יבורכו גואלי האדמות בכנרת

מה הקטע שלך עם התאילנדים והבננות?

יבוא צריך גם לעמוד בתקנים מסויימים - ארצות כמו תאילנד לרוב אינן עומדות בתקנים: השקייה במים מזוהמים, שימוש בחומרי הדברה אסורים = הם מזהמים שם את הסביבה יותר מהחקלאים שלנו בארץ שלפחות צריכים לתת דין וחשבון! לידיעתך התאילנדי מרוויח פה יותר טוב מאשר בארצו....ועוד...אין פה כזה גידול מסיבי של בננות..

בתיה88

New member
זה יכול להיות גם העגבניה מטורקיה

וגם תפוחי האדמה מרומניה, גם תפוחי העץ והאגסים מסין, וכך הלאה. העקרון הוא לאפשר לאנשי העולם השלישי להשאר בכפריהם, ולייצר ולייצא את תוצרתם למערב, ובכך לאפשר פרנסה למשפחתם ולארצם, ולאפשר לנו המערביים לקבל תוצרת חקלאית זולה ואיכותית, ובמקביל למנוע הרס מקורות המים ודלדול הקרקע וזיהום האויר בארצנו. בוועידת הפסגה העולמית בנושא איכות הסביבה שהתקיימה בהונג קונג לפני פחות משנה, הועלתה והתקבלה תביעת מדינות העולם השלישי לדרוש מהמערב להקטין את ההיטלים על תוצרת מיובאת מהעולם השלישי, ובכך לאפשר למליארדים אלו לצאת ממעגל הרעב והעבדות. זה המעשה האקולוגי הנכון, זה המעשה האנושי הנכון, זה המעשה הכלכלי הנכון. אך זה לא נוח לתומכי הלובי החקלאי המפונק במערב, ולפרופסורים השמרנים המדקלמים. אך "הירוקים" צריכים להיות הראשונים והנחשונים במאבק למען יצירת עולם כלכלי בר קיימא, בו כל איזור וכל אדם נהנה מהיתרונות הסביבתיים, עולם ללא השמנת ייתר במערב, ורעב ועוני במזרח. אגב, במשך שנים הצליחו תומכי הלובי התעשייתי במערב למנוע ייבוא תוצרת תעשייתית כמו אלקטרוניקה וטקסטיל וחפצי נוי ע"י קביעת היטלים גבוהים, והפצת תעמולה כאילו התוצרת התעשייתית מטורקיה, או מטיאוון, וכדומה היא פגומה ומיוצרת "בניגוד לתקנים", ופוגעת שם בסביבה. אך הלובי התעשייתי אינו כה אלים ואינו משוייך פוליטית למוקדי הכוח בתקשורת, באקדמיה ובמשפט, ובזכות "חולשתו" זו יכולה גם מסעודה משדרות לרכוש לעצמה חולצה חדשה, והבן של אלפסי יכול להשתמש במחשב. מי ייתן ויבוא יום ותסולק גם אימת הלובי החקלאי ותעמולתו, או אז תוכל מסעודה להרשות לעצמה בננה טריה ודג לחג, ואלפסי יוכל לרכוש בית צמוד קרקע שיבנה בפריפריה בשטחי הריסוס והסובסידה שיתפנו ויוחזרו לציבור. המים יחזרו לזרום בנחלים, הבולענים יעלמו, הכנרת תשוב לחיות ללא צואת פרות. הבניה תהיה נמוכה ומחופה בעצי צל, פשוט "איש תחת גפנו ותחת תאנתו". והמשמעות היא הפחתת אלימות וואנדליזם, הפחתת ניכור, הפחתת הירידה מהארץ, הניכור והבוגדנות. זה יתכן, זה אפשרי, וזה יקרה. אך כדאי שנקדם את הטוב ולא נדחה את בואו.

שר המדע

New member
הגזמת, את מגזימה

וכנראה תמשיכי להגזים בפראות, ולכן הדיון איתך חסר טעם. את בכלל לא קוראת את מה שכותבים לך, רק שופכת את מה שצרבו לתוכך. יום טוב, חג עצמאות שמח, שר המדע

בתיה88

New member
אשמח לקבל תגובה לעניין

זה יהיה נחמד ואפילו משובב נפש לקרוא תגובה עניינית לנושאים שעל הפרק. לא גידופים, לא קללות, לא "הנאות מתוקות" של נקמה ושמחה לאיד, אנא הראה לי היכן אני מגזימה, אנא הסביר לי והוכח היכן טעיתי. האם אין הגבלים והיטלים על ייבוא תוצרת חקלאית טריה בארצנו? האם לא מוטל מס גבוה ומגבלות פרוצדורליות על מי שמנסה לייבא מזון טרי? האם אין עיקר העובדים הזרים מגיעים הנה כדי לשרת את החקלאים? האם עיקר המים בארצנו ותופעת שאיבת הייתר אינה בשל ענף החקלאים? האם עיקר הקרקע בארצנו אינה מוכרזת "קרקע חקלאית"? אנא הראה לי היכן הגזמתי, היכן טעיתי. אנא נסו להביא נימוקים ולא גידופים, עובדות ולא חרפות. ארגון "ירוק" צריך להיות מבוסס על אהבה - ולא על נקמה. על תרבות דיון ולא על השמצות. על חשיבה ובדיקה ולא על דקלום וסיסמאות.

תשמעי חסר לך הרבה מידע...

לא יודעת...אני לא רוצה לאכול סחורה זולה שהושקתה בצואה ורוססה ב- DDT שהם החביאו במחסנים שלהם. אין למדינות העולם השלישי את היכולת הכלכלית והמדעית לעמוד בתקני איכות הסביבה, זה לא מספיק להיות זולים היום! אם אתה לא משתמש בחומרים העומדים בתקנים אז אתה גם מזהם את הסביבה, את המים, הורג בע"ח ומסרטן את האנשים שעובדים עם החומרים הללו ושצורכים אותם! ואף אחד לא רוצה לקנות ממך את הסחורה! מה לא מובן? סילוף עובדות: שאיבת היתר לא נגרמת בשל החקלאות! מדינת ישראל היא המדינה המשתמשת במים מושבים (קולחין) יותר מכל מדינה אחרת להשקייה בחקלאות! וזו עובדה! זיהום מי שתייה לעומת זאת למשל בכנרת נגרם באמת מהזרמת שפכים חקלאיים ושפכי רפתות ע"י פושעים של ממש! אך זהו המקום לסייג, לא כולם פושעים! והעובדים הזרים...מה האהדה הגדולה לתאילנדים? הם באו לעבוד! הם לא משרתים את החקלאים הם עובדים אצלם! כמו הפיליפיניות שעובדות אצל הזקנים, ואוקראיניות ורומניות וווווווו ומה את רוצה? האמת שאתה נשמע כמו איזה קיבוצניק לשעבר.....אולי ...יאיר בן משה עכשיו שאני יודעת שזרקו אותך מהקיבוץ או משהו והיית גם בתאילנד עכשיו אני מבינה את אהבתך הגדולה לתאילנדים. למה בחרת כינוי של נקבה? ועוד נקבה בת 88? יאללה מספיק ספר למה העיפו אותך מהקיבוץ ונגמור את הסיפור הזה כבר!

למעלה