יואו!!!!! היסטוריה!!!!

PRIHADAR

New member
יואו!!!!! היסטוריה!!!!

סין לקחה זהב!!! סין לקחה זהב!!! זאת הסיבה שרציתי לנסוע הפעם, אבל אז גיליתי שצריך כסף בשביל זה... לא נורא, ראיתי מהבית. איזה יופי!!!! אבל רציתי לראות את החלוקת מדליות - זה בעיני אחד הדברים היותר יפים בתחרות - הקהל שמריע למנצח על הפודיום, ואז קטעו את השידור, ועברו לענף אחר, ולא ראיתי מדליות גם בערוצים אחרים, ועד שהגעתי לאינטרנט - זה כבר היה גמור. אוף!! איזה בעסה...

אמא לה3

New member
טוב

אז למרות שפספסתי את שני הסבבים הראשונים, עדיין יצא לי לראות את הקורה והקרקע של האמריקאיות ואת הקרקע של הסיניות (טוב נו, ואת הקפיצות של הרוסיות) ופשוט נהנתי הרבה יותר מהתחרות הראשונה, עכשיו רואים מזה התעמלות, התרגיל של שון ג'ונסון בקורה פשוט נהדר, אם כי אני לא אוהבת את התנועה שלה, נורא מכווצת,ותמיד זה מפתיע אותי שהיא פותחת שפגטים, לעומת זאת נסטיה לויקין מ ד ה י מ ה !!!!! יש לה תנועה ארוכה ונקייה, פשוט תענוג וגם מבנה גוף נהדר!!! כואב לי על אליסיה סקרמון, איזה נפילה מרגיזה..

../images/Emo106.gifתוצאות המלאות

גמר קבוצתי התעמלות מכשירים נשים: 1) סין 2) ארה"ב 3) רומניה 4) רוסיה 5) יפן 6) אוסטרליה 7) צרפת 8) ברזיל

N B I

New member
לא יאמן

רומניה, לא משנה כמה הן גרועות, כמה יש להן מתעמלת וחצי, תמיד יקחו מדלייה. מדהים. כפרעליהן

MayTheBee

New member
בעעעעעעעעעעעעעעעעעע

באסה. רציתי שארה"ב תזכה. הנפילה של סקרמון בקרקע זה לא מה שגרע מהן את הזהב, אבל היה קשה לפספס את האכזבה שלה מהתרגיל שעשתה... ועוד לחשוב ששתיים מהסיניות לא בטוח מעל גיל 16 בכלל... חבל שלא בדקו את זה לעומק, זה היה יכול לשנות את פני הגמר.

זה לא משנה אם הן כבר בנות 16 או לא

זה לפי שנתון, לא לפי גיל. הן צריכות להיות משנתון 92' מקסימום. אם יש למישהי יום הולדת בדצמבר 1992 זה אומר שהיא באמת עדין לא בת 16, אבל היא יכולה להשתתף במשחקים האולימפיים.

MayTheBee

New member
אני לא מדברת על זה שהיא בת כמעט 16

אלא על זה שיש שתיים שיש מצב שהן בכלל בנות 14. הנה דוגמא: http://www.sptimes.ru/story/26767 ויש מלא כתבות נוספות בנושא. תראי, אני לא מתרצת פה שלא הגיע להן ופה ושם, הן נתנו תחרות נקייה מטעויות, כמעט מושלמת. אבל אם היו יכולים לבדוק את העניין לעומק והיו מגלים שזה נכון, לא בטוח שהן היו זוכות. אחרי הכל מדובר במשחקים אולימפיים, לא בסתם איזו תחרות.

מוזר

אפילו יילין הפייבוריטית שלי, כביכול נולדה ב-93'. מעניין מהי האמת. בכל מקרה זה מאכזב ונראה רע מאוד!

I Angel

New member
טוב הייתה תחרות כ"כ צמודה וכ"כ יפה

הסיניות התקדמו בצורה לא רגילה וכ"כ רציתי שארה"ב יקחו ראיתי את השידור וקססתי ציפורניים מרוב לחץ, ירדו לי כמעט דמעות שראיתי את אליסיה נופלת פעם שנייה שלה בבייגין שהיא עושה תרגיל קרקע גרוע, לא יודעת מה קרה לה!!! כ"כ רציתי שארה"ב יקחו אבל לסיניות היה מגיע הן כ"כ טובות, ושון כ"כ מדהימה הקטנה הזאת ונסטיה גם פשוט תותחיות, בכל אופן גם מקום שני זה מכובד מאוד כל הכבוד.

N B I

New member
מתנצלת מראש על התגובה

שעתידה לפגוע כנראה בכמה מהבנות פה. אבל אני שמחתי שהן לא זכו בזהב, ולו בגלל אליסיה הפשלנית. ובגלל שהן בחרו למנוע מהבנות האחרות להשתתף על חשבונה של הנסיכה ממל. משהו שם באירגון עיצבן אותי. התעמלות לא נמדדת רק באלמנטים עצמם, אלא בהתמודדות עם הלחץ, ואליסיה לא מסוגלת לעשות את זה. הנפילה היום על הקרקע לא נבעה מהנפילה מהקורה, אלא מהנפילה של המוקדמות. הסיניות נתנו תחרות מושלמת, ארה"ב פחות. מה שאני אהבתי לראות היה את הרומניות מנחמות את הרוסיות. כל הכבוד לכולן על תחרות מקסימה.

MayTheBee

New member
דווקא אליסיה

באליפות העולם ב-2007 כשהן זכו בזהב קבוצתי, עמדה יפה מאוד בלחץ. אני חושבת שיש לה המון ניסיון ויש הצדקה לכך שלקחו אותה לבייג'ין, היא הוכיחה את עצמה בארבע השנים האחרונות. אסור לשכוח שכולם בני אדם ויש נפילות. נכון, זאת אולימפיאדה וזאת התחרות של החיים שלה. אבל מה לעשות, זה קורה וזה עצוב, אני רק חושבת על הילדונת המסכנה הזאת שתאכל חרא עכשיו על התרגיל הזה במשך מי יודע כמה שנים. אל תדאגי את לא פוגעת באף אחת, זכותו של כל אחד לחשוב ולהרגיש מה שהוא רוצה. כן, רציתי שארה"ב תזכה, אבל זה לא מונע ממני להגיד לסיניות כל הכבוד על התרגילים המדהימים (וזה, במידה והכל היה "אמין" כמובן)!

PRIHADAR

New member
אני חושבת שיש פה גם אלמנט

של עידוד מהקהל. אמנם לא הייתי באולם עצמו, אבל מהטלוויזיה היה נראה שלא היו מספיק אמריקאים לתת קונטרה למיליארד הסינים שבאו לעודד. ברמות האלו זה ממש משפיע. לא עודדו- שלא יצפו למדליה... חוצמזה היה לי צפוי שהסיניות ייקחו ויעשו היסטוריה! פשוט ידעתי, ובגלל זה כמעט באמת נסעתי לסין השנה...

N B I

New member
עידוד ברמות האלה

לא צריך להיות עד כדי כך משמעותי. תחשבו על זה רגע, נהוג לסתום את הפה בזמן תרגילים. אפילו בתרגיל קרקע של הרומנייה (ברח לי השם) שהיה כולו מסיבת קיץ על החוף הקהל שתק והרומניות האחרות לא הצליחו לסחוב אותו עם העידוד שלהן. אז העידוד הוא למעשה לפני ואחרי. לפני-מתנתקים מהכול, מנסים לעבור בראש על התרגיל. בסוף- זה כבר לא כזה קריטי. ברור, זה משפר את ההרגשה וזה עושה טוב על הלב, אבל זה לא כמו בכדורסל שלקהל יש כזו השפעה על המומנטום. מירב שניידר (מכירות?) אמרה לי פעם שהסיבה שהיא לא הצליחה כל כך בג'ודו אחרי שהיא עברה מההתעמלות היתה שהיא אטמה את עצמה ובכלל לא שמעה שום דבר מסביבה- כולל את ההערות של המאמן. ברמות כאלה אי אפשר לאפשר לסביבה לחדור אל תוך המחשבה שלך, היא לא בNCAA שזה הכול הצגה לקהל, היא לא אמורה להתעסק בזה כשהיא יודעת שהתרגיל שלה מדבר בעד עצמו (ועצמה).

daksha2

New member
יש בזה משהו.

לשמוע את הצעקות עידוד לפני התרגיל באמת מוריד קצת מהלחץ ונותן הרגשה טובה כזאת לפני שמתחילים את התרגיל. אצלנו בתחרויות נהוג לצעוק בהצלחה ולמחוא כפיים לכל מי שעולה להופיע, גם בתחרויות פנימיות, ואני יכולה להגיד לכם שזה מאוד משפר את ההרגשה ונותן ביטחון, וזה בהחלט אלמנט במשפיע על ההצלחה.

I Angel

New member
איזה שטויות

שטויות של ממש, כמו כל תחרות יש לחץ ועל אחת כמה וכמה שזאת אולימפיאדה וזאת אולימפיאדה ראשונה של כל הבנות האלה, נכון גם של הסיניות, אבל ארה"ב נתנה פייט יפה, וזה שאליסיה נפלה זה הכל מלחץ ומה שמוטל עלייה, למה באליפות העולם לא היו לה נפילות כאלה, היא אחת המתעמלות הטובות שיש וכל מה שקרה זה יכל לקרות בדיוק גם לסיניות, זה תלוי בלחץ אם היום שלה או לא, היא קיבלה ציון טוב על הקורה למרות הנפילה שלה, יש יותר גרועות ממנה, לגבי ממל לפי דעתי גם היה בזבוז לא מספיק היא שם על חשבון אחרת וגם תרגיל המקבילים שלה לא היה מספק. אבל לגבי אליסיה ממש לא מסכימה איתך, זה לא קשור כלל למוקדמות, למה נסטסיה נפלה במוקדמות וכ"כ שמתי מאושר כאשר ראיתי את הנחיתה היפה שלה היום במקבילים והאושר שמציף אותה, אז לאליסיה היה יום לא טוב, היא מתרגשת נורא, עצם העובדה שגם המאמן שלה לא לידה זה משפיע מאוד זה לא אומר שהיא לא יכולה לעמוד בלחץ.!!! היא מתעמלת מעולה וכל מה שתגידי בכלל לא ישנה אני מתהה עלייהההההההה מבחינתי היא אלופה עם נפילות שלה, רק חבל שהיא לא עושה מקבילים היא פשוט תותחית!!!, ולה אני מורידה כובע, בחורה בת 21 שגם מתעמלת וגם סטודנטית מצטיינת אין מילים עלייה!!!!!

N B I

New member
אז את מעריצה אותה

הבנתי תמיד אומרים שהתעמלות זה 10% כשרון וכל השאר זה במוח. מה שמשאיר אותנו עם 90%, דיי משמעותי לדעתי. ובגלל זה לפי דעתי היא מתעמלת פחות טובה מנסטיה לוקין למשל, ואני אסביר: נסטיה תיעלה את הפחד ואת הכעס ואת כל השליליות שהיתה בה על הנפילה מהמקבילים ונחיתה מושלמת היום, בולדוזר לא היה מזיז אותה משם. אליסיה לעומת זאת שקעה במרה שחורה כבר אחרי תרגיל הקרקע וגררה את זה לאורך המוקדמות ולאורך התחרות היום. והמשך התרגיל שלה על הקורה לא היה מושלם כלל וכלל, כמו כן גם התרגילים שלה בקרקע לאחר שהיא נפלה. הציון של התרגיל נשמר יחסית גבוה למרות הנפילה בגלל רמת הקושי, כלומר-היא מסוגלת לבצע אותו.זה שהיא לא הצליחה לבצע אותו, זה העוקץ. לא זה שבתיאוריה היא יודעת לעשות אותו. לפי דעתי, גדולה של מתעמלת נמדדת ביכולת שלה ליפול ולהמשיך הלאה כאילו כרגע נחתה נחיתה מושלמת ולא קרה שום דבר, ולאו דווקא ביכולת שלה לבצע תרגילים ביום אחר. כולן לחוצות! זה האולימפידה למען השם! כל הקונספט הוא להיות לחוצות. הרי כולן שם מתעמלות נפלאות ומדהימות, אבל מי שלוקחת בסוף את המדלייה היא זו שמתעלה על עצמה ברגעי השיא. יכול להיות שבבית, באולם שלהן, עם המאמן שלהן הן עושות תרגלים הרבה יותר "מושלמים" ממה שג'ונסון עשתה היום על הקורה, אבל בגלל שהיא הצליחה להתעלות על עצמה והן לא, הן יודעות שלה מגיעה המדליה. לא ראיתי את הרוסיות נופלות כמו זבובים, אפילו שגם אצלהן זו אולימפידה ראשונה."זמן הקריירה" בהתעמלות הוא כל כך קצר, שזה באמת לא תירוץ. ומה נגיד אולימפידה הבאה? שהיא כבר זקנה מדי? אבל בינינו זה לא משנה מה אני אגיד, אם את אוהבת אותה אני יכולה להמשיך לעשות פה רציונליזציה עד מחר, זה לא ישנה לך. חג אולימפידה שמח! ונתראה בגמר אישי ומכשירים!

I Angel

New member
אוקי..

זה נכון שנסטיה אולי טובה יותר מאליסיה אפשר לראות זאת נסטיה באה מרקע כזה ההרקע של אליסיה לא ממש ידוע, יש לה אח שהוא ספורטאי, אבל לא משנה, אליסיה היא מתעמלת מעולה, ותאמיני לי שגם יכולה להתעלות על עצמה גם אם יש לה נפילות, שוב אני חוזרת על זה, המאמן שלה לא היה בסביבה וזה קשה, שאין מישהו שם שמכיר אותה הכי טוב שיתמוך בה, אני הכי תמוכת בה והכי מאמינה בה וכמובן שמחה שנתנה לה האפשרות להשתתף באולימפיאדה, לגיטימי שמתעמלת שנופלת יתחילו לרוץ לה המחשבות בראש איך המאמנת תגיב והפרצוף שמרתה עשתה כשאליסיה נפלה גם אני, שאני האזרח הקטן מה שנקרא הייתי מפחדת להתקרב אלייה, אבל כשהיא ירדה היא ניחמה אותה, זה קשה, כשמצפים ממך לטופ שבטופ אז אתה עושה פאשלה ועוד הכי קשה כשזה קורה לה פעם שנייה.

N B I

New member
סיכום גס של התגובה הקודמת שלי

אם היא היתה מספיק חזקה מנטלית, כמו שמתעמלת אולימפית צריכה להיות, היא לא היתה נופלת פעם שנייה, וגם לא שלישית. לא ניסיתי להשוות את היכולת המעשית של נסטיה ליכולת המעשית של אליסיה, אלא את היכולת המנטלית. ורקע של מתעמלת תמיד נשמע לי "תרוץ" כל כך מתאמץ בחיי. חוסן נפשי תלוי ביכולת של ספורטאי לראות לנגד עיניו את המטרה ולהסתער עליה, ובמעמדים כאלה הוא לא יכול לחפש תירוצים למה הוא לא עושה את זה. כל התחרות הזו אליסיה נראתה כאילו היא מפחדת להסתער. מכולן מצפים לטופ שבטופ. זו האולימפידה.

daksha2

New member
מצד שני...

בת כמה הייתה נדיה קומנצ'י באולימפיאדה הראשונה שלה? 14-15, לא? זה אולי נוגד את החוקים אבל כנראה שמבחינת ההתעמלות עצמה זה באמת משנה.

N B I

New member
בחיי שאנחנו חייבות להחליף מותג

בלי לפגוע בכבוד הנדיה, אבל את רמת האלמנטים שהיא ביצעה, מבצעות עכשיו בנות בנות 8.(לא מדברת על ביצוע או הגשה). התחרות הזו רק מוכיחה את זה. צריך איזה סופר מותג, שיחזיק לשלושים שנים הבאות-כמו נדיה.

למעלה