יואו!!!!! היסטוריה!!!!

PRIHADAR

New member
נדיה אחלה. היא לא להחלפה! :)

עד הטלווזיה הגיעו הקולות של הקהל : "אווווו" אם הייתה נפילה או מעידה, "יהההההההה" אם היתה הצלחה (לרוב היתה..). בתור ספורטאית -במספר ענפים -גם התעמלות (בעיקר, ומן הסתם...! ) : זה משפיע!! (וברור שכל מקרה לגופו, ויש הבדלים בין כל מתעמלת ומתעמלת, ובין כל ספורטאי וספורטאי). :)

מסכימה שדרוש מותג חדש

נדיה כרגע היא המותג של ההתעמלות. לפני נדיה הייתה את אולגה קורבוט, שהייתה מותג בזמנו, הראשונה שבעצם ביצעה אקרובטיקה על הקורה, בהתחלה הואשמה בביזוי הענף, אבל לימים רק הניפה אותו אלעל. אחרי קורבוט באה נדיה. ואחרי נדיה תבוא מישהי אחרת, זה עניין של זמן.

PRIHADAR

New member
ברור

שזה צריך להיות בצורה של פריצת דרך כלשהיא. מישהי שיידברו עליה גם מחוץ לענף, ש-כמו שאמרתי- תוציא את האולם לעולם. יש בודדים כאלו בעולם. אלו שהוציאו את הענף שלהם לעולם - מארק ספיץ, לאנס ארמסטרונג, מוחמד עלי, נדיה, - הם כ"כ מעטים. לפי מה שאת אומרת- מסקרן לדעת איזה עוד פריצת דרך תיתכן בהתעמלות מכשירים..

N B I

New member
כן אבל

אולגה קורבוט היתה המותג ארבע שנים לפני נדיה. היא היתה מותג לזמן קצר מאוד עד שהוחלפה, שלא נאמר גורשה, על ידי נדיה. אני חושבת שלמתעמלת כמו זמולוצ'יקובה היו את האיכויות להפוך למותג. החיוך שלה בתרגילי הקרקע כמעט שווה לדעתי לפרפקט טן.

PRIHADAR

New member
יש

בזה משהו - זמולנצ'יקובה אכן היתה נהדרת, אבל..............חיוך, יפהפה ונותן השראה ככל שיהיה... זה לא פורץ דרך. "זה לא זה, זה ליד" כמו שצדי צרפתי אומר..... יש הרבה מתעמלות נהדרות לאורך השנים שנתנו ונותנות השראה, אבל ככה זה הספורט. אף אחת מהן לא שינתה את פני הענף. -כולן מחייכות הרי..... אפשר למנות גם את אוקסנה סוצ'וביצ'ינה, ואת דומיניק מוצ'יאנו, וקרי סטרוג, ונסה פרארי,סימונה אמאנר, מריה רדוקאן, סווטלנה קורקינה,וגם את מיטסאו צוקהרה ולהמשיך עוד ועוד, ועל כל אחת אפשר לכתוב ספרים שלמים, ולא לשכוח שיש מתעמלים ומתעמלות שהמציאו אלמנטים על שמם/שמן, אבל........ זה לא שינה את פני הענף. ההתעמלות לא הייתה אותו הדבר אחרי נדיה. נכון, גם אולגה קורבוט שינתה את פני הענף, אבל לצערה התהילה עברה למישהי אחרת. עודה שבפועל - בשטח - אין מישהי נוספת.... זה אולי נוסטלגי ותמים מעט אבל זו המציאות... כמו שבלה קרולי אמר כבר אז: "לא תהיה עוד נדיה" לדעתי הוא צודק. ימים יגידו.

N B I

New member
טוב שזה לא ניהיה פרפגנדה לגמרי

נדיה היתה מקסימה ולבבית, וילדה קטנה, וסמל והכול טוב ויפה. אבל היא עשתה בדיוק מה שכל השאר עשו, רק יותר נקי, חינני ויפה. בואו לא נעשה ממנה אלוהים על פני אדמות.

MayTheBee

New member
או הו כמה מים עברו בנהר מאז נדיה

אני חושבת שההבדל בין גיל 14 ל-16 יכול להיות מאוד, מאוד משמעותי. זה בדיוק גיל ההתבגרות, הגוף עובר שינויים, הגובה משתנה.... השינויים משפיעים על הביצועים. לא פלא שהרבה בנות פורשות בגילאים האלו... פתאום לא מצליחים דברים שבעבר היו "קלים. ולגבי "זה אולי נוגד את החוקים " - זה העניין המרכזי פה. שינויים או לא שינויים בגוף, חוק זה חוק והוא בל יעבור. כנראה שהיתה סיבה שהעלו את הגיל המינימלי ל-16.

נעממהה

New member
בקשר לנדיה....

לא צריך מותג אחר!! והאמת, שאני לא חושבת שתהיה משהי כזאת. אני אסביר למה: כמה אנשים היום אתם מכירים, ואני מדברת על אנשים שלא כ"כ קשורים לעולם ההתעמלות, שיודעים שמות של מתעמלות מהיום? לא המונים, נכון?.. אני גם לא חושבת שאז, בתקופת נדיה, היו כאלה, אבל בגלל שהיא הייתה הראשונה לקבל את ה10, גם אנשים שלא קשורים להתעמלות ולא מבינים בזה כ"כ הכירו אותה.. לכן היום זה לא יקרה, השיטה החדשה לא מאפשרת את זה. גם אם מישהי תקבל ציון של 17.500 זה לא יתפרסם בעיתונים.. וחוצמזה שהיא טבועה כל כך עמוק בתודעה של האנשים פה.. שקשה לי להאמין שמשהי אחרת תצליח להתחרות בזה.. אני אתן דוגמא: הפעם הראשונה שהתוודעתי לשם הזה- נדיה קומנצ'י, הייתה כשקראתי כתבה בעיתון והיה כתוב:"...קפיצה שלא הייתה מביישת את נדיה קומנצ'י..בלה בלה בלה..." אתם מבינות למה אני מתכוונת? היא כמו מייקל ג'ורדן, הביטלס, וכו' וכו'... סוג של נכס צאן ברזל... טוב, אולי קצת נסחפתי עם ההתלהבות, אבל לא, אין מחליפה, ובנתיים גם לא נראית אחת כזאת באופק... מעניין אותי לשמוע מה אתן חושבות על התיאוריה שלי... =]]]

PRIHADAR

New member
וגם:

כל פעם שמרימים גבה , כשאני אומר שאני עוסקת בהתעמלות מכשירים ("ואומרים: אה, מכשירים של חדר כושר? או: " אה, מאמנת קואוצ'ינג עסקי?" וכו' ) - אז אני אומרת : "לא, -כמו נדיה קומנצ'י.." ואז מבינים ואומרים: "אה....! אוקי" . היא פשוט הוציאה אתהענף מהאולם לעולם. זה הכל.

N B I

New member
לפי דעתי

זו טעות. התעמלות היום הרבה יותר מושכת ממה שהיא היתה. אנשים נוטים להתעניין במה שנראה להם קשה ומפחיד. וההתעמלות היום הרבה יותר קשה ממה שהיא היתה. בעצם מה שאתן אומרות זה שלא צריך להחדיר מותג חדש כי יש מותג ישן? בעוד שהמותג הזה מתרחק מהענף? תחשבו על זה, זה כמו שיראה לכן מוזר שטושיבה בכלל התחילו מנעליים. אני אומרת לחדש את הענף, הוא כבר לא אותו ענף שהיה כשנדיה היתה. זה כמו שבקפיצה לגובה ישתמשו היום בתור ייצוג בקפיצת בטן, זה מיושן ולא ניצמד לענף. עם כל הכבוד, ובלי לפגוע באף אחת או לזלזל, אני חושבת שעשו מנדיה הרבה יותר ממה שהיא. גם היום יש מתעמלות שעושות תרגיל קורה מושלם, או כמעט מושלם. ואם הן היו עושות את ה-תרגיל ההוא של נדיה הן גם היו מקבלות עשר, רמת הקושי כל כך הרבה יותר גבוה היום שאני חושבת שזה עוול למתעמלות שהן בחיים לא יהיו כמו נדיה, אפילו שבפועל הן יותר טובות.

PRIHADAR

New member
כל הקטע

בנדיה- זו פריצת הדרך שהיא עשתה - לפניה - לא עשו מושלמים, אחריה - כן (אפשר להגיד). זה בדיוק העניין - היא היתה פורצת הדרך, הראשונה, זאת ששינתה את פני הענף לגמרי. בגלל זה היא היא זאת שתיזכר,ולא אחרת, גם בעוד 50 שנה ויותר.

איזו תחרות... איזו...

אז סוף סוף ראיתי את התחרות... בשידור החוזר. נכון שזה לא היה מותח, כי ידעתי בדיוק מה הולך להיות אבל בכל זאת כפי שהדר אמרה- היסטוריה!!

למעלה