יהדות וראסטאפארי, ישראל וג'מייקה

Grand Master G

New member
יהדות וראסטאפארי, ישראל וג'מייקה

שלום לכולם, אני סטודנט לתקשורת שמעוניין להכין תכנית רדיו קצרה המבוססת על ריאיון (תכנית לצרכים אקדמאיים שלא תשודר). אני מחפש אנשים שיכולים לספר על הקו הדתי-היסטורי המקשר בין היהדות לראסטאפרי (מה שמתבטא בין היתר גם בסמלים כגון מגן דוד ואריה יהודה) וגם אולי לדבר על איך זה מתבטא כיום במוזיקה ג'מייקנית, בסימפטיה של ג'מייקנים לישראל, הופעות של זמרי רגאיי בארץ וכל דבר שיכול להיות קשור בחיבור הזה שקיים בין היהדות וא"י מצד אחד, וראסטאפרי וג'מייקה מצד שני. אני לאו דווקא מחפש פרופסורים להיסטוריה או אנתרופולוגיה, אלא אנשים שיכולים לתת רקע כללי ואולי אף לספר סיפור אישי מעניין הקשור בנושא (כמו אנשים שביקרו בג'מייקה ושמעו סיפורים מיוחדים). מי שמוכן להתנדב ולהשתתף בריאיון כזה, או מכיר מישהו שמתאים, נא ליצור איתי קשר במסרים תודה מראש

xXx Shiraz xXx

New member
נושא מעניין מאוד למחקר :)

קבל ח"ח. מממ אני לא חושבת שהידע שלי בתחום הוא מספיק בשביל מחקר אקדמאי [חחח] אבל יש משהו אחד שאני חייבת לציין ואת זה לא יהיה לך כתוב בשום מקום... מה שהיה פעם ומה שהיום- ממש לא אותו דבר.. אני הגעתי במקריות לפורום של רגאיי ודאנסהול, פורום די גדול (כ-20 אלף משתמשים), רובם מג'מיקיה אבל יש גם ממקומות אחרים. מיותר לציין שהייתי האדם הלבן היחידי שם. מעבר לעובדה שהתנכלו לי כי אני לבנה, הם גם שנאו אותי כי אני ישראלית ויהודיה. עד אז חייתי במן אופוריה שהקשר ג'מייקה-ישראל הדוק בגלל הראסטפרי אבל המציאות מוכיחה אחרת.. סיבות לשנאה הזו? כישראלים הם מאשימים אותנו בלעשות את המוות לפלסטינים..נו באמת? מה הם יודעים? מה הם חיים פה? יודעים איך זה? נובע מבורות בלבד. ועוד עניין חשוב מאוד (במיוחד בתקופה זו של השנה חחח) הומוסקסואליות. נכון, ONE LOVE, אבל אצל הראסטפרי זה טמא לחלוטין, אסור בשום פנים ואופן יחסים כאלה, בטח שלא להתחתן. החבר'ה בפורום תמיד אמרו לי "כן כן, את והמדינה שלך שמאפשרת מצעדים של צ'י צ'י מאן" אז זהו סיימתי לחפור. רק רציתי ליידע אותך שהזמן הוא משתנה חשוב ועיקרי בכל היחסים האלו כי זה מאוד נחמד להיד וואן לאב ולשיר על ליון אוף ג'ודה ואז להוציא איזה שיר בסגנון צ'י צ'י מאן של TOK למשל. BLESS

MC SammY

New member
את מודעת לעובדה ש

רק 5-10% מהג'מייקנים מגדירים ת'צמם כראסטפאריים? זה לא אומר שכל הג'מייקנים אמורים לאהוב ת'יהודים ואת הישראלים, זה אומר שחלק מהם פשוט מזדהה עם מה שהלאום והעם שלנו מייצג ורואים בו מודל לחיקוי.

xXx Shiraz xXx

New member
אתהמ ודע לעובדה

שרבים מהראסטפרים כלל לא מגדירים עצמם? אני שמעתי מפי חברתי על ידיד שלה שהיה ראסטפרי בדם בערך. איש חם מאוד, נטול באבילון בכלל, וכשאני אומרת בכלל זה אומר באמת. בכלל. חוץ. מקופאות שימורים של שעועית. הוא תמיד אמר לה ביום שאוכל להפסיק לאכול מקופסאות שימורים של שעועית לבנה. אז אהיה REAL RASTA ולמען האמת, לא לא ידעתי את האחוזים המדוייקים :) ואתה יודע שלעיתים אין תוכו כברו, כמובן שישנם שטוענים להיותם ראסטפריים והם אינם. ויש כאלה שמצטנעים (ע"ע הסיפורון למעלה) בדבריהם, אבל בנשמה הם כן. BLESS

MC SammY

New member
לא הבנתי את הקשר

הישיר להודעה שלי. אבל בכל אופן,יש עקרונות של הראסטאפריי, למרות שזו לא דת אלא תנועה, אבל כמו ביהדות-גם אצלם לא כל שומרי המסורת מקיימים את כל המצוות\חוקים. כל אדם מגדיר את עצמו בהתאם למה שהוא מאמין בו, ואם הוא מאמין שלאכול קופסאות שעועית זה באבילון, אין שום מקור שיגיד שהוא לא צודק. אז שיהיה לו לבריאות

לא רוצה להגיב על הכל...

מה שכן בתור אחד שהיה שם, אני מוכרח לומר שהעובדה שאני ישראלי רק שיחקה לטובתי בג'מייקה! בדומה לנו, הרבה ג'מייקאים(בעיקר המבוגרים שבהם) חולים על אקטואליה ומעודכנים בכל מה שקורה בעולם וודאי שאצלנו. הם סולדים מהטרור המוסלמי(מאוד קיצוניים בעניין, בעיניהם כל המוסלמים טרוריסטים...) ותומכים בנו. זכיתי להרבה כבוד כשסיפרתי שאני מישראל, לכן אני לא כ"כ יכול להזדהות עם מה שאת מספרת שעבר עליך ואני הייתי הלבן כמעט היחיד לא בפורום באינטרנט אלא ממש שם... מה שכן אי אפשר לצפות שאוכלוסיה שסוחבת איתה(ובצדק!) כל כך הרבה מטענים מהעבר, שדיכוי חברתי ועוני של המקומיים אל מול עושר ועליונות של זרים ממולחים שהגיעו לאי הם הדבר האחרון שזר לה, שלא לדבר על מאות שנים של עבדות ושלטון זר ושנוא, תשכח את משקעי העבר. זה לא פשוט לאף אחד, אבל אני חייב להגיד שבלי קשר לצבע או לאום, מי שיסתדר באי זה נטו מי שיבוא עם וייבס ובגישה חיובית ואמיתית של שיוויון וכבוד.

idanem

New member
יש סרט אחד..

די מעניין, שמדבר על שכונות מצוקה של ראסטאפרים ושחורים בארה"ב, ועל השכונה היהודית שלפניהם ועל היריבות בין התרבויות... הסרט יותר מדבר על רומן בין אחד מהראסטאפרים וצעירה יהודיה, אני לא זוכר איך קוראים לו...אבל זה סרט נחמד..אולי יעזור לך עם הנושא

reality i

New member
כמה דברים :

שם הסרט שהוזכר : BROOKLYN BABYLON סרט הוליוודי שאין בו ממש עניין. בקשר להומופוביה : מאז ומתמיד ראו הג'מייקנים בהומוסקסואליות כחת/פשע ,אני כמובן מדבר על ג'מייקנים עוד לפני שתרבות הראסטה נכנסה למודעות , בכנסיות בזרם הנצרות וכמובן בזרם הראסטה ,התופעה הזו תמיד קיבלה פן שלילי ,למה ? כי כך התופעה הזו נתפסת בתנ"ך ולא משנה איזה תנ"ך , ההבדל היחיד הוא שעם השנים נחשף העולם המערבי לג'מייקה עקב המוזיקה שלה ועם כלים כמו טלוויזיה,רדיו,אינטרנט,עיתונים למדנו להכיר את ג'מייקה גם מעבר למארלי ו"אהבה אחת" , כמובן שאותו הדבר נעשה הפוך ,ג'מייקה שלא היוותה מקור ענייני עד למארלי זכתה לאחר מיכן ובזמנו של מארלי למיליוני תיירים שנחשפו לתרבות המקומית.....זו השפיעה על זו....כיום חופש הדיבור והאי צנזורה נמצאים כמעט בכל העולם המערבי אז גם ג'מייקה משחקת את המשחק הזה וכולם פתאום מופתעים...למה ? כי אז כל מה שאנשים ידעו על ג'מייקה זה מארלי.....המסרים של מארלי כמובן כוונו בכדי לשבור כל מחסום ולא בכדי להרגיז או להעליב אבל !!!! מי שהכיר את מארלי וחבורתו ידע שמדובר בסה"כ בג'מייקנים כשאר הג'מייקנים ולא באיזו חבורת מלאכים , לא מקבל את הטיעון שאז זה היה כך והיום זה כך.....כמו שכל העולם הפך ליותר חוצפן יותר אגרסיבי יותר בילתי ניתן לצנזורה כך גם ג'מייקה. בקשר ליהדות , אני כמעט ולא רואה שום קשר ישיר והדוק. הטענה היחידה היא שראס טאפרי מקונן (היילי סלאסי הראשון) שהוכתר לקיסר אתיופיה ב1930 והוא נתפס על פי נבואת השחורים למשיח עליי האדמות כפי שנכתב בספרם הקדוש "קברה נגאסט" הוא הוא הנצר היחידי לשושלת מלכת שבא ומלך שלמה ,יותר נכון הנצר ה225 לאותה מלכות נודעת מיימים ימימה,סלאסי נחשב לסמל גור האריה לאותה ממלכה ומיכאן הסמל של האריה שנראה בכל מקום בתרבות הרגאיי , אז או קיי האתיופים הם ככל הנראה צאצאי שבט יהודה.....אבל מה לי ולבאונטי קילר.......הקשר הוא כל כך רחוק כמו הקשר שלי עם פמלה אנדרסון... לא בא לבעס אף אחד....זוהי רק דעתי בנושא לפי העובדות שאותן למדתי עם השנים. יום טוב ריאליטי

xXx Shiraz xXx

New member
אתה יכול להגיד באותה מידה

שזה גם הקשר שלנו עם הערבים...אתה יודע ישמעאל היה הרבה הרבה יותר עתיק ממלכת שבא. אז היא הייתה כוסית, והוא היה נוכרי. לדעתי צריך לקבל את שניהם כקרובים משפחה ובסך הכל בסופו של דבר כולם קרובי משפחה בעיניי....חחחח אל נא נשכח שמלכת שבא הייתה אחת מאלף

Carcass

New member
אפשרי בנוסף,

היות שהראסטאפארים מחשיבים את עצמם כאנשים שבמקור הגיעו מאפריקה ע'ע אתיופיה והיא ה"ציון",ולפי האגדה,או מיתוס,או איך שלא תקראו לזה,האתיופים הם הצאצאים של שבט יהודה ושלמה המלך,ככה כביכול הם קרובים רחוקים שכאלה מעם ישראל. הקשר הזה הוא מקרי בהחלט כי כמו שהסבא של הסבא של ג'ונס ג'ונסון מג'מייקה הגיע מאפריקה ככה גם הסבא של ישראל ישראלי הגיע ממזרח אירופה ,או עיראק,לא משנה כרגע. בכל מקרה אין קשר ישיר בין תנועה הראסטה לבין היהדות. בנוסף,יש הרי מספר "זרמים" של הראסטה,הבובואים רואים את האדם השחור בתור האדם העליון ואומרים ש True Israelite,זה אדם שחור. לעומתם,ב 12 Tribes Of Israel,כל תינוק שנולד משויך ל"שבט",לאחד משבטי ישראל העתיקים בלה בלה בלה(נגיד שבט יהודה זה חודש יולי,שבט יוסף זה פברואר,לא זוכר עוד בע'פ),והם עצמם מאמינים שהם הצאצאים הישירים של 12 הבנים של דויד,משמע מ 12 השבטים. אפשר להרחיב על הנושא עד מחרתיים הקיצר,כמה לינקים למידע: http://houseofbobo.com/ - האתר הרשמי של הבובואים. http://www.jamaicans.com/culture/rasta/rasta_sects.htm ובקשר להומופיה,לינק בהקשר הזה,כאן.

Dtiup

New member
אני מגיב לך וגם לשירז

הקשר שלנו של היהודים לקהילה השחורה הוא דרך שלמה שהיה נשוי למלכת שבא. הצאצא הראשון שלהם היה הראסטה הראשון שנולד זה מה שהם אומרים. מכן נובע הקשר , אז בכל זאת אכן קיים קשר. דבר שני בקשר לשירז מה שסיפרת על הפורום וכדומה, גם אם תכנסי לפורום של אירופאים הם יגידו אותו הדבר זה לא בהכרח "מה שהראסטות אומרים עלינו בישראל". זה א'. ב' כמו שציינו לא כל הג'אמייקנים ראסטות. ג/ כל בקשר למצעדי גאווה וכאלה יש זרם שנוצר עם השנים שנקרא בובו אשאנטי.. הם מסורתיים בדיוק כמו הדתיים אצלו, כמו שאצלנו יש חילונים ככה גם להם יש, ויש בובו, הבובו הם מאמינים בתורה ולפי התורה משגל זכר הוא שגוי, אך לעומתם מי שלא נבדל בזרם הזה והוא ראסטה אז הוא לא חושב ככה. בנוסף יש כל מיני דברים שמצביעים עלינו מאותם סיבות של הראסטה למשל שראסטה לא נוגע בתעראו בסכין לגזירת ראשו או שיער פניו ובכלל... ככה גם שמשון הגיבור, ואם תקראו רשום שהיו לו " שבע מחלפות ראש" ז"א 7 גושי שיער. ראסטות אם תרצו. אפשר להרחיב ולהרחיב אבל תיהיו ספציפיים ואל תדברו בכלליות כי זה הכי קל ולא הכי מדוייק. ONE LOVE

xXx Shiraz xXx

New member
אני יודעת

על הזרמים בתוך התנועה [מממ השאלות מצחיקות, הלא כן?] אבל כן רציתי להשאר בכלליות כי ONE LOVE שלא מכבד הומואים זו צביעות! אתה יכול להאשים אנשי דת אדוקים ואת התנך בהרבה מאוד דברים, למשל שלא מקבלים הומואים, אבל האם בתנך מצויין איידס? צהבת? עגבת? אינטרסקס? זה דברים שבתקופת התנך לא יכלו לפרש, מה קורה שם על המחלות האלה. זה היה טאבו. לא דיברו על זה. זה אומר שזה לא היה קיים? קיים. אני לא אומרת שהומוסקסואליות זו מחלה, חס וחלילה, אבל זה בהחלט פגם שנוצר במהלך הלידה ואין לו יותר מדי הסברים. לפעמים גם הטבע טועה. זה לא מכונה, לא הכל מושלם. וזה לא כמו במפעל שאם משהו מתפקשש אפשר לזרוק לפח. לדעתי צריך לקבל הומואים כאחד האדם ולא לסלוד מהם. כולם אומרים שזה אנושי לטעות, אז למה כשהגוף עושה איזה טעות לא מקבלים את הדבר שיצא? זה אמנם קרה במקרה, אבל הוא עצמו לא טעות. לא צריך לשרוף את כולם. יש לכם מושג מה זה אינטרסקס? בקצרה, זה שם מאוד כללי למגוון רחב של תופעות שנוצרות כתוצאה מפגם גנטי. בחורה נולדת עם DNA של XXY או XXX למשל,היא יכולה להראות לכם כלפי חוץ בחורה, אבל מבפנים למשל אשכים שלעולם לא יצנחו. זה הוכח מדעית שזה עובר בתורשה דרך האמא, וכמעט ולא פוסח על דורות. זה בחירה של ההורים אם לגדל את התינוק כגבר או כאישה וזה כרוך בהמון ניתוחים, ההחלטה. אני אומרת לכם ש100% היו מקרים כאלה בתקופת התנך אבל אז איש לא דיבר עליהם...זה לא אומר שזה לא קורה. זה קורה. זה טבעי. לפעמים הטבע טועה. גם הומוסקסואליות זה טבעי. ובקשר לפורום ההוא...זה היה ממש מסע התאבדות בשבילי...ספגתי העלבות קשות שגם בתור בחורה עם חסינות היה לי קשה לעמוד בהן... כמובן שזה לא משקף את הכל אבל זה בכל זאת משקף משהו. והמשהו הזה קצת כואב לדעת, שנאת חינם שכזו. דיברתי המון , תפסיקו לעודד אותי להגיב לכם

Dtiup

New member
מתנשאת, זו המילה?

ONE LOVE שלא מכבד הומואים זו בחירה שלהם כי הם הגיעו להארה עצמית ובחרו דרך כלשהי. יהודי שאוכל חזיר מדי פעם הוא לא יהודי? תקשיבי למה שאת אומרת. כל אחד בוחר את דרכו במה שהוא נמצא כבר, הם ראסטות והם אדוקים, הם קשורים לתנך ןלפי התנך זה אסור. וכל המחלות שאמרת אכן מצויינות בתנך, הכל כבר רשום אבל כל פעם מגלים עוד, מגלים את זה אחרי שרק נודע על המחלה, אם לא ידוע מה זה איידס אבל רשום בתנך על זה שזה נובע ממשגל זכרי אבל לא ידוע איך להגדיר את המילה איידס. אבל הכל כבר רשום.

DuBsYs

New member
על הקשר בין הראסטה ליהדות

ההסבר של אורן על התפשיסה של סלאסי כנצר ה225 לשושלת דוד המלך נכון. בנוסף הראסטות עשו הקבלה בין הסיפור התנ"כי על בני ישראל שהייו עבדים במצרים ולאחר תקופת העבדות חזרו לציון לבין מצבם של השחורים שנלקחו מאפריקה לאמריקה ואירופה לשמש כעבדים והחזון של מרקוס גרבי דיבר על החזרה של השחורים לאפריקה תחת הנהגתו של סלאסי. לכן הראסטות רואים בעצמם את בני ישראל האמיתים וזו הסיבה לשימוש בסמל של המגן דוד. היחס של הג'אמייקנים ליהודים לבנים בעייתי מכיוון שהיהודים בג'מייקה היו בעלי אדמות שהחזיקו עבדים שחורים, לכן יש יחס של שנאה ליהודים בקרב ג'מייקנים. חוץ מזה איך שהמדינה הזאת מתנהלת ולאור כמות האזרחים שצה"ל הורג בכל יום ובמיוחד בימים האחרונים.... למה שמישהו יסמפט את המדינה שלנו? למי שרוצה לדעת קצת יותר על הראסטה הנה כמה קישורים: http://www.youtube.com/watch?v=POXj51g5Rzo http://www.youtube.com/watch?v=b5j9ph53oDs&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=b5j9ph53oDs&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=iVQhPR0Sn4I&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=XjN2oDh-7cU&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=AYwCI9iOj5o&mode=related&search=

Nechi Nech

New member
"כמות האזרחים שצה"ל הורג בכל יום.."

איך גלשת לנושא הזה בכלל? למה להגיד את הדברים האלה? אתה חייל בתוך המערכת? אתה יודע איך צה"ל מתנהל? לדעתי (ובאמת, זה נאמר בלי אף טיפה של זלזול) אתה שומע מחברים ורואה בחדשות, לכן מבחינתך צה"ל הורג. יכול להיות שאם כן היית מתגייס ידידי, היית רואה דברים אחרת. יכול להיות שכן - וגם יכול להיות שלא. כל עוד אין לך קשר לצבא, ואתה בעצמך החלטת שאתה לא רוצה לשרת... אתה לא יכול להגיד את הדברים האלה. כלומר, ברור שאתה יכול... מה אני שיעצור בעדך מלהתבטאות? אבל אתה לא יודע איך הצבא עובד, מה השיקולים ומה ההחלטות שלו. ואני מתאר לעצמי שאת המשפט הבא אתה לא תאהב לשמוע - אבל האמת מבאסת קצת לפעמים.. אם לא הצבא הזה שהורג בכל יום ובמיוחד בימים האחרונים, לא אני, לא אתה וככל הנראה שכולנו לא היינו כאן לשבת ולדבר על הנושא הזה. וזה לא שאני אוהב את המערכת הזאת. אני רוצה לשרת את השלוש שנים האלה וזהו. זה המינימום שאני יכול לעשות למען המדינה ותאמין או לא, גם למעני. ואת זה אומר לך בנאדם שבכלל לא סגור על הדיעות שלו לגבי הצבא והמדינה. יום נפלא שיהיה.

yaarasta

New member
מחזק את דבריו של רביד במשפט הבא:

If the Arabs put down their weapons today, there would be no more violence. If the Jews put down their weapons today, there would be no more Israel. זאת המציאות. כבר יותר מדי שנים..

K C

New member
צדק עם רביד

גם אם לא שירתת בצבא (מטעמי מצפון או כל סיבה אחרת), אתה לא היית מתקיים ללא הצבא שלנו. בין אם הצבא שלנו שומר על החוקי כבוד האדם או לא, זה כבר נושא אחר... אבל זה אחד הצבאות האתים ביותר. רוסיה, ארה"ב או סין... תנסה למצוא כמה אזרחים חפים מפשע הם רצחו, ביודעין. אז מספיק עם היפות נפש והלאה עם המציאות

DuBsYs

New member
עוד קישור מעניין בנושא

הקישור לאתר Words of Wisdom שמראה ציטוטים של התנ"ך והברית החדשה במילים של שירי רגאיי.

למעלה