יגאל עמיר ביקש מהשב"ס לצאת לאירוע הבר מצווה של הבן שלו

משתפרת1

Well-known member
מה בנוגע לטובת הילד, שגם כך סביר להניח שאין לו חיים קלים?
הילד מאוד ישמח לראות את אביו בחגיגתו.
זו שאלה שתמיד נשאלת כשמבוגר מפשל. מבקשים רחמים מהשופט כי יש לנאשם ילדים שלא חטאו... כאן לא היה לנידון ילד כאשר רצח את רבין, הודה במעשה ושחזר אותו. הוא הוליד את הילד אל מצב נתון וידוע מראש, זה לא שהמצב הזה נפל על הילד הקיים.

דיברגנט חדש

Well-known member
זו שאלה שתמיד נשאלת כשמבוגר מפשל. מבקשים רחמים מהשופט כי יש לנאשם ילדים שלא חטאו... כאן לא היה לנידון ילד כאשר רצח את רבין, הודה במעשה ושחזר אותו. הוא הוליד את הילד אל מצב נתון וידוע מראש, זה לא שהמצב הזה נפל על הילד הקיים.
אז?
הילד לא אשם, הוא לא בחר להיוולד לסיטואציה הזאת, בדיוק כמו שהסכם ממון לא תקף על ילדים, כי הם לא נכחו במעמד ההסכם ולא יכלו להוות צד, הן אם נולדו כבר ובמיוחד כאשר טרם נולדו.

משתפרת1

Well-known member
אז?
הילד לא אשם, הוא לא בחר להיוולד לסיטואציה הזאת, בדיוק כמו שהסכם ממון לא תקף על ילדים, כי הם לא נכחו במעמד ההסכם ולא יכלו להוות צד, הן אם נולדו כבר ובמיוחד כאשר טרם נולדו.
המבקש לצאת הוא יגאל עמיר, לא הילד. אם חשובה לו טובת הילד היה עליו לחשוב על כך מראש.
לגבי הילד? כל חייו הוא לא הכיר דקה אחת של אבא בבית, אבא מטפל.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אין לי מושג עם איזה נשק בדיוק
אבל ברור שבחוץ זה יהיה הרבה יותר קל לבצע דברים מאשר כשהוא בתוך התא שלו.
אגב אם הוא ירה בקור רוח בראש הממשלה דאז
אז בטח שלא תהיה לו בעיה לירות ב"סתם מישהו".?
בכלל, האם הייתה לו סיבה לירות בראש הממשלה?
ואם כן הייתה לו סיבה, אדם נורמלי מהישוב יורה ביהודי אחר?
ועוד ראש ממשלה?
אתה לא חייב לענות, אלה הן שאלות רטוריות.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין לי מושג עם איזה נשק בדיוק
אבל ברור שבחוץ זה יהיה הרבה יותר קל לבצע דברים מאשר כשהוא בתוך התא שלו.
אגב אם הוא ירה בקור רוח בראש הממשלה דאז
אז בטח שלא תהיה לו בעיה לירות ב"סתם מישהו".?
בכלל, האם הייתה לו סיבה לירות בראש הממשלה?
ואם כן הייתה לו סיבה, אדם נורמלי מהישוב יורה ביהודי אחר?
ועוד ראש ממשלה?
אתה לא חייב לענות, אלה הן שאלות רטוריות.
כאמור, לא רואה כל סיבה לחשוש שעמיר מעוניין לירות במישהו. גם אם היה חשש כזה, לא רואה כל בעיה למנוע אותה עם טיפ-טיפה שמירה רצינית.
כך או אחרת, אני חוזר למה שכתבתי בתחילת הדברים. אם אף רוצח/אסיר לא משתחרר לאירועים כאלה (למשל מחשש שהם ייפגעו במישהו או יברחו), אזי לא תהיה לי שום בעיה שגם לעמיר זה לא יינתן. אך בתכל'ס אנחנו יודעים שאסירים משתחררים בכיף לדברים כאלה ובהם אסירים שמסוכנים פי כמה וכמה מיגאל עמיר. האפליה הזאת, בעיני פסולה.

לגבי שאלותיך ועל אף היותן רטוריות, אענה רק על אחת מהן ברשותך. מבחינת עמיר הייתה לו סיבה לירות ברבין. אני כלל לא נכנס כעת לדעתי על כך, אבל זה פשוט עובדה. בדיוק כמו שזאת עובדה שמבחינתו אין לו שום עניין לירות במישהו אחר (ואם תמצא שיש לו סיבה לכך לא אתנגד כהוא זה לשלילת האפשרות שישתחרר לטובת בר המצווה, אבל שזה יהיה מהסיבה העניינית הזאת, ולא בגלל ששמו יגאל עמיר). די פשוט הקטע הזה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
כאמור, לא רואה כל סיבה לחשוש שעמיר מעוניין לירות במישהו. גם אם היה חשש כזה, לא רואה כל בעיה למנוע אותה עם טיפ-טיפה שמירה רצינית.
כך או אחרת, אני חוזר למה שכתבתי בתחילת הדברים. אם אף רוצח/אסיר לא משתחרר לאירועים כאלה (למשל מחשש שהם ייפגעו במישהו או יברחו), אזי לא תהיה לי שום בעיה שגם לעמיר זה לא יינתן. אך בתכל'ס אנחנו יודעים שאסירים משתחררים בכיף לדברים כאלה ובהם אסירים שמסוכנים פי כמה וכמה מיגאל עמיר. האפליה הזאת, בעיני פסולה.

לגבי שאלותיך ועל אף היותן רטוריות, אענה רק על אחת מהן ברשותך. מבחינת עמיר הייתה לו סיבה לירות ברבין. אני כלל לא נכנס כעת לדעתי על כך, אבל זה פשוט עובדה. בדיוק כמו שזאת עובדה שמבחינתו אין לו שום עניין לירות במישהו אחר (ואם תמצא שיש לו סיבה לכך לא אתנגד כהוא זה לשלילת האפשרות שישתחרר לטובת בר המצווה, אבל שזה יהיה מהסיבה העניינית הזאת, ולא בגלל ששמו יגאל עמיר). די פשוט הקטע הזה.
שום סיבה בעולם, למעט הגנה עצמית אינה מצדיקה רצח.
ועד כמה שאני זוכר לרבין לא היה תת מקלע ביד.
והכי גרוע, ראש ממשלה נורה בגבו.
אתה יודע איפה יורים לאנשים בגב...
רק בבוגדניסטן יורים לאנשים בגב.
אולי גם קצת בצ'צ'ניה (רשעניסטן)

שמלת תחרה1

Well-known member
אתה יודע איפה יורים לאנשים בגב...
רק בבוגדניסטן יורים לאנשים בגב.
אולי גם קצת בצ'צ'ניה (רשעניסטן)
סבא? אולי יש לך תשובה לשאלה
מדוע אבק השריפה היה על חזהו, ולא בגבו?

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
סבא? אולי יש לך תשובה לשאלה
מדוע אבק השריפה היה על חזהו, ולא בגבו?
אין לי תשובה.
את יודעת מה?
אני זוכר שתפסו בליל הרצח את הרוצח והתמונה שלו נחקקה היטב בזכרוני.
וכל השוטרים מסביב שלוקחים אותו לפה ולשם.
למחרת כשראיתי את התמונה של יגאל עמיר בעיתון
אמרתי לעצמי, "רגע, זה לא אותו איש שראיתי אמש בטלויזיה"..
משהו מוזר.
יכול להיות גם שהמוח מתעתע בי.

Harrington

Well-known member
מנהל
כאמור, זה כלל לא הדיון כעת בעיני. טול מכל הרוצחים את הזכות לצאת לבר מצווה של בנם, ואסכים שגם לעמיר לא צריך לאפשר. מאפשר לאסירים כבדים אחרים לצאת? גם עמיר זכאי.
השאלה את מי הוא רצח או מה הייתה ההצדקה שלו לכך (בהחלט הגנה עצמית, אבל זה כאמור דיון אחר) חסרת כל משמעות מבחינתי לסוגיה זו.
דווקא יש מי שחולק על זה, אבל זה כבר דיון שלישי :).

משתפרת1

Well-known member
ברור שהוא ערער על דחיית בקשתו. כעת אני קוראת שבית המשפט דחה את הערעור.

למעלה