יהיה שלום בימנו אנו?

נצל"ש

צבא מצרים פתח במבצע רחב היקף נגד ארגוני הטרור בצפון סיני

כוחות הצבא המצרי פתחו במבצע רחב היקף נגד גורמי הטרור הפועלים בצפון חצי האי סיני, כך מדווחים כלי התקשורת במצרים. המבצע, שכונה "רוח מדבר", ייערך במשך 48 שעות, ובמהלכו יותקפו הבסיסים של ארגוני הטרור.

מבזק מאקו 17:40

GuyN2

New member
תרשה לי לתקן אותך

זה לא תלוי בו, זה תלוי בערבים
אם הם ירצו, יהיה שלום
לפי השאלה שלו - נראה לי שהוא כבר רוצה

תראה יש הרבה "שלום"ים

אחד חשב שהדת שלו זה השלום,

אם כולם ילכו לי הדת שלו - זה השלום.

אחד רצה יחסי שכנות טובה.

אחד חשב שרם הוא יהרוג את יריביו

יבוא שלום כי לא יהיה עם מי להלחם

אחד כבר חשב שאסור לאמר "שבת שלום"

כי לדעתו כל אמירת "שלום" זה מרמז על מסירת שטחים לפלסטינים

אחד התחיל לאמר "שבת שמחה" בגלל אותה סיבה.

אחד חשב שאם הוא יילחם הרבה בשם הדת

אז הדת תיראה כוחנית ובעלת עמוד שדרה

בקיצור, אתה אף פעם לא יודע מה אנשים מתכוונים "שיהיה שלום".....

כי גם את המילה שלום אפשר לדרוש בהמון אופנים

אפילו הכי מלחמתיים שיש

ולסבן ולאמר שזה "שלום"

ofir1985

New member
שאלת את כל הערבים?

כי אלו שיצא לי לעבוד איתם (מכפרי הגליל המערבי) דווקא מאוד רוצים שלום..
ועבדתי עם לא מעט..

אבל משום מה קיבלתי את הרושם שהם פשוט לא מאמינים לנו (היהודים-ישראלים), סוג של סטיגמה שיש עלינו, ה' יודע למה.. אולי זה 'בזכות' היסטורית ההבטחות של המנהיגים שלנו(בסך הכל גם הם שיקרו לנו לא פעם(סיפור ביבי-כחלון)), אולי זה בגלל השליטה המוחלטת שאנו מעוניינים שתהיה עליהם (אולי זה מוצדק, בסך הכל עם כל ההפיכות במזרח התיכון, השלטון הדמוקרטי בישראל עוד עומד וקיים) ועם החשש שננצל אותם בעתיד.. לדעתי זה חשש מוצדק.. תראה מה קרה לאינדיאנים באמריקה..

לדעתי, ביום מן הימים יהיה שלום, אבל הרבה לפני כן יהיה הסדר שקט כמו שיש לנו עם הגדה המערבית, מה שבטוח, לפי מודלים של גידול באוכלוסיה ב2050 אוכלוסיית הערבים הישראלים (אזרחים תושבי ישראל ממוצא ערבי-מוסלמי + ערבי-נוצרי) תכפיל את עצמה, וכי יהיה להם כוח יחסי גבוה בהרבה.. (מצורף קובץ תחזית הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2012, עמוד 46, לוח 4), לפי זה כדאי מאוד שיהיה לנו הסכם שריר והוגן, אחרת פשוט לא תהיה מדינה ישראל, יהיה משהו אחר, אבל בטוח שלא מדינת ישראל..

יש לי עוד אמונה בזה.. נקווה שהמדיניים בעתיד (ובהווה) יעשו את המעשה הנכון, ויתפשרו, כמו בכל חיי נישואין.. לא חייבת להיות אהבה, אבל חייבים לדעת להסתדר.. (ודווקא אני חיי חיי נישואין מאוד מאושרים
)

אופיר

ofir1985

New member
ממתי מה שרשום בעיתון זה אמת?!

עוד לא למדת שבעיתונים הכל זה שקרים? פרט כמובן לתחזית מזג האוויר שגם זה בסה"כ 'תחזית'..

ואם במקרה הנ"ל באמת הכתב היה תלית שכולה תכלת, האם זה נראה לך כמו אמרה שמייצגת את כל המתנחלים אי שם? האם אמרה אנטישמית של מנהיג פלסטיני אי שם מייצגת את כל הפלסטינים?

לי זה נשמע כמו משהו שבהחלט יצא מהקשרו, וחבל שכך, חבל שהאחריות פסה מן העולם..

אופיר

דרך אגב, אני מאוד משתדל להישמע ניטרליי בדעותיי, אשמח אם תשמרו על הקו הזה, אחרת השיחה ריקה מתוכן. אין באמת צורך לזרוק פצצות כאלו מבלי לנסות ליצור דיאלוג

shamrockh

New member
אתה דיברת על ערבים

שאתה עבדת איתם ושקיבלת רושם שהם לא כ"כ מאמינים ליהודים .
יש לא מעט סיבות שזה ככה והן לא מוסתרות
במקביל אני עובד עם יהודים ( ערבי יחיד ומנותני ההחלטות ,אם זה משנה).
במעגל הקרוב זה לא קיים נושא החוסר אימונה ,לפחות אף פעם לא הרגשתי שזה ככה.
במעגל היותר גדול כן קיים ובמידה לא קטנה ומורגש בצורה כ"כ ברורה .
אז זה כן הדדי בין שני המגזרים כשלכל צד יש ארכיון עם סיבות מפה ועד סיני שזה יהיה ככה .

GuyN2

New member
לפי התחזית בקובץ שצירפת

האוכלוסייה הערבית אולי תכפיל את עצמה, אבל האוכלוסייה היהודית כמעט תשלש את עצמה (כולל החרדים כמובן)
מה שאומר שככל שהזמן עובר, כמות היהודים ביחס לכמות הערבים רק תלך ותגדל
בקיצור - אתה לא צריך לחשוש מהשד הדמוגרפי
http://www.youtube.com/watch?v=XEgPc0MUMYI

ofir1985

New member
הגדרת המושג 'שלום'

שלום הוא מצב של יחס דיפלומטי בין מדינות והוא הניגוד של מצב המלחמה. במצב של שלום, היחסים בין שתי מדינות או יותר אינם כוללים עימות אלים ובין הצדדים שוררת הסכמה (בעל-פה או בכתב) ליישב כל מחלוקת שתתגלה ביניהם בהתדיינות ובמשא ומתן ולא באמצעות הפעלת כוח וכפייה.
(ויקיפדיה בעברית - http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D)

שלום? חלומות באספמיה

1. בתורה כתוב שרק לאחר שיבוא המשיח יהיה שלום אמיתי בעולם.

לא רק בין בני אדם אלא גם בין החיות.

"א ויצא חטר מגזע ישי ונצר משרשיו יפרה ב ונחה עליו רוח יהוה רוח חכמה ובינה רוח עצה וגבורה רוח דעת ויראת יהוה ג והריחו ביראת יהוה ולא למראה עיניו ישפוט ולא למשמע אזניו יוכיח ד ושפט בצדק דלים והוכיח במישור לענוי ארץ והכה ארץ בשבט פיו וברוח שפתיו ימית רשע ה והיה צדק אזור מתניו והאמונה אזור חלציו ו וגר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ ועגל וכפיר ומריא יחדו ונער קטן נהג בם ז ופרה ודב תרעינה יחדו ירבצו ילדיהן ואריה כבקר יאכל תבן ח ושעשע יונק על חר פתן ועל מאורת צפעוני גמול ידו הדה ט לא ירעו ולא ישחיתו בכל הר קדשי כי מלאה הארץ דעה את יהוה כמים לים מכסים"

2. על פי דת האיסלם מי שלא מוסלמי ולא מוכן לקבל עליו את מוחמד כנביא הוא נקרא כופר ויש לרצוח אותו.

במילים אחרות על פי האיסלם, רק למוסלמים יש זכות קיום בעולם, כל השאר לטבח טרור ורציחה.

אם מחשבה כזו, איך אתה רוצה שיהיה שלום?.

במילים אחרות כדי שיהיה שלום המוסלמים צריכים להתעלם ולהתכחש לקוראן ולאמונה שלהם.

ונראה לך שזה יקרה?.

ofir1985

New member
אז מה שיש לנו עם ירדן + מצרים, לא שווה כלום?!

ולא להיכנס לוויכוחים תאולוגיים?!

הרי הם לא יובילו לשום מקום!!!

תגובה מקבילה למה שרשמת על הקוראן - ספר "תורת המלך" אשר גם הוא מתיר הריגה של גוי, לפי זה על היהודים חובה להרוג כל עובד אלילים (לצורך העניין מוסלמים הינם 'גר תושב' ולכן אין להורגם, אבל נוצרים בהחלט כן, השילוש הקדוש) אז אתה באמת חושב שעלינו לרצוח את כל הנוצרים אי שם?

נו באמת, אין צורך לסתום כל דיאלוג בשטויות דתיות כאלו או אחרות..

למעלה