יהודי-ה יהודתי-ת

לתת לו לבחור...

אני חושב מסביר את עצמו. אנחנו, ההורים, נציג בפניו את דרכי החיים של הדתות השונות (נו, לצורך הויכוח נניח שאישתי העתידית לא יהודיה) וככל שהוא יתבגר הוא יתעניין יותר, יחקור יותר, ילמד יותר בעצמו(!!!!!) ויחליט, בעצמו(!!!!) מה מתאים לו. אישית אני מקווה שהוא יבין שדת, באשר היא דת, היא אחת מהטומאות הגדולות ביותר בעולם ויבחר, כמוני, להיות אטאיסט. מתוך הפיסקה הראשונה ניתן להבין שאני לא אקשור עצמי עם מישהי שמאמינה בדת מסוימת באופן אדוק ולכן אין חשש שאחד מבני הזוג "ימשוך" את הילד לדת שלו. לי אין שום כוונה להעביר את החיים שלי, שלא לומר לגדל ילד עם מישהי שמאמינה שאלוהים/אלהה/ישו/"דב גריזלי רץ" או "מרווין דה מראטין" הם אלוהים חיים שיש לסגוד לכל מוצא פיהם, במיוחד לאור העובדה שמלבד ישו אף אחד מהאחרים לא טרח להראות עצמו ולו פעם אחת למאמיניו ועל ישו גם יש לי דעה לא חיובית במיוחד (שמתחילה איפשהו ב-"בריאן כוכב עליון" של חבורת "מונטי פייטון"). אשר לדעתך על התבוללות... זכותך, ומי אני שאומר לך אחרת. לדעתי התבוללות, של כל העמים בכל העמים, היא הכרחית. רק תראה כמה התחזק האיחוד האירופאי מאז שהוא הוקם (ואני לא משלה את עצמי להאמין שגם בין החברות בו שורר יחס של אחווה ושלום תמידי) ולעומתו ראה לאיזה סטגנציה איומה הגיע הפלג המוסלמי של העולם (ואני לא מדבר רק על הטרור, אם כי זה הסממן הבולט ביותר שלו). דתות, מהיותן סממן ומבדל בין אנשים הן גזעניות. גזענות היוותה תמיד את המנוע הטוב ביותר למלחמות האיומות ביותר שידע כדור-הארץ.

הממ והילד יסבול..

כי האבא חשב עם הבולבול.. כמה שלא תנסה לחשוב שהעולם דפוק.. עדיין אתה רק אחד בעולם.. ואתה צריך להתאים את עצמך אליו.. ולא הוא את עצמו אליך..

הילד יסבול?

הילד יהיה ילד חכם, ילד שיודע שלא רק מה שהוא מכיר הוא נכון, ילד שיהיה מוכן לקבל שונויות (ולא רק דתיות-עדתיות). זה יהיה ילד שכישאלו אותו "מה הדת שלך" יענה שהוא לא יודע, עדיין לא החליט והוא בודק וחוקר ושואל שאלות שדתיים (לאו דווקא "דוסים", מכל הדתות) לא טורחים לשאול כי הם מפחדים מהתשובות. זה יהיה ילד שלא יאכל קש מאף אחד כי חוץ מלשאול שאלות אני גם אדאג שהוא, כמוני, ידע להגן על עצמו, מפני שיש בעולם אנשים שתשובה כמו "אני שואל שאלות, לא מוצאות חן בעינהם. הם מעדיפים רק ציות עיוור. אני חושב עם הזין?! אתה חשבת על זה כשכתבת את זה? לא נראה לי. אני חושב, חשבתי ואחשוב על הנושא הזה יותר ממה שרוב המגיבים בשרשור הזה חשבו על הנושא כל החיים שלהם. העיקר להגיב בשטאנצ', להיות כמו כולם. בשביל מה לחשוב לבד כשמישהו כבר עשה עבורנו את העבודה הקשה?! חודש הבא יציין את יום השואה. כמו כל יום השואה יסריטו אחת מני רבות מהגרסאות שנעשו לסרט "הגל"... תחשבו על הסרט הזה קצת בפעם הבאה שאתם רואים אותו. קצת, לא הרבה. ואז, רק אז, אחרי שחשבתם, אחרי שיהיו לכם טענות תקפות תבואו ותתווכחו איתי. רק אז.

ואגב

מה לעשות שאתה חי במדינת ישראל ושאם הבן שלך ירצה להתחתן עם אחת שתרצה חתונה יהודית כמו שצריך עם רב.. ולהירשם ברבנות.. הוא לא יוכל.. אז הוא לא יחשב ברבנות בתור יהודי ויצטרך לעבור גיורים.. אבל העיקר שאתה תגיד לו מה לעשות שלא ממש חשבתי על זה כשעשיתי אותך..

TheWhiteTigris

New member
../images/Emo6.gif

המשפט הכי נכון כאן. אגב, יש צורך להזכיר שילד שמתעסק המון באלימות יגדל להיות גבר אלים, חסר ביטחון, עם משקעים רציניים?

salam9

New member
דל פיירו צודק ידידי

עוד לא נולד וכבר אתה מכתיב לו מה לחשוב ומה לענות כששואלים ו.... מאיפה לך לדעת מה הוא יחשוב ומה הוא יעשה ומה הוא ירצה לעשות ומה הוא יאמין? מי אתה שתגיד לו ותכפה עליו? כפיה חילונית גרועה לא פחות מכפיה דתית. יש לנו מציאות מסויימת שאנחנו חיים לפיה שאומרת שילד לא מהול, <מהול-סביל שאחרי הפעולה. לכל הלשונאים שיקפצו לתקן אותי>, יהיה אאוטסיידר. עברתי לא מעט סיפורי על אנשים כמוך שכפו את הדעות שלהם ובסופו של דבר מצאו בן אדם שבור ומרוצץ. רק בגלל שהחברה הישראלית דחתה אותו עקב היותו בעל חשיבה שונה. מנהגים שונים וזין קצת שלם. רק בגלל שההורים שלו רצו שהוא יהיה בעל חשיבה חופשית ויקבל את ההחלטה אם לעשות לעצמו או לא. אין מה לעשות. נולדנו פה. ונמות פה. ואנחנו גם צריכים לחיות *קצת* לפי מה שנקרא הישראליות. לא טוב לך? יש עוד הרבה מדינות שישמחו לאנשים כמוך. חג שמח וכשר כמובן

Piren

New member
מכיוון ואתם החלטתם ללכת על קיצונות

אני אגיב באופן קיצוני ואגיד לכם, שמסכום כל מה שאמרתם פה, ובייחוד הסיכום היפה של סיילם פה "לא טוב לך? יש עוד הרבה מדינות שישמחו לאנשים כמוך." הדבר היחיד שאני יכול להגיד לכם זה - אתם בורים, גזענים, בעלי דעה קדומה, והכי מזכירים לי גרמנים משנות ה-30 וה-40. כן, אתם מדברים כמו נאצים. שיהיה לכם חג כשר ושמח, יהודים - גזענים כמו שאר העולם.

salam9

New member
סליחה אדון אורי

אתה במדינת היהודים לא בשום מקום אחר. לא טוב לך? יש מדינות שישמחו לאנשים כמוך

sniii

New member
לא יכולתי שלא להגיב..

הנושא הזה תמיד עיניין אותי ואני שמחה שעכשיו יש לי איפה להביע את דעתי. כמו שכבר אמרו פה- אתם אטומים, גזעניים, הולכים לפי מה שהחברה מכתיבה לכם ולא עוצרים דקה לחשוב מה טוב לכם כבני אדם ומה מתאים לכם יותר. לדעתי בכלל כל החברה הזאת דפוקה ואטומה. ולעניין של הדת- אני נוצרייה. ולדעתי אין דבר יותר גזעני מלאסור עלי להתחתן עם יהודי בארץ. אני שכל החיים שלי חייתי וגדלתי בארץ ישראל, אשרת בצבא, אתרום למדינה וכשיגיע הרגע שלי שאני ארצה להתחתן (ונגיד זה יהיה יהודי) יאסרו זאת עלי? זה כל כך עצוב לי שהחברה הזאת כל כך שמרנית, ונגד "התבוללות". מה זה התבוללות בכלל? כולנו בני אדם, כולנו שווים ולמה שמשהו כמו דת (שאני לא אורמת שזה לא חשוב) ימנע מאיתנו לחיות, לאהוב, להעביר את החיים שלנו עם האדם שבחרנו בו רק בגלל האטימות הזאת?

TheWhiteTigris

New member
גזענים גזענים...

אבל את אחת, שהדת שלה כוללת למעלה מ שלושה מלייארד אנשים, אז זה משפט קצת צבוע... וכן, אני (ועוד רבים כמוני) גזען, בכיף. לפחות אני לא חי בהזיות ואשליות שווא...

היי היי תרגיעי

אף אחד לא אסר על אף אחד שום דבר.. פשוט תראי.. אם תתחתני עם מוסלמי או יהודי.. נניח לרגע יהודי.. ותמשיכי לגור פה.. ונניח שלא יהיה אכפת לו מהדת שלך.. ואף אחד ממכם לא יתגייר או יתנצר אז.. לילד יהיו בעיות לדוגמא.. אתם תעשו לו ברית מילה..??? ואם כן ואם לא.. זה כבר יוצר בעיות.. ונניח שכן.. אז למרות הברית מילה הוא עדיין לא יחשב יהודי ואם ירצה להתחתן עם יהודיה בעתיד.. קיצר יש פה בעיתיות.. לכן הוא רק התכוון שאם לדוגמא היית חיה באמריקה.. אז שם זה הרבה פחות בעייתי.. ואני מניח של99 אחוז מהבחורות שהוא יפגוש לא תהיה בעיה להתחתן איתו.. הבנת..??.. אני מדבר פשוט על המצב שהילד יגדל לתוכה במדינה.. זה הכל.. דיי להיות עצבנית.. הכל בסדר..

salam9

New member
את בת 31. איך תשרתי בצבא?

אגב. להזכיר שוב שאנחנו במדינת היהודים? ה-י-ה-ו-ד-י-ם גאה להיות גזען גאה

נועם m

New member
גם הגרמנים היו במדינת הגרמנים

ה-ג-ר-מ-נ-י-ם. וכידוע, רק מתוך חששות כנים לגורל האומה הנעלה שלהם הם עשו מה שעשו... העיקר שאתה גאה להיות גזען.

sniii

New member
אני לא בת 31.. ו..

(זה טעות) אני עוד מעט בת 16. ונועם.. אני מסכימה איתך.. אם הם כאלה אטומים וככה גידלו וחינכו אותם הדעה שלהם לא תשתנה והם ימשיכו ככה. אני את שלי אמרתי ומי ש"גאה" להיות פה גזען- זאת כבר בעיה שלו. כמו שאמרו- גם הגרמנים רק דאגו לדת שלהם ולעצמם ותראו מה קרה.

TheWhiteTigris

New member
יחי ההבדל הקטן

בין הנסיבות. אתם לוקים בטימטום יתר אם ככה אתם גורמים לזילות השואה בשביל השוואות מופרכות.

נועם m

New member
זה לא זילות של השואה

להיפך- אני חושבת שלהגיד ש"אין שום קשר" זה זלזול בחומרת הדברים שאנשים כותבים פה. אז אני לא אומרת שכל "salam 9" הוא היטלר בפוטנציה, אבל גם העם הגרמני התחיל מאיפשהו... מגזענות... אנחנו לא עורכים השוואות בין תאי גזים לאמירות על "שימור הדת היהודית"- אבל אסור לך לשכוח שתאי הגזים התחילו בתור רצון "לשמור על הגזע הארי". בניתוק כזה של השואה מן ההקשר הכללי שלה, אתה עושה משהו מסוכן הרבה יותר מההשוואות שלנו. כשאתה לא מוכן להשוות את הגזענות הנאצית לסוגי גזענות אחרים, אתה משאיר את הנאצים רק על דפי ספרי ההיסטוריה, וזה מסוכן הרבה יותר.

TheWhiteTigris

New member
יש הבדל

בין "גזענות" מתוך רצון להיות עם העם שלך, ולשמר אותו (והיהודים הם עם פצפון) לבין גזענות שנובעת מהתחושה שהעם שלך הוא מעל כולם, וצריך להשמיד את האחרים בשביל לשמור עליו. כל עם וכל דת רוצים לשמר את עצמם, ולחיות בקהילות זהות. זה שאנחנו בני אדם זה המאפיין הכללי. בתוך זה רובנו מסכימים לחלוקה יותר פרטנית. מי שלא רואה את עצמו כיהודי ולא מוכן להיות חלק מהעם היהודי - שיבוסם לו. אבל שלא יהיה צבוע בכך שהוא שייך לעם גדול בהרבה (ואגב, הנוצרים פשעו המון נגד היהודים, מאיפה יש לsniii את החוצפה להטיף לנו מוסר על גזענות?!) ויטיף לאחרים מוסר.

למעלה