יהדות וראסטאפארי, ישראל וג'מייקה

Grand Master G

New member
וואו אני די בהלם

לא ציפיתי לכלכך הרבה תגובות ולדיון כזה סוער. בכל מקרה הרעיון כולו עלה לי אתמול ולא הייתי בטוח אם זה באמת נושא מתאים לעשות עליו תכנית, אבל כרגיל הפורום הזה מתגלה כפורום של אנשים טובים שאוהבים לעזור ולתרום מהידע שלהם ומהזמן שלהם. אז תודה לכולם על המידע, ול DuBsYs תודה רבה על הלינקים - רק נתתי הצצה קטנה וזה נראה כמו ריאיון מרתק. בנימה אישית לגבי הדיון בשנאה ואנטישמיות של ג'מייקנים ליהודים, אני מסכים לגמרי עם גיל, לא ראיתי גילויי אנטישמיות באי.

DuBsYs

New member
דווקא הייתי בצבא שלוש שנים

את ה21 הוצאתי כשקראו לי לשרת במיל' בשטחים. אחרי שמסיימים את הסדיר (ומכירים איך הכל מתנהל בצבא) ומגבשים תפישת עולם מסויימת פשוט אי אפשר לקחת חלק במשחק הזה, בטח שלא לקחת נשק ולהלחם כנגד אוכלוסיה אזרחית. ולמה נכנסתי לכל העניין הזה? כי המדינה שלנו עושה כל יום דברים שאסור לעשות. אם רק בשבוע האחרון נהרגו ברצועה לפחות 18 אזרחים בינהם נשים, ילדים וזקנים והציבור בישראל מקבל את זה בהבנה ונותן גיבוי לפעולות האלה אז יש לרוב האזרחים פה בעיה קשה! לדעתי רגאיי זה קצת יותר מלהקשיב לשירים, ללכת עם דרדז או לעשן גנג'ה, תפנימו גם את המסר שאומר להתאחד כנגד מי שמדכא אותנו ולהביא לשינוי של המצב הקיים.

Carcass

New member
בהקשר הזה..

סתכל אני משוחרר 3 וחצי חודשים,כן הייתי לוחם,כן הייתי בעזה יותר מאשר בבית ב3 שנים האלה,כן כחלק מהתפקיד עשיתי דברים שבעיני אנשים מסוימים אלה פשעים נגד אזרחים,פלסטינאים הכוונה. אבל,כל דבר קורה בגלל סיבה או סיבות מסויימות,אם היינו עוצרים מישהו שמה,זה היה בגלל מידע קונקרטי,או חשד,אפחד לא חוטף אזרחים תמימים סתם ככה מהרחוב ודופק להם מכות. ות'אמת?אני לא עד כדי כך פטריוט אבל כשאני מסתכל על הדברים האלה היום,כשאני כבר אזרח,אנלא מתחרט על שומדבר שעשיתי והייתי עושה אותו דבר היום. אתה מסתכל על 18 אזרחים שנהרגו מהפגזות צה'ל בעזה,חשבת שזה אולי נובע מהקסאמים האלה שמאז ההתנתקות המפגרת הזאת נוחתת על בתים של אנשים בכל איזור הנגב המערבי ועד לאשקלון?כן,אשקלון,40 דקות מתל אביב עיר הבועה הצפונבונית. כמובן,תמיד יפגעו חפים מפשע משני הצדדים,וצריך למצוא לזה פתרון,אבל להתנהג בנאיביות ובסימפטיה אליהם,כשהם(סטריקלי מחבלים)כל יום מנסים להבריח נשק לתוך עזה(כמות האמל'ח שהם מבריחים ממצרים היא עצומה,הרבה מעבר למה שידוע בציבור,והניסיונות להבריח נשק ותחמושת דרך הים,שבדרך כלל מסוכלת ע'י היחידה שלי לשעבר,לדוגמא שתי ניסיונות ביחד היו יותר מ 1,000 ק'ג טיאנטי,כלומר טון.!!!)ובלי לשכוח שהם מחזיקים שמה חייל אחד שלא ראה תהורים שלו מאז יוני,וכמובן חוליות הטרור שיורות קסאמים מגגות של בתים של אזרחים תמימים,ואז כשצה'ל הורס להם תבית,הם יאשימו את הצבא . שורה תחתונה,שני הצדדים אשמים,מי יותר ומי פחות כל אחד יחליט לבד,אני אישית מחכה בקוצר רוח ל24 יום מילואים שלי.

DuBsYs

New member
נראה לי שאין טעם לויכוח הזה

האמת כתבתי לך תגובה ארוכה ומפורטת ופתאום הבנתי שאני אמרתי את שלי, אתה את שלך, כנראה שלא נצליח לשכנע אחד את השני בדעות שלנו ולכן חבל על הויכוח העקר הזה. נקווה שיום אחד הדברים יראו אחרת ויתקיים חזונו של הנביא ישעיה: "...וְכִתְּתוּ חַרְבוֹתָם לְאִתִּים, וַחֲנִיתוֹתֵיהֶם לְמַזְמֵרוֹת--לֹא-יִשָּׂא גוֹי אֶל-גּוֹי חֶרֶב, וְלֹא-יִלְמְדוּ עוֹד מִלְחָמָה."

למעלה