ידעתם שדפנה ליף גרה בוילת רחבת ידיים בכ.שמריה

ידעתם שדפנה ליף גרה בוילת רחבת ידיים בכ.שמריה

האם ידעתם שדפנה ליף במקורה מוילת רחבת ידיים בכ.שמריהו ?! אני לא מאמין שהלכתי אתמול להפגנה . אני לא מאמין איזה תמים הייתי... בא לי להקיא ולשמוע אנשים צועקים : " אנחנו רוצים דירה" ואחכ' הולכים לשחות בדירתם הפרטית ... לי זה לא נראה שיוזמת המאבק מסתירה מידע זה . לא נראה שיוזמת המאבק היא בת עשירים

ידעתם שביבי נתניהו גר בפחון בגבעות גורל?

ידעתם שאהוד ברק מקבץ נדבות בדיזנגוף? ידעתם שליברמן מנגן באקורדיון בתחנה המרכזית לוד כדי שיהיה לו כסף לאכול? להמשיך?

תראה

תראה חזרתי עכשיו מהשדרה ברוטשילד. אני בניגוד להרבה אחרים לא אחד שמתווכח ע"מ להתנצח אלא באמת ע"מ למצוא את הדרך הטובה ביותר שתועיל לרוב העם. ולכן אני מוכן להשתכנע ולשנות את דעותיי, במידה ויש היגיון בדברי הצד השני . שאלתי שם את המפגינים לגבי מה שכתבתי פה בפורום. הם טענו שמה שחשוב זו הדיעה של האדם ואין זה חשוב החיים הכספיים של האדם , או איך הוא השיג את כספו. ניחא, יש בכך הגיון מועט כלשהוא שאני מוכן לקבל אבל קשה לי איתו. יש משהו שמנקר לי : בא ניקח לדוגמא , את ירחמיאל ירמיהו - ירחמיאל הוא אדם ערכי דובר אנגלית - איש ערכים . אני מכיר אותו אישית הוא אדם מקסים. ירחמיאל גר באיתמר - למי שלא יודע - איתמר זה ישוב נחמד בהתנחלויות. יישוב המונה כ 200 משפחות . הישוב (ההתנחלות ) נמצא לא רחוק משכם . מהיישוב יצאו כמה וכמה נערים שכרתו עצי זית לערבים והתנהגו באלימות כלפם. לא פעם אחת ולא פעמיים הם גם ניקבו את המוכניות של קציני צה"ל שנמצאים שם ע"מ להגן עליהם. מכיוון שמדינת ישראל (בעבר בוודאי וגם בהווה) רוצה לתמוך בהתנחלות שכוחת אל זו - היא נותנת המון תקציבים להתנחלות . זו הסיבה שירחמיאל הצליח לבנות שם וילה נחמדה - במימון מדינת ישראל - עבורו ועבור 10 ילדיו. למרבה הפלא ירחמיאל הוא נגד ההטבות שנותנים להתנחלויות - הוא נגד רעיון ההתנחלויות - ירחמיאל הופיע ב TV ואמר זאת בצורה ברורה " אני חושב שיש להגיע להסדר שלום עם החמאס ולפנות מייד את כל ההתנחלויות " < אחכ' הוא חזר לביתו היפה באיתמר ושאל לשלומו של הנער שזרק לפני שעתיים אבנים על חיילי צה"ל > . ירחמיאל רוצה לעמוד בראש התנועה שהוא מאמין בדרכה. תנועת שלום עכשיו. הוא מנסה לשכנע את הועדה שמה שחשוב זה לא חייו הפרטיים <אזמה עם בנו פעם שבר את היד לאיזה ערבי > מה שחשוב זו הדיעה שלו. אם היית יושב בועדה זו לבחירת דובר שלום עכשיו - האם היית מקבל את ירחמיאל ? (כי מה שחשוב זה מה שהוא אומר ולא חייו הפרטים?) ואני מזכיר שאין מטרתי להתנצח אני מוכן להשתכנע ומקווה שמטרת משתתפי הפורום זה אכן למצוא את הדרך הטובה.

אז ככה:

מי זו בכלל דפנה ליף? אל לנו להתעסק בשמות...השורה התחתונה שלשמה יצאו האנשים לרחובות נכונה, העובדות קיימות. זה מה שמשנה. לא דפנה ליף ולא כל מי שרוצה להחזיק מיקרופון. כנראה שלא דפנה גרה בכפר שמריהו אלא הוריה והיא כנראה כמו כל שאר הסטודנטים, בדירת שני חדרים רעועה בתל אביב. אבל ככה או ככה, זה לא משנה. לא, לא הייתי מצביע לירחמיאל. אך זאת משום שאורח חייו הנוכחי סותר לחלוטין את דעותיו כביכול ואת מה שהוא רוצה לשנות. לא שמעתי את דפנה ליף קוראת להריסת כל הבתים הפרטיים במדינה. לסיכום, אני לא מתעסק בדפנה ליף אלא במקור לכל העלאת המחירים, הבעיה המרכזית שהעלתי בהודעה לפני שבוע בערך, הערכים. או יותר נכון, אובדן הערכים. ולא אני לא חושב שהשמועה שהוריה גרים בכפר שמריהו משנה משהו.

דפנה ליף

אני מסכים איתך שהמטרה שלשמה יצאו אנשים לרחובות (כולל אני) היא ע"מ לזעוק על מחירי הדירות. מחאה זו היא נכונה - ואני מאמין שהיא נכונה לכלל העם. ההורים של דפנה ליף גרים בוילה בכפר שמריהו. זו לא שמועה . זו עובדה. לתדהמתי כמעט כל מי שדיברתי איתו ברוטשילד ידע עובדה זו. ההורים של דפנה ליף היו ברוטשילד וזעקו מול המיקרופון על הכאב של מעמד הביניים. מייד אחכ' התנגן שיר (נראה לי ששלום חנוך ) שבו נאמר : " אני לא יכול לגמור את החודש " . כלומר אורח חייהם אינה עולה בקנה אחד עם המאבק שאותו מתיימרת בתם להוביל דפנה ליף היא יוזמת המאבק (וכל הכבוד לה על כך) דפנה ליף היא דוברת המאבק (ויש עם כך בעיה גדולה) הבעיה היא - וזה מתקשר לערכים שדיברת עליהם היא שיש טענה - וזו אכן שמועה שאין לי איך לבדוק אותה - שהמחאה הזו ממונת ע"י הוריה העשירים - האמת , כשאני חושב על זה. כל הכבוד להם. אבל יש לי חשד גדול שזה לא עשו זאת מתוך אהבתם לציבור הישראלי ומתוך מתנה מדהימה שהם רוצים להעניק למעמד הביניים. הם הפקידו מיליון שח למען קמפיין שאמור להכניס את בתם לכנסת. מיליון הש"ח האלו - הם השקעה כלכלית ככל השקעה כלכלית אחרת. הם אינם תמיכה אמיתית במאבק. אפשר להשקיע מיליון שח בדירה/מניות/עסק - ולקוות לקבל תשואה שתניב בתוך 5 שנים סכום של 4 מיליון אפשר להשקיע מיליון שח במחאה - ולקוות לקבל תשואה שתניב משכורת (ופנסיה ) לכל החיים של כ 25 אלף שח בחודש . (כלומר אם דפנה בתם תזכה להיכנס לכנסת) אפשר להגיד שזו ספקולציה אבל בהתחשב בכך שדפנה מנסה להעלים את זה שהוריה גרים בכפר שמריהו (על אף שמסתבר שזה ידוע ללא מעט, אבל עובדה שאתה ואני לא ידענו זאת , כי זה דפנה לא פירסמה זאת ). זה מריח לא טוב בכלל . זה מריח כמו אני לא רוצה את ביבי בשלטון, אני רוצה בחירות עכשיו כדאי שאני אהיה ח"כית ואקבל טובות הנאה ממי שיהיה רה"מ . (אגב ח"כית זה רק לשם הדוגמא מספיק שהיא בתור מייצגת ( או "מייצגת" ) מעמד הביניים תתמוך במועמד X , ותקבל על כך סכום נכבד של כסף , זה גם אחלה , או לחילופין יסדרו לה להיות שגרירה או כל תפקיד ממשלתי אחר שבו מרויחים באופן בלתי פרופורציונלי). משפט ציני אם יורשה לי : יש לעשיר 10 מיליון ש"ח מיותרים. הוא יכול להשקיע אותם בהקמת מפגה פוליטית בתקווה לקצור תשואה יפה. הוא יכול להשקיע אותם במניות/בורסה . והוא יכול לתרום לאיכילוב (שרי אריסון) . ולא, אין לי כלום עם שרי . הלוואי והיה לי.

דפנה ליף - תיקון טעויות כתיב

אני מסכים איתך שהמטרה שלשמה יצאו אנשים לרחובות (כולל אני) היא ע"מ לזעוק על מחירי הדירות. מחאה זו היא נכונה - ואני מאמין שהיא נכונה לכלל העם. ההורים של דפנה ליף גרים בוילה בכפר שמריהו. זו לא שמועה . זו עובדה. לתדהמתי כמעט כל מי שדיברתי איתו ברוטשילד ידע עובדה זו. ההורים של דפנה ליף היו ברוטשילד וזעקו מול המיקרופון על הכאב של מעמד הביניים. מייד אחכ' התנגן שיר (נראה לי ששלום חנוך ) שבו נאמר : " אני לא יכול לגמור את החודש " . כלומר אורח חייהם אינה עולה בקנה אחד עם המאבק שאותו מתיימרת בתם להוביל דפנה ליף היא יוזמת המאבק (וכל הכבוד לה על כך) דפנה ליף היא דוברת המאבק (ויש עם כך בעיה גדולה) הבעיה היא - וזה מתקשר לערכים שדיברת עליהם היא שיש טענה - וזו אכן שמועה שאין לי איך לבדוק אותה - שהמחאה הזו ממונת ע"י הוריה העשירים - האמת , כשאני חושב על זה. כל הכבוד להם. אבל יש לי חשד גדול שזה לא עשו זאת מתוך אהבתם לציבור הישראלי ומתוך מתנה מדהימה שהם רוצים להעניק למעמד הביניים. הם הפקידו מיליון שח למען קמפיין שאמור להכניס את בתם לכנסת. מיליון הש"ח האלו - הם השקעה כלכלית ככל השקעה כלכלית אחרת. הם אינם תמיכה אמיתית במאבק. אפשר להשקיע מיליון שח בדירה/מניות/עסק - ולקוות לקבל תשואה שתניב בתוך 5 שנים סכום של 4 מיליון אפשר להשקיע מיליון שח במחאה - ולקוות לקבל תשואה שתניב משכורת (ופנסיה ) לכל החיים של כ 25 אלף שח בחודש . (כלומר אם דפנה בתם תזכה להיכנס לכנסת) אפשר להגיד שזו ספקולציה אבל בהתחשב בכך שדפנה מנסה להעלים את זה שהוריה גרים בכפר שמריהו (על אף שמסתבר שזה ידוע ללא מעט, אבל עובדה שאתה ואני לא ידענו זאת , כי זה דפנה לא פירסמה זאת ). זה מריח לא טוב בכלל . זה מריח כמו : (שדפנה והוריה מדברים בניהם ודפנה אומרת ) " אני רוצה לדאוג לעתיד הכלכלי שלי , ולכן אני לא רוצה את ביבי בשלטון, אני רוצה בחירות עכשיו כדי שאני אהיה ח"כית או כדי אקבל טובות הנאה אחרות ממי שיהיה רה"מ " משפט ציני אם יורשה לי : יש לעשיר 10 מיליון ש"ח מיותרים. הוא יכול להשקיע אותם בהקמת מפגה פוליטית בתקווה לקצור תשואה יפה. הוא יכול להשקיע אותם במניות/בורסה . והוא יכול לתרום לאיכילוב (שרי אריסון) . ולא, אין לי כלום עם שרי . הלוואי והיה לי.

droriko

New member
נכון, הם לא

אבל הם גם לא מנסים להציג את עצמם ככאלה , עכשיו אתה מבין את ההבדל?

rpz79

New member
ידעת שעיני הוא בעייתי לא פחות מהטייקונים ?

ההסתדרות חולשת על כמה הוועדים החזקים במשק: חשמל,מים,נמלים,רכבות,נתב"ג שהם מונופול. ובשל חוסר התחרות (ע"ע טייקונים) קיימת שחיתות ציבורית בארגונים הציבוריים האלו במשכורות מנופחות ,נפוטיזם וטובות הנאה בהיקפים של מיליארדי שקלים ? דפני ליף מעניינת אותי כמו שם המשפחה שלה LEAF - עלה על עץ, היא סתם פתיל בערה בורגני שהצית חבית שהייתה גם ככה מתפוצצת. בשורה אחת, לה דווקא לא מגיע דיור ציבורי או דיור מסובסד. רוצה לגור בת"א ואתה בן-עשירים ת-ש-ל-ם. עד שבמדינה הפריפריה לא תהיה כבר בפערים כאלו עצומים. זה פורום מחאה או פורום ליצנים ?

לא - אני לא מקנא

השאלה האם המפגינים מקנאים בעזריאלי , עופר , אריסון , תשובה ושאר הטייקונים ? למה הם יורדים עליהם? האם בגלל קנאה ?! אותה הטענה אתה יכול לטעון בדיוק כלפי ה SO CALLED טייקונים. בנתיים , היתה זו שרי אריסון העשירה שתרמה לאיכילוב ולא משפחת ליף . אתמול שהייתי ברוטשילד - ראיתי שלטים בגנותם של כל אלו שציינתי לעיל . למה ? האם זו מתוך קנאה ? האם אסור ליצחק תשובה בגלל שהוא עשיר לתמוך במאבק ?

CapitanMorgan

New member
הסבר מאד פשוט

נמאס להם שעופר, אריסון, תשובה מזיינים אותם בתחת בלי וזלין. ועכשיו בנימה יותר רצינית. 1. תשובה הודיע לפני מספר שבועות שהוא לא מסוגל להחזיר את הלוואה שלקח מהציבור. 2. אריסון עושקת אותנו בעמלות בבנקים, ובמשכורות הנמוכות שהעובדים הזוטרים מקבלים, ועובדי הקבלן. 3. עופר סחרו עם מדינת אויב, מזהמים את הסביבה עם מפעלי ים המלח, מפעלי כימיקלים וכו. ויש עוד... תרומות אריסון. לא תפקידה של ארסיון לדאוג לבתי החולים אלה המדינה. על השקל שאריסון תרמה היא לקחה עשר שקל. יצחק תשובה. כבר כתבתי שהוא אינו מסוגל להחזיר לבעלי החוב את הכסף, ולא לוקח מחברות אחרות שלו כסף ומחזיר. לא נשכח כמה יצחק תשובה נלחם בציבור לשלם כמה שפחות תמלוגי גז לציבור\מדינה. הטייקונים עושקים את העם, לכן חלק מהעם לא רוצה בהם.

למה זה בעייתי בעינייך?

האם זה בהכרח אומר שדפני ליף יכולה לממן לעצמה דירה, מחייה, תחבורה, לימודים וכו' בכוחות עצמה וללא עזרה מהוריה? האם לעשירים אסור לתמוך במאבק של שכבת הביניים? נורא קל לאנשים כמו דפני לשבת בבית ההורים בכפר שמריהו ולהתעלם מהעובדה שחבריהם ללימודים נאבקים כדי לגמור את החודש. לצד כל הביקורת המופנית אליה (חלק בצדק, חלק פחות), העובדה שהוריה גרים בכפר שמריהו אינה בעוכריה. להיפך.

מה שמפריע זה חוסר האמינות

כשפורסם הסיפור לפני כ3 שבועות. היה כתוב : שסטודנטית פירסמה בפייסבוק הפגנת מחאה אחרי שהתברר לה שבעלי הדירה שלה העלה את שכ"ד - דבר שהיא אינה יכולה לעמוד בו. אפשר לומר , שזה שהוריה עשירים לא אומר שהיא מאוד עניה (וחיה מתחת לתחתית התחתונה) . אבל ברור שמי שיש לו הורים עשירים הוא לא אדם מסכן שאינו יכול לשלם את שכ"ד. אלא הם הוריה ממש נבלות. ולא נראה שככה. וכן, לעשירים מותר לתמוך במאבק ורצוי שהם יתמכו (כמו הטייקונים שתומכים במאבק ?! מסופקני ..) בכל מקרה , מה שמפריע לי , שדפנה ייצגה עצמה כסטודנטית שכורעת תחת עומס שכ"ד בעוד שהיא קיבלה מימון מהוריה לקיים את ההפגנה. משמע מניעה של דפנה אינם פשוט סבל כלכלי שיוצא מהלב. מניעה הם פוליטיים. אני עצמי מאוד תמכתי במאבק וטענתי נגד הימניים שהוא -אפוליטי , וזה לא קשור לשמאל וימין כעת אני מבין שרומתי (ע"י השמאל ? ) מה שמפריע לי - שאם ינתנו פתרונות אמת ע"י נתניהו , האם גם אז ישללו אותן על הסף בגלל שנתניהו הציע אותן ? ונתיניהו לא מספיק מתחנף לאנשי השמאל ? אני רוצה אמת שתעזור לכלל האוכלוסייה ולא אכפת לי אם היא באה מימין או משמאל. אבל אין שום סיבה לשקר

עוד שאלה רוע

האם נראה לך הגיוני שבראש - שלום עכשיו - יעמוד מתנחל בהתנחלות שכוחת אל ? האם אסור למתנחלים , לתמוך במאבק השמאל ? (אנלוגיה לציטוט שלך : " האם לעשירים אסור לתמוך במאבק של שכבת הביניים? " ) אני מאוד מקווה שמניעך פה בפורום טהורים . ואינך נוטה באופן אוטומטי לצד כלשהוא. אחרת חבל על הויכוח - אני פה בפורום במטרה למצוא את הדרך הנכונה , ולחשוף אמת ולא ע"ע להתווכח לריק

herouth

New member
האם פסול בעיניך שבראש שלום עכשיו יעמוד

...מישהו שאבא שלו הוא מתנחל בהתנחלות שכוחת אל? קח לדוגמה את אהוד ודני יתום. הדעות הפוליטיות שלהם הפוכות, אף על פי שהם אחים. אז מי מהם "לא אמין"? האם לבנו של פושע אסור להיות שוטר? האם לבנו של חילוני אסור לחזור בתשובה ולהיות רב? או להיפך: ראית פעם מישהו חילוני שהתלונן על כך שבנו של רב מפגין נגד חזרה בתשובה? לאמא שלי יש שתי דירות. אני לא יכולה להרשות לעצמי לרכוש דירה קטנה, למעט במרחק לא הגיוני מהעבודה שלי. בדקת אם הוריה של דפני ליף, לו היו רוצים לרכוש את הוילה שלהם היום, היו יכולים לעשות את זה? לי יש למשל זוג דודים, שניהם מורים, שפרשו לא מזמן, שיש להם דירת גן במרחק 30 דקות מתל-אביב. האם זוג מורים בני ימינו, צעירים מדודי ב־20 שנה, יכולים לרכוש דירת גן כזו? והאם בנות דודי, שצריכות לפרנס את עצמן, פסולות מלמחות על אי-יכולתן לעשות זאת, בגלל שלדודי היתה פעם משכורת שמספיקה לזה?

אתה בהחלט צודק בתחילת ההודעה שלך

אני חושב ש מותר לבנו של פושע להיות שוטר מותר לבנו של רב עובדיה יוסף להיות בראש תנועת הלל (תנועה לתמיכה בחוזרים בשאלה) מותר לבנו של חילוני להיות בראש תנועת ערכים (תנועה להחזרה בתשובה) (אהה וגם מותר לבנו של ראאד סאלח להיות ראש העיר של מעלה לבונה ) כן ! אני מסכים לגמרי הכול מותר , ובכל המקרים זה יכול להיראות אמין (צריך להיות עם דמיון מפותח – אבל כן אני מקבל את זה שאפשר שזה יהיה אמין) לגבי האחים יתום, מותר ששני אחים יהיו להם דיעות מדיניות שונות ולשניהם אני אאמין. האם מותר למיליונרים (הוריה של דפנה ליף) לצדד במאבק נגד מחירי הדירות ? מותר ! האם מותר לרב עובדיה יוסף לצדד במאבק של בנו שעומד בראש תנועת הלל ? מותר ! בשני המקרים מותר - ובשני המקרים - זה נראה לא אמין. נראה אמין שהם יתמכו בילד שלהם, לא נראה אמין שהם יתמכו בדיעותיהם . מהסיבה הפשוטה שזה דבר והיפוכו. טענה 2 שהעלת , שאין שום קשר כלכלי בין הוריה של דפנה לדפנה עצמה. לא מתקבלת – בגלל שהוריה עמדו לצד בתם ודיברו ברוטשילד כשהיא מהנהנת בהסכמה אז הם לא שונאים אותה . אם הם לא שונאים אותה כל כך , ברור שהם יוכלים לזרוק לה פירור קטן של 1.5 מיליון ₪ - שיסדר אותה . הם לא חייבים לעזור לה ! אתה צודק ! אבל ברור שהם עוזרים לה . וברור ש בת של מיליונרים (מהמאון העליון) תיהיה רחוקה שנות דור ממעמד הביניים ------------------------------------------------------------------------------- לגבי אמא שלך + 2 דירות – ושאינך יכול לקנות דירת חדר קטנה. לאיפה אמא שלך יש 2 דירות ? בהרצליה פיתוח או בבית שאן ? אם לאמא שלך יש 2 דירות שכ"א בגודל של, 40 מ"ר בבית שאן – אז אני מבין שאתה ככלל העם שקשה לו לקנות דירה. וסביר להניח שאתה לא מהמאון העליון. אם לאמא שלך יש דירות שכ"א בגודל של , 2 קילו מטר מרובע - סביר להניח שאתה מאוד קרוב לעשירון העליון . להורים של דפנה ליף יש וילה לא סתם וילה בנשר או בבית שאן , בשכונת דניה בחיפה, בפרדס כץ . וילה בכפר שמריהו . יש להם וילה על הקרקע הכי יקרה בישראל . אתה קולט מה זה? דירת ענק – וילה . בכ.שמריהו . דפנה ליף – לא נמצאת במעמד הביניים – דפנה ליף נמצאת בעשירון העליון (וזה בגלל שברור שהוריה דואגים לה כלכלית ) לבוא ולומר שאדם שנמצא בעשירון העליון (אם הוריה במאון העליון ברור שהיא בעשירון העליון) - יש לו אינטרס ורצון לעזור למעמד הביניים – הוא לא אמין

אני חושבת ש herouth ענה לך יפה מאוד

אני מסכימה עם דבריו ואין לי הרבה מה להוסיף עליהם. מעבר לזה - לא מעניין אותי להיכנס למניעים של דפני ואין לי דרך לדעת אם ההורים שלה לא רוצים לעזור לה או אם היא לא מעוניינת לקבל מהם סיוע כי היא רוצה לממן את עצמה בכוחות עצמה. בשורה התחתונה - לא תמיד מי שייצג אותך בהכרח נמנה על אותה קבוצה כמוך. דפני ליף, למרות שלהוריה יש כסף, יצאה לרחובות וגילגלה כדור שלג שתפס תאוצה מטורפת. אגב, דפני ליף הצהירה באופן גלוי שהיא לא מעוניינת להיכנס לפוליטיקה. אם אתה בוחר להאמין לה או לא - זה כבר משהו אחר...

droriko

New member
מבחינה רציונאלית אולי לא

אבל מבחינה רגש ותדמית זה בהחלט כן , והרי כל מחאה האוהלים הזאת קמה על רגש ותדמית . דני ליף בנתה את עצמה בתור המסכנה שמדוכת על ידי הקפיטליזם האכזר,בהתחלה התדמית הזאת היתה עוד איכשהוא אמינה , אבל אחרי שאתה מגלה שבטלפון אחד היא יכולה לקנות בניין שלם ברוטשילד אתה מבין שמדובר בסתם ילדה מפונקת מהפרברים שמשעמם לה והיא מחפשת ריגוש חדש .

למעלה