יד משוגעת

sdisblos

New member
יד משוגעת

מה הסיכוי שזה יקרה .. ? (תחשבו כמה הAA שמח כשכולם השוו)

Kgt1

New member
האמת כשאתה יושב עם אסים, אם זה אול אין לפני

הפלופ, אתה לא רוצה שכל כך הרבה ישוו לך, כי הסיכויים ליפול לסט או לזוגות נמוכים גדול מדי...

דווקא נראה לי ההיפך

אם אתה יושב עם אסים (במיוחד בקאש גיים), כשאתה נכנס אול-אין לפני הפלופ אתה רוצה שכמה שיותר אנשים ישוו לך... (מבחינת תוחלת). יותר אנשים = יותר כסף...

Kgt1

New member
זה טורניר מה שהוא הציג אבל, לא?

ומי שהיה צ'יפ לידר גם זכה בקופה דווקא עם הקינגים :) אני מניח שברור שמבחינת תוחלת אתה רוצה יותר השוואות, אבל מי מחשב תוחלת בקאש גיים כשיש כבר 100K (תיאורטית חח) בקופה, ועוד 3 אנשים צריכים לדבר? עדיף להסתפק ב100K חחח מבלי שקינגים יתפסו סט בריבר

2המרפא

New member
גם בטורניר אתה מעדיף שלא יותר מ2

ישוו. זה הכל הסתברות נגד בנאדם אחד אתה מוביל 80 20 נגד 4 אתה עומד על 40 אחוז סיכוי.

Kgt1

New member
אני חושב שהצב התכוון לתוחלת ולא להסתברות של

מצב נתון, ולפי לאורך זמן האסים ירצה כמה שיותר קולים... נכון?

2המרפא

New member
אני לא מסכים איתך בנושא

אני אציג את זה בצורת שאלה. למה כל שחקן עם טיפת שכל בראש עושה רייז ובד``כ לא קטן עם אסים וקינגים? הרי שאם אתה רוצה כמה שיותר קולים ההגיון אומר לימפ לא? הרי מבחינת אחוזים 5 קולים לאול אין פרי פלופ זה אותו דבר כמו בריבר. זה כמו ששיחקת עם 5 שחקנים עד הריבר. כל המטרה בלשחק חזק אסים זה בשביל להוציא מהיד אנשים ולבודד אותך מול אדם או 2. הפילוספיה מאחורי זה אומרת דבר כזה עדיף להרוויח בקטנה מאשר להפסיד בגדול לאיזה זוגיים קטנים מסריחים. אם יש דבר אחד שלמדתי לאחרונה זה שכל פעם שאני נהיה חמדן אני מפסיד ולכן עדיף לקחת את הקופה הקטנה מאשר להסתכן בלהפסיד ענקית.

ereuveni

New member
יש הבדל בין רייז לאול אין

כשאתה עושה אול אין לפני הפלופ יש לך אחוזים מסויימים לנצח עם AA וזהו, שום דבר לא משתנה. כשאתה עושה רייז או לא זה אומר שהיריב(ים) רואים את הפלופ ומחליטים אם הם ממשיכים לשחק או לא, ולכן כדי לא לתת לכל זוג 2 לתפוס את הסט, אתה רוצה להפוך את זה ללא כדאי עבורו ע"י הרייז לפני הפלופ.

2המרפא

New member
זה ברור אבל אנחנו מדברים פה

על מצב היפוטטי. אין בנאדם שיודע ומבין פוקר שישחק לאט אסים מול 8 איש. אבל בצורה היפוטטית זה בדיוק אותו הדבר.

ereuveni

New member
לא בטוח שהבנתי אותך

אבל ננסח את זה ככה,אני תמיד יעשה אול אין עם AA. אם היו מבטיחים לי שכשאני עושה אול אין כל השולחן תמיד משווה לי, אז הייתי יוצא מורווח יותר מאשר אם חצי שולחן היה תמיד משווה לי. ובוודאי שיותר מרווח מאשר אם הייתי נותן להם לראות קודם את הפלופ, אז מה בדיוק פה אותו הדבר?

2המרפא

New member
הכוונה שלי הייתה

במצב היפוטטי לחלוטין שלא באמת קיים במציאות אתה נותן לראות פלופ לשולחן של 5 אנשים ומצ'קצ'ק עד הסוף זה אותו דבר מבחינת סיכויים כמו חמש אנשים אול אין. כן עכשיו זה נשמע נורא עקום ההסבר שלי. עזוב וותר אני וויתרתי

Kgt1

New member
אני עדיין חושב ששוב, הבעיה היחידה במחשבה על

המצב הזה, היא החישוב של התוחלת... אתה לא יכול לתאר מצב שבו תמיד (או אפילו רק 1000) פעמים כשאתה תקבל AA, ישבו לך בדיוק 5 או בדיוק 8 או בדיוק 3 אנשים... המצבים שונים מדי מפעם לפעם... במצב אקוטי, שבו אתה יושב בשולחן של X אנשים, ומשחק איתם Y שעות פוקר, אתה תעדיף שכל פעם במהלך ה-Y שעות האלה שאתה תקבל אסים, ישבו לך X-1 אנשים ולא X-2 ומטה מזה... אבל אתה יודע שבמהלך ה-Y שעות שתשחק איתם אתה תקבל אסים רק כמות מאוד מוגבלת של פעמים, ולא יכול לקרות מצב שתמיד ישוו לך את האול אין אותה כמות של אנשים. זה ההבדל שבין התיאורטי למעשי, כך לפחות אני מבין את זה... לא?

ereuveni

New member
טוב שתי הסתייגויות

1. בגדול מסכים עם מה שהמרפא כתב למטה שלגבי טורנירים זה פחות משמעותי כי ברגע שאתה לא פייבוריט ביד (לדוגמא AA עם 4 אנשים זה פחות מ-50%) והטורניר שלך תלוי בזה, חשוב יותר שתהיה פייבוריט ביד ולא שבזמן הארוך היא תהיה רווחית יותר. 2. לגבי מה שכתב Kgt, אני לא מסכים לגמרי עם מה שכתבת אבל יש בזה משהו. כי אם תגיד לי ש-AA עם 4 שחקנים קורה פעם בחיים, אז באמת אין טעם לחישוב, ועשינו אול אין עם 45% לנצח. העיניין הוא שזה לא פעם בחיים, וזה קורה יותר ולא משנה עם זה ב-Y שעות או ב-Z חודשים. אפילו אם פעם בשנה יקרה לך לעשות AA עם 4 אנשים, זה לדעתי רווחי. לגבי 1 בדיוק קרה לי לא מזמן, במהלך טורניר, נשארנו 3, אני צ'יפ לידר משמעותי, הבליינדים מתחילים להיות גבוהים. אחד עושה אול אין, השני משווה ואני עם AK. בנק' הזאת הם מסוגלים לעשות אול אין גם עם A6, אז חשבתי לעצמי יאללה נגמור עם זה והשוותי. לאחד היה QJ לשני AJ, בפלופ נפתחו QJ שאר הקלפים לא משמעותיים. הסיכוי שלי לנצח כאן היה קצת מעל 50%, אחרי זה קצת חוסר מזל וסיימתי שלישי. אז בתכלס אני מסכם את הטורניר הזה כהטלת מטבע שהפסדתי בה. עדיף היה לא להכנס, שיוציאו אחד את השני ואז לנצח רק אחד עם סיכויים קצת יותר טובים.

Kgt1

New member
LOL ניסוח מעניין: "לא מסכים לגמרי, אבל יש בזה

משהו" :)

ereuveni

New member
הכוונה היתה שיש הסכמה חלקית (לא לגמרי) ../images/Emo6.gif

ereuveni

New member
גם אני הייתי בטוח במה שאתה אומר עד שחישבתי

נניח יש לך 100 ש"ח כל פעם אחרי 10 פעמים AA אול אין מול אדם אחד הרווחת: 2 * 100 - 8 * 100 = 600 אחרי 10 פעמים AA אול אין מול ארבע אנשים הרווחת (לקחתי 40 אחוז למרות שזה קצת יותר): 6 * 100 - 4 * 400 = 1000 אני מפספס כאן משהו?

Kgt1

New member
מבחינת חישובי תוחלת החישוב הזה נכון...

אבל מי מאיתנו באופן ריאלי מאמין שנגיע למצב של אול אין עם AA מול 4 אנשים (במחשבה שבה כל השחקנים רציונאליים, שחקנים טובים שלא מוכנים לאבד את כספם/הצ'יפים שלהם בכל מצב נתון) 10 פעמים?? אם נצא מנקודת הנחה שכל אחד מהאנשים נכנס ליד עם פוקט שונה, אז הגיונית המצב הוא שמדובר על AA מול KK מול QQ מול JJ מול TT (ההסתברות לכך ששני אנשים נכנסים לאול אין שכזה עם אותו הפוקט היא קלושה כמובן אף הרבה יותר). הסיכוי לקבל פוקט ביד הוא בערך 1 ל-13. הסיכוי לקבל שני פוקטים אצל שני ידיים בשולחן הוא בערך 1/13 בריבוע (קצת יותר גבוה, כי יש פחות קלפים) וכול'ה וכול'ה לכיוון ה-5 אנשים ביד.. בשביל המצב שתיארת צריך עוד להכפיל את המצב פי 10!? שלא לדבר על זה שהתוכלת אמורה להיבדק על סמך יותר מ-10 ידיים כמדומני... בארי גרינשטיין אמר שמתמטיקה היא אידיוטית. עכשיו ברור לי לחלוטין שהמשפט הזה הוא אידיוטי גם כן, אבל יש גם מצבים שבהם אנחנו משתמשים בהגיון ולא רק בחישובים, נכון? אז ההגיון שלנו אומר, וזה נכון כמובן בעיקר למשחקי קאש שם אנחנו מסכנים כסף נטו ולא צ'פים, שאנחנו נסתפק (לפחות לפעמים) גם בפחות Call. ומי שלא מסכים עם הנקודה הזו, כנראה שבאמת לא מתייחס לכלל היבטי המשחק.

למעלה