נציגה ישראלית) משום ביזוי הצופים ותרבות הספורט.

אגב, כתבתי "נכדים שלך" ברוח טובה

לא כניסיון להתנשא. הבן שלי כבר מתחיל להפנים את תרבות הספורט ומקומה בחיים (בטח שהיא צריכה לקבל יותר מקום מוועידת הליכוד או דיון מעמיק בהצהרות של שמעון פרס מול מרתון אולימפי). אבל בוא ונזכור כי אנו מצפים למשהוא מאוד רחוק וגדול (תרבות ספורט) מערוץ טלוויזיה שאפילו לא מצליח להעביר אלינו כראוי שידורי ספורט שהם כבר עולים לאוויר. אני עדיין בדיונים עם עצמי לגבי שידורי רוממה באולימפיאדה. בסיום הדיונים אחליט אם לבכות בכי מר על גורלנו כצרכני טלוויזיה של רוממה או לפרוץ בצחוק מתגלגל על ההתנהלות של פרנסי הערוץ הממלכתי. אבל במדינה בה עיתון יכול לצאת בכותרת "שברה את שיא האיטיות" על רצה פלשתינאית כנראה שהכל אפשרי ואין גבול לבושה, החוצפה והבורות.

Yarnin

New member
לא קל להיות אוהד של אולריך השנה.

כפי שרבים פה כבר יודעים - אני אוהד נלהב של יאן אולריך. השנה באמת היו לי הרבה ציפיות ממנו - וכולן לא התממשו. אני לא רץ ומאשים את אולריך כי הרי ברור לי שהוא רוצה לנצח הרבה יותר ממני. הרי ברור לי שההחזבות שלי הן פרי הציפיות שלי. אחד הדברים היפים לדעתי אצל אולריך היא היותו בן-אדם, לטוב ולרע. אני בטוח שהוא יחזור שנית גם בשנה הבאה כפי שהוא עשה שנה שעברה אחרי 2002 שהיתה ללא ספק שנה נוראית מבחינתו וגם מבחינתי כאוהד. עצם היותו בן-אדם חם, ואת זה ניתן לראות בתגובות שלו לעיתונות ובאתר שלו וטים מובייל, כשה לעמוד מינגד ולא לסמפת ואלי אפילו לאהוב את הרוכב הענק הזה. אני אישית מאמין ביכולות שלו. ושהוא ישוב גם בשנה הבאה ומקווה שתהיה טוב יותר מהשנה הזו. ירנין

ואם הוא ממשיך?

הוא צריך להישאר בטי מובייל? או אולי לעבור לקבוצה פחות לחוצה? אם אתה המנהל של טי מובייל, היית מהמר עליו כרוכב המוביל גם לעונת 2005?

הקטע של טימ מובייל/אולריך/גודפרוט

מוזר מאוד ולחלוטין בלתי מובן למביט מהצד. השניים לא מדברים בניהם כמעט כלל. אחש מהם צמוד לתחת של אולריך מבחירה של שניהם והשני מדבר עם אולריך "פעמיים בשנה בטלפון נייד" (ציטוט של אולריך). שניהם מפרגנים לו בערך במו שמאמנה של אוחיון פירגן לה היום. אז מה הקטע שם? ברור כי הקבוצה לא תורמת לו למהצד השני פוגעת ברוכבים אחרים (אוונס,קלודן ויש עוד). זה בהחלט יהיה סיפור מעניין בשנה הבאה. דעה אישית שלי? אולריך לקבוצה ספרדית או איטלקית ולא מהגדולות והוא יפרח. אופציית ריס נראית לי לא רלוונטית כשבאסו בסביבה ובשיטה של ריס.

yossi113

New member
מה היתה הבעת הפנים שלו?

והאם הוא באמת סימפאטי כפי שהוא נראה?

הבעת הפנים הייתה ../images/Emo5.gif

הוא עשה רושם של בנאדם נחמד. הוא ענה בסבלנות לכל העיתונאים כולל לי ורק ששמע מאיפה אני הוא פתאום הפך למנורה התחתונה של הרמזור למיהר להסתלק. אגב, צאבל עשה אותו הדבר.

ויטמיןP

New member
זו אינפורמציה חשובה ביותר../images/Emo46.gif

טוב שסיפרת לנו.על צאבל ממש לא הייתי מאמינה . אותי זה מפחיד.

נו מה רצית? ראית את הדגל שעל הבגדים

שלהם? זה מסביר. **אני לא מנסה להיות אנטי או משהו..פשוט כל אחד משם יתייחס אחרת אלינו.

גל נסחפת וסטית מהנושא...

בגלל שיש להם דגל של גרמניה על החולצה הם אנשים רעים? הם גרמנים נו אז מה? לא כל הגרמנים שונאים אותנו. והכללה כזו היא מסוכנת, אני לא רוצה לתתלך דוגמאות להכללות שניתן לעשות לספורטאים שלנו, בגלל הדגל שיש להם על החולצה.

לא אמרתי אנשים רעים

וכדי לא להרוס את השרשור אני אסכם את זה כך: לרוב הגרמנים יש נטייה לאבד פעימה כאשר הם שומעים את המילה "ישראל"..סכסוך מהעבר גורם לזה, זה הכל. לא אמרתי אנשים רעים, ולא ניסיתי לרמוז על זה. זה כמו שעכשיו יבוא לראיין אותך עיתונאי של רשת עוינת..אז תעשה פרצוף קטן בטח ותענה לו..ככה גם הם (אולם אנחנוכבר לא עויינים..אבל בכל זאת).

למעלה