ידידות אפלטונית בין בן לבת. אפשרי ?

pistachio38

New member
ידידות אפלטונית בין בן לבת. אפשרי ?

פעם חשבתי שזה אפשרי , אבל היום אני חושב שלא. הנשים מאוד חשדניות שהגבר מעוניין בקשר זוגי או בסקס. יש בעיה נוספת. כשלאישה יש בן זוג, אז הבן זוג עלול לא לאהוב את זה ולחשוד שהבחור שמבלה עם בת הזוג שלו, רוצה לקחת לו אותה. לכן אני פוסל מראש כול אפשרות של ידידות עמוקה עם אישה . מה דעתכם ? מסכימים ?

ממש לא מסכים איתך בנ'אדם.

לא כל הנשים חשדניות, ולא כל בני הזוג שלהן קנאיים. יש לי כמה וכמה ידידות מאוד טובות. את משבצת "החבר הכי טוב שלי" מאיישות בד"כ ידידות. נכון, לפעמים אחד הצדדים רוצה יותר (וכשהשני לא רוצה אז זה יכול להיגמר עצוב), אבל כששני הצדדים לא רוצים דבר מעבר לידידות, זה יכול להיות עמוק ונחמד. שתי הידידות הכי טובות שלי, אחת נשואה ולשנייה יש חבר, ואני חבר גם של הזוגי שלהן (למעשה, בשני המקרים הכרתי אותו קודם). וכן, לחברה יש נטייה מוזרה לשאול: "לא מפריע לו שאתה מסתובב איתה כל הזמן?" למה שיפריע? נכון. אנחנו מבלים הרבה זמן ביחד, מדברים הרבה. למה זה אסור? אסור למישהי שבקשר זוגי שיהיו לה ידידים? ונהפוך הוא, כשתהיה לי חברה, אבוי לה אם היא תיכנס בקשר שלי עם הידידות שלי.

pistachio38

New member
טוב, אז אולי טעיתי.

באופן אירוני דווקא קיוויתי שאני טועה. אני עדיין חושב שהרוב הגדול של הנשים הן חשדניות והרוב הגדול של בגברים הם קנאים. (כשאין בכלל על מה ) אני בטח שלא אחפש באופן יזום ידידות אפלטונית עם בחורה, אבל בעקבות הדברים שלך, אני לא אפסול את זה בעתיד. עדיף להיות גם ידיד של הבן זוג שלה, כמו במיקרה שלך. במיקרה שלך זה לא היה מסובך, כי היכרת את בני הזוג עוד לפני שהכרת את הידידות. נ.ב נעים לי להכיר אותך, הביישן שלא למד.

לא מחפשים את זה, אבל מוצאים

יש יתרון בידידות על פני ידידים והיא צורת מחשבה שונה. אין מה לעשות, נשים חושבות שונה מגברים. אני גם לא חיפשתי את זה באופן יזום, אבל זה פשוט נוצר ורק כדי שתקבל עוד חוות דעת (אנשים פה לא הגיבו), ידידה שלי שאלה בדיוק את אותה שאלה לפני כחצי שנה. אני מצרף קישורים לפתילים ההם: מפורום היכרויות מפורום נשים גברים ומה שביניהם פורום סטודנטים נעים להכיר גם אותך.

pistachio38

New member
תודה. עדיין לא קראתי הכול ,

אבל בעיון בריפרוף בתשובות, הבחנתי שיש דיעות מגוונות ושיש רוב קטן לאלו שחושבים שזה אפשרי. היו גם כאלה שחשבו שכן או חשבו שלא, מתוך ניסיון ממושך. גם אני חשבתי שלא, מתוך ניסיון . אבל עכשיו ניראה לי יותר שכן בגלל כול העדויות שזה אפשרי. (ביו היתר שלך.) אני אמשיך לקרוא בזמן הפנוי את התשובות ביותר תשומת לב תודה על הלינקים וכול הכבוד לידידה שלך על המחקר המעניין..

Lir האחת

New member
אהמ..

לדעתי זה אפשרי, למה שלא יהיה אפשרי? יש לי יותר ידידים טובים מחברות טובות

נתקלתי לא אחת

בבנות שמעדיפות ידידים על חברות/ידידות. משום מה, גדולה הטענה ש"אישה לאישה זאב". מה לך לומר בנושא?

Lir האחת

New member
אהמ

אפשר לומר שהיום אני בעמדה, שהייתי מעדיפה להכניס למעגל החברים הנוכחי שלי ידידים על פני חברות חדשות
לא יודעת למה זה ככה. נראה לי שאני מצליחה פשוט ליצור חברויות 'טובות יותר' עם בחורים. ייתכן שבקשר שבין אנשים מאותו המין [לאוו דווקא רק בין בנות] נכנסים אלמנטים, כגון קנאה, שקצת מקשים על יצירת חברות כנה ואמיתית. מצד שני, אני לא חושבת שזה נכון לומר שאין כזה דבר 'חברה טובה'. לי אישית הייתה חברה קרובה (כמעט כמו אחות) במשך 20 שנה
מה שכן, נראה לי שככל שמתבגרים, החברויות הופכות להיות פחות קרובות, והקשרים הכי קרובים שנשארים הם אלו שבין בני זוג.

Dark Muse

New member
וסביר להניח שבאיזשהו שלב בחייך

אותם ידידים הרגישו משיכה של קצת מעבר לידידות. את יכולה להאמין שלא, או לחשוב שלא, כי בסופו של דבר זה נוח לך.

אני לא בטוחה

מצד אחד אני אופטימית טיבעית ואני נורא רוצה להאמין בזה. מצד שני כל פעם שממש האמנתי בזה מישהו בא והרס את האופטימיות הזאת. אני יכולה לספור על יד אחת את מספר הידידים שלי שלא היה איתם משהו או שאחד הצדדים רצה משהו. ויש לי הרבה ידידים. מה שטוב זה שבד"כ פשוט מגיעים להבנה משותפת שזה לא יקרה ונשארים ידידים. עם האחרון זה לא נגמר כל כך יפה. הוא רצה, אני לא וזה יצר סיכסוך מגעיל והידידות נגמרה. זה שבר לי לגמרי את האמונה הזאת. וחבל.

Come Alive

New member
../images/Emo194.gif לא לגמרי,

מה שכן.. כל ידיד טוב שהיה לי, בסופו של דבר רצה אותי/התאהב בי או משהו כזה.. או שיש מתח כלשהו, בקיצור.. עוד לא יצא לי ידידות טובה אפלטונית לגמרי..
אני לא פוסלת, למרות זאת.. אבל זה מוזר, הידידים הטובים שלי, לרוב, יש לי איתם מין מתח כזה.. קטע מוזר. לא?

L y c a n

New member
לא מוזר

אבל השאלה היא אחרת: מה אומר הסמל של היפנית בנושא?

Shining Dark

New member
וואוו.. ממש מוזר..

את היחידה בעולם שזה קרה לה... קטע מוזר לאללה.. בחיים שלי לא נתקלתי בידיד שרצה את ידידה שלו.......

למעלה