תשובות...
לשיטתך, החומש החומש והקבלה הם ספרים מדעיים, אבל דברי הרמב"מ אינם דברים מדעיים אלה רוחניים?
שום דבר כאן אינו "לשיטתי", אני רק מנסה להסביר לך את מסורת עם ישראל לדורותיו כפי שהיא. אני לא המצאתי שום דבר.
לעצם העניין של מה שאתה שואל כאן, התשובה היא פשוטה: שמעת בוודאי על הפרד"ס - פשט, רמז, דרש וסוד. וגם על הביטוי "70 פנים לתורה". על פי היהדות התורה היא טקסט על טבעי שניתן ממקור עליון, ולכן באותם פסוקים אתה יכול ללמוד רבדים שונים. זה הספר היחיד שילד בן 4 וחכם בן 70 יכולים ללמוד באותה רמה של הנאה ועניין, כל אחד ברמה שלו.
כדי להבין, בכל טקסט שאתה קורא, באיזה רובד אתה נמצא, צריך ללמוד... הרמב"ם רובו בדרך כלל פשט - הלכות, ביאורי המשניות וכו'. אבל במקומות שבוא אומר במפורש שהוא מדבר על "מעשה מרכבה" (מדובר כאן על חזון יחזקאל הנביא, שראה את התגלות השם בצורת מרכבה, מופיע בספר יחזקאל) - זהו רובד הסוד. וכפי שציינתי זה דבר שברור וידוע בפשטות לכל מי שקצת לומד את הדברים, אני לא מביא לך כאן שום דבר מעצמי.
איך עופות בשמיים הופיעו לפני חיים על היבשה?
מנקודת מבט אמונית, אם יש בורא, אז מה הבעיה שיופיעו עופות לפני בעלי חיים על היבשה?
השאלה שלך נובעת מנקודת מבט של אבולוציה. את האבולוציה המסורת שלנו לא מקבלת. לא את עצם הרעיון של תופעה שקיימת בחיידקים של החזק שורד ומוטציות וכו'. אלא את הניסיון להשליך את התופעה הנקודתית הזאת על כל התפתחות בעלי החיים והאדם ולטעון שכך התפתחו.
תדע, שיש הרבה תיאוריות מדעיות שעלו, שלטו באוניברסיטאות עשרות שנים, נלמדו, נבחנו עליהן במבחנים, היו מוכחות אפילו מתמטית - ונפלו. דוגמאות:
א. תיאוריית האתר: החומר הממלא לכאורה את היקום, היקום איננו ריק, הוכח מתמטית, כולל התכונות הפיסיקליות שלו ועוד, עד שבסוף המאה ה-19 התפתחה הטכנולוגי שאפשר ניסוי להוכיח את קיומו .
ב. מודל האטום בפיסיקה, עבר הרבה גלגולים "מוכחים" עד שהתייצב.
ג. עישון: עד שנות ה-80 עוד היה נחשב בריא. רופאים היו רושמים לפציינטים סיגריות כתרופה לבעיות בעיכול. זה אמיתי.
כל אלה נפלו, יש עוד. זה מה שיקרה בסופו של דבר לאבולוציה.
ספציפית לגבי מה שאתה שואל: האלטרנטיבה המדעית לכאורה היא שהעופות התפתחו באבולוציה. יפה. האם ידוע לכבודו איך לפי תיאוריית האבולוציה התפתחו הכנפיים? תחזיק חזק: מהקשקשים של הדינוזאורים. ממש כך. הקשקשים התפתחו למשהו אחר, והאחר התפתח לאחר, עד שבסופו של דבר נהיו כנפיים מעופפות בצורה שהאדם עד היום לא יכול לחקות אותן בתעשייה (תשווה F16i לזבוב. הזבוב לוקח כמעט בכל פרמטר אפשרי של דינמיקה, יכולת סיבוב, מהירות תגובה וכולי וכולי).
זה כל כך מוזר שמישהו מאמין באמת שככה התפתחו כנפיים... הרי כל עוד אין כנף מעופפת ממש - אין סיבה שהיצור הזה ישרוד יותר מאחרים, וזה סותר את האבולוציה עצמה. משונה.
מניסיוני בנושא, היבה האמיתי היחידה שמחזיקים בתיאוריית האבולוציה היא כי אין הסבר אחר יותר טוב... ואם זונחים את זה חוזרים אל עולם לא מובן ולא מוסבר, ואת זה המדע לא יכול להרשות לעצמו.
ככל הידוע לי בכלל לא ניסו לעסוק במדע, אז למה שליהדות תהיה בעיה?
עסקו במדע, אבל נכון שלא כנושא מרכזי. הרמב"ם היה רופא ברמה עולמית, והיו עוד. אבל לעצם העניין: השאלה לא אם עסקו או לא, אלא משנודע הרעיון המדעי שכדור הארץ מסתובב סביב השמש ולא להפך, האם מישהו זעק שזה נגד המקורות שלנו? נגד תורת ישראל? לא. פשוט כי זה לא סותר שום דבר אצלנו ולכן אין לנו שום בעיה עם זה... תורת אמת.