ידיעה שקראתי אתמול שהביאה לי סעיף:-

boris5

New member
ידיעה שקראתי אתמול שהביאה לי סעיף:-

ישנו איש עסקים כאן בארץ, עולה כמונו והוא מנסה לעשות עסקים עם רוסיה. מה עושים בשב"כ? כותבים שאנשים, איתם הוא עובד הם מרגלים לטובת רוסיה. אני שואל אותכם: האם רוסיה היא אויב של מדינת ישראל? ברור שלא, כי גם פדרציה הרוסית סובלת מטרור. כל האזהרות האלה באות משנאה וגזענות עמוקה לכל דבר שהוא רוסי וליקוק תחת למעצמת טרור ארה"ב. ככה נראית מדיניות החוץ של ישראל וכך זה גם משתקף ביחס גזעני כלפי העולים ומעקב מצד שב"כ על העולים מחבר העמים, כאילו אנחנו מרגלים מק.ג.ב. ובמקום לשתף פעולה במישור המודיעיני בין ישראל לרוסיה במאבק בטרור, ישראל נוהגת, כאילו מדובר בבריה"מ של שנות השבעים. במקום להסתכל לעתיד, כאן עוסקים בעבר. מעניין מה יקרה, כאשר ארה"ב תחדל להיות מעצמת על (וזה יקרה בעוד מספר שנים לא רבות) וסין תהיה מעצמת על היחידה בעולם. מה ישראל תעשה אז?

2 סעיפים...

יש לי שאלה מה אכפת לך מרווחת רוסיה? ואתה לא יכול לדעת אם השב"כ עושה את זה מתוך גזענות או לא...

boris5

New member
רוסיה היא בעלת ברית אסטרטגית

לישראל. שאני אצטט לך פרופסור אהרון קליימן שהוא מומחה ליחסי ארה"ב-ישראל שאמר שיחסים הללו גורמים יותר נזק מתועלת לישראל. ליקוק תחת לארה"ב לא יצא לכם מהחורים?

יצא ועוד איך יצא! מצדי לצאת נגד

ארה"ב.....לדעתי אנחנו לא צריכים להיות בובה של אף אחד!

boris5

New member
או, מילים כדורבנות../images/Emo45.gif

זוכרים את ביטול עיסקת פלקון עם סין? זה בגלל שקלינטון אסר על ישראל לבצע עיסקה. נחמד, לא? והכל בגלל טיוואן שאין לישראל ממנה שום תועלת במישור הבינלאומי.

Lara F

New member
נכון..

וחוץ מהעובדה הזאת, לידעתך רוסיה לא מי יודע מה דואגת לרוחת ישראל, והרבה פעמים היא אפילו עזרה לארצות ערב, במלחמות נגדינו, נתנה להם נשק...

vk3

New member
מאין לך כול זאת ../images/Emo35.gif

כאילו שאתה נמצא שם ויודע מי, איך ולמה נוהג. אתה מדבר ללא ביסוס כלל וכלל...

boris5

New member
רציתי להעלות לינק מוואלה, אך הידיעה

ירדה לארכיון. ראה, אני כסטודנט ליחסים בינלאומיים רואה חשיבות אסטרטגית ליחסי ישראל עם רוסיה, הודו וסין ולא רק להתחנף למערב אירופה ולארה"ב. עוד יחסים חשובים למדינת ישראל הם היחסים עם מדינות מרכז אסיה כגון קזחסטן ואוזבקיסטן וגם עם אזייברג'ן, שכן אלה מדינות מוסלמיות אומנם, אך מתונות וצריך שהמצב יישאר כך. שאיפה שלי היא בעתיד לעבוד בשירות הדיפלומטי מטעם מדינת ישראל באחת מהמדינות שהזכרתי.

jaxler

New member
אהה ומידינות לא אויבות לא מרגלות

אחת אצל השניה

Russia 4 Ever

New member
../images/Emo45.gif

גם אני קראתי את הידיעה וגם אני לא אהבתי את מה שנכתב שם (בלשון המעטה). אני לא בטוח שהשב"כ אכן עשה זאת משנאה וגזענות, אולי הם סתם חבורת פרנואידים
.

bariska

New member
לא יודע מה איתכם

אבל כלפיי לא היה שום יחס גזעני..

boris5

New member
תרשה לי לספר שני סיפורים

אתמול אצל נתן זהבי בכתבה סופר שאישה הוכתה עיי שוטרי מחלקת ההגירה, כי חשבו שהיא עובדת זרה. רק לאחרי שהיכו אותה נזכרו לשאול אם יש לה תעודת זהות ומסתבר שכן ואותה אישה עלתה לפני שמונה שנים ארצה. ומקרה בראשל"ץ בביה"ס על שם יצחק רבין, שם היכו תלמידים צברים מתוך גזענות טהורה עולה מחבר העמים. לפחות באוקראינה אף אחד לא הרביץ לי בגלל שאני יהודי.

ethanguy

New member
נראה לי שהשב"כ

יודעים מה הם עושים. לא פשוט עניין של גזענות, זה עניין של בטחון לאומי.

Russia 4 Ever

New member
הטיעון שלך מאוד אופייני

הישראלי הממוצע אוהב להצדיק את כל פעולות הצבא, השב"כ, המוסד ואת כל דבריי שר הביטחון והרמטכ"ל בלי לשאול יותר מדי שאלות בנימוק ש"הם בטח יודעים יותר טוב". תתפלא לשמוע, אבל גם הם עושים שטויות מדי פעם.

wasted years

New member
טוב.

:) אני מת על ההודעות שלך שעוקצות את הישראלי הממוצע. איפשהו זה נוגע גם אלי, אבל אתה מצחיק אותי.

yaely12

New member
שלום כולם, בטח עוד לא התעוררתם

שלום כולם, PRIVET
, אתם שוכחים שהשב"כ רק מקבל הוראות התיחסות. השב"כ לא מחליט על מדיניות גזענית או לא, על העדפת מדינה אחת על רעותה, כל מדיניות נכתבת בתוך הים הכללי של הפוליטיקה. הפוליטיקאים שלנו צריכים להיות סופר מטומטמים כדי להסתבך עם מדינה אחרת בגלל בעיה גזענית של סוחר זה או אחר. הסיבה כנראה באמת באמת יותר רצינית. בסוף אני עוד אדע רוסית יעלי

boris5

New member
שב"כ ומוסד מכתיבים מדיניות הממשלה

בקשר לפלסטינים וערבים- כל הכבוד לאירגוני הביון שלנו. בקשר לרוסיה- הקונספט הישן שולט.

למעלה