ידידות בין גבר ואישה

דינדש

New member
קשה מאוד מאוד, אבל אפשרי.

יש לי דוגמאות לשני מקרים:

מקרה ראשון, ידיד שהכרנו כששירתנו ביחד. במהלך השירות התקרבנו נורא. והפכנו להיות ידידים טובים. היום מכוח האנרציה קצת התרחקנו, אבל עדיין מדברים מדי פעם... מאז ומעולם, הנושא של הזוגיות כלל לא עולה בראש של אף אחד מאיתנו (ושנינו פנויים). בעבודה אומרים לי "למה אתם לא יוצאים? אתם חמודים ביחד!" ואני מסתכלת עליהם פרצוף של "אממ. לא." וכשאני מספרת לו על זה, שנינו נקרעים.

מקרה שני, כשנכנסתי למקום העבודה הנוכחי, אני ואחד הבחורים בעבודה התחלנו לדבר והתיידדנו וזה, החלפנו מספרי טלפון והכל. דיברנו שיחות סמול טוק לגמרי וכמה פעמים יצאנו לשתות קפה ולאכול משהו והכל טוב ויפה. מבחינתי זה היה הכי אפלטוני בעולם... יום אחד הוא מתקשר אליי ואומר לי כזה "תקשיבי, התאהבתי בך. משהו שלא קרה לי הרבה זמן...". הבהרתי לו שזה הכי לא זה שבעולם כי אנחנו לא מתאימים בשום צורה ושאני מחליטה להתרחק (למנוע ניסיונות נוספים) ממנו. בהתחלה הוא נפגע ולא דיבר איתי. נסעתי ללונדון לכמה ימים וכשחזרתי, הוא חזר לדבר איתי... אבל עדיין אני קצת מרוחקת ממנו, כי כמו שאני מכירה אותו, הוא לא מבין רמזים וינסה שוב.

Alex Burgess

New member
יכול להיות שהידיד הראשון שלך

מת קצת מבפנים בכל פעם שאת צוחקת על זה.

choco2602

New member

מכירה מקרים כאלה. את חושבת ששניכם צוחקים על זה אבל בתכלס היא צוחק כדי לא לצאת דביל שאת לא חושבת אותו דבר..

inbarush19

New member
זה קשה ...

לא באמת אפשר להתחייב שאחד מהצדדים לא ירגיש כלום..
וזה יכול לכאוב מאוד.

Berethor

New member
יש לך ידידים מזוייפים, אבל יש גם אמיתיים

אל תהי תמימה יש גברים שמראש רוצים להיות "ידידים" שלך רק כדי לנסות לקחת את זה למקום אחר, גם בניגוד לרצונך. אפילו להשתמש בשיטות לא מוסריות כמו לשכר אותך. בכל אופן הדרך הכי קלה לנהל ידידים זה אם אין משיכה או שתפוסים, אבל זה לא חייב להיות ככה, יכולה להיות משיכה ועדיין אם הבחור יכבד את הידידות שלהם ואת חוסר הרצון שלך בקשר אחר איתו. חוץ מזה שני הצדדים יכולים להכיר גם בכך שהם לא באמת מתאימים בתור זוג, כי משיכה זה לא הכל וצריך גם התאמה, אלא אם כן האדם הוא בעל אופי סטוצרי ואז סביר להניח שהוא לא בררן במיוחד. כמובן שאין איזשהו טאבו בנושא, יש לא מעט מקרים של אנשים שהיו רק ידידים אבל הפכו לזוג בעתיד, אבל זה לקרות רק אם יש עניין משני הצדדים, וכמובן שגם אנשים שבזוגיות יכולים להיות גם ידידים לדעתי. טכנית כל עוד לא באמת קרה בניכם משהו מיני אתם עדיין רק ידידים, ועדיף לשמור על הגבול הזה אם רוצים לשמר על הסטטוס כמו שהוא.

בכל אופן ידיד אמיתי הוא אחד שידיד שלך רק למטרות ידידות, ולא בעל כוונות נסתרות כבר מהתחלה, כמובן שיש מקרים שידיד או ידידה יכולים לשנות את הרגשות שלך כלפך ופתאום להיות מעוניינים בך מבחינות אחרות למרות שבהתחלה הם לא היו, קרבה יכולה לגרום למשהו כזה וזה בסדר, אבל אלו שמראש היו עם כוונות כאלה, אבל הרושם עם הידידים שלך הוא לא כזה, אלא שמראש היו להם כוונות אחרות, ההתנהגות היותר מדיי חצופה שלהם היא עדות לכך לדעתי. זה לא אשמתך זה אשמתם לדעתי, זה לא אשמתך שאת לא רוצה אותם כיותר מידידים והם לא מקבלים את העובדה הזאת. מה שכן אם כבר ידידים עדיף שהיו לכם תחומי עניין משותפים, גם בין בני זוג זה עדיף, אבל בין ידידים עוד יותר, כי הרי אתם לא תעשו דברים מיניים ביחד, אז שיהיה לכם משהו אחר לדבר עליו ולעשות. חוץ מזה חשוב גם לא להיות מהידידות שחושבות שידיד שלהם זה כמו בן זוג שלהן, ודורשות ממנו יותר מדיי צומת לב או אפילו מקנאות לו, ידידה צריכה לדעת שהיא רק ידידה, אחרת זה לא פלא שהידיד חושב שאת מעוניינת בו מבחינות אחרות, או שסתם ירגיש לא נעים מזה, או שהיא פוגעת לו בסיכויים להיות בזוגיות או למצוא גם זוגיות.

Cade Foster

New member
שני אנשים זה אינדיקציה אצלך?

את הכעס על הידיד שני שמתחיל איתך כשהוא תפוס אני מבין, אבל למה הסיפור הכל כך גדול שעשית מהידיד הראשון? למה זה כל כך נורא שידיד רווק מתחיל איתך? הוא רוצה משהו מעבר, את לא - תגידי לו בדרכך שאת לא מעוניינת ותמשיכו הלאה. זה אמור אפילו להחמיא לך. אין פה שום דבר "לא במקום". רגשות זה משהו שיכול להשתנות עם הזמן. פעם רציתי מאוד את אחת הידידות שלי וגם אמרתי לה את זה, כיום גם אם שנינו נהיה רווקים אני לא אזום שום דבר ואנחנו עדיין ידידים טובים והיא אפילו הזמינה אותי לחתונה שלה. אף אחד לא מת מזה.

Berethor

New member
ללא ספר המקרה עם התפוס הכי גרוע

במקרה של הרווק לפחות ברור מאיפה זה מגיע, בעוד שאצל התפוס זה גם בגידה וגם לחץ על ידידה שלא מעוניינת ביותר מידידות איתו.

Berethor

New member
מצד שני לא

אצל התפוס זה יותר גרוע כי הוא היה גם בוגד ככה ואצל הרווק זה יותר גרוע כי הוא רצה לשכר אותה.

נועה011

New member
שני אנשים זה לא אינדיקציה, אלא דוגמאות בלבד..

רשמתי בהודעה הראשונה שאני מדגימה באמצעות שני מקרים שקרו לי.
אני חושבת שהם גם ממחישים את הסיטואציה טוב.

אני מאוד מקווה שידידות זה משהו שיכול להתקיים כחברות נטו, אבל המקרים האלו גרמו לי לחשוב שוב.
במיוחד לאור העובדה שיש לי ידיד חדש יחסית (חצי שנה) והקשר ביננו קצת נותק לאחרונה ולאור שני המקרים האלה, אני ממש מתלבטת איך לנסח את עצמי כשאתקשר אליו לקבוע להיפגש להתעדכן בקרוב, כי הבנתי שהצעה שלי להיפגש יכולה להתפרש כמשהו אחר...

Berethor

New member
מה פתאום תבהירי לו שזה רק פגישות ידודתיות

לא דייטים. צריך שיבין את זה.

נועה011

New member
הסברתי את זה בהתחלה...

כשרק הכרנו, הבהרתי דרך אגב שזה הכי חברי שיש, לא דייטים וכאלה, כדי שלא יהיו אי הבנות, בגלל כל מיני מקרים כמו אלה שתיארתי בהודעה הראשונה.

המצב קצת השתנה כי הקשר נותק בשבועות האחרונים ואני מאוד רוצה לחדש אותו, אבל בנתיים היה לי את הסיטואציות עם שני הידידים האחרים, וברור לי שהידיד החדש הוא לא כזה, אבל בגלל שיש ניתוק קל, אני חוששת שהוא יחשוב שאני מנסה להתחיל איתו, הרי אין לנו שום מסגרת משותפת או חברים משותפים...

Berethor

New member
כן הוא יכול לחשוב ככה

בגלל מחשבה שמה פתאום נזכרת בו אם הוא 'רק ידיד', אבל זה משהו שבהחלט קורה לפעמיים בין ידידים. מצד שני אחרי שששבועות לא היית בקשר, זה לא יוצר רושם שאת מעוניינת בו. כי זה קשר מאוד מרוחק ככה.

Purple Mushroom

New member
זה יכול להיות מקובל.

מהדוגמאות שנתת, בסופו של דבר, אני מקבל תמונה שבאמת המציאות מורכבת.
באמצע הדוגמאות שנתת, חשבתי שאולי הידידים שלך הפכו להיות אנשים עם מוסר קצת נמוך, אבל אז סייגת את זה.
באמת מציאות מורכבת. אבל אולי ככל שהשנים חולפות עם ידידות, אפשר לדבר על הכל, ובכל זאת אנחנו גבר ואישה.
בקיצור, מציאות מורכבת :)

למעלה