ידועה בצבור (שאלה)

talya737

New member
ידועה בצבור (שאלה)

אני חיה עם בן זוגי 5 שנים אני אם לילד בן 7 הוא רווק מבוסס מבוגר ממני בשני עשורים ,אני סטודנטית באוניברסיטה ולא עובדת במהלך חיינו המשותפים ניסנו להכנס להריון ללא הצלחה גם אחרי טפולים שהבעיה היא שלו במהלך השנה האחרונה הוא מנסה להחתים אותי על הסכמי ממון,שלא מגיע או יגיע לי דבר מהונו בהווה ובעתיד רק ברגע שיוולד ילד לעולם וגם אז בתנאים מגבילים,האם זה סטנדרטי לחתןם על חוזה שכזה?מה לגבי הבית המשותף שאנו מתגוררים בו שהוא רכש לפני שנתיים,האם מתוקף היותי ידועה בצבור מגיע לי חלק בבית?

judithlaw

New member
ידועה בציבור

בתוקף היותך ידועה בציבור, יש לך זכויות על פי הפסיקה וגם בחלק מהחוקים. בכל אתר תוכלי לקרא על זכויותיך. מאד מקובל לעשות הסכם ממון כאשר עוברים לגור יחד. במקרה שלך את ידועה בציבור שלו כבר 5 שנים. ולכן, כל מה שנרכש במהלך החיים המשותפים, בעת הפרידה את זכאית למחצית ואני חוזרת: כל מה שנרכש במהלך החיים המשותפים, בעת הפרידה את זכאית למחצית. לכן לא נכון שתחתמי עכשיו על הסכם ממון/חיים משותפים כאשר כבר רכשת לך זכויות כגון דירה ולא משנה מי שילם עליה. שכן בחיים משותפים כידועים בציבור אתם זוג לכל דבר עם חובות וזכויות כזוג נשוי. יש להוכיח תחילה שאתם ידועים בציבור חיים תחת אותה קורת גג ויש חיי שיתוף והרמוניה. בכל מיקרה לא לחתום על שום הסכם ללא יעוץ משפטי אצל עו"ד מומחה בדיני משפחה. בהצלחה יהודית שמיר, עו"ד

למעלה