יוזמת ז'נבה מפלה מזרח-ירושלמים לרעה

טולאי

New member
האם תוכל אתה להסביר לי

מה ההבדל בין סוציאליזם וקומוניזם לדעתך היום? או שמא אתה לא יודע מה זה קומוניזם ואתה לא יודע שהוא מתבסס על שלבים שהשלב הראשון הוא סוציאליזם והשלב השני והאוטופי הוא הקומוניזם?

סלקטיביות וצביעות מובהקת

יש לי שאלה נוספת: השמאל צעק צעקה גדולה נגד "שלילית אזרחות" מה עמדת אותו שמאל לגבי שלילת האזרחות לטרוריסטים נוסח אבו טיר ועוד כמב חמאסניקים אזרחי/תושבי קבע של המדינה? הם לגיטימים? אנחנו צריכים לתת להם קצבאות וזכויות?, יש בזה בכלל הגיון?, לתת זכויות לאדם שמשתייך לאירגון שפועל להשמדת המדינה בה הוא אזרח/תושב קבע?

Leiden

New member
תשובתי

(שלי בלבד, אינני מייצג אף אחד מלבדי) אני עושה הבחנה בין שלילה קולקטיבית לשלילה פרטנית. אני חושב שהחוסר הבחנה שלך, כפי שנובע משאלתך, מעיד על ליקוי בתפיסתך. אני מניח שאתה מבדיל בין מעצר של אדם 'שהרוויח זאת מהרקורד שלו' לסגר כעונש קולקטיבי. זכויותיהם של תושבי מזרח ירושלים הם תוצר של החלת הריבונות שם ע"י ישראל והכרזה כזו גוררת חובות מצד המדינה כלפי תושבי המקום. ריבונות גוררת חובות- זו בדיוק הסיבה שמדינת ישראל לא הכריזה ריבונות על עזה והגדה. אני מתנגד להחלת הריבונות על מזרח ירושלים- אך ברגע שעושים זאת, יש לפעול בהתאם. אני מסכים איתך שאין היגיון במצב הנוכחי. בנוסף, חבר פרלמנט זר (ככלל וקל וחומר עוין) איננו יכול להיות אזרח מדינה נוספת (משלל סיבות ובראשן ניגודי אינטרסים). אם היה להם מעט יושר אישי, הם היו מיוזמתם נפטרים ממעמדם בישראל (במיוחד לאור הצהרותיהם כי אינם מכירים במדינה זו).

tapr

New member
משתמע מדבריך

שאתה מתנגד לשלילת תושבות\אזרחות גורפת לערביי מז' ירושלים?

Leiden

New member
לא מדוייק

ראשית, יש הבדל רב בין שלילת אזרחות לשלילת תושבות- שלילת מעמד שכרוך בזכויות וחובות משמעותיים יותר, צריכה להיעשות ביתר זהירות. שנית, פתרון לגבי ירושלים הוא מורכב וחייב להיעשות בהסכמה (ורצוי אף במוערבות גורמים נוספים). לפיכך, מעמדם של תושבי מזרח ירושלים יוסדר, קרוב לוודאי, בהסכמה.

mishauli

New member
אז מה, נישאר במזרח ירושלים? "יוזמת

ז'נבה" סבורה אחרת, וגם אני. אני מסכים אם אבחנתך בין ענישה אישית לזו הקבוצתית. אגב, שאלה עובדתית - האם אבו-טיר אזרח או רק תושב-קבע? בפרסומים שונים דובר על שלילת תושבותו ואזרחותו.

למעלה