יוזמה שלי יוצאת לדרך:ביטול השימוש בכסף מזומן

מתכNET

New member
מי שטבע את המונח "מקראת'יזם" היו הקומוניסטים

שבהם הוא ניסה להלחם

בבבקשה תלמיד היסטוריה,ססמאות כמו שמקובל בשמאל
כבר לא יתקבלו בהבנה,הציבור לא טיפש

תלמד אתה הסטוריה הוא לא ניסה להלחם בשום דבר

כי זה היה מבוסס על כלום....
Originally coined to criticize the anti-communist pursuits of Republican U.S. Senator Joseph McCarthy of Wisconsin, "McCarthyism" soon took on a broader meaning, describing the excesses of similar efforts.

גיל110

New member
מצד שני אפשר לא לשלם כלל ולהתנהל רק במזומן

וככה להכניס את המדינה למיתון הרבה יותר גבוה כאשר לא יהיו כמעט מיסים או שהעלמות המס יגדלו (ויחייבו את ה-OCED גם לנקוט צעדים), יהיו חייבים לקחת את הכסף מאיפשהו, ובסופו של דבר כן יצטרכו להטיל מס.

אפשרות שנייה היא תמיד העבריינות - לשרוף את הבורסה ליהלומים ולרדוף את הסוחרים.. אדם חכם אמר פעם שלרצוח אדם זה עבירה ולרצוח רוצח זה צדק, לא משנה שבשני הפעולות מדובר ברוצח, והמבין יבין.

מתכNET

New member
לא רק זה, גם יצמצם את הפשיעה בעשרות אחוזים!!!

זה העתיד הצטרף אלי במקום לקשקש ססמאות

תחשוב כמה כסף יהיה לקשישים,לנזקקים,לחינוך,לרווחה

זה ישנה את המדינה שלנו מקצה לקצה,מי קבע שצריך כסף מזומן?!?!

hoshe

New member
מסכים אתך עקרונית, אבל זה יהיה תהליך איטי

כי כסף מזומן זו תרבות שלמה שצריך לשנות, ומדובר בחלק משמעותי מתוך כלל אמצעי התשלום.

תחשוב על כל האוכלוסיות, לא בהכרח עבריינים, שמתנהלות בעיקר או אך ורק בכסף מזומן וצריכות לעבור "חינוך מחדש" בעניין הזה: זקנים, עולים ממדינות עולם שלישי, אנאלפביתים (כן, יש כאלו) וכו'. לא כולם "היי טק".

אפילו בשוודיה המתקדמת והמסודרת-מאוד מדובר בתהליך הדרגתי לאורך שנים.

בנוסף, כפי שאבי85 העיר, יש עוד דרכים להעלים מס ולרמות, אם כי הוצאת הכסף המזומן מהמחזור בהחלט תעשה חלק גדול "מהעבודה".

מתכNET

New member
אני חושב שלזקנים זו תהיה בשורה

אף אחד לא יוכל לרמות אותם,מי שיפקיע מחיר יתגלה מייד!!!
תהליך כמו כל תהליך הוא איטי
אני כמעט לא הולך עם כסף מזומן בארנק!!!

Avi85F

New member
לא נכון

כמו כל דבר שיש דרישה להעלמת מס יש מי שיספק את השירות בשוק השחור אלקטרוני או לא אלקטרוני.

סופי65

New member
תהליך היסטורי או בומרנג??

בהתחלה היה סחר חליפין- אנשים השיגו את מבוקשם בתמורת מסירת סחורה או שירות.
אח"כ העולם עשה מורכב יותר והחליטו על מטבעות בעלות ערך (מטבעות זהב למשל).
אח"כ העולם נעשה מורכב יותר , והוחלט לנפק "שווה ערך" לזהב- כלומר- בנק מרכזי שהיה מחזיק ברשותו כמות זהב מסוימת וכנגדה היה מנפק שטרות ומטבעות.
והתהליך המשיך..
וכיום בעצם אין שום דבר ממשי שקיים כ"ערך הכסף"- זהו מושג אמורפי שנתון לספקולציות, לפוליטיקה וכו'... במצב שהכל בעצם "באויר", אפשר לשחק עם סכומי עתק , להעביר "כספים" מפה לשם..הכל מגדל קלפים שעלול לפתע להתמוטט ולהראות לנו כמה הוא חלול וחסר בסיס...

אז אתה מציע עוד צעד קטן לכיוון, נו מילא- בואו נתקדם (במסלול הממשיך את ההיסטוריה הכלכלית של האנושות) ונראה מה קורה אח"כ....

ובכל זאת- האם באמת אתה חושב שאפשר להרויח מכך??
אם פעם הזמנת איסטלטור לביתך, הוא בטח לא שכח להזכיר לך , שאם תתעקש לשלם לו באופן "רשמי" יותר (עם קבלות וכו'), המחיר יעלה בהתאם...
כנ"ל עוזרת בית, בייביסיטר, נהג מונית......
אז מה אתה מציע בעצם- להעלות את מחירי השירותים האלה?
להעשיר את קופת המדינה על חשבון ייקור השירותים אותם קונה האזרח הפשוט?
לא ברור לך שזה מה שיקרה??

אז נכון שלפי החוק (והמוסר החברתי), צריך לודא שכולם משלמים מס כנדרש- אבל לפני שאתה מנפנף בזה כדגל כנגד ציבור אחר ("אחר" ממך), קח בחשבון שתגלה לבסוף שאתה הוא זה שיידרש לשלם..... האם גם במקרה כזה תתמוך במהלך?.......

hoshe

New member
קופת המדינה אינה נגד האדם הפשוט

המס הוא רע הכרחי. אף אחד לא אוהב לשלם מס, כולל אותי, אבל...
מי שמעלים מס בסופו של דבר גורם לאחרים, הישרים, לשלם יותר מס.

בדומה לכך שמי שמתחמק משירות צבאי או אזרחי משפיע לרעה על שירותם של אלו שכן משרתים.

אם ניתן לצמצם את העלמות המיסים זה אמור להועיל לאזרח הקטן
(בהנחה שרמת השחיתות איננה גבוהה מאוד, ובשביל זה צריך מערכת אכיפת חוק ומערכות ביקורת חזקות).

מתכNET

New member
ברור...כי בכל מקרה אני משלם מס כחוק

לאורך זמן מה שיקרה שהכנסות המדינה ממיסים תעלינה וכך יוכלו להוריד מס לכולם
וככל שהמס נמוך והעונשים חומרים יותר תהיה פחות מוטיבציה להעלים מיסים

חוץ מזה אינסטלטור וכולי זה הוצאות חד נדירות יחסית

חבל לוותר על ההון השחור בגלל האפשרות לחסוך את המע"מ על אינסטלטור

הטיעון שלך די מביך האמת.

natix59

New member
חייב שיהיה מזומן!

אתה צודק בקשר לזה שבבלי מזומן המדינה תקבל הרבה יותר כסף אבל אם לא יהיו מזומן יהיו כל כך הרבה בעיות!! קודם כל אם כל הכסף נמצא במחשב אפשר בעזרת תוכנות מוחכמות לגנוב אותו וליצור בעיה גדולה מאוד במדינה! דבר שני : אני היום עובדת כיום כבייביסיטר ואני מקבלת את כספי במזומן ולא מקבלת יותר מדי! אם אני אשלם מס אני יעבוד בסכום מגוחך של 10-15 שקל לשעה ופשוט לא יהיה לי שווה לעבוד !! אתה גם לא מצפה מאנשים שיעבירו לי כסף בחשבון בנק שאין לי.. אם לא יהיה כסף מזומן פשוט לא יהיו עבודות קטנות וכל עבודה תיהפך להחלפת פרטים מעצבנת וסתם יותר מדי בלאגן. דבר שלישי: אני בזבזנית לא קטנה ואני יודעת שברגע שאני מסתובבת עם מזומן יש לי סכום מוגבל וזה מעולה..זה גורם לי לחסוך ולגרום לכך שאני לא אקנה שטויות ותחשוב על כל האנשים שמסתובבבים עם כרטיסי האשראי הם יכולים להגיע למינוס בלי לשים לב כי מבחינתם יש להם את כל הכסף שבעולם והם יכולים לקנות מה שהם רוצים בלי הגבלה !! יש עוד 101 אלף סיבות למה צריך מזומן אבל זה העיקריות בשבילי. אני חושבת שהתוכנית הזאת לבטל את המזומן ולהעביר הכול לכרטיסי אשראי ובנקים לא תעבוד.

מתכNET

New member
רואים שאת בחורה צעירה,הטיעונים שלך לא רציניים

בגלל שלך יש בעיה של בזבוז הקשישים צריכים לסבול?!? זה נראה לך טיעון שבכלל צריכים להעלות אותו בדיון הזה?
אם כולם ישלמו מס אמת,אז למי שמעסיק אותך יהיה הרבה יותר כסף פנוי והוא יכול לשלם לך משכורת יותר גבוהה!
הוא לא יעשה חשבון על עוד 20 שקלים בשעה!
אני לא מדבר על חשבון בנק,הכרטיס יונפק ע"י המדינה או ע"י חברות פרטיות שיקבוע ע"י המדינה
העברת התשלום תעביר כסף מכרטיס אחד למשנהו
לכל המגיבים תפתחו את הראש שלכם,אתם כל כך שמרנים,ממש מפתיע אותי!

לא מדובר על אשראי!!! מדובר על כסף מזומן!!! אלא שצורתו אחרת!!!

למעלה