יהודי-ה יהודתי-ת

מיטללל

New member
יהודי-ה יהודתי-ת

האם הייתם יוצאים עם בחור/בחורה לא יהודי ? מוכנים לפתוח אותו קשר ?

TheWhiteTigris

New member
אם

זה בחופשה של אחד מאיתנו, וסתם "להשתרלל" (כולל ההמשך המעניין) - אפשרי. אבל קשר - אין סיכוי. בחיים לא.

TheWhiteTigris

New member
כאמור...

כל מה שהוא סתם בשביל הכיף וזה - שטויות. זה לא שבגללה אני אמיר את הדת. אבל קשר רציני שאמור להוביל לחתונה וכו' - לא תודה.

נועם m

New member
בודאי.

המעמסה של "לצאת עם מישהו לטובת העם היהודי" קצת גדולה עלי... יש דברים יותר חשובים בעיני.

Piren

New member
יאפ

אבל בתכלס מעדיף אטאיסטיות... אם יש לה דת זה כבר לא משנה לי איזו דת זו, כל דת מפריעה לי.

בגדול, אני מסכימה

עם רוב מה שכתבו פה, שלקשר רציני- לא. אבל אני חשובת שיכול להיות יוצא מן הכלל, אי אפשר לבחור במי להתאהב, וזו "בעייה" שמתמודדים איתה כשהיא מגיעה

מעניין איך כולם נהיים רבנים...

כשמדובר בקשר לטווח ארוך. אני כבר מזמן החלטתי שכאשר היום יבוא ואני אחליט לקשור את גורלי בגורל מישהי אחרת לא אכפת יהיה לי אם היא יהודיה, מוסלמיה, נוצריה, אינדאנית עובדת אלילים או חייזרית ממאדים שסוגדת לאל המקומי שם ובלבד שאני אוהב אותה (ורצוי שגם היא אותי, אבל על זה אני מוכן להתפשר. :) :):)). את הצאצא שיוולד אנחנו נחנך (ואני אומר את זה בתור קביעה כי אני אהיה רק עם מי שתסכים שזו הדרך החינוכית הנכונה) שיש לו אבא יהודי, אמא, שדתה כאמור לא ידועה לי ברגע זה וניתן לו לבחור. ירצה - יתגייר, ירצה - יקיים את הטקסים הדתיים של האמא, בהנחה שהיא כאמור לא תהיה יהודיה. במקרה הכי טוב יהיה לו שכל לקיים את החלקים המהנים שבכל אחת מהדתות של הוריו (אני ואשתי לעתיד) ולהתעלם מהדברים הלא נעימים. אני מעדיף שהילד העתידי שלי יהיה בן-אדם טוב ובעל לב מאשר יהודי לפי דת האם שסובל או מרגשי נחיתות ורדיפה או, מהצד השני האפשרי של הסקאלה, רגשי עליונות שמאפיינים את האמונה היהודית האורתודוקסית. ברית מילה, בהנחה שיהיו לי בנים זכרים, הם יעברו, אני אשכנע את האמא, כי שמעתי שזה יותר בריאותי. לא משום טעם דתי. זה יהיה מידיו של רופא מנתח מוסמך, בהרדמה (או איך שלא עושים את זה) ובלי שום טקסים ושאר טאררם דתי.

נועם m

New member
../images/Emo45.gif

אי אפשר היה לנסח את זה יותר טוב! חוץ מדבר אחד: אין שום דבר בריאותי בברית מילה. טענו שפעם, כאשר לא היה נהוג להתקלח בתדירות של יותר מפעם בחודש, ברית מילה הייתה בריאותית כי הייתה חתיכת עור אחת פחות, ולא הצטברה שם ג'יפה...
היום ברוך השם, אנחנו רוחצים את ילדינו מדי יום, ולכן אין שום נימוק "בריאותי" לעריכת ברית המילה, אלא רק נימוקים חברתיים ודתיים.

RVD18

New member
כמה קל לדבר...

מה זה ניתן לו לבחור? ילדים כאלה יסבלו ממשברי זהות, ירגישו לא שייכים ואלה רק חלק מהבעיות. ועוד לא דיברנו על בעיות בין בני הזוג. נניח וזה מה שמסכימים, ואז אחד מהם פונה לדת, מה יקרה?? להיכנס לקשר רציני כזה זה לא פייר, לא כלפי בן הזוג ולא כלפי הילדים, אם יהיו. אני חושב שרק דברים רעים יכולים לקרות מהתבוללות!

נועם m

New member
התבוללות! לא הגזמת?

זו אחת הבעיות שלי עם הדת היהודית. אתה כל הזמן צריך להרגיש כאילו גורל הדת נמצא על כתפיך. אפילו אי אפשר כבר לבחור בן זוג בשקט! לילד יהיו בעיות זהות רק אם להורים יהיו בעיות זהות. ברגע שההורים מציגים תפיסה שלמה ומגובשת בבית, לילד לא צריכה להיות בעיה. כשהוא קטן הוא מקבל את זה כמובן מאליו, וכשהוא גדל ומחכים הוא מתחיל לחפש את האמת שלו, דבר שהוא יעשה גם אם הוריו היו משתייכים שניהם לאותה הדת.

RVD18

New member
טוב, כמה דברים

קודם כל לא חושב שהגזמתי, זו התבוללות. יש לזה מילה אחרת? נגיד..נישואי תערובת, אותו דבר. בעיות זהות יכולות להיות גם בגיל מבוגר יותר ובלי קשר אם גם להורים יש בעיות כאלו. כשמישהו בן להורים מדתות שונות, אני לא אומר שזה בלתי נמנע אבל סביר להניח שיהיו בעיות כאלה או אחרת. ובקשר לדוגמא שנתתי...גם אם מתחתנים עם מישהו שהוא לא דתי, אי אפשר לדעת מה יקרה ואם הוא ישנה את הגישה שלו לדת. ואז זה משנה את כל התמונה. קשר כזה הוא מתכון לבעיות (זה ידוע שאחוז הגירושין בנישואי תערובת גבוה) ומי שמתבולל הוא חסר אחריות לדעתי. גם אני הייתי רוצה להיות בעולם שאפשר לעשות בו מה שרוצים אבל מה לעשות, זה לא ככה. חוץ מזה שהעם היהודי עבר מספיק ולדעתי אסור לנו להתבולל (ואני לא דתי, אני אומר את זה כיהודי). יש סיבה שלא הונהגו בארץ נישואים אזרחיים.

Piren

New member
אין כזה דבר

"עם יהודי" .. בניגוד למה שכולם חושבים, היהודים של היום והיהודים של התנ"ך קשורים זה לזה בערך כמו שהמצרים של היום קשורים למצרים של פעם (אף קשר). התבוללות היתה תמיד אצל היהודים, והקשר הגנטי בין יהודי ליהודי כמעט ולא קיים בכלל. אני למשל, יותר קרוב לעם הפולני (שהוא בעצמו עירבוב של העם הגרמני) מאשר לרוב החברים שלי, ובטח שבטח לחברה שלי (שהיא חצי תימנייה חצי אפגנית). העובדה שנהוג לספר שהתבוללות היא משהו שולי אינה הופכת את התיאוריה הזו לנכונה, אחרת יש לך הרבה להסביר על הבדל שיש במראה ובגוון שלי, ושל שאר העדות. שלא נדבר על שבטים אפריקאיים כמו הלמבה, שגנטית הם יותר קרובים לעם ישראל המקורי, ממני (אגב, עם ישראל התנ"כי היה שחור). דת היא דת, ולא יותר מכך. אין שום סיבה שתמנע מעצמך דתות אחרות בדיוק כמו שאתה לא מונע מעצמך תתי גזעים שונים (אלא אם כן כמובן אתה גם לא רוצה לעשות ילדים למישהי ממוצא אחר, ושלא נדבר על מישהי מגזע אחר). אגב, בעולם הזה, לפחות בישראל, כן אפשר לעשות מה שרוצים. לא ראיתי חוק שאוסר עלינו לעשות את זה. דעות כמו שלך שייכות למשטרים כמו האייטולות, לא לישראל. ובלי שום קשר - ה"ג'יפה" שמצטברת בתוך העורלה של זין לא נימול היא לא באמת ג'יפה, זו סמגמה. לבנות יש בדיוק את אותו הדבר. זה נוזל אנטי בקטריילי שמונע הידבקות במחלות ומחטא את האיבר. בנות שמבייצות חזק יראו את זה גם בקלות (נראים כמו חתיכות עור לבנות כאלו). מילה גברית היא לא פחות אכזרית ממילה נשית. משום מה כשאתם מסתכלים על אפריקאיים שמלים את הבנות שלהם מתוך "חובה תרבותית" אתם אומרים "וואי הם אנשי מערות אכזריים עם מנהגים ברבריים", אבל משום מה אותה הפעולה בדיוק כאשר מבוצעת על זכר יהודי... נראית לכם נורמאלית.

נועם m

New member
למי בדיוק אתה מתכוון

כשאתה כותב "נראית לכם נורמלית"? נתחיל מזה שבכל זאת יש הבדל, כי הם מלים את הבנות מתוך רצון לדכא את היצר- הרי לאישה לא באמת מגיע להנות מסקס, נכון? אבל כן, אם היו מספרים על שבט נידח באפריקה שחותך לתינוקות בני יומם את הזין, כדי לסמל את הקשר עם האל, אין ספק שעמישראל הצדיק היה ממש מזדעדע...

Piren

New member
לכל היהודים...

הם מלים את הבנות מתוך הרגל תרבותי. לפני שבועיים היה ביס דוקו תוכנית על זה. לא דובר שם על שום יצר, סיבה מספר 1 אצל כל הנשאלים היתה "כי ככה זה נהוג בחברה שלנו, ואני לא מתכוון להיות שונה ולתת לבת שלי להיות שונה מכולן". אותו הדבר נכון גם לרוב המוחלט של היהודים, שהם חילונים בכלל.. והקשר בינם לבין היהדות האמיתית הוא מקרי בהחלט ונופל על "הוא יעשה בר מצווה ויתחתן אצל רב" בלבד. מלבד הדתיים האדוקים והדוסים, אף אחד לא מסתכל על מילה כברית בין אדם לאלוהים (ואגב, למה הברית היא על זכרים בלבד? אפשר למול גם אותך בשביל לסמל את הברית), אלא כנוהג תרבותי "יהודי".. אגב, זה כבר דבר ידוע כי המילה המקורית אינה זהה כלל למילה שנהוגה היום, המילה התנ"כית היתה חתך קטן בעור, ולא הסרה של כל העורלה, משהו שהונפץ על ידי רבנים רק בשביל שנהיה שונים משאר העמים. תלמדו ותחכימו http://www.cirp.org/library/history/

RVD18

New member
מה קשור אייטולות

אם אתה לא יודע, אי אפשר להתחתן עם נוצרייה בארץ, אם רוצים אפשר ללכת למדינה אחרת (כי אמרת שמותר פה הכל). תראה, זה מה שאתה חושב, זו עובדה שרואים את היהודים כעם ואני לא רוצה לחשוב מה היה אם לא היינו פה.. אתה בטח גם חושב שישראל צריכה להיות מדינת כלל אזרחיה וזו זכותך לחשוב ככה, אבל יש סיבה שהיא לא.

Piren

New member
חחחח

יש הבדל גדול מאוד בין אסור לבין אי אפשר (בייחוד כאשר נשואי חוץ הם אפשריים, ונחשבים כנשואין לכל דבר). זה מה שאני חושב? אתה מתווכח איתי על עובדות? עובדה - לא קיים עם יהודי מכיוון ואין קשר גנטי מובהק בין האנשים שטוענים שהם עם. אפילו לאום יהודי אינו קיים, מכיוון שבהגדרת הלאום יהיו אנשים עם מנהגים זהים, שגרים באותו איזור, מה שאינו נכון לגבי "יהודים". זה שאתה חושב שמשהו קיים, לא אומר שהוא קיים. באותה מידה לפי ההסתכלות שלך, סנטה קלאוס קיים כי מיליוני נוצרים חושבים שהוא קיים. יש סיבה אחת למה ישראל היא לא מדינת כלל אזרחיה - בגלל גזענים ושליטה דתית נוקשה וגזענית אפילו יותר. אני מציע לך לקרוא פעם את מגילת העצמאות, או את דברי הרצל, ומה הוא חשב על השילטון הדתי שהתפתח בארץ (בזמנו כמובן).

Crimson Dawn

New member
רוצה עובדות קבל עובדות

http://www.khazaria.com/genetics/abstracts.html זה המחקר בקישורים אתה יכול לראות איך המחקר בוצע ואלו המסקנות:
The main ethnic element of Ashkenazim (German and Eastern European Jews), Sephardim (Spanish and Portuguese Jews), Mizrakhim (Middle Eastern Jews), Juhurim (Mountain Jews of the Caucasus), Italqim (Italian Jews), and most other modern Jewish populations of the world is Israelite. The Israelite haplotypes fall into haplogroups J and E. Ashkenazim also descend, in a smaller way, from European peoples such as Slavs and Khazars. The non-Israelite haplogroups include Q (typically Central Asian) and R1a1 (typically Eastern European). Dutch Jews from the Netherlands also descend from northwestern Europeans. Sephardim also descend, in a smaller way, from various non-Israelite peoples. Georgian Jews (Gruzim) are a mix of Georgians and Israelites. Yemenite Jews (Temanim) are a mix of Yemenite Arabs and Israelites. Moroccan Jews, Algerian Jews, and Tunisian Jews are mainly Israelites. Libyan Jews are mainly Berbers. Ethiopian Jews are almost exclusively Ethiopian, with little or no Israelite ancestry. Palestinian Arabs are probably partly Israelite. The Cohen Modal Haplotype is found among many Jewish populations of the world, including Ashkenazim, Sephardim, and the Bene Israel of India. The Cohen Modal Haplotype, which belongs to haplogroup J, was a component of the ancient Israelite population, and especially common among the Cohens (priests of the Temple in Jerusalem). The Cohen Modal Haplotype is not exclusively found among Jews, but rather is also found among Kurds, Armenians, Italians, Palestinian Arabs, and a few other peoples. About half of Ashkenazic Levites possess Eastern European non-Israelite haplotypes belonging to the R1a1 haplogroup. This is almost never found among Sephardic Levites, and may have been introduced into the Ashkenazic Levite lines by Slavs or Khazars who converted to Judaism. Samaritans are descended from Israelite men and Assyrian women. Those Lembas who possess the Cohen Modal Haplotype have Middle Eastern ancestry, possibly Jewish Cohen. The Buba clan is especially Middle Eastern in its paternal DNA. Many Spanish-speaking Latinos of the American Southwest are descended from Anusim (Spanish Jews who were forced to convert to Catholicism). The Mizo people of northeastern India, the self-styled "B'nei Menashe", have no proven genetic connection to the Israelites.​
אגב עם ישראל התנ"כי לא היה שחור אפילו אם קבוצות אפריקניות לאומניות והזויות ומגוחכות לגמרי טוענות כך. עם ישראל התנכ"י מין הסתם נראה חיצונית לא שונה הרבה מטורקים או איראנים או שאר עמי הים התיכון והמזרח התיכון.

למעלה