ידישיסט או מישהו אחר שיודע

ידישיסט או מישהו אחר שיודע

קראתי בעונג שבת (משבועיים) , שהמשכילים באירופה לא אוהבים יידיש , ולדעתם יש לתקן את היידיש שפי היהודים, יידיש נחשבה בעיני המשכילים ל"ז´רגון" מסורס שיש לעקרו מן השורש , לגרמנית מקולקלת שיש לתקנה , עד כאן , אולי קצת הסבר , למה הם חושבית זאת ???? אודה מראש על היחס-תשובה

חלקיהו

New member
למה הלכת רחוק ?

אמנם זה יהיה מעט חוצפה לרשום פה את זה אבל אני מאמין שיש גם דעות אחרות בעולם האידיש אינה שפה בפני עצמה אלא בליל גנוב של שפות ארופאיות זו עובדה , לא סברה של מאןדהו, העובדה שמדברים אותה רק יהודים לא הופכת אותה לכשרה יותר ,העובדה שיהודים דיברו אותה רק באירופה הופכת אותה לשפה גלותית ,לא פלא שהיא הולכת ומשתכחת פה בארץ כמו כן ברשימת השפות הגנובות יש את הלאדינו ,אותו סיפור אותו עתיד שוב אילו עובדות לא פרשנות

חלקיהו

New member
וכפרשנות

המשכילים הגרמנים צודקים הם מעדיפים גרמנית מקורית מאשר היגוי ועיוות יהודי גרוע הם מעדיפים את השפה שלהם שלמה ונקיה , במקום בליל של שפות אחרות ובכלל דבר לא מקורי הינו דבר נחות וזה נכון גם לשפה היהודי תמיד ישאר יהודי ,נעבך כזה ,עם הדת שלו והשפה שלו טוב עשה אליעזר בן יהודה עם העברית למרות שגם הוא הושפע משפות העולם, אבל זה היה רלונטי ליושב בציון ולא אי שם באירופה אז דער משכיל -אתה לא חושב שהם צודקים? בנתיים מה קרה האידית נשארה נחלתם של אנשי ארופה הזקנים והחרדים אתה רוצה להכלל בין 2 אוכלוסיות אלו?

בשם...

ציטוט: " המשכילים הגרמנים צודקים הם מעדיפים גרמנית מקורית מאשר היגוי ועיוות יהודי גרוע הם מעדיפים את השפה שלהם שלמה ונקיה , במקום בליל של שפות אחרות..." לא רעדה לך היד, כשכתבת את האיוולת הזאת ? בשם טוהר הגזע והשפה, מחו הגרמנים, את אלה ש"גנבו" להם את שפתם מעל פני האדמה. לכן נשארו רק חרדים וזקנים שדוברים את השפה.

1haam

New member
חלקיהו

דא וועסטו נישט מאכן א געשעפט! זוך ערגעץ אנדערש.

fanti

New member
גוט געזאגט העמעלע´ ../images/Emo24.gif

זאל ער זוכן וער זאל עם ויגן או בתרגום חפשי שיחפש מי שינענע אותו :)

1haam

New member
../images/Emo45.gifדי האנט וואס וויגט דעם וויגל?

האם כך אומרים עריסה, פנטילע?

חלקיהו

New member
חס וחלילה

לא התכוונתי להעליב המשכילים הגרמנים יכולים להיות גם המשכילים ההונגרים או הצכים הבחור שאל מדוע המשכילים הגרמנים שהיו יהודים בסך הכל לא אהבו את השפה ועניתי לו וחוץ מזה שתנועת ההשכלה צמחה בגרמניה, אבל זה האמת ולמה להתכחש -הם רצו לדמות לגויים ולא אהבו את "השפה " של היהודים ,זו התשובה אני מתנצל אם דברי פגעו במישהוא

אדון חלקיהו. דברי ההבל והשטות שאתה

מפזר פה בשם המשכילים הגרמנים מעוררים צמרמורת. לך ותשפוך את דברי חכמתך בפורום תרבות גרמניה.

חלקיהו

New member
מר נכבד

כמקום שתתמודד עם השאלה של הבחור דער משכיל ,אתה בוחר להטיח עלבונות בכותב התשובה ,אדרבה יש לך תשובות אחרות?

שקלתי אם להגיב בכלל

גיבבת שטויות ואתה עוד מצפה להתייחסות רצינית לדבריך. השתמשת בביטוי האנטישמי "היהודים גנבים" - היהודים גנבו את השפה האירופאית. אתה מבין? היהודים גנבים... גיבבת עוד כל מיני שטויות שאין לי שום כוונה להיכנס עליהם. אמרת במפורש "אני מאמין שיש דעות אחרות בעולם" ומיד אחר כך אתה קובע - "אילו עובדות", טמבל, איזו עובדות? כל שפה היא היתוך של שפות קדומות יותר, אבל לחלקיהו הבלשן האמת לא משנה. העיקר זה להשפריץ בליל של מילים אנטישמיות ומקוממות ולראות את האנשים מתרתחים. לך מכאן ואל תחזור, אתה לא רצוי!

חלקיהו

New member
קח אויר

אתה בטח לא אוהב את שואל ההודעה ובטח שלא את המשכילים הגרמנים למה? כי הם לא חושבים כמוך? היתה שאלה אליבה דדעתם של המשכילים הגרמנים !! ועניתי נכון זה נראה מעצבן שאחד נכנס לפורום אידש ולא משבח את השפה אבל האים שאני חושב שאידיש זו שפה גלותית עושה אותי אנטישמי? לא ולא !! דרך אגב תראה לי עוד שפה בלי ארץ? (אולי צוענית),ושוב הזילזול הוא לא בדוברי השפה אלא בה עצמה בלבד , קשה לך לקבל דעות אחרות ? אוקי אז באמת אין מה לדבר פה !!

grinberg

New member
גם אם זה גלותי עדיין זה שפה בפני עצמה

מי קבע שמדינה גורם לשפה להיות שפה? ועובדה שדובר יידיש יבין את דוברי יידיש מארץ אחרת ולא יבין גרמנית. ולגבי אנטישמיות הרי עברית מאחד את העם היהודי לפחות כמו יידיש כך שאם אתה אנטישמי אתה אמור לשנוא יותר את העברית.

חלקיהו

New member
הזהירו אותי

שלא לדבר כאן,יש פה אנשים שכל מילה שלא תאמר להם זה אנטישמיות אשמח לפתח אתך את הדיון בפורום הסטוריה כל טוב

תקרא למטה מה שעניתי לדער משכיל

בלי אנטישמיות. אולי תשתכנע שיש עוד דעות חוץ משלך, של אדם שמבין בבלשנות קצת יותר ממך.

אז אתה גם לא שומע טוב...

ולא הקשבת בזמן. לפני שהפרחת כאן בפורום, את ה"שטינק" (אני מקווה שזה גם בגרמנית) שלך, על ה"טהורות" ו"עליונות" של השפה הגרמנית. מול שפת היידיש ה"נחותה". כשלעצמי, מוותר על דעותיך. ובנימה אישית. אני מתעב כל מה שקשור לשפה הגרמנית. וכן...אין לי פולקסווגן.

למעלה