ידידות אפלטונית בין בן לבת. אפשרי ?

zebra25

New member
לא כל-כך מסכימה איתך.

לא כדאי לך להתחיל ידידות אפלטונית עם בחורה תפוסה. כי בהרבה מאוד מיקרים אחרי זמן-מה אחד הצדדים בידידות מתחיל להרגיש יותר מסתם ידידות כלפי הצד השני. ואתה הרי לא רוצה לחבל במערכת יחסים של אותה אישה עם הגבר שלה. וזה לא משנה אם אתה תתאהב בה, או היא תתאהב בך. אבל... בכל מה שתחליט לעשות - בהצלחה.

Lir האחת

New member
אהמ

תלוי איזה סוג של ידידות... אני מסכימה שבסוג של ידידות מאוד קרובה, קיים סיכון שאחד הצדדים יתאהב, ומישהו בסוף עלול להיפגע. אבל זה לא כך בכל ידידות. לדעתי להיות ידידה של מישהו שכבר יש לו חברה, לפעמים אפילו טוב יותר הידידות היא בהכרח אפלטונית

Cobe Anan

New member
לא.

יש לי ידידה טובה מאד, שהיא גם חברה של חבר שלי. יותר מזה, היא מאד התחברה גם עם דקלה, חברתי המקסימה. היחסים בינינו מאד קרובים, אבל אפלטוניים לחלוטין. דקלה לא מקנאת, וגם לא החבר של אותה ידידה. להיפך, אנחנו יוצאים הרבה מאד בהרכב חלקי. חשוב רק לזכור שזה לא קורה תמיד, ולכן צריל לשמור על עירנות לגבי טיב הקשר, וגורם המשיכה ההתחלתי, אם הוא מיני או לא. אגב, למי שתוהה- לא, אותה ידידה היא דווקא לא כוניפה בכלל, ויש שאומרים שגם אני לא, אז ההנחה ש"בטח שהקשר הזה הוא לא מיני, אין סיכוי שמישהו היה נמשך אליה/ אין סיכוי שמישהי היתה נמשכת אליו" לא תופסת.

pistachio38

New member
תודה רבה לכול המגיבים.

התשובות שלכם היו מגוונות ומעניינות. שמעתי את עמדות הצדדים, והגיע הזמן שאפסוק את ההחלטה שלי לגבי מי צודק. סתם... אני חושב שאם היו יחסים אפלטונים שנכשלו (גם אצלי ), זה לא אומר שאין הרבה מקרים שהם כן מצליחים. שמענו הרבה עדויות על מקרים שכן הצליחו. אבל אני חושב שצריכים להיות זהירים, ואם זה מפריע לבן זוג אז כדאי להרפות קצת מבילויים משותפים עם הידידה האפלטונית. באופן כללי לדעתי ,זה אפשרי. לא תמיד, אבל במקרים מסוימים אפשרי. וחשוב להרפות כשזה לא אפשרי.

למעלה