יבש הפורום יבש חבל

מדיניות

מנהלי הפורום ראשיים לשים גבולות לנושאי הפורום ולדרך שבה התכנים נכתבים.
כל פוסט שמכיל שפה שאינה ראויה, כולל שמות גנאי לאנשים או למנהלים - מוטב שימחק. מי שיעשה זאת שוב גם יחסם!
נושא ה-TV הוא דווקא סיבה נכבדה למצב העגום של הפורום היום. הפורום שהיה פורום פורח בתחילת שנות ה-2000, ודן בעיקר באודיו וק"ב, הפך למקום שבו אנשים נכנסים לשאול איזה TV לקנות לחדר שינה, איך לתקן בעיות ב-TV והמלצות על רמקולים למחשב ב-200 ש"ח. אני מבין שזה נפלא לך ולעוד כמה גולשים. עבורי, זה פשוט להביא את הפורום לתחתית.
אתה מחפש להזיק לפורום? אז לא.
גם הניתוח שלך "בזן האחרון" אינו נכון. לפני כניסתי לתפקיד היו שבועות ארוכים שלא נכתבה שורה חדשה בפורום. ואז לא היה איסור, או הגבלה.
כמו שלא נדון פה בענייני גננות, תיקון מדיחי כלים, או תיקון כפכפים שנקעו, גם לא על נושאי TV. זה לא קשור אלינו.

בוא ניתן לכך הזדמנות. עוד לפני שהעניין הוטבע בפורום, אתה זועק על כך, כגזל.
האם אין לך נושא אחר לתרום בו, מלבד ה-TV?
ואם יותר לי, במה השכלתך בנושאי TV שזה כה חשוב ללבך?

כשאתה מתייחס לשפה בלתי ראויה, או לפגיעה באנשים ומנהלים -

אין כל ויכוח שאתה צודק.
מעבר לכך, והואיל והפורום הזה "נולד" כדי לדון בענייני חוזי ושמע, דומני שלא ניתן להפריד בין שני אלה. האם יהיה זה נכון, לקבוע שלא דנים ברמקולים למחשב, שמחירם נופל מ-2,000 ש"ח? ככל שזה יהיה מגוחך, יהיה בכך הגיון כלשהו. באותה מידה, אפשר גם לקבוע רף מחירים, שמתחתיו תקבע, שלא מדובר במסך, אלא בצעצוע, שמטיל כתמי צבע עכורים על הקיר...
וברור שפורום זה לא אמור להתעסק בתיקוני מדיחים, צנרת או כפכפים שנתקעו. ואודה על חטא, אמנם זכור לי שכתבתי משהו על מדיח. כתבתי זאת, כדי להציג תמונה, שבעזרת קצת מחשבה יצירתית, אפשר לצאת מדי פעם מהמסגרת. כלום לא יקרה, אם מבקר כלשהו כאן יישא עצה, כשמישהו יבקש עזרה, כיצד ניתן לפתור בעיה כזו או אחרת, כשמדובר במסך. נכון שהפורום אינו מתיימר להתעסק בייעוץ טכני, אבל עובדה היא, שעל שאלות טכניות בנושא מערכות השמע, אין כל מניעה מלהשיב.
ככל שהבנתי מגיעה, לא נראה לי ששיח כזה יש ביכולתו להוריד את רמת הפורום, גם אם אני רק חובב סקרן, שנהנה מקריאת הדיונים שפה.
אודה כי איני מבין גדול בטלוויזיות, אבל כמי ששוקל אולי לרכוש מסך חדש בקרוב, כן מעניין אותי לקרוא, מה אנשים חושבים על טכנולוגיה X או Y, או מה הם חושבים, כשמדובר באורכו של האלכסון, כתלות במרחק הישיבה מהמסך.

נ.ב.,
עם ולמרות הכל, נדמה לי, שחלק מהקהל כאן באמת החל להצביע ברגליים.
היו כבר תגובות על "התייבשות" הפורום, היו סיפורים על ענקים וגנים, והיו עוד הערות, שחלקן אפילו נמחקו.
אז בוא ולא נדון במה היה ומה נמחק (ולמה). עדיף כי נדון ברצון הגולשים.
שיהיה אחלה יום!

לא ענית לשאלותי

בנושאי טכנולוגיה והקשרים טכניים - הדיון פתוח. נאמר מלכתחילה.
בנושאי איזה TV לקנות לחדר שינה, או התקלקל לי - הדיון סגור.
הצביעו ברגליים?
לא נראה לי שהדבר היחיד שקשר אנשים לפורום היו דיוני ה-TV. ואם כן, אז טוב שכך ושלא יבקרו פה.

למה שלא יבקרו כאן ???

בצורה כזו יש תנוע מה הם מצורעים? חולים. שואל בחור על על גודל הTV לחדר שינה עונים לו .
מה רע שיענו לו . המילים עולים כסף . אין מקום בהרדיסק .
בשנות ה60 במיברק כול מילה עלתה 1.5 לירה אז חסכו . היום הכול זורם .
את מי שזה מעניין . יעיין בזה . ומי שלא ימשיך
ליצור כזו מחלוקת בפורום . זה מיותר .
ולראיה הכותבים הקבועים האחרונים נטשו את הפורום . מי נישאר ??
אף אחד . !!
מיכאל היות ואנו מכירים באופן אישי . אני לא רוצה להגזים בתאורים שאתה לא צודק . מה יש כבר ליכתוב על אדיו . שיעניין את הגולש המתחיל כימעט כלום .
כתבתה מאמר על הקלטה דגיטלית או דומה . אף גולש לא עניין אותו הדבר

מיכאל

שלום . אתה אדם מבוגר גם אני
מה אתה נילחם פו על עניין שולי ?
רק הימים אחרונים בכינו חזק על מות 10 הילדים שנספו
ליפני שבוע הייה יום הזיכרון
ולפני שבועיים יום השואה
ואתה נילחם על מה יכתבו בפורום כאילו זה החיים שלך .
זה אולי מתאים לנער בן 16 משועמם
ולא אדם בגילך . ובמעמד שלך .עם ידע רב
אנשים ניכנסים לכאן לשוחח מעט על כול מה שעולה על רוחם
היו לי כאן חברים .משה.פריזמן. שכתבו . וזה עשה טוב על הלב . ונעלמו
כמה כבר אפשר ליכתוב על אדיו.?
אתה סתם אדם עקשן שלא זז מימקומו .
מה נותן הניהול שלך? כלום רק בריחת גולשים
זה רק פורום . ולא דת שיהרג ובעל יעבור

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לצערי, איני מוצא כאן "צודק" או "לא צודק". היו מי שכתבו כבר,
שמהות הפורום הזה היא שמע וחוזי ואין מה לעשות: חוזי זה בעיקר טלוויזיה.
בתערוכת CES 2018, הוצגו השנה טלוויזיות ענקיות, וזהו דור שטרם ראינו כמותו.
סוני הציגה מסך של 10 מ' אורך ו-3 מ' גובה.
סמסונג הציגה מסך שכונה בפיהם THE WALL.
נראה שגם אם מסכים אלה לא ייכנסו "מחר בבוקר" לשוק המסחרי הביתי, הם מהווים איתות לכך, שיש עדנה למסכי הLED לסוגיהם השונים, ואין כבר שום מגבלה של גודל ו/או של כמות אור שמסכים אלה מסוגלים להפיק.
לי דווקא נראה, שמסכים אלה יהיה בכוחם "לנפנף" את המקרנים וכל מי שירצה "להגדיל" מסך בחדר השינה (ובהחלט יש לכך גם הצדקה הגיונית), יוכל לעשות זאת בקרוב ודי בזול אפילו.
ההצדקה ההגיונית היא, מכיוון שבין הקיר שנמצא מול ראש המיטה לבין ראשו של הצופה, במקרים רבים המרחק עולה על 3,5 מ' - שכזה יש במרבית הסלונים הביתיים, בין מסך הטלוויזיה לבין ראשו של הצופה.
אז למה, בסלון "סטנדרטי", אנו מסתפקים כיום במסך 55 או 65 אינץ' ובחדר השינה אנו מבקשים לחסוך ולתלות בו רק 32 אינץ'?
אז נכון. כדי לצפות וליהנות בחדר השינה מתמונה טובה, רבים נוהגים לתלות את המסך בגובה, ועל כן, רצוי שייעשה שם שימוש גם במיטה מתכווננת... עוד פרק שמייקר את החיים בבית. אבל מי שלא מוותר על הצפייה בחדר השינה (ותמיד יהיו שיגידו, שחדר השינה נועד לשינה ולא לצפייה בטלוויזיה)? שישלם...
טוב. זה לפני שנתייחס לפרק אחר של החיים במאה ה-21. כיום "נולד" מושג חדש בלכסיקון: זיהום אור.
האם מישהו שמע על כך?
הרעיון הוא, שכיום, אנו משתמשים בתאורה רבה יותר ועצמתית בהרבה ממה שהורגלנו עד כה בשעות החשכה. עקב כך, הלילות הפכו להיות מוארים מאד, אם בזכות תאורת הרחובות, אם בזכות התאורה במבנים, אם בזכות פנסי כלי הרכב ואם בזכות המסכים שהולכים וגדלים...
כיום, קשה מאד לצפות בכוכבים ובגשמי מטאוריטים, בשל עצמת האור המלאכותי, שמעמעמת את אורם של הכוכבים, ותאורה זו עצמתית עד כדי כך, שגם טלסקופים שמרוחקים ממקומות יישוב, סובלים מהפרעות האור.
ואם גם ניקח בחשבון, שבעלי החיים זקוקים לחשכה כדי ששנתם תהיה עמוקה ומספקת, הרי שגם כאן, האדם התרבותי יורה לעצמו ופוגם בבריאותו.
טוב. אני לפחות מקווה, שדבריי אלה לא ייראו למנהל הפורום כדברי הבל שאין לפרסמם בפורום זה. תודה על תשומת הלב.

ידעתי שיבואו עוד ממך...

1. אין בפתיח הפורום אף מילה התומכת באמירתך" "שמהות הפורום הזה היא שמע וחוזי". את הדברים כתבו אנשים לפני 18 שנה!
2. אין לפתוח כל פעם שרשור חדש, כאשר כבר יש אחד פעיל. מה גם שעדין לא נדחק מהדף.
3. לא מבין מה הקושי שלך ושל אחרים לקבל את העובדה והפנים, שלא יהיו פה נושאי TV נדושים יותר. אם תצא טכנולוגיה חדשה, אין בעיה לדבר עליה, למעט קרמר שאינו מביע עניין בשום דבר שכבר יש לו בבית.

לי זה מספיק מה שיש לי

לאישתי הראשונה ז"ל . הספיק טרנזיטור במיטבח שפעל 24/7 להאזין לרשת ב . אולי תיפרוץ מילחמה . כול אחד וההובי שלו . מה לעשות מיכאל

ובכל זאת שדרגת לעצמך QUAD ו-4K של SONY

לאנשים שאין להם עניין בנושא, לא גולשים פה.
למשל, רובנו מסתפקים במצלמת הטלפון. מי שמחפש יותר יש לכך פורום צילום.
למי שמעונין יש שם מידע. למי שלא, לא גולש שם.

ה4K זה סמסונג

חבל שלא קניתי סוני . נכון יש לי קווד . 57 ומגבר 909 . לכן אני כותה היגתי לטופ

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ידעתי שיהיה לך מה לומר וידעתי שתסיר את הקישור שמוביל
אל תוך בלה בלה בלה גדול, שבו הרשימה שלי הופכת לשולית. אתה אמנם מנהל ואתה יודע המון אבל נראה שלמרות מעמדך והשכלתך, אתה שם לאל ומתעלם לחלוטין משמו המפורש של הפורום. במקום זאת, אתה נתלה ונאחז בפתיח ולא בכותרת - שהיא לב ליבו, שמו ומשמעותו של הפורום. אז... כנראה שאין באמת עם מי לדבר.... וחבל.
ואגב, לא ידעתי שמסך בגודל 10 מ' על 3 זה משהו נדוש, או מסך בגודל קיר זה דבר שראינו המונים מסוגו עד היום.
ועוד קטנה: גם העובדה, שתערוכת CES החדשה עוסקת כיום בעיקר במסכים ולא בסאונד, יש בכוחה ללמד כל בר דעת, שהעולם מתקדם כעת לחוזי ולא לשמע.
אז מה אומר לסיכום? שיערב לך אם זו דרכך.

משה

אתה ממשיך בשלך, כאילו לא הבנת שיש גבול לכמה סבלנות יש לי.
הדיון הזה מיותר ולא מוביל לשום מקום.
במסגרת הדיון, אתה גם מרשה לעצמך לרדת לפסים נמוכים כמו: "אתה..." שזה אישי!
למה הפורום הזה או אני כבול ל-CES? כי זה נוח לך? במקביל ל-CES בכל שנה יש גם תערוכת פורנו. למה לא מזה קצת? יהיה פה עניין רב בנושא שגם לא שייך לנו.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
"אתה" זה אישי? קיללתי? השמצתי? מה בדיוק אישי? אתה מנהל,
אך למרות זאת, אתה גם בן אנוש, וזכותי, כמו גם זכותם של אחרים שכתבו כאן לפניי, להעיר לך, שלדעתי (או לדעתנו), אתה שוגה. גם לי (כמנהל) מעירים מדי פעם ששגיתי. מעולם לא פתחתי קרב בעקבות כך. נהפוך הוא, כשהבנתי כי שגיתי, השתדלתי לתקן.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מעניין! קודם שללת את נושא הדיון בגודל הטלוויזיה לח. השינה.
שללת במקביל גם את נושא השאלות והתשובות על טיפול בתקלות.
כעת, גם מוצרים חדשים שהוצגו בCES הפכו לטאבו והדיון בהם מושווה לפורנו. האמנם?

מוישה חבל על הדיו שאתה שופך

אנחנו הגולשים . רןצים פורום חופשי
נחליף את המנהל וזהוא .
הרי זה לא יהרג ובעל יעבור .
זה עניין של הצבע הכחול

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נכון, אבל לא אתה ולא אני קובעים מי יזכה בגיוון הכחול.

דעתי .

לא צריך מנהל לניהול הפורום . זה לא קופת חולים
אים מישהוא יכתוב נגד ביטחון המדינה . אז הנהלת הפורום תימחוק
הייתר זה שוק פתוח . כול אחד יכתוב כול מה שעולה על רוחו

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לדעתי, טוב שיש מנהל ומוטב שיהיה גם בקיא בחומר.
וכן. חשוב שיהיה פעיל וישתתף בדיונים.
ומה קורה, אם וכאשר מגיעים לנקודה בה הדיון מקבל תפנית, והנושא אינו ממשיך ונוגע לתחביביו של משתתף זה או אחר (אפילו אם הוא מנהל)? אפשר פשוט לפרוש מהשיח ולהביט מרחוק, כדי לוודא שהדיון אינו מידרדר לפגיעות אישיות או שחורג מהנוהלים. יבואו פרפרים, תבאנה ציפורים, ילדים ישחקו בגן והכל יבוא על מקומו בשלום ובשלווה.

למעלה