יוכי יקרה יש לי שאלה

מאיוש י

New member
יוכי יקרה יש לי שאלה

איך מכינים 8 קילו קוסקוס אני רוצה לפעמים להכין לאורחים כמות גדולה אבל בסיר לא נכנס יותר מ2 קילו האם צריך להכין את זה בכמה פעמים או ב4 סירי קוסוקס ??? איזו שיטה את עושה
 

מאיוש י

New member
הנה מעמולים שהכנתי לצאת הצום בע"ה

לפי מתכון של דודו חמוד 1 קילו קמח 2 ושלושת רבעי מרגרינה חצי כוס סוכר 2 אפיה 1 כוס מים חמימים ללוש הכל לבצק למלא באגוזים או בתמרים לפי הטעם
 

יוכי68

New member
המעמולים נראים מצוין../images/Emo127.gif ושאלה

האם מומלץ להשתמש בבצק הזה שמכיל כמעט 3 מרגרינה כי יש לי מתכון לרולדות, מעמולים וכו' שמכיל פחות.השאלה מה מרקמו של הבצק ועד כמה הוא נשמר בפריכותו.
 

יוכי68

New member
מאיוש, התגעגעתי אלייך../images/Emo6.gif - תשובה

עובדים קשה ומכינים בכמה פעמים, אלא אם כן יש לך כמה סירים. את כמות הקוסקוס לפני האידוי את יכולה להכין וכל פעם להוסיף לסיר האידוי את הכמות המתאימה לו. דרך נוספת................... בכל הזדמנות שאת מכינה קוסקוס הכיני כפול ושמרי במקפיא וכך תהיה לך כמות טובה - נשמר מצוין במקפיא.
 

מאיוש י

New member
היי כוכי

הבצק של המעמול אכן מכיל הרבה מרגרינה ולכן אני מכינה מעמול רק לארועים וחגים ולא ליום יום .הבצק נהדר ממש נמס בפה. הבצק שלך מכיל סולת נכון איך זה יוצא לא מרגישים את הגררי סולת בעוגיה???
 

מאיוש י

New member
אתמול הכנתי קוסקוס

ונתתי לתינוקת שלי לנסות היא לא אהבה. המרקם של זה קצת הגעיל אותה היא אוהבת רק קינואה ממש כך אני לא סובלת את זה והיא רוצה רק את זה
 

יוכי68

New member
מאיוש זה נראה ממש מגרהההה יאמי

הילדה שלך מפסידה....חחחחחחח בת כמה הקטנה?
 

מאיוש י

New member
היא בת 11 חודשים

לא ענית לי איך הבצק עם הסולת? אם הוא טוב אני אאמץ אותו . ומזל טוב לבתך המקסימה .אני מאוד עסוקה עם הקטנה היא התחילה ללכת ומגיעה לכל מקום כך שקשה לי לשבת במחשב בלי לפקח איפה היא . בערב החג בעיצומן של ההכנות היא פתחה לי ארון מטבח ומשכה משם כמה צלחות וניפצה אותם על הרצפה והיא עומדת בין השברים ומחייכת אלי ,לאכול אותה, רק שיהיו לי בריאים בע"ה
 

יוכי68

New member
ורד, יש כמה אפשרויות למרק...

מרק לקוסקוס הפשוט והמוכר: בסיר : (אין כמויות/ תלוי בכמות הסועדים, כמות הקוסקוס ובאהבה לירקות) לטגן בצל חתוך גס להוסיף עוף או בשר/פרווה ללא בשר להוסיף גרגירי חומוס מושרים/שעועית מושרית - להמשיך בטיגון קל להוסיף כמות נדיבה של כרפס קצוץ להוסיף גזרים פרוסים גס קישואים פרוסים גס להוסיף כורכום, פלפל לבן/שחור, אפשר להוסיף מעט פפריקה מתוקה להוסיף מים בכמות שתגיע לשלושת רבעי הסיר - להרתיח ולבשל כ 20 דקות. להוסיף רבעי תפו"א להוסיף דלורית/דלעת חתוכה כולל הקליפה לתבל במלח ובא. מרק לבשל עד לריכוך הדלעת ותפו"א לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
 

sdavid1

New member
חח קנינו קינואה כדי לנסות איך זה

ובכלל בכלל לא אהבתי כי בישלנו את זה ככה סתם ואין לזה טעם אז איך את מכינה את זה?
 

יוכי68

New member
הבצק שלי לרולדות ומעמולים...

בצק לרולדות ממולאות/מעמולים/עוגיות מלוחות/יוכי 1 חב' מחמאה 1 כוס שמן 1 כוס מים 1 אפיה כמעט ק"ג קמח - הבצק המתקבל נעים מאוד למגע וקל לעיבוד אם רוצים להכין עוגיות מלוחות מוסיפים לבצק כף שטוחה של מלח.
 

מאיוש י

New member
הנה המתכון התבלבלתי בינך לבין

מישהו אחרת שהעלתה אתמול תמונות של מעמול ואמרה שזה המתכון של פנינה קדם והוא עם סולת 1 קילו קמח 2 כוסות סולת 2 מרגרינה כוס שמן 1 אפיה וכוס וחצי מים אני אנסה אותו בהזדמנות בלי נדר
 
למעלה