ידידים/ות ומה שביניהם

WolfShire

New member
ידידים/ות ומה שביניהם

אנו בני זוג שכותבים את ההודעה הזו יחד כיוון שיש סוגיה שמעיקה עלינו מעט ואנחנו מעוניינים בדעתכם.

אני מעוניין להרחיב את מעגל החברים שלי.

האשה: אני טוענת שההרחבה לא תכלול ידידות מהמין השני כי אני סובלת מחרדה בנושא ומאמינה שהדבר לא טוב למערכת היחסים שלנו.
הגבר: אני טוען שכיוון שכרגע מעגל החברים שלי אפסי, יהיה לי קל יחסית להכיר נשים, אבל שלחלוטין אני לא פוסל להכיר כל אחד, מכל מין, כי זה לחלוטין לא משנה לי.

הגבר: בהמשך, אמנם הכרתי ידידה חדשה, הגבלתי את הפגישות עמה, נפגשנו על רקע הודעה שפרסמה בה אמרה שהיא לא מחפשת זוגיות ואני גם ממילא אשמח אם כולנו ניפגש ביחד בקרוב, זה לא מפריע לי, אני בסך הכל מעוניין כאמור בעוד חברים, שלצערי אבדו לי לאורך השנים. בת זוגי, לעומת זאת, היא בעלת חברים רבים, כולל בנים, ובעקבות השיחה שלנו מצאה מקום להכיר עוד אנשים חדשים. היא אומרת שהיא מעוניינת להכיר כמה שיותר, מתוך מטרה לפתח מערכות יחסים עמוקות - דבר שמוסיף איכות ומשמעות לחייה. בעקבות השיחה, יצא לה להכיר שני גברים מבוגרים יחסית, גדולים ממנה בעשור או יותר, שבחרו לקחת אותה בפגישה הראשונה ביניהם למסעדה יקרה. לי נראה שהסיטואציה הזו שונה מן הידידה שאני הכרתי, שכן לתחושתי כוונותיהם לא לקשר אפלטוני גרידא.

האשה: בן זוגי נטפל לפרטים כגון המסעדה בה אני יושבת עם הידיד החדש שהכרתי (אם האחד אני מתכתבת כבר שנתיים, הוא מבלה את רוב רובו של זמנו בחו"ל ולכן לא נפגשנו עד עתה, והשני נפגשנו בסדנת רוחניות שם נוצרו חברויות רבות) ולא נותן משקל לכך שמדובר בגברים אמידים מאוד שמבלים שם את כל ארוחותיהם, ללא קשר האם אני שם או לא. כל ידידיי יודעים שאני במערכת יחסים מחייבת בה אני מתגוררת עם בן זוגי ואני מבלה חלק ניכר מהזמן בשיחה על בן זוגי. אני הבהרתי לבן זוגי שכל מערכת ידידות בין גבר לאשה טומנת בחובה רצון מאחד הצדדים למשהו רומנטי במידה ובן הזוג לא היה, אבל לאו דווקא רצון לחבל או לפגוע ואני הייתי מוכנה לוותר על הכרת ידידים חדשים למטרת שימור המערכת בעוד שהוא רצה שהאופציה להכרת נשים ידידות תישאר פתוחה בפניו. כיום אני מרגישה שכאשר הוא חש את הלחץ מכך שאני נפגשת עם ידידים, הוא נזכר כמה שזה מתסכל להיות בצד החרד, וכעת מעוניין לשנות את חוקי המשחק.

הגבר: מלכתחילה לא ראיתי את חוקי המשחק ככה. בעבר, כשהכרתי ידידים של בנות זוג קודמות, או ידידה מסויימת שכבר הייתה איתי בקשר, הרגשתי לחלוטין שהקשר הוא חברי ואין בו שום אלמנט פלרטטני. אחד הידידים החדשים של חברתי כותב לה דברים בסגנון "בא לי לחבק אותך" והיא מכנה אותם לעתים בכינוי "מתוק" וזה מרגיש לי מעבר לידידות אפלטונית. בעבר, נתקלתי בידידים שהפכו להיות "סחבקים" גם איתי, לא גברים מבוגרים שמשלמים עליה במסעדות יוקרה, אלא ידידים של חברות שלי מהעבודה, בגילאים קרובים, וסיטואציות רגילות מעין אלה. גם לא מפגשים שנמשכו עד אחרי 12 בלילה.

אישה: יש לי מספיק ידידים שאנו נפגשים בבתי קפה, וגם עם אלו שאני נפגשת במסעדות יוקרה (זה קרה רק פעמיים) אני תמיד אשלם את הטיפ, את החניה ואבהיר שהפעם הבאה על חשבוני. ראוי לציין שהבהרתי בפני בן זוגי כמה בעייתי עניין הידידות בעיניי ושזה יהיה לי קשה מאוד מבחינה נפשית והדבר עלה פעמים רבות בעבר ואני מרגישה שהוא עשה את הבחירה הקלה עבורו וכאשר הוא צריך להתמודד עם העובדה שיש לי ידידים קרובים בחיי, משהו שבאופן טבעי גורם לו לחץ, אז רק כשהלחץ שלו, יש לו את המוטיבציה לשנות את המצב, מה שלא קרה כשאני הייתי בחרדה. כשהוא נפגש עם ידידתו הוא "התייפייף" חצי שעה וכשנשאל אם גם אני נכנסת לפגישה (הייתי בדיוק ליד) ענה לה שלא.

גבר: למיטב ידיעתי, בת זוגי מעולם לא הייתה בחרדה ספציפית לגבי מישהי בחיי, אלא רק באופן כללי מהרעיון (היא אומרת שהייתה פעם שהזמינו אותי לאירוע משפחתי, אבל אני לא זוכר את זה). בנוסף, מפריע לי שבת זוגי אומרת שהיא לא רוצה שאני אפתח יחסים קרובים עם חבריה, גם נשים וגם גברים (גם אם אלה יווצרו באופן טבעי) כי גם הסיטואציה הזו תגרום לה לחרדה, אבל כן מוכנה שאפגש ואכיר אותם (מה שבינתיים לא ממש קרה). לגבי האירוע שקרה רק פעמיים - זה בגלל שבינתיים היא יצאה עם שני הגברים המבוגרים פעמיים, פעם אחת עם כל אחד. לגבי הידידה- לחלוטין לא התייפייתי, התלבשתי כרגיל והתנהגתי כרגיל, ולגבי הפגישה - נכון, עוד לא פגשתי אותה בעצמי, זו הייתה הפעם הראשונה, אז לכן אמרתי לה כך.

לסיכום - נשמח לשמוע את דעתכם על הסיטואציה, מה כדאי לנו לעשות לגבי ענייני הידידות למיניהם, כיוון שכפי שניתן לראות זה מפריע לנו, והאם הסיטואציות שהוזכרו נראות לכם לגיטימיות במסגרת הזוגיות.

תודה,

הגבר והאשה!

MichaelWalla

New member
אם את לא סומכת עליו, מה את עושה איתו יחד?

כנ"ל אתה.
שחררו. זה לא משהו שמתערבים בו...

רואה 6 6

New member
איך שאתם מתנהגים אחד לשני,דרך אקספרס

לרבנות.
כל אחד מכם דוקר את השני בדיוק במקום שכואב לו ואומר שזה רק "ידידים",אז שתדעו,זו לא האמת,ידידים מיי אסס.
זה מה שהביא אותכם לכתוב כאן אבל מתחת יש דברים שלא קשורים לצייד הידידים שלכם.

הרצחת וגם ירשת?

מצד אחד, ממש לא מקובלת הכרות חדשה עם אישה במסגרת שהיא לא מסגרת טבעית שבה אתה נמצא כמו מקום עבודה או לימודים, שמשם מתפתחת לה ידידות ברורה ומוצדקת, לעומת הכרות באינטרנט או באתרי ייעודיים להכרות גם אם אותה בחורה מצהירה שזה לא לזוגיות זה ממש לא לעניין.

ואז מצד שני אני קוראת שהצד הנשי במערכת היחסים עושה בדיוק את אותו הדבר והיא מכירה לה גברים בכיף שלה (משתמע פחות או יותר באותה צורה) ועושה איתם דברים שלא מרגישים הכי בנוח כשנמצאים בתוך זוגיות.

עצם זה שהחלק הגברי במערכת היחסים הזו חושב שיהיה לו יותר קל להכיר נשים, זה לא אומר שזה בסדר וזה לגיטימי וזה פתח לצרות. כנ"ל גם הכרות חדשה של גבר בתוך מערכת יחסים, זה פתח לצרות רגשיות..

נראה שזה מקרה קלאסי של "הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו" כל אחד מתבצר בעמדה שלו אבל לא מבין שבעצם מה שהבחורה עושה ומה שהבחור רוצה לעשות זה היינו הך. לאף אחד מכם לא נוח עם הסיטואציה אבל כל אחד מכם רוצה להמשיך ולאחוז בה באופן בלעדי. זאת אומרת שכל אחד מכם יעשה מה שהוא רוצה בעצם שזה להמשיך להפגש עם בני המין השני, אבל לא רוצה שהצד השני ינהג כמוהו ואתם נטפלים לכל מיני דקויות למה "לי מותר ולך אסור".

במערכת יחסים לא צריך לעשות דברים שפוגעים אחד בשני, כמו מסגרת גבול הטעם הטוב וההגיון הסביר, וכאן אפשר להתווכח על ההגדרה, אבל בשורה התחתונה לאף אחד מכם לא נוח עם מנהגיו של השני בתחום של בני המין השני, אז תכבדו את זה באופן הדדי ואל תנסו לעשות לעצמכם "יוצא מן הכלל" ושרק הצד השני יחדל ממנהגיו.

אתם בזוגיות, אתם רוצים שיהיה טוב אחד לשני, במקום להתבצר בעמדה ולראות איך כל אחד שומר לעצמו את כל הקלפים תלכו אחד לקראת השני ותבדקו "מה אני יכול לעשות כדי שיהיה לו/ה טוב יותר" במקום "מה אני יכולה לעשות כדי לשמור על אורח החיים שלי ושהיא/הוא יתנהג/תתנהג כמו שנוח ומתאים לי".

מה שלא לגיטימי בזוגיות זה לא להפגש יחד עם חברים מחשש שבן הזוג שלנו, האדם שאנחנו אוהבים "יגנוב" לנו את החברים או "חס וחלילה" יתחבר עליהם. נו באמת
הדרת בן הזוג ממפגש עם חברים ממש לא נתפס בעין יפה ולא הולם בתוך זוגיות אוהבת.

lee145

New member
שניכם מציבים סטנדרטים ותקנים אחד לשני,

אך אף אחד מכם לא עומד בעצמו בסטנדרטים ובתקנים אותם הוא מציב כעובדה לצד השני, ואני אסביר;

אתה מעוניין להרחיב את מעגלך החברתי, ובעיניה של בת זוגך זה לא לעניין ולא מקובל שמעגלך החברתי יכלול, בשום צורה, בחורות אחרות, אך באותה נשימה היא נפגשת עם בחורים אחרים (והם אף ידידים חדשים), שנקראים ידידים כהגדרתה, ל"כוס קפה", שומרת עמם על קשר כי הם מוסיפים משמעות לחייה, ואף יושבת לסעוד עמם במסעדות יוקרה ובנוסף הם משלמים על ארוחותיה במסעדות לעיתים קרובות (העיקר שהיא משלמת את הטיפ).

העובדה שהיא יוצאת למסעדות עם ידידים חדשים לא מוצאת חן בעיניך. זה לא מוצא חן בעיניך שהיא נפגשת עם ידידים חדשים כי אתה חושש שהאינטרסים שלהם כלפיה הם לא ידידותיים גרידא (אני נוטה להסכים), אך באותה נשימה אתה מפתח קשרים עם בחורות חדשות - וזה לא תקין. אין מקום לידידות חדשות כשנמצאים במערכת יחסים, אין מקום לבחורות אותן הכרת בזמן האחרון - אכן יש מקום לידידות שהנך מכיר שנים רבות, אכן יש מקום לידידות אותן הכרת טרם הכרת את בת זוגך הנוכחית, אכן ניתן לשמור על קשרים עם ידידות קיימות - אך לפתח קשרים ידידותיים עם בחורות אותן הכרת לאחרונה ולצאת לשתות איתן כוס קפה - לא מתאים ולא נשמע תמים.

מכל התיאורים שלכם - שום דבר לא נשמע לי תקין או לגיטימי במסגרת מערכת היחסים שלכם.
נשמע שאתם נמצאים בעיצומה של מלחמה תמידית ביניכם שהולכת, מתמשכת ומתעצמת - ואני סקפטית אם מערכת היחסים ביניכם תאריך ימים.

אתם משחקים באש.

ידידה חדשה הכרת? מה אתה אומר.
אני בתור אשתך כבר הייתי עוזבת אותך מזמן, וזה לא קשור לחרדה. זה קשור לזה שאתה מיתמם.
אין מקום למפגשים עם כל מיני "ידידות" חדשות כשהבן אדם חי בזוגיות תקינה.

ולך, יקירתי- את עוד יותר גרועה מבעלך. סדנת רוחניות? בא לי לחבק אותך? מה זה החרטבונות האלו?

יאללה יאללה, לשניכם לא מגיעה זוגיות טובה. תיפרדו ותלכו כל אחד להתחבק עם ה"ידידים והידידות" שלו/ה מהסדנת רוחניות.

אייני

New member
כל המצב ביניכם נשמע הזוי.

מצד אחד לגבר יש בטן מלאה על האישה - אתה מתלונן על הידידים שלה, על כך שהם יושבים במסעדות יוקרה, על כך שהם מדברים עד שעות מאוחרות, על אופי השיחה וכד' (תלונות לגיטימיות מאוד אגב, חלק לא קטן מהדברים היו מאוד מפריעים לי). אבל משום מה התלונות שלך מגיעות רק במסגרת ה"גם אני רוצה ידידות". מה הקטע בדיוק? אם זה מפריע לך - אז אתה צריך לטפל בזה בלי קשר לאם אתה רוצה ידידות או לא. למה לא טיפלת בזה במסגרת הזוגיות עד כה? למה לא אמרת משהו? ואם החברה שלך ממשיכה עם זה למרות הבקשות שלך - למה אתה טורח להישאר עם מישהי שלא מכבדת את העובדה שאתה מרגיש שלא בנוח עם מה שהיא עושה?

ויותר הזויה בעיניי התגובה של האישה - "אני הייתי מוכנה לוותר על הכרת ידידים חדשים, אתה זה שרצית לשמור על זה, ואתה רוצה לשנות את הכללים רק כי אתה בצד החרד עכשיו". כאילו, רגע אחד, אני רוצה להבין - החבר שלך מרגיש לא בנוח עם מה שהולך עכשיו ולמעשה ענית לו הרגע "זבש"ך, זה מה שאתה רצית, היית צריך לחשוב על זה קודם"? בלי לנסות לפתור את זה? למה את טורחת בכלל להישאר איתו במערכת יחסים אם זאת התגובה שלך? איפה הניסיון המשותף של שני הצדדים לעבוד על הבעיה ולהגיע לפתרון?
ויותר מזה - לא ברור לי איך הוא רוצה לשנות את כללי המשחק. כמו שזה נראה הוא דווקא מעוניין להישאר באותם הכללים ופשוט להכיר לעצמו ידידות חדשות.

תכלס? לי אתם נשמעים כמו זוג ילדים בני חמש. ממה שהבנתי מכם - מתחילה מערכת יחסים, הגבר תומך בכך ששני הצדדים יוכלו להכיר ידידים חדשים תוך כדי אם רק ירצו, האישה לא מרוצה מזה ומכירה ידידים בצורה שהיא כבר מוגזמת מדיי ותפריע לגבר, לגבר מפריע וכמו ילד בן חמש הוא מחליט "להחזיר לה" ולהכיר ידידות חדשות בצורה מוגזמת שכבר מפריעה לאישה, ואז היא כבר נלחצת מכל העסק ומכמה רחוק שזה הלך ומנסה לעצור אותו - תוך כדי "לנצח במשחק" ולהשאיר לעצמה את הידידים שלה.

באמת שקשה להאמין לזה שהגיל שלכם בעולמות של תפוז הוא 30 ומשהו. איפה השיחה ביניכם? איפה הדיאלוג? אתם הולכים להמשיך עם "הוא התחיל!!" ו"היא התחילה!!" לשארית החיים? יש לשניכם בעיה - תפתרו אותה ביניכם במקום להתחיל לזרוק חרא אחד על השני ולהגיד "אתה רצית את זה!! אתה תתמודד!!" או "אם לך יש ידידים קרובים ברמה שלא נעימה לי אז גם אני רוצה ידידות בצורה שלא נעימה לך!!". תתחילו להקשיב אחד לשנייה לשם שינוי וללבן את העניינים ככה ש*שניכם* תרגישו נעים בזוגיות שלכם.

WolfShire

New member
תודה על התגובות

כולכם ירדתם עלינו ובצדק רב, יש לציין.

אני רק אציין לגבי ההערה שלך בסוף שאני לא החזרתי לה והכרתי מלא ידידות חדשות, אלא רק אחת בינתיים, והאמת, אם אחת זה יותר מדי - אז זה יותר מדי.

בכל מקרה, שנינו חרדתיים לגבי הנושא הזה, זה ברור, ונצטרך למצוא פתרונות כיאה לבני 30 וקצת. אנחנו כן אוהבים מאוד האחד את השנייה, ועברנו הרבה מכשולים כדי להיות ביחד. אני באתי ממקום של "אין לי מספיק חברים, אני כבר בן למעלה מ-30 ואני לא רואה את זה קורה בנסיבות טבעיות", אבל אם זה מפריע לבת הזוג שלי - אז זה מפריע לה, והיא יותר חשובה, זו השורה התחתונה. לגבי מה עושים הלאה - נצטרך לשבת ולדבר על זה כדי למצוא פתרונות נוחים ומקובלים עבור שנינו.

בפורטל השני השאלה שלך היתה קצת שונה

ואני עניתי לך בדיוק מה שאני חושבת על הבהמה שלך.
מה שלא אומר שעליך אני חושבת דברים הרבה יותר טובים, כן?

WolfShire

New member
הפעם ניסחנו תשובה ביחד

שתביא את עמדות שני הצדדים, אחרי שאמרתי לה שכתבתי שם הודעה.

ובנוגע לסגנון הדיבור שלך - את לא בדיוק בר סמכא מבחינתי עם פה כזה.

להיטפל לסגנון שלי לא ישנה את העובדה

שאני צודקת, ושאתם שני טפשים שלא ראויים לאהבה אמיתית.

מלחמה קרה

תעצרו רגע את הידידויות שלכם ושימו אותן בצד.

טוב לכם ביחד? אתם רואים עתיד לקשר שלכם?
אז די להתעסק בשטויות.
חברי-נפש לא פוגשיםבאתרי הכרויות וידידות אמיצה לא נבנית בסמי-דייטים במסעדות יוקרה.

ילדים, אתם משחקים בקקה, ולא פלא שזה נהיה כלכך מסריח.

wild orchid

New member
אז האישה מרשה לעצמה להכיר ידידים בכל מקום

שבא לה ואין לה שום מחשבה שבידידות בין גבר ואישה תמיד אחד יטה לכיוון הרומנטי אבל כשהגבר רוצה להכיר ידידות היא פתאום כולה מותקפת חרדה ופתאום הנושא הרומנטי שעלול לצוץ ביניהם נורא מפריע לה (ושלא תבלבל לי את השכל שהיא מבלה עם הידידים שלה בשיחות על הבן זוג. זה שקר גס ביותר. אף בן אדם שפוי לא ירצה לשמוע כל כך הרבה חפירות על החבר של ידידה).
איזה סטנדרטים כפולים! איזו מין מחשבה והתנהגות מעוותות?! לי זה נשמע שבת הזוג שלך היא אישה מניפולטיבית ושתלטנית ששואפת לבודד אותך כמה שאפשר. ועצם העובדה שהיא לא ממהרת להפגיש אותך עם החברים שלה, מדליקה אור אדום וחזק ביותר. יש שם משהו שהיא ממש לא מעוניינת שתקלוט.
לסיכום, באופן כללי נראה ששניכם משחקים בקקי.

שניכם רוצים

לעשות מה שבא לכם ושבן הזוג ישב בבית ויחכה שתחזרו לזרועותיו/ה.

זה לא עובד ככה!

או שאתם משחררים תחת חוקים הדדיים ששניכם מכבדים- או ששניכם נשארים בבית ביחד ולא פוגשים אף אחד.
החרדה שלכם נובעת מחוסר ביטחון שאולי בן/ת הזוג יתאהבו ויעזבו עם מישהו טוב יותר מכם. זה תמיד נמצא שם במידה כזו או אחרת.
השאלה היא כמה מכבדים את החשש הזה, מה גורם לכם להרגיש בטוחים יותר ופחות חרדים ואיך כן מוצאים חברים חדשים מבלי לפגוע באינטימיות הזוגית שלכם.

למעלה