שאלת את כל הערבים?
כי אלו שיצא לי לעבוד איתם (מכפרי הגליל המערבי) דווקא מאוד רוצים שלום..
ועבדתי עם לא מעט..
אבל משום מה קיבלתי את הרושם שהם פשוט לא מאמינים לנו (היהודים-ישראלים), סוג של סטיגמה שיש עלינו, ה' יודע למה.. אולי זה 'בזכות' היסטורית ההבטחות של המנהיגים שלנו(בסך הכל גם הם שיקרו לנו לא פעם(סיפור ביבי-כחלון)), אולי זה בגלל השליטה המוחלטת שאנו מעוניינים שתהיה עליהם (אולי זה מוצדק, בסך הכל עם כל ההפיכות במזרח התיכון, השלטון הדמוקרטי בישראל עוד עומד וקיים) ועם החשש שננצל אותם בעתיד.. לדעתי זה חשש מוצדק.. תראה מה קרה לאינדיאנים באמריקה..
לדעתי, ביום מן הימים יהיה שלום, אבל הרבה לפני כן יהיה הסדר שקט כמו שיש לנו עם הגדה המערבית, מה שבטוח, לפי מודלים של גידול באוכלוסיה ב2050 אוכלוסיית הערבים הישראלים (אזרחים תושבי ישראל ממוצא ערבי-מוסלמי + ערבי-נוצרי) תכפיל את עצמה, וכי יהיה להם כוח יחסי גבוה בהרבה.. (מצורף קובץ תחזית הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2012, עמוד 46, לוח 4), לפי זה כדאי מאוד שיהיה לנו הסכם שריר והוגן, אחרת פשוט לא תהיה מדינה ישראל, יהיה משהו אחר, אבל בטוח שלא מדינת ישראל..
יש לי עוד אמונה בזה.. נקווה שהמדיניים בעתיד (ובהווה) יעשו את המעשה הנכון, ויתפשרו, כמו בכל חיי נישואין.. לא חייבת להיות אהבה, אבל חייבים לדעת להסתדר.. (ודווקא אני חיי חיי נישואין מאוד מאושרים
)
אופיר