יד שהייתה לי ...: P מה דעתכם ?

modz0r

New member
../images/Emo45.gif

(כתבתי תגובה ארוכה, שלא נשלחה. נכתוב משהו קצר הפעם) בסופו של דבר, אתה לא יודע מה יכול להיות ליריב שלך. אני לא הייתי שם אותו על משהו חלש או בינוני, כי עם כאלו ידיים הוא כנראה היה עושה רייז ל-10 שקל, לא 35 שקל. כששחקן יעשה לי רירייז של 35 שקל לרייז של 3 שקל וקופה של 8 בסך הכל, אני אניח שיש לו יד חזקה שמנסה לגרום לי להשוות, על ידי כך שהוא עושה over bet מוגזם. אני לא יכול להגיד בוודאות שהייתי זורק את היד הזאת במקרה הזה, אבל צריך לקחת בחשבון שמדובר על רירייז עצום בשולחן כסף (אומנם זה "רק" 35 שקל, אבל הבלינד בסך הכל 50 אגורות, מה שיוצא שזה רייז של 70 (!) בלינדים), ובסופו של דבר אין לך את הנאטס. בקלות יכול להיות לו 77, KK, AA, AK, כי בסופו של דבר הוא כן הראה חוזק לפני הלופ, ועשה רייז מוגזם אחריו.

לא מסכים

1. המטרה העיקרית שלי כשאני משחק no-limit היא לזכות בכל הערימה של היריב שלי, ו-all-in זה דבר די נפוץ לפחות במשחקים שאני משחק. 2. לפי דעתי, אין ממש הבדל בין אול-אין של היריב בפלופ לבין העלאה בגודל בגודל הקופה (נגיד ל-14). גם במקרה השני הוא חייב את עצמו לקופה (הכניס כ-1/3 מהצ'יפים שלו לקופה) וקרוב לוודאי יענה לך לאול-אין בפלופ או בטרן (אלא אם כן הוא שחקן ממש גרוע). 3. אם כבר האול-אין בפלופ מעיד על חולשה מסוימת ויותר סביר שיעשה עם זה כסמי-בלוף עם draw מסוים בעקבות רצון להגן על היד שלו. 4. אני חושב שסט זו יד לחלוטין לא סבירה כאן משתי סיבות: א. אנחנו יודעים את מיקומם של 2 אסים, 2 שביעיות ו-3 מלכים. הסבירות לסט אסים או שביעיות היא 1:1326 ולסט מלכים היא פי 3 יותר. ב. תחשבו איך אתם הייתם משחקים את ה-nuts בפלופ? האם הייתם עושים העלאה ענקית או מנסים לסחוט קצת כסף מהיריב? אני לפחות הייתי מנסה לסחוט קצת כסף... 5. אחרי שהימרתם 3 לקופה של 5 והיריב משווה היחס בין הקופה לערימת הצ'יפים של היריב הוא 1:4, היריב צריך להחליט אם להתחייב לקופה או לא, אני אישית הייתי מוכן להתחייב עם יד של AT ומעלה, מאחר ויש 24 ידיים כאלה שאתם מנצחים (AT,AJ,AQ) ורק 6 שאתם מפסידים להם (AK). אני מאמין בסופו של דבר ש-call כאן הוא המהלך הנכון שירוויח כסף בטווח הארוך. 6. אין מה לעשות, כשהיחס בין הקופה לערימת הצ'יפים הוא 1:4 ואין אפשרות לסטרייט או לפלאש אני חושב שפולד עם זוגיים (שאחד מהם הוא אס) זה צעד שגוי שיפסיד כסף בטווח הארוך.

modz0r

New member
אהמ

אולאין זה בהחלט דבר נפוץ, אבל לא כשזה פי 4 ממה שיש בקופה, ובמיוחד לא במשחק קאש. אני לא מבין איך הגעת ל-3\1.. השחקן שעשה אולאין שם עד עכשיו רק 2.5 שקל בקופה, מתוך 40 שקל שהיו לו בסך הכל. ובכל מקרה, אם היה לי AQ (למשל), הייתי עושה רירייז ל-10 שקל, לראות איפה אני עומד. לא 14 שקל. אתה באמת מאמין ששחקן רציני יכניס 35 שקל לקופה של 8 שקל, עם דרו בלבד? איך אתה יודע את המיקום של 3 מלכים? רק אחד אתה יודע איפה הוא, ואתה צריך לקחת בחשבון שהשחקן העלה לפני הפלופ. אם היה לי סט בפלופ, ואני שם את היריב שלי על יד מאוד חזקה (מסיבה כזאת או אחרת), אחת מהאפשרויות שהייתי חושב עליהן זה להיכנס חזק במטרה שהיריב שלי יחשוב שאני סתם מנסה להבריח אותו (לא אומר שהייתי עושה את זה, אבל זאת בהחלט אפשרות). לא הבנתי את 5. אתה שוב שוכח שמדובר פה במשחק כסף, כשהבלינדים הם 50 אגורות בלבד ומישהו עשה רירייז של 35 שקל (70 פעמים הבלינד) - זה משמעותי מאוד, ולא משהו שצריך להתעלם ממנו.

כמה דברים

1. אני מסכים עם הטענה שזה מהלך לא נפוץ אבל הוא לא נפוץ בגלל שזה בד"כ טעות להיכנס אול-אין ביותר מפי 2 מהקופה בין אם יש לך רעה (ותפסיד הרבה כסף) או יד טובה (ותפסיד כסף אם היריב יתקפל). לכן אי-אפשר להסיק כ"כ על חוזק היד מהמהלך הזה ושוב מבחינתי אין שוב הבדל בין העלאה בגודל הקופה (14) או אול-אין. בשניהם אתה מכניס 1/3 מהצ'יפים שלך לקופה (אם העלת ל-10 אז פחות משליש אבל עדיין קרוב אם תחשיב את הכסף שהכנסת לפני הפלופ). 2.אם כבר מהפעמים שאני זוכר שהיו מהלכים כאלה ב-HSP זה היה בלופ (שניים שעולים לי לראש - http://www.youtube.com/watch?v=qcLzM4KFOwQ ו- http://www.youtube.com/watch?v=qcLzM4KFOwQ). אני שמח אם תמצא לי קטע שמישהו נכנס אול-אין ביותר מפי 2 מהצ'יפים כשיש לו יד עם זוגיים ומעלה (ללא אפשרות לפלאש או לסטרייט). 3. בנוגע למלכים כמובן התכוונתי למלך אחד ולא לשלושה... 4. אחרי הפלופ צריך להתייחס להעלאות ביחס לקופה ולא ביחס לבליינדים. 5. נניח ואתה במקום היריב עם AQ ומעלה ל-10, ואז הגיבור שלנו עם ה-A7 נכנס אול-אין, האם אתה מתקפל? לפי שיטתך כן, אבל אז תראה מה קרה - הכנסת כ- 1/3 מהערימה שלך לקופה (12.5 מתוך 40) ואז התקפלת... ואם אתה שחקן שמכניס 1/3 או יותר מהצ'יפים שלו לקופה ואז מתקפל (למעט מקרים קיצוניים ביותר) אתה ככל הנראה עושה משהו לא נכון. שוב- תנסה למצוא לי קטע שמישהו מכניס 1/3 מהצ'יפים שלו ואז מתקפל (אלא אם כן ברור שמישהו אחר תפס פלאש או סטרייט).

modz0r

New member
אתה מסתכל על זה כצ'יפים, ולא ככסף

ושיטות המשחק וההתנהגות צריכות להיות שונות. בטורניר, יכול להיות שהייתי מקבל את מה שאתה אומר, אבל במשחק כסף אני נאלץ לא להסכים איתך. בקשר ל-5, במידה והייתי משחק עם אנשים שאני יודע שהם הגיוניים ויודעים לשחק, ובטח מול מישהו שאומר על עצמו שהוא טייט-אגרסיב, יש סיכוי גדול שהייתי זורק את היד במצב הזה. העלתי לפני הפלופ, והיריב שלי השווה. פלופ מגיע ופגעתי, ופתאום היריב שלי מהמר, וכשאני עושה לו רירייז הוא נכנס אולאין - אני לא יכול לדעת בוודאות שהזוג הגבוה שלי מנצח, וצריך לקחת בחשבון שאני בפיגור כרגע. אני אתן לך דוגמא למצב שבו גם אתה היית זורק אחרי ששמת לא מעט מהכסף שלך. אתה בכפתור עם מלכים, ומישהו מהמידל פוזישן עושה רייז ל-3 שקל (בלינדים של שקל), אתה עושה רירייז ל-10 והוא משווה. פלופ מגיע A92 rainbow, הוא עושה צ'ק ואתה מכניס 15 שקל (עד כאן הגיוני, נכון?), ופתאום הוא עושה לך רירייז ל-45 שקל. בתחילת היד היו לך 80 שקל, יש לך כבר 25 שקל בקופה, ולשנינו ברור שלהשוות פה זה לא יהיה כל כך חכם. אני מסכים שהיד שאנחנו מדברים עליה היא לא כל כך ברורה כמו הדוגמא שהבאתי, אבל זה קורה. ובקשר למה שאמרת על HSP, אני לא חושב שאפשר להתייחס לידיים שהיו שם כדוגמא למשהו. אני באמת מקווה שאנשים פה לא לומדים לשחק על ידי צפיה ב-HSP, או כל תוכנית פוקר משודרת אחרת (לא ספציפית אליך, אלא בכללי).

eilat11

New member
אני רוצה להתייחס לסעיף 4

לדעתי החשיבה על פוקר כמשחק סטטיסטי לחלוטין הוא שגוי . סטטיסטית ברור ששווה להשוואת, אבל אינסטינקטית - ברור שלא. לדעתי אסור להתייחס לסטטיסטיקה של "מה הסבירות שהוא מחזיק יד כמו..." כאשר ישנן 4 ידיים שמובילות עליך, כי לעולם לא תוכל לדעת האם הפעם הוא פגע. צריך להסתכל על צורת ההימור, על השחקן עצמו (אם המשחק הוא לייב) , ועל ההיכרות שלך איתו. על סמך כל הנתונים, סביר להניח שלא צריך להשוואת את הרירייז שלו. כמובן שסקאנד נאסט, יד בסיגנון KK תשווה פה בעצימת עיניים, אבל ברגע שאתה היד כימעט הכי גבולית בין יד בינונית ליד חזקה מאוד על הפלופ הזה, ומישהו אומר אול אין....... היד היחידית שחזקה באמת והיא לא בלוף שאתה מנצח היא K7 , ומי מעלה עם K7 בקאש?

Harleydude

New member
גם מרים אגודל למעלה

במצב כזה אתה צריך להבין קודם כל שאתה לא מנצח שום דבר חוץ מבלוף. אני גם אכניס את האס מלכה בקטגוריית הבלוף כי זו יד שלא מנצחת אף יד שמשווה לה. כשכתבת את היד ישר חשבתי "וואו זה נראה כמו אס קינג" אבל בגדול, כשאתה מהמר כ''כ חזק (3 שקל על קופה של 5) שחקן חייב לשים אותך על טווח די חזק ואס-קינג וסטים זה בדיוק מה שאתה מקבל באול אין במצב הזה. אם הוא נורא לוס אז יש מצבב שהוא עושה את זה עם קינג מלכה סוטד עם הפלאש דרו, אבל זה מהלך שלא רואים מרוב השחקנים (במיוחד בסטייקים האלה) וגם אם הייתי יודע שאני מול שחקן שמסוגל לזה אני חושב שהייתי מתקפל כי חוץ מהיד הזאת כל הידיים האחרות שהוא יכול לעשות איתם את ההימור הזה מנצחות אותי. כן, אני יודע שזה זוגיים עם האס וקשה לקפל, אבל לפחות תדע ששיחקת את זה טוב על הפלופ, קיבלת את מקסימום המידע שהיית צריך במצב הנתון. כמו שאמרו לפניי גם חשוב לציין שזה קאש ולא טורניר, כשזה קאש והבליינדים נמוכים ואתם יושבים על ערמות גדולות יחסית באמת אול-אין כזה זה לא הכי שגרתי וזה מה שגרם לי להגיע למה שאמרתי. אני חושב שבטורניר יש סיכוי הרבה יותר גדול שהייתי משווה את זה ומנער את זה כבאד ביט, בקאש במצב הזה זה לפחות לפחות לפחות 80 אחוז פולד.

למעלה