יבוא זוחלים

1צחי

New member
יבוא זוחלים

האם מותר יבוא אישי של זוחלים? מה הפרוצדורה וממי מבקשים היתרים. אני שואל לגביי זוחלים שכבר יבאו לארץ.

naja

New member
מותר ליבא.

צריך לפנות לרשות שמורות הטבע כדי לקבל היתרים וכדי לברר את המעמד של החיה אותה אתה מעוניין ליבא. עד כמה שזכור לי עד 10 פריטים זה נחשב יבוא אישי ויותר קל(וזול) לקבל היתר. מעל 10 זה יבוא מסחרי וזה כבר מסובך. בכל מיקרה אני לא יודע מה אתה רוצה ליבא אבל אני משער שזה לא ישתלם לך.

1צחי

New member
דף היתר

נכנסתי לאתר של הרשות אך אני לא מצליח לפתוח דף בקשה למרות שקיימת קטגוריה של יבוא בע"ח. האם אתה יודע מה שם האחראי?

naja

New member
לי הקובץ נפתח.

בכל מיקרה תתקשר בימים א,ג,ד בשעות8-11 לרשות(02-5005444) ותפנה למחלקת היתרים. הם יתדרכו אותך או יפקססו לך את האישורים. אפשר לשאול מה אתה מעוניין ליבא?

naja

New member
לא חושב שישתלם לך.

אם אתה רוצה להביא משלוח ולמכור זה לא ישתלם כי אין מספיק ביקוש ואתה לא תצליח להחזיר את ההשקעה. אם אתה רוצה לייבא זוג או שניים לעצמך זה יעלה לך כ"כ הרבה שכדאי לך פשוט לחכות בסבלנות למישלוח הבא של בית החיות או ילד הג'ונגל. אתה בטוח שכבר בדקת את כל האפשרויות בארץ להשיג כוחים?

איזה כוחים אתה רוצה ליבא?

כל הכוחים נמצאים באפנדיקס2 של אמנת CITES. ויבוא של חיות שמקורן בטבע ולא בריבוי שבי לארץ אסור לחלוטין. אפשר להגיד שלמצוא ילידי שבי שבקעו בארה"ב מכל מיני הכוחי תהיה משימה קשה למדי. אומנם מרבים כוחים אוסטרליים ננסיים בכמויות יפות אני חושב שיבוא שלהם לארץ יתקל בבעיות רבות מבחינת קבלת אישורים ליצוא מארה"ב. ובכלל מדובר על תהליך ארוך ומסובך. אם אתה רוצה כמה כוחים כחיות מחמד ואתה טס לארה"ב כדאי לך לבדוק את האופציה של יבוא אישי ואם לא אז עדיף לך לוותר אלה אם אתה מצטרף למשלוח שמישהו כבר עושה או מביא הרבה חיות ביחד ומוכר בשביל לכסות הוצאות.

1צחי

New member
עלויות

במהלך הגלישה שלי באתרים בחו"ל נתקלתי בחנות אשר באר"הב והיו כוחים למכירה במישלוח אויר, המחירים היו 20$ לכח נילוס צעיר והיו סוגים שונים של כוחים כמו צוואר שחור סוואנה ועוד סוגים מעניינים. את הכתובת של האתר איבדתי ואין אני יודע מה מקור הכוחים אני מתאר לעצמי שהם ילידי שבי(בגלל המחיר הנמוך). בכל אופן אם אני אקבל היתר יהיה עדיף לארגן קבוצה על מנת להוזיל עלויות. אגב משלוח אויר בתוך אר"הב היה כ-$35 ליחידה

כמה דברים

א' זוחלים ילידי שבי עולים יותר ואפילו הרבה יותר מזוחלים שנתפסו בבר או בקעו בחוות בארץ מוצאם. ב' אין שום קשר בין העלויות בתוך ארה"ב לעלות משלוח לארץ ודרך אגב כל החנויות והחוות עושות משלוחים בתוך ארה"ב. ג' אני מניח בצורה די זהירה שלהביא אפילו 4-8 כוחים יעלה לך לפחות 1000 דולר כולל המשלוח,טלפונים והניירת.

1צחי

New member
האם אתה מכיר?

האם מישהו פרטי שאתה מכיר כבר ייבא זוחלים, ולמה הפער כל כך גדול בין המחיר בחו"ל לבין הקבלה בארץ. האם זוחלים שבקעו בחוות לא נחשבים כילידי שבי? אגב עלויות השיחות שלי לחו"ל הן זולות וכאן זו לא בעייה

naja

New member
פערי המחירים.

היתרי יבוא(תשלום לרשות) עולים כסף. הייתרי יצוא(אם אני לא טועה זה לסייטס) עולים כסף ובד"כ היצואן ירצה שאתה תשלם. מישלוח עולה כסף(30 דולר בתוך ארה"ב הופכים לכמה מאות דולרים במשלוח מעבר לים) המחיר של הלטאה עדיין ישאר 20 דולר אבל זה כבר כסף קטן. זוחלים שבקעו בחוות משווקים כילידי שבי אולם הם לא באותה רמה ולעיתים גם לא מוכנים ליצא\ליבא אותם.(אם יש חשד שהם לא ילידי חוות לדוגמא). תגיד, אף פעם לא ניסיתי אבל זה באמת כ"כ קשה לקנות בארץ כוח? יש לי הרגשה שלא.

1צחי

New member
כרגע בלתי אפשר

עד לפני שנה לא הייתה בעייה ואף היה לי כח סוואנה באורך 90 ס"מ. היום בבית החיות לא מביאים כוחים בגלל הדרישה לילידיי שבי,שכן המחיר הסופי הוא גבוהה. לרפי יש כח מים אך המחיר אוי המחיר (2500 ש"ח) ניסיתי אצל מגדלים בארץ אבל אין למחירה ומיותר לציין כי גם אין ריבוי בארץ, צחי אברהם אמר שהיה לו ריבוי של כח נילוס אך לא השנה

לNAJA

כוחים מחוות נחשים לCH ולא CB כמו כאלו שבקעו בשבי מריבוי שבי ולא בארץ המוצא. CITES עושים מבדילים בין ההגדרות השונות ובארץ החליטו שרק חיות שרשומות כCB יכנסו לארץ. ולצחי אתה אומר שלפני שנה לא הייתה בעיה למצוא כוחים אז תחכה קצת ויגיעו שנה זה לא הרבה לחכות. חוץ מזה שאני בטוח שיהיו כמה כוחים למכירה מאנשים שנמאס להם כבר היה אחד שנמכר לפני שבועיים בערך כוח נילוס. הכוח נילוס הלבן שבתמונה זו אחת הלטאות היותר מכוערות שיצא לי לראות ולדרוש עליו מחיר כזה זו בדיחה. רוב הסיכויים שהוא בכלל עקר או פשוט לא רוצה להתרבות כי מבחינת הגיל והגודל היו יכולות להיות מאחוריו כמה וכמה שנות ריבוי ונראה שאין לו שום צאצאים. וחוץ מזה מדובר על כוח נילוס שידוע כמין באופי הגרוע שלו ולכן הבייבי לא יהיו כזה להיט.

naja

New member
מסכים איתך לגבי הכוח הזה.

לא הייתי לוקח אותו גם בחינם(אולי אם זה היה נקבה...). לצחי-בדקת בחנות ההיא שאז ביקשת? בכל מקרה יש בחור בשם אילן ממעלה אדומים שהציע לי כוח כזה ליפני מספר חודשים. אני אחפש את הטלפון שלו ואם אמצא אתן לך.

1צחי

New member
ריבוי

האם שמעתם על מישהו שהצליח להרבות כוחים בארץ?(מלבד צחי אברהם)

naja

New member
לא קשור לריבוי אבל...

ראיתי מודעה במרכז הזוחלים הישראלי(חפש בקישורים) שהבחור מהחנות חיות שבזמנו דיברנו עליה מוכר את הכוח סוואנה שלו.

למעלה