יוזמת ז'נבה מפלה מזרח-ירושלמים לרעה

mishauli

New member
יוזמת ז'נבה מפלה מזרח-ירושלמים לרעה

אודה לחברי הפורום אם תעיינו במסמך המצורף ותביעו את דעתכם. הנושא סיקרן אותי כשקראתי את תוכניתה של "יוזמת ז'נבה" לירושלים: "220 אלף אזרחי מזרח ירושלים יהפכו לאזרחי המדינה הפלסטינית ויאבדו את מעמד תושב הקבע של ישראל ממנו הם נהנים היום." אני תומך בתוכנית זו, ולכן ניסיתי להבין, מדוע מתנגדת "יוזמת ז'נבה" להעברת "שטחי רודוס" (ואדי עארה, משולש ועוד) לפלסטין. על שמזרח-ירושלמים אינם רוצים לאבד תושבות הקבע הישראלית, קראתי אינטרנט, ולפני זמן קצר הייתה כתבה של עקיבא אלדר ב"הארץ". שאלתי באתר "יוזמת ז'נבה", האם ידועה להם עמדתם של המזרח-ירושלמים. התושבה מ-30.10.2005 הייתה: לא כולם שם שמחים לוותר על התושבות. אבל גם המתנחלים לא בדיוק שמחים לחזור לישראל... בכל מקרה אנו מאמינים שההנהגה הפרגמטית במז' ירושלים רוצה בהסדר ובבירה פלסטינית במזרח ירושלים והיא זו שתכתיב את הטון.

mishauli

New member
תודה ל"השמאל שלנו" על תמיכה בדבריי!

תמיד שמעתי שחסידי "השמאל שלנו" מצטיינים ביכולת חשיבה מעמיקה וביושר אינטלקטואלי, אבל ממש הופתעתי כשלא נמצא ולוּ מתנגד אחד לחשיפה של האפליית הפלסטינים המזרח-ירושלים מצד "יוזמת ז'נבה". אני מודה לכם, וחבריי ב"הקו הציוני" ישמחו לדעת על ש"השמאל שלנו" לא זנח את הציונות לטובת אחוות העמים המזויפת.

טולאי

New member
אז אני מתנגד

העברת אזרחי ישראל למדינה שהם לא חלק ממנה היא כמו החזרתך לאירופה.

mishauli

New member
אם זה כול מה שהמתנגד מסוגל להשיב,

אז אני מודה לך על שחיזקת את התיזה שלי. אנא, ספר לי ביושר, איזו משלוש התקלות ארעה לך: האם לא קראת את מה שכתבתי ב-19.4? או שלא הבנת את הנקרא? או שקיווית שלא אקרא את דבריך? אך אין זה משנה, באיזו חלופה תבחר. בכל מקרה תגובתך מעוררת גיחוך, והמשל (שלך) אינו דומה לנמשל (שלי): - כדי להחזירני לאירופה, חייבים לגרש אותי מביתי בכפר סבא, להעמיס על מטוס או אניה ולהוריד באיזה מקום באירופה (רק לא בבלארוס הקומוניסטית, בבקשה!). - לעומת זאת, מימוש תוכניות של "יוזמת ז'נבה" ו"הקו הציוני" - הומאני ביותר: רק שרטוט של גבול חדש, בלי שאיש יגורש מביתו במזרח ירושלים או באום אל-פאחם.

טולאי

New member
לא הגבתי כי לא ראיתי את זה כשכתבת

למה אני מתנגד? עוד סיבות: 1. כי רוב תושבי אום אל פחם רוצים להשאר תחת מדינת ישראל ולא לעבור לפלסטין, כי זו המדינה שלהם, וגם אם היא מפלה אותם, הם רוצים להשאר בה. 2. כי זה נוגד את זכויות האזרח, כמו כן, נכתב במגילת העצמאות:"מדינת ישראל תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת(גם מוסלמים, נוצרים והינדים-ר.ח), גזע ומין.". 3. כי אני א ציוני ונגד מדינות אפרטייד, כי אני מאמין ששני העמים שחיים במדינה הזאת (בלי הפלסטינאים כרגע) יכולים לחיות ביחד, וכי הם אחיי למאבק.

mishauli

New member
תודה על החיזוק הנוסף לטיעון שלי!

הראתי ש"יוזמת ז'נבה" דואגת ל"מסופחי רודוס" ומתעלמת מהמזרח-ירושלמים, ואתה מיד חוזר על אותה הצביעות: מסנגר על תושבי אום אל-פאחם ומתעלם מהמזרח ירושלמים. אני מעריך במיוחד את גילוי לבך: - להפרדה ביננו לפלסטינים אתה מתנגד משום היותך לא-ציוני מוצהר; - "...שני העמים שחיים במדינה הזאת (בלי הפלסטינאים כרגע) יכולים לחיות ביחד, וכי הם אחיי למאבק" - יצא המרצע מהשק! תודה שחשפת את שאיפתך לפלסטין הגדולה מהים עד הירדן. מלאכת ציונים נעשית בידי קומוניסטים...

טולאי

New member
תושבי מזרח י-ם אינם אזרחי

מדנת ישראל אלא תושבים מסופחים לה. אין בכוונתם להיות חלק מאזרחי מדינת ישראל ומי מבינהם שרוצה, מוזמן מצידי להשאר כן. תושבי אום אל פחם, לעומתם הם אזרחים רשומים, מצביעים בבחירות ומשפיעים בחברה הישראלית. אתה לא קורא דברים, נכון? במדינה הזאת משמע, ערביי ישראל + תושבי ישראל היהודים. כנראה שאתה לא יודע, אבל דווקא מק"י (הקומוניסטים המטונפים) העלתה לראשונה את הסיסמא שתי מדינות לשני עמים ונשארת עקבית מאחוריה. אני מתנגד לאפרטייד, אני תומך בשתי מדינות.

mishauli

New member
"הקומוניסטים המטונפים" - אתה אמרת,

ואין כמו איש חד"ש שיכיר את קומוניסטים. ובכל זאת, לא נאה לנבל פה, אפילו כשמדובר בתיאור של קומוניזם - אידאולוגיה רצחנית ונפשעת. בנוגע להבדל שבין אזרח לתושב-קבע - אל-נא תתייאש! נסה שוב להתמודד עם הטבלה במסמך המצורף להודעתי מ-19.4. בכוונה בניתי אותה בצורה מובנת לכל ובלשון קלה. לגבי דעתם של מזרח-ירושלמים על התנתקותם מישראל - ראה את מאמרו של דניאל פייפס, למשל. ואם יש לך קשרים ב"יוזמת ז'נבה", נסה לקבל מהם תשובה מוסמכת, מדוע מתעלמים מעמדת המזרח-ירושלמים. לפניותיי אין הם עונים מעבר לתשובה מתחמקת שפרסמתי כאן ב-19.4.

טולאי

New member
זה היה בציניות, אני קומוניסט וחבר

בבנק"י-ברית הנוער הקומוניסטי הישראלי. ד"א, הסכם ג'נבה הוא הרע במיעוטו, לא יותר.

tapr

New member
ומי אתה שתגיד לפלסטינים

מה טוב להם? זאת חלק מההתנשאות שאיפיינה חלקים מסויימים בשמאל במשך כל כך הרבה שנים.

טולאי

New member
הסכם ז'נבה הוא הרע במיעוטו

לישראלים ולזה התכוונתי כשאמרתי שהוא הרע במיעוטו

mishauli

New member
אתה מתחמק! שאלתי, מדוע מתחשבים

ב"מסופחי רודוס" ומתעלמים מהמזרח-ירושלמים. את התשובה לא קיבלתי מאף נציג שמאל, ואני מסיק שאין תשובה. גם אין בושה.

טולאי

New member
הם אזרחי ישראל שרוצים להמשיך

לחיות במדינת ישראל ואלו תושבי ישראל שרוצים לחיות במדינתם העצמאית פלסטין.

mishauli

New member
אתה משקר או מתקשה בהבנת הנקרא.

לפי האומדנים של המומחים ולפי נתונים חלקיים של העצומה שמזרח-ירושלמים החלו לחתום (והפסיקו באיומי מנהיגי פלסטין), לפחות שבעים אחוז מהם אינם רוצים למצוא את עצמם תחת שלטון פלסטיני. אם התקשית לקרוא באנגלית את מאמרו של דניאל פייפס (ראה הודעתי מ-22.4, קרא את המאמרו "כך נפלה ירושלים" של יובל הימן ב"מעריב" מ-23.01.06. בנוגע להשוואה בין "אזרחים" ל"תושבי-קבע" אני שוב מפנה אותך לטבלה שלי.

Wing Chan

New member
חחח, קומוניזם.

כאימרה הידועה: "הקומוניזם הרג רק 100 מיליון איש, בואו ניתן לו עוד צ'אנס!"

mishauli

New member
אל תגזים: רק 85 מיליון בוודאות,

לפי "הספר השחור של הקומוניזם", ו-100 - הגבול העליון. אבל אולי אתה צודק, כי הספר פורסם לפני 9 שנים.

טולאי

New member
סטלין, מאו וקים ג'ונג איל אינם

קומוניזם. קומניזם וסוציאליזם אינם יכולים להתרחש בלי דמוקרטיה וזו הסיבה, לפי הניתוח של מק"י, לנפילת ברה"מ. מק"י רוצה ליצור חברה סוצאליסטית ודמוקרטית באמת, בכל המישורים ולבטל את שלטון ההון והתאגידים.

mishauli

New member
קרא את מ שלנין (זה שמנהיגיך אוהבים

להצטלם על רקע דיוקנו) הבטיח לפני שכנופייתו תפסה בכוח את השלטון ברוסיה: חופש הדיבור, חופש העיתונות, חופש התארגנות, ביטול עונש מוות, איסור להסכמים דיפלומטיים סודיים... במלים אחרות, מק"י ראויה לשלטון, כי היא אומרת שדמוקרטיה חשובה לה. משום-מה התאהבתם בדמוקרטיה רק אחרי התפרקות ברה"מ. וגם זאת אחרי שבקיץ 1991 תמכתם בניסיון הכושל של הדחת גורבצ'וב והחזרת הקומוניזם. לא, תודה, אנו החכמים שלומדים על ניסיונם של אחרים. סליחה, אבל שיחות על הקומוניזם מחליאות אותי. אם יש לך משהו ענייני בנוגע לכך ש"יוזמת ז'נבה" מפלה לרעה את המזרח-ירושלמים - אמור זאת.

טולאי

New member
ההחלטה על ברה"מ תוקנה,

והמפלגה אף פעם לא הספיקה להחליט על ההפיכה.

למעלה