יד משוגעת

אין הבדל בין 10 פעמים לפעם אחת

נניח שלכל השחקנים יש 100 ש"ח. אתה עם AA ושחקן עם KK משווה. הרווחת 100 - 0.82*200 = 64 ש"ח אתה עם AA ומשווים לך KK,QQ,JJ,TT. הרווחת 100 - 0.44*500 = 120 ש"ח כל מהלך שאתה עושה במשחק אתה צריך לשחק בצורה שתיתן לך את התוחלת הגבוהה ביותר, לא בצורה שתיתן לך הכי הרבה סיכוי להרוויח כסף. אני אתן לך דוגמא אחרת: לך וליריב בערך 1000. יש לך 56o והלוח מראה A234K ללא אפשרות לפלאש. בקופה יש 100 והיריב מהמר אליך 50. מה אתה עושה?

Kgt1

New member
הדוגמא האחרת, השאלה היא מה אני עושה כשמהמרים

אליי בגובה חצי קופה כשאני יושב עם הנאטס? לא הבנתי לגמרי את השאלה (ואת ההקבלה), ובכל מקרה חסרים כמובן פרטים כמו מה קרה ביד לפני זה...

הבנת נכון את השאלה

תנסה לענות בלי לדעת עוד פרטים על היד. אני מקווה שעוד אנשים יתנו כאן את דעתם

Kgt1

New member
בלי לדעת פרטים, אני מניח שהייתי מהמר בחזרה

בגובה הקופה..

ereuveni

New member
גם אני לא הבנתי עד הסוף את הכוונה

אבל התשובה שלי היא Value Bet - מעלה את הסכום המירבי שאני מאמין שהיריב ישווה. אם אני חושב מאיזה שהיא סיבה שהוא ישווה אול אין, אז אול אין...

ereuveni

New member
נראה לי שאני יודע למה אתה חותר

סקלנסקי כתב על זה בספר שלו אבל זה כ"כ באוויר שקשה מאוד ליישם. נניח שיש סיכוי של 70% סיכוי שאם אני מעלה ל150 הוא משווה ו-30% שהוא מתקפל. אז הרווח שלי אחרי 10 ידיים: 3 * 100 + 7*200 = 1700 ונניח שיש סיכוי של 10% שאם אני מעלה אול אין הוא משווה ו-90% שהוא מתקפל. אז הרווח שלי אחרי 10 ידיים: 9 * 100 + 1*1000 = 1900 (כשאני כותב רווח אני מתכוון כמה כסף הוצאתי מהיריב, לא כולל את ההשקעה שלי) יוצא שעדיף לעשות אול אין עם סיכוי של 10% להשוואה מאשר הימור בגובה הקופה עם 70% להשוואה.

Kgt1

New member
זהו, שקראתי את זה גם כבר (אני בדיוק קורא את

הספר של סקלנסקי חח), אבל אני לא מסכים שאפשר לקבוע את זה במצב אקוטי שבו לא יודעים מה היה לפני כן... לפחות זה לא נראה לי הגיוני. לגבי התובנה בכלליות של סקלנסקי, היא נראית לי מאוד הגיונית, ואני הולך לנסות ליישם אותה.

2המרפא

New member
תסכים איתי שזה מצב מונפץ לחלוטין

ודי בלתי ישים. הרי אם הבנאדם יעשה לך קול בלי לפחות ה5 מתוך תקווה לספליט הוא אדיוט גמור. גם אם באותו הרגע יש לו סט אסים וטיפת שכל בראש הוא מקפל.

ereuveni

New member
כש"מריצים" יד 10 פעמים או 100 פעמים

זה בעיקר למטרת נוחות בחישוב וקצת להקצין את התוצאה המתקבלת ל"אורך זמן".

2המרפא

New member
טוב אצלי המחשבה היא טורנירים

כי זה מה שאני משחק לרוב ואין מה לעשות בטורנירים להסתברות יש משקל יותר גדול מתוחלת. בכל מקרה חישוב התוחלת הוא נכון יותר לקאש ולטורנירים זאת הסתברות מסכימים?

למעלה