יד שבורה
שלום,שברתי את ידי בבית ליפני כשבוע אך הבוס שלי מתעקש שאמשיך לעבוד למרות שאני לא מתלהב אני רוצה לציין שאני עובד בחברת שמירה ושומר בגן ילדים,אם אני מחליט לשבת בבית האם אני זכאי לתשלום כלשהו?
יד שבורה
שלום,שברתי את ידי בבית ליפני כשבוע אך הבוס שלי מתעקש שאמשיך לעבוד למרות שאני לא מתלהב אני רוצה לציין שאני עובד בחברת שמירה ושומר בגן ילדים,אם אני מחליט לשבת בבית האם אני זכאי לתשלום כלשהו?
תשובה
אם אין בידיך אישור רפואי לפיו קיימת הגבלה רפואית כלשהי על המשך עבודתך כמאבטח/שומר, המעביד רשאי לדרוש ממך להמשיך ולעבוד כרגיל גם עם יד מגובסת. במקרה כזה, אם אתה מסרב לעבוד ונשאר בבית, המעביד אינו חייב לשלם לך שכר או כל תשלום אחר, ואף יכול לראות בכך הפרת משמעת / חוזה העבודה ולפטר אותך או לראות בכך התנהגות המראה על רצונך לסיים את עבודתך אצלו, ואז אפילו לא ישלם לך פיצויי פיטורים. אם מדובר במצב רפואי שמונע ממך להמשיך ולעבוד לתקופה מסוימת כשומר/מאבטח, אל תתעצל, לך לרופא מומחה מתאים בקופ"ח וקבל ממנוא ישור רפואי שתציג מייד בפני המעביד. כך תוכל לקבל דמי מחלה (בהנחה שעומדת לרשותך יתרת ימי מחלה מתאימה) וההיעדרות שלך מהעבודה תהיה מוצדקת.