יואב ערב טוב

יואב ערב טוב

שאלה לי אלייך בנושא הפורום ואשמח אם תוכל לכוון אותי. ביום חמישי שעבר יצאנו אני ומשפחתי(שני בני ובעלי) לארוע הכדורים הפורחים באחד הפארקים בדרום. בערב אנשים הקימו ברחבי הפארק אוהלים והדליקו מנגלים. אזורי הלינה היו תחומים בסרטים, ומחוצה להם אסור היה להקים אוהלים. בערב יצאנו אל אחד השבילים לבקר חברים, ואחד המנגליסטים הוציא את המנגל שלו אל השביל שגובל באזור המותר( אך נמצא מחצוה לו), ובשל החשכה והעובדה כי השביל לא היה מואר בני מעד על המנגל ונפל לתוכו. הגחלים במנגל עדיין להטו, ומאחר וזינקתי עליו במהירות הוא הספיק להיכוות "רק "בברכו. מיותר לציין שאני נבהלתי קשות, וצרחתי לעזרה ואנשים שמיהרו אלינו נתנו לי מים לשפוך על בירכו כשהוא צורח ובוכה. בעזרת אדם חביב שהיה שם, והרימו על הידיים מיהרנו לאמבולנסים שניצבו בקירבת מקום, ואחד הפראמדיקים הביט ברגלו של בני מחוץ לאמבולנס, קרוב לדלת האחורית שם בקע אור קלוש בלבד. הוא טען כי הכל בסדר, כנראה שיהיו שלפוחיות ושעלי לחטא את הברך עם פולידין וסביעור שהיו ברשותי, ושלח אותי לדרכי. בשלב הזה הברך היתה אדומה, אך לא ניכר עדיין מלוא הנזק, ניקינו לבני את הפצע לפי הנחיות הפראמדיק ושכבנו לישון. בבוקר גילינו שהשלפוחיות שכנראה נוצרו במהלך הלילה התפוצצו והרגל נראתה רע. חיטינו אותה וחבשנו, ונסענו לאילת שם הזמנו מבעוד מועד חדרים במלון. כשהגענו דיברתי עם אחות במוקד של הכללית שהמליצה לקחת את בני למיון. הלכנו איתו לביה"ח יוספטל, שם טיפלו בברכו וקבעו כי כוויותיו הן כוויות בדרגה 2. הרופא הביע פליאה על כך שלא ניתן לילד כל טיפול, והברך לא נחבשה ע"י הפראמדיקים למניעת הזדהמותה.
אני מאוד כועסת על הנהלת הפארק/מארגני הארוע על כך שבחשיכה הכבדה בעוד אנשים מדליקים מנגלים ועוסקים באש, כשאלפי בני אדם- ילדים ומבוגרים מסתובבים באזור, לא טרחו האחראיים לתאורה הולמת. אני כועסת כי בני חווה עוגמת נפש רבה, שכן מלבד הכאבים והסבל שחווה, גם הטיול שתוכנן וציפה לו כ"כ השתבש בשל הפציעה.
אני מעוניינת לתבוע את הביטוח של הפארק/הארוע, ואולי גם לתבוע תביעת נזיקין.
האם אנחנו יכולים לנקוט נגדם צעדים כאלו?
האם כדאי לעשות זאת לבד(יש לנו את כל הניירת הנחוצה) או לישכור שירותיו של עו"ד?
אשמח לתגובתך,
תודה

תשובה

אני סבור שבכל תביעה לנזק גוף יש להיוועץ עם עו"ד באופן פרטני על מנת לקבל תמונה מקצועית ומלאה של הדברים. יתכן שלאחר שעו"ד הבקיא בתחום יעיין בתיעוד וישמע את הדברים בפרוטרוט ימליץ לכם לפעול לבד (לרוב בשל שיעור נזק נמוך), ובהחלט יתכן כי יימצא מקום לליווי וייצוג מקצועי. בשלב זה ועד שתגבשו החלטה יש לשמור על כל התיעוד הרפואי שיצטבר, כדאי גם לתעד בתמונות את הנזק שנגרם לבן, וכדאי גם לנסות ולאתר עדי ראיה לאירוע ולקבל את גרסתם בכתב.

עדי הראיה הם חברינו שלא נכחו במהלך הארוע עצמו

אך כשחזרנו למאהל ראו את הפציעה ובבוקר חברתי טיפלה בפצע.
במקום היו אלפי אנשים, ואלו שנחלצו לעזרתינו היו אלמונים מבחינתי, שלאחר תום הארוע נעלמו לדרכם.

mazalmazal

New member
אולי

במקום לחפש אשמים ופיצוי מאנשים היית צריכה להשגיח על בנך טוב יותר? כדי שלהבא בנך היקר לא יחווה עוגמת נפש רבה.

תשובה

אם בחרת להמשיך את הטיול, כנראה, לא נגרם נזק משמעותי. אני מבינה שאת מנסה לקבל כסף ולנצל את המצב.
והיכן אחריות שלך בדיוק?

אתן טועות

אני דחפתי אותו לתוך המנגל בעצמי בשביל לקבל כסף...
חבל שאתן נותנות לאנשים שאינכן מכירות קרדיט רב כ"כ, עליכן להיות חשדניות עשרות מונים לגבי מניעיהם הנסתרים של הורים לנוכח מצוקתם של ילדיהם.
מצד שני- אולי אתן סתם שתי נשמות טוב...

ואגב- אני מאחלת לכן בכל ליבי לחוות את האימה שאני חוויתי כאמהות, הרי בסופו של דבר יש סיכוי שתתעשרו על גבם...כמוני.
שוב תודה

זה אומר

שאני צודקת, מכירה מקרים שכל מיני אנשים עשו מזבוב פיל על מנת להתעשר.
רואים שאת כועסת על כל העולם וגם על אלו שלא אשמים.
תזהרי שלא יתבעו אותך על הפקרות ועל כך שלא השגחת על ילד שלך.

למעלה