יוכי הרי לך פרח הפיצה

תודה מאיוש. במקור הצילום הרבה יותר יפה ונדמה

לי שהוא מספר כך שהוא מרוח בלכה וכאלה... אבל מה שלא יהיה זה יצא טעים נורא!!!!
 
שחמטית כתבתי לחנה שאני לא חושבת שאמורה

להיות בעיה. בעצם זה בצק שמרים רק שפה הוא עם סולת. זה לא מורגש ממש בטעם כנראה רק במירקם של הבצק. ואפשר בהחלט לעשות בלי סולת ולהוסיף קמח בהתאם. הבצק אמור להיות בהתחלה רך ואחרי התפיחה נעים למגע ולעבודה. סתם שאלה- בעיה ספציפית עם סולת או שאין בבית?
 

שחמטית

New member
אין בבית

אין לי מושג מה עושים איתו ואפילו איך הוא נראה. צריך לנפות אותו? בצק חלות גם יכול להתאים לזה, נכון? (עדיין לא בדקתי את המתכון המקורי).
 
שחמטית הוא נשמר במקפיא. מדי פעם צריך

אותו ואין בעיה לשלוף. אמא שלי אמרה לי שלא צריך לנפות סולת. ועל פניו בצק חלות גם אמור להתאים אבל תתאימי את כמויות השמרים למרשם המקורי שלא יתפח מדי.
 
אגב, מאחר והיה סולת אצלי על השולחן

ביקשו בבית שאכין דייסת סולת. זוכרים את הדבר הזה? אותי זה מגעיל אבל הכנתי ומי שאכל נהנה. אז ככה: על כל אחד שרוצה לשים בסיר כוס חלב, סוכר כמה שרוצים, ן-2 כפות סולת. זהו , לבשל על אש קטנה תוך כדי עירבוב עד שהדייסה מתעבה. ניתן להוסיף מעט קינמון/ וניל/ כמה גרגרי קפה/ רום. מה שבטוח שזה מתאים לחורף המתקרב. זה הזכיר לי שבימות החורף אבא שלי ז"ל היה מעיר אותנו בבוקר עם השאלה: פודינג או סולת? מרשם לפודינג שוקולד אמיתי כבר הבאתי לא מזמן. אז הנה גם הסולת. (זה לא סוד שאני העדפתי את הפודינג על הסולת). שיהיה לעילוי נשמת אבי היקר שנפטר בעודי צעירה ועדיין החיוך שלו שמור בתוכי...
 
למעלה