דער משכיל ../images/Emo28.gif
מה זה שפן ? אם יש לזה אזניים ארוכות, אוהב גזר, וזה משמיע קולות של שפן... אז זה שפן. שפת האידיש איננה זקוקה לאישור "דה יורה" מאף אחד. היא קיימת כ-אלף שנה! ישנם ארבעה חתני פרס נובל, שכתבו באידיש (שאני זוכר) נלי זק"ש, סול בלו, אלי וויזל ויצחק בשביס זינגר. זאת שפתו של העם היהודי, בגולת אירופה וברוב הפזורה היהודית בעולם. (מוחה על הביטוי "שפה גלותית" יוסי) אז על מה צריכים להתנצל ? על אוצרות הרוח, בתחום הספרות, השירה, הפזמון, התיאטרון ? מי שרוצה להתנצל, על שהוא דובר את השפה הנפלאה הזו, שיתנצל. אני לא! וגם לא זקוק לגושפנקא של I.c.q * שאידיש זו שפה. (עאלק, אויך מיר א מענטש צום טיש") חבל, שבשרשור הזה, נתגנבה נימה גזענית בזכות ה"אשכנזית הטהורה". אצטט אימרה ידועה : "כאשר בארץ ישראל כתבו את התנ"ך, העמים ה´גרמאנים´ עוד לא ירדו מהעצים." האמינו לי, "הגניוס- היהודי" נמצא גם בשפה, שדיברו היהודים בגולה. אני יודע על מה אני מדבר. אין כמו אידיש. "ולמשטינים (ולמשתינים/ פישערים) לא תהיי תקווה !" וכמאמר אדמורנו ר´ יידישיסט : "האבן זיי געזאגט" ! ובשולי הדברים. ממשלת פולין הקימה תיאטרון לאומי בשפת האידיש. מעלים,שם את המחזות של גדולי הקלאסיקאים האידיים. השפה אידיש. השחקנים גויים. האט דאס א ´יידישן טעם´ ? א קרענק פארן וועלן. ======= * ממציאי השיטה הם ישראלים.. יושבים בקרית הייטק באור-יהודה.