ידיעות: "ישראל אומרת שלום לאל-על"

efi2000

New member
ידיעות: "ישראל אומרת שלום לאל-על"

כתבה במוסף כלכלה של ידיעות אחרונות מהיום: "ביום ראשון תעבור השליטה בחברת התעופה הלאומית לידיים פרטיות, לראשונה מאז קום המדינה * האחים איזי ודדי בורוביץ' יהיו הבעלים החדשים * מה מחכה להם, מה יקרה לטיסות בשבת". חבל שאין את הכתבת הזאת באתר Ynet של ידיעות תקשורת כדי לעלות כתבה הזאת בפורום. נראה מעניין, ואיך יהיה השירות של אל-על אחרי שהחברה תעבור לידיים פרטיות. (הם כבר לא יהיו שייכים למדינה).

ארזS

New member
מדוייק ולא מדוייק

בכל אופן מה שקרה זה שהעכבר (ארקיע) בלע את האריה (אל על)...

eagle701

New member
ארז ארז אני מבקש ממך לדייק:)

חברת כנפיים שבבעלותה 100& ממניות ארקיע קנתה כ40% ממניות אלעל והפכה לבעלת האחוזים הכי גדולים באלעל זה נשמע מוזר להגיד שארקיע קנתה את אלעל:)

ארזS

New member
טוב... ../images/Emo13.gif

אבל העיקרון בסה''כ הוא אותו העיקרון, לא ?

kugar

New member
אני חושב שלא

כי זה לא שהחברה קנתה מהכסף שלה אלא הבעלים זה כמו שאם יש לי חברת הייטק ואני קונה גלידרייה זה לא אומר שהחברה שלי קנת את הגלידרייה ככה נראה לי לא?

ny22

New member
מנהל
עצוב...../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

בתור "מורעל" של אלעל, די עצוב לי שהיא נקנתה (או לפחות חלקה) ע"י ארקיע, חברה שפחות אהבתי. אלעל מבחינתי היא החברה של ישראל (דגש על ה-ה), שאילו בתור חובב תעופה מושבע היא הייתה עבורי מעיין סמל. אבל עכשיו, לפי מה שהבנתי, אלעל כבר לא חברה עצמאית, כלומר, היא גם של ארקיע. תמיד אהבתי את אלעל בתור גוף רישמי של המדינה (גם שהפריטו אותה הייתי קצת עצוב), אבל עכשיו שארקיע קנתה חלק ממנה, היא כבר לא ממש החברה הרישמית (יש

ny22

New member
מנהל
בטועת לחצתי אנטר המשך "עצוב...."

בזה משהו). טוב, אין לי עוד כל-כך מה לומר, מקווה שהבנתם את מה שיש לי להגיד... מאחל לאלעל רק טוב והצלחה.

jetman

New member
למה אתה עצוב? זה יכול דוקא לשפר

את השירות באל על שמע 2 קטעים: בשתי טיסות הלוך ושוב באל על ביקשתי כריות לראש ולא קיבלתי. אתה מבין? אין כריות לכל הנוסעים! כל הקודם זוכה, וזה בתמורה ל 500$ לכרטיס.הכלכל אמר לי להתלונן. אז התלוננתי בכתב. וקיבלתי תשובה. לעניין? לא! עכשו יש כרית לכל נוסע? לא יודע, משער שלא. ארקיע: בטיסה הראשונה שלי לחו"ל באתי לקבל כרטיס עליה למטוס. רק ראתה אותי הפקידה וכבר בציעה לי מקום לגבוהים, ליד דלת. באל על תצטרך הרבה מזל בשביל זה כי נמקומות האלו תפוסים ע"י מקורבים לצלחת. לא יודע אם היחס ללקוח ישתנה באל על, אבל זה בעיני ההבדל בין החברות. לדעתי השם וצביעת המטוסים לא ישתנו, אלא רק הבעלות, אז מה זה משנה לך?

נוב 00

New member
אני...

לא יודע לאן טסת ומתי, אבל אני ברוך השם טפו טפו טפו טסתי טסתי הרבה עם אל על ותמיד היה כרית לכל נוסע, והיו מקרים שטסתי גם כנוסע שירות, כלומר בלי מקום בטוח במושבי צוות, הכסאות המתקפלים האלה ליד הדלתות, והם סיפקו לי גם שמיכות וגם כריות, וזה לא שלקחו ממישהו אחר... בנוגע לכסאות ליד הדלתות, אלה כסאות שלרוב מוזמנים ע"י נוסעים מבוגרים, נוסעים עם תינוק או נוסעים שחייבים למתוח רגליים במהלך הטיסה, אלה כסאות שמוזמנים אפילו כמה חודשים מראש לפני הטיסה, אז פעם טסת בארקיע והציעו לך לשבת שם, זה מראה גם על התפוסה שלהם כנראה... ובשביל שתראה שלא המקורבים לצלחת מקבלים את המקומות האלה, טסתי לפני קצת פחות משנה לניו יורק עם הבנים של איזי בורוביץ (הבעלים של ארקיע, שמעכשיו יהיה גם של אל על) והם ישבו כמו טאטלה במחלקת תיירים ולא בכסאות האלה , הם גם ביקשו שידרוג למחלקת עסקים ולא קיבלו, אז אתה לא יכול להגיד שרק המקורבים לצלחת מטופלים טוב באל על... טוסו אל על...

skylane

New member
jetman זה בפרוש לא נכון...

ישנם מקומות המוגדרים ע"פ נוהלי החברה לנוסעים גבוהים, הם ניתנים ל"קרובים לצלחת" מתי שאין שחקני כדורסל או נוסעים כמוך על הטיסה, "קרובים לצלחת" זו תופעה שקיימת בכל ארגון גדול ולא רק באל על ולא רק בארצינו (ארץ הקומבינות) טסתי בארקיע שם נהוג לגבות 10 שקלים עבור זוג אוזניות שבמקרה הטוב שוות 2 שקלים(דרך אגב באל על האוזניות הן בחינם). נוסעת שישבה מושב לידי וניהלה שיחות עם הכלכלית של הטיסה קיבלה בצורה דיסקרטית אוזניות ללא תשלום. לאחר פנייתי לאנשי הצוות נאמר לי שהכלכל יכול לפי שיקול דעתו לתת אוזניות ללא תשלום!!! נכון באל על יש הרבה פיספוסים בעיקר בנושא השירות אבל עדיין אני שם אותה כאופציה ראשונה לבחירה והיא לפי דעתי עומדת יפה בתחרות עם כל החברות שטסות לישראל.

ny22

New member
מנהל
רגע............/images/Emo5.gif

אם אני גבוה ואני אטוס באלעל, יתנו לי לשבת במקום שלא אכנס אליו? לפי מה שהבנתי יש להם שרות טוב מאוד לישראלים. (בקשר לכריות, זה קרה למי שישב לידי באלאיטליה)

eagle701

New member
אני טוען שכן:) אבל יש הרבה שטוענים

שלא אני ינסה להסביר לך יש את חברת כנפיים שהיא חברת העל מחברת כנפיים יוצאים כל מיני חברות כגון ארקיע עכשיו גם מתוך ארקיע יש כל מיני קטגוריות קנית אלעל על ידי כנפיים הוסיפה לכנפיים עוד חברה ולא לארקיע פעם היה לי תרשים זרימה של כנפיים משהו יפה אני יחפש אני יביא את זה שמסביר לך בידיוק את האחזוים של כנפיים בכל חברה וככה היה לי יותר נוח להסביר לך לאיפה היתה נוספת אלעל

kugar

New member
הבנתי... פשוט חשבתי שהבחור המסויים

קנה את אל-על תודה על ההסבר

efi2000

New member
אגב, אחרי שאל על תעבור לגורם פרטי

הם יחלו לטוס גם בשבתות ולא יהיו שביתות כמו במשק.

uri ba

New member
גם היום הם מעסיקים אנשים שלא שירתו

תלוי כמובן בתפקיד...

למעלה