ידע מוקדם למדעי המחשב

tamarhp

New member
למה אופטימלי?

את לומדת בבר אילן? ו - וויני, יש עוד זמן עד אז, אבל בהחלט אשמח להישאר, בעיקר בשביל להיעזר בכם... ;) לא נראה לא שאגיע לדרגה של כתיבת מאמרים

לא לומדת בבר אילן

אני בוגרת תואר ראשון במדעי המחשב מהאו"פ ולומדת לתואר שני במתמטיקה בבן גוריון
אבל ממה שאת מספרת נראה שהחשיבה התכנותית לא זרה לך, וכמו כן נראה שלהתמודד עם שפה חדשה לא יהיה לך קשה.

גיל14

New member
אני לומד מתמטיקה בבר אילן

ואני יכול לומר לך שממה שאני עושה במדעי המחשב - שני קורסי מבוא - אין צורך בידע קודם בכלל. תיכוניסטים שלא נגעו בתכנות מעודם הצליחו יפה מאוד בקורס מבוא לחישוב (שזה שווה ערך ל4 מתוך 5 יח"ל בגרות במדעי המחשב).

aroosa

New member
בר אילן זה לא מה שהיה פעם

קורעים לנו את הצורה, הרמה עלתה בטירוף.

vinney

Well-known member
אתה יודע מה יכול להיות מדד טוב?

לראות את הסטודנטים של בר אילן מהצד העונה על השאלות בפורום הזה, ולא מהצד השואל. בסופו של דבר מה שקובע זה איך אתם מוכיחים את עצמכם.

vinney

Well-known member
../images/Emo13.gif סתם נו, מה אתם לוקחים אותי קשה

מי צריך פורום אם כולם יודעים את כל התשובות, זה לא יהיה מעניין

aroosa

New member
בר אילן

אני כרגע שנה ב'. ראיתי חומר לימודי, תרגילים ובעיקר מבחנים של חבר'ה שלמדו שנתיים-שלוש לפני ופשוט אין מה להשוות... הפקולטה פשוט הקפיצה את הרמה בכמה וכמה רמות. אם לפני 3,4 שנים היו לומדים בפקולטה הזו משהו כמו 600 תלמידים וכמעט כולם היו מסיימים אז היום לומדים משהו כמו 150,200 והרבה נושרים אחרי שנה א' פשוט מרוב שזה קשה... דורשים מאיתנו לא מעט. מצד אחד זה על הפנים, מצד שני... כשמצליחים, תחושת יוקרה אופפת :) מקווה שהעלאת הרמה והמוניטין של הפקולטה על הגב שלנו (אין ברירה) ישתלם לנו בסופו של דבר...

aroosa

New member
תגדיר שרידות

השאלה למה אתה קורא לשרוד... אני אישית מסתפק בלעבור. אם אפשר, אני מוציא יותר, אבל לא מוציא מעצמי את המיץ. גם כי אני עובד (בתחום כבר) וגם כי להצטיין דורש המון השקעה. תואר במדעי המחשב בשום מקום זה לא תואר שעושים על הדשא או דרך מכונת צילום (כמו הרבה תארים אחרים)... אבל בסופו תהילת עולם

ron369

New member
מה רע במכונת צילום?

(בהנחה שספרים באופ' שקולים פחות או יותר לחומר שיוצא ממנה
)

tamarhp

New member
אין לי בעיה להשקיע,

ואני מצפה לעצמי לציונים גבוהים. התרגלתי מאז ומתמיד לקבל 100 כמעט בהכל (וגם למדעי המחשב קיבלתי מלגת הצטיינות...), לפעמים אני אעדיף להשקיע והעיקר לא לראות ציון מאכזב... אבל "לשרוד" - להיות לפחות בממוצע של הכיתה - לא בין הדפוקים, ונניח שלא נדרוש גם גבוה מדי...

vinney

Well-known member
שימי לב שאוניברסיטה זה לא בית ספר

שלא תחטפי איזה בום בטעות ותתאכזבי מעצמך.

tamarhp

New member
כן, מן הסתם

אם כי אני בטח אבין רק כשאני אהיה שם.. והבום יהיה בלתי נמנע...

aroosa

New member
ידע מוקדם

קודם כל, הרמה בבר-אילן ממש, אבל ממש לא נמוכה. ההיפך הוא הנכון. לגבי ידע מוקדם, יהיה לך קצת קשה לדעתי לרכוש לעצמך רקע בנושאים מתמטיים של שנה א' פשוט בגלל זה דברים חדשים שלעולם לא ראית וקצת קשה לתפוס את כל התאוריה הזאת בלי הנחייה... גם ככה בסמסטר עצמו לוקח שבועות עד שאתה מצליח ללעוס את החומר. אולי לעיין לעבר מה את הולכת, לא מעבר. לגבי הקורסים המעשיים, הייתי מציע לך לקחת ספר טוב ב-C או ב-++C, זה טוב ללמוד את זה קצת לפני ובכלל זה טוב.. זה הבסיס להכול.

למעלה