ידידות בין גבר ואישה

נועה011

New member
ידידות בין גבר ואישה

אני יודעת שהנושא הזה נדוש וחוזר על עצמו, אבל אני אוסיף דוגמאות להמחשה כדי לשמוע את דעתכם בנוגע אליהם ספציפית.

אני אישית מאמינה שיכולה להיות ידידות בין גבר לאישה, כמו שאני בקשר חברי עם בן דוד שלי שבגילי, אין סיבה שלא אהיה בקשר חברי (לא רומנטי) עם חבר מהצבא/מהלימודים, גם לאחר שסיימנו להיות במסגרת שבה הכרנו.
ברור לי שיש דינמיקה ואנשים משתנים, ואם הכרתי מישהו בזמן שהיתה לו חברה ובמהלך הזמן הם נפרדו, הוא יכול לראות בי בת זוג פוטנציאלית בגלל הקשר הקרוב שכבר יש ביננו, אבל זה לא בהכרח המצב.

לאחרונה מאוד התאכזבתי משני ידידים שלי וניתקתי איתם את הקשר (לפחות באופן זמני) בגלל אמירות ורמיזות שלא היו במקום מצידם.

המקרה הראשון קרה שיצאנו לפני שבוע כמה חברים מהצבא (אנחנו מכירים כבר 10 שנים כמעט ונפגשים בימי הולדת), ואחד החברים מהצבא פשוט ניסה להתחיל איתי שוב ושוב, ברמה שהוא הציע לי לישון אצלו כדי שלא אצטרך לחזור לבד הביתה מאוחר (הוא הציע את זה אחרי שכבר נפגשנו), ניסה לחבק אותי מספר פעמים, לתת לי יד כשהלכנו ברחוב, זה היה מאוד מוזר, במיוחד כשזזתי ממנו כל הזמן והוא המשיך לנסות. חשוב לציין שתוך כדי המפגש אותו בחור ציין שהוא התחיל לצאת עם מישהי.

המקרה השני קרה לפני חודש, עם ידיד שיש לו חברה כבר הרבה שנים. דיברנו בטלפון בקשר לאיזה משהו והצעתי שניפגש כי לא ראיתי אותו המון זמן (בעבר נפגשנו רק שנינו סתם כדי לקשקש). הוא הציע ללכת לבר כדי "לשכר אותי" כי "אנשים שיכורים הם במצב רוח טוב ויותר חופשיים" לדבריו. אחרי שהוא אמר את זה ועניתי לו שאני סבבה גם בלי להיות שיכורה, השיחה פחות זרמה ובסוף לא קבענו.

מיותר לציין שאני לא יזמתי **כלום** עם אותם שני בחורים, להיפך, עם הראשון הבהרתי בעבר שאנחנו חלק מחבורה ואין מצב אפילו לנסות להתחיל קשר, והשני תפוס.
חשבתי שיכול להיות שבגלל שאת שני המפגשים אני ארגנתי, הם ראו אותי כיוזמת וחשבו שאני מעוניינת באיזשהו משהו איתם, שאני בכלל לא חשבתי בכיוון.
נוצר מצב שעכשיו אני צריכה לחשוב פעמיים לפני שאני מתקשרת לידידים אחרים כדי לקבוע לצאת סתם לסרט או לקפה להתעדכן.

זה לא מקובל שאנשים בגילאי 25-30 מנהלים קשרי ידידות אפלטוניים?

choco2602

New member
יש ויש...

רציתי לספר על שני מקרים שלי אבל אני אחסוך את הפרטים. יש אנשים שזה אפשרי איתם. לפעמים זה מתחיל בכיוון כזה וממשיך בכיוון של ידידות מדהימה. לפעמים זה מתחיל כידידות ונשאר שם.

בקיצור בעיני זה קיים. יש תמיד את אלו שיגידו שזה לא נכון אבל אני לא הולכת להתווכח. זה לא קל למצוא קשר כזה, אבל הוא קיים

why worry

New member
הם לא מפסיקים לנסות אף פעם,

מקסימום יצליח.

גישה שכשלעצמה אני מזדהה איתה, אבל במקרה הזה, קצת דוחה אותי.
יש לי ידידים טובים, שלמרות שיודעים שיש לי חבר, לא מפסיקים להעיר על המראה שלי (ולא בצורה מחמיאה... אלא בצורה שמתכוונת להיות מחמיאה), ועל האופי שלי, ובכללי שהם היו רוצים טיפוס כמוני

לא יודעת. אישית, אותי זה קצת דוחה. ואחרי מקרים רבים כאלה, די הפסקתי להאמין שקיים דבר כזה ידיד.

באופן כללי אני ממש נרתעת ממגע. גם אם יש בזה משהו רומז וגם אם לא - לא חיבוק, לא נשיקת שלום על הלחי. וגם אל תשחק לי בשיער. תודה.

אולי אני מגזימה, אבל ככה אני.

spaysi8

New member
קיימת אופציה כזו,

אבל זה קשה,
כמו הדוגמאות שנתת- הרבה פעמים אחד הצדדים לא מפרש את הקשר באותה הצורה, את נתת דוגמא על גברים (אני אישית באמת חושבת שזה יותר קורה עם גברים) אבל אני מכירה גם דוגמאות שדווקא הגבר כן מסתכל על הבחורה בתור ידידה בלבד ודווקא הבחורה לא.

בכל מקרה-
אני כן מאמינה שזה אפשרי ויש לי הרבה חברים זכרים שלא יתחילו איתי,
א-ב-ל, אחד מהם שטען שבחיים לא יתחיל איתי עכשיו בן הזוג שלי,
אולי גם שאר החבר'ה חשבו על זה ועכשיו לעולם לא יעשו זאת כי הם חברים שלו- אז לא יודעת להגיד כמה מהם באמת ב100 אחוז רק ידידים שלי.
אבל אני כן מאמינה שלפחות חלקם רואים בי אך ורק ידידה..

raptor89

New member
בהחלט קיים דבר כזה

ומאוד מסכים עם המשפט האחרון של choco.

BloodyRose

New member
אפשרי, מציאותי, קיים, מקובל

לפעמים אולי צריך "להעיף מהחלון" את האפשרות שהקשר הזה יתקדם למקומות אחרים, לפעמים זה קורה אחרי שמנסים ורואים שיותר מתאימים כידידים, ולפעמים פשוט אין משיכה משום סוג שהוא, וזה הדדי.

יש לי ידידים טובים וקרובים מאוד שהנושא הזה מעולם לא עלה בינינו, גם כששנינו היינו פנויים. יש לי ידיד מאוד מאוד טוב שהקשר בינינו התחיל כשהוא ניסה להתחיל איתי. כשאמרתי לא, התגלגלנו לשיחות נוסח "למה לא", מה אני מחפשת, מה הוא מחפש וכו', ומשם זה הפך לקשר מאוד מאוד קרוב. כשאנשים מסתכלים עלינו מהצד ושואלים למה אנחנו לא ביחד, אנחנו לא יכולים שלא לצחוק מהשאלה. ההיכרות המעמיקה הזו הובילה להבנה שלמה שאנחנו כ"כ לא מתאימים (כן נאמרים משפטים נוסח "אני צריך בחורה כמוך", אבל אני יודעת בדיוק לאילו צדדים באופי שלי הוא מתייחס, בניגוד לצדדים אחרים שמהם הוא היה בורח כמו ממגיפה). יש לי ידיד קרוב שהיום אנחנו בקשר מעולה, ובעבר היינו "יזיזים". וכן, היו גם ידידים קרובים שהקשר בינינו נהרס, או לפחות התרופף, כי אחד מאיתנו רצה או ניסה (או ששנינו ניסינו) להפוך את זה ליותר מזה.

אבל כן, יש דבר כזה ידידים קרובים, גם כששני הצדדים רווקים. זה מקובל, זה מציאותי, זה אפשרי, זה ממש לא בשמיים.

אל תתני לשתי הסיטואציות שתיארת למנוע ממך ליזום מפגשים עם ידידים אחרים. כל קשר הוא שונה, כל אינטרקציה היא שונה. וגם הסיטואציות שתיארת יכולות להתברר בהמשך כמהמורה בדרך, ולא בהכרח לנתק ולהרוס לחלוטין את הידידות (הסיטואציה השניה שתיארת מזכירה לי שיחות עם ידיד טוב שלי, שכולן מגיעות מתישהו לשלב הפלירטוטים בצחוק. גם כשהיינו רווקים וגם היום, כשנינו במערכות יחסים. פלירטים תמימים ומשעשעים שנועדו אך ורק בשביל הצחוק. מעולם זה לא התפתח ליותר מזה).

BloodyRose

New member
בהזדמנות אצפה בקישור, אבל בנוגע למה שכתבת

לא עם כל ידיד היה עניין מיני בשלב כלשהו - ממש ממש לא. ציינתי את זה גם בהודעה הקודמת ואדגיש את זה גם עכשיו - זה ממש לא מדוייק. יש לי ידידים קרובים מאוד (סטרייטים ופנויים, ואולי גם אציין שהם מושכים אובייקטיבית), אבל לא הייתה משיכה, לא היה עניין, לא מהצד שלי ולא מהצד שלהם. למה? כי כימיה ומשיכה בנויות על יותר מזה. לא כל גבר יימשך לכל אישה, לא כל אישה תימשך לכל גבר, וכן, זה בהחלט יכול להיות חוסר עניין הדדי.

כאמור, היו מקרים בהם אחד הצדדים (או שנינו) רצה יותר מזה, וכשזה לא קרה, הקשר הפך לידידותי. היו מקרים בהם היה ניסיון להפוך את זה ליותר מזה, וכשזה לא קרה, הקשר הפך לידידותי. ובהחלט היו מקרים בהם העניין הזה בכלל לא היה על השולחן. בנוגע למה יתפתח בעתיד - הכל יכול להיות, אבל אני סקפטית

נועה011

New member
פלירטוטים בצחוק תמיד קיימים...

אבל זה בצחוק, ובזמן האחרון גם אחרי שאני מגיעה לסיטואציות כאלה, אני מבהירה שזה היה בצחוק, כדי למנוע אי הבנות אחרי המקרים האלה עם הידידים...

raptor89

New member
שונא את המשפט הזה

הוא פשוט כל כך לא נכון ברמות אחרות.

יש צחוק שהוא רק צחוק.

קיים

גם אצלי יש חבורה שמכירה יותר מ10 שנים, עוד לפני הצבא,
שיכול להיות בית זונות לחלקנו עוד לפני שאתם מחליטים לטוס
לבית זונות בתאילנד אחרי השחרור...

יכול להגיד שבשנים האלו במפגשים ישנתי באותה מיטה
עם שתיים מהחבורה, ובכל פעם לא ניסיתי כלום וידעתי שלא יהיה כלום
ולא רציתי שיקרה כלום, וגם אף אחת מהן לא ניסתה כלום, לפחות
לא במצב שאני ער וזוכר.

מה שכן היה מפגש אחד מוזר של החבורה שישבנו ביחד
ושתיהן נשכו אותי, אבל כל אחד עובר את השלב האוראלי בזמנו שלו
ולא התעוררתי ערפד למחרת...

togi12

New member
אין דבר כזה. הרבה לא יסכימו איתי

אבל אחרי שעוברים את גיל ההתבגרות, פשוט אי-אפשר להתעלם מבני המין השני. שני אחים שלי מאוד חתיכים, אני מפרגנת להם המון, ותכלס אם הם לא היו אחים שלי- הייתי עפה עליהם לגמרי! אני כמובן לא עושה את זה בגלל שהם אחים שלי, וזה לא מוסרי וכו וכו.
אבל מה שאני מנסה להגיד פה- גם אם הוא אח שלך שזה דמות הגבר שהכי קרובה אלייך- לא תוכלי לעולם לא לשים לב שהוא חתיך ומושך.
אותו דבר לגבי גברים. עכשיו נשליך את המסקנה הזאת על ידידים של נשים: הם תמיד ישימו לב שאת מושכת. אבל במערכת יחסים כזאת, אין הגבלה מוסרית- תכלס אין הגבלה בכלל! תמיד בסתר לבו הוא יקווה שזה יתפתח מתישהו למשהו.

זוהי תפיסת דעתי. ומעולם לא טעיתי.
אחרי שהיו לי ידידים שהרבה מאוד זמן האמנתי שהם ידידים בלב ובנפש, ויום אחד הם התוודו, בין אם מילולית ובין אם מעשית...
אפילו הידיד שהסכמתי לנסות לשדרג את הקשר ולא הלך וחזרנו להיות ידידים, אני בטוחה שעדיין יש לי וגם לו תקווה עמוק בלב שזה יקרה שוב. אנחנו לא עושים את זה מסיבות מוסריות.

זהו חפרתי.

BloodyRose

New member
אז מכוערים כן יכולים לנהל ידידות אפלטונית?

ובכלל - משיכה זה כל הסיפור?
אין אנשים שאת מכירה שאת מוצאת אותם מושכים, אבל מהיכרות איתם את יודעת שאת לא רוצה לנהל איתם קשר?
אולי קשר ידידותי, אפילו כזה עמוק, כן, אבל לא מערכת יחסים זוגית?

ברגע שיש משיכה, בכלל לא משנה האופי? לא משנה אם שניכם רוצים זוגיות שונה בתכלית? אם את קנאית והוא קנאי רק לחופש שלו, או להיפך? אם הוא רוצה חתונה והרבה ילדים, ואת רוצה לטייל בעולם כל חייך? גם אז המשיכה מבטלת הכל, ואחד מכם ירצה להפוך את הידידות למשהו אחר?

ומה אם אנשים שמבחינה אובייקטיבית הם ממש חתיכים ומושכים, אבל הם לא הטעם שלך? (או להיפך, כמובן)

יש הרבה אותיות קטנות, ובשביל לרצות קשר זוגי, או אפילו קשר מיני נטו, צריך טיפה יותר ממשיכה פיזית.

togi12

New member
תשובות לכל השאלות

כן, משיכה זה כל הסיפור. בין ידידים, כן? אני לא מדברת על פרטנרים לחיים.
קרה לי המון וקורה, שאני מכירה מישהו מאוד מושך חיצונית וידוע לשנינו שקשר רציני לא ייצא מזה. זה לא סותר את העובדה שאני כן ארצה לשכב איתו כי הוא מושך. לא יודעת מה עם הבנות האחרות- אבל לי קשה להתעלם מהרצון הפנימי המיני כשיש מולי אנשים מושכים.

מהצד של קשר זוגי עם פרטנרים לחיים- תתפלא אבל בשנה האחרונה מצאתי את עצמי בקשר עם אנשים שמבחינה חיצונית לא נמשכתי אליהם במבט ראשון. אחרי היכרות מעמיקה, האופי שבה אותי. (כמה חבל שאחד היה ארגנטינאי והשני אמריקאי. הו, קשים חיי.)

עוד שאלות? :)

Puskas

New member
זה לא המראה ולא האופי

זו כימיה בסיסית.. ריחות גוף נסתרים שמושכים אנשים מסוימים.

togi12

New member
גם נכון

וכמה חבל שאתרי האונליין דייטינג שיש היום לא עובדים על העיקרון הזה.

Liliumit

New member
זה קיים אצל חלק מהאנשים.

יש סוג מסויים שיכול לנהל קשרים כאלה, ויש סוג מסויים שלא.
זה תלוי בכל בנאדם.

למעלה