יהודי לא מגרש יהודי?

יאיר 158

New member
אם בג"ץ לא יפריע,

וייתן לצהל לעשות הכל אבל הכל אין שום סיבה שיקרה אפילו משהו!

יאיר 158

New member
אני מתכוון לאורך כל הדרך

כשבגץ מנע מצהל להרוס בתים וכו. למרות שאנשי ביטחון שזה מקצועם קבעו שכן צריך.

בג"ץ בה"כ שומר על הדמוקרטיה.

אנשי ביטחון שזה המקצוע שלהם יכולים להגיד גם שאם למשל נוריד כל כפר שממנו ייצא מחבל - זה יפתור את הבעיות. אנחנו מדינה דמוקרטית - יש פה חוקים ואנשי ביטחון שזה המקצוע שלהם - לא יכולים לעשות כל מה שהם רוצים. הם כפופים לחוקים במדינה. אם יש התלבטות לגבי פעולה מסוימת אם היא חוקית או לא - נותנים לבג"ץ להחליט.

יאיר 158

New member
חבל חבל חבל

שבעבור שאתה תחיה בדמוקרטיה, אז לפי דעתך היו כמה חיילים צריכים ... תודה

בעיה..

בג"ץ החליט לא להרוס בתים, וזה עלה לנו בחיים - עד כמה שזכור לי - הזכות לחיים וביטחון היא הבסיסית ביותר, וקודמת לזכויות אחרות.. הממ.. בעיה.

הממ

לא ממש בטוחה.. אבל אם אני לא טועה - אז זה המקרה של טלי חטואלי וארבע בנותיה
.

TheOrion

New member
הסבר, פירוט... אפשר?

אני לא זוכר כל שם ושם שנהרג באינתיפאדה שבאה עלינו לרעה, עקב רצח של ימני קיצוני. באמת שלא. קשה עם כל השמות
.

אפשר..

האינתיפאדה באה אלינו עקב רצח של ימני קיצוני?? מה? אני לא ממש בטוחה , כי גם אני לא זוכרת כל מקרה לגופו - אך אם אני לא טועה.. היו בתים (של ערבים) בכביש בדרך ליישוב נוה דקלים, וגורמי ביטחון ביקשו להרוס אותם - אך בג"ץ לא אישר.. למה? כי הם יפי נפש. לאחר זמן מועט נרצחו שם אם הרה וארבע בנותיה. הי"ד. אהה - בלי שום קשר, הבעל האלמן, האב השכול - עכשיו נדרש לפנות את ביתו, ואת זכרונותיו ממשפחתו, ואיך שהוא מגדיר את זה - הצוואה שלהם: להמשיך לחיות שם.

TheOrion

New member
נמנמ

להזכירך, היינו צעד מהסכם שלום כשימני קיצוני רצח את ראש הממשלה. והטריגר שהתחיל את הכל, עלייה של ימני להר הבית. נמנמ... לא זוכר דבר שכזה, סורי. אבל אם את צודקת, צה"ל, אחרי סירוב בג"צ, היה צריך לבצע חישופים, ו/או מעטה הגנה על הכביש מהצד של הבתים. הוא מגדיר את זה ככה, האם הם הגדירו זאת כך? האם בקשתם האחרונה, או צוואתם, היתה להמשיך לחיות שם? לא יודע. עצוב לי עליו שהוא צריך לפנות זכרונותיו, אבל מקווה בשבילו שהוא לוקח כמה שהוא יכול איתו, כדי שיישארו לו כמה שיותר זכרונות.

יוֹאב

New member
גברת חטואל ו-4 ילדותיה

נרצחו כמדומני בעת שנסעו על ציר כיסופים. עדיין לא הבנתי איך מניעה של בג"צ להרוס בתים, פגעה בחיי אדם.

יוֹאב

New member
אההה...אז למה לא אמרת?

אז מודעת לזה שזה חלק מהסיכון של לבחור לחיות בלב אוכלוסיה פלסטינית? הכבשת וגם דרשת להרוס בתים?

כן.

כבשנו.. וברגע שזה שלנו - אנו דורשים להרוס כל בית שיסכן אותנו.. אין מה לעשות - יפות הנפש גבתה חיים הפעם.

יוֹאב

New member
אה, סליחה....

שלום בג"צ, התפרצתי בכוח לשטח לא שלי, ואני תופס אותו כעת רק בשם כוח הזרוע (והרי אם הייתי חלש יותר לא הייתי מסוגל לאחוז בשטח). ההתפרצות שלי לשטח לא ממש נוחה לי. אבקשך, בג"צ יקר, לאפשר לי לכבוש בנוחות יתר, ולהרוס עוד כמה בתים של פלסטינים. והרי כדי שאסתובב לי בנוחיות בשטחי שכבשתי בכוח הזרוע, יש הכרח לגרום לפלסטינים רבים לגור בתוך ביוב, או באוהלי סיירים. אשמח אם תאשר לי את זה. שלך, יהושפט

למעלה