מתכון
הוא הזהיר מראש שמדובר במתכון מעט מורכב.
בהצלחה.
 
 
730 גר' קמח עשיר בגלוטן
380 גר' מים
30 גר' שמרים טריים
30 גר' חמאה (רכה)
22 גר' סירופ מאלט
15 גר' מלח
מערבבים את כל החומרים חוץ מהחמאה והמלח במיקסר לבצק אחיד במשך כ-2 דק', עד שמתקבל בצק יחסית קשה, הוא לא אמור להיות נוזלי או דביק.
מוסיפים את החמאה והמלח, לשים במיקסר כ7 דקות, עד שמתפתח גלוטן.
הבצק צריך בשלב זה להגיע לטמפרטורה של 25 מעלות (לבדוק עם מדחום), לחלק את הבצק לחתיכות (כ12 חתיכות מכמות זו) בצורת "כדור מאורך". לכסות ולתת להם מנוחה של 20 דקות.
מתחילים למתוח את הכדורים לנחש באורך של כ70 ס"מ, הוא עוד צריך להיות די עבה ולא דק מידי, ויוצרים את הצורה של הפרעצל. מניחים על מגש עם הרבה קמח או שמן (כדי למנוע הידבקות), מכסים ומתפיחים במקרר ל5 שעות לפחות (עדיף אפילו סביב 12 שעות). לקראת הסיום מחממים תנור ל230 מעלות.
לפני ההכנסה לתנור, צריך להכין תמיסה של 2 ליטר מים רותחים עם רבע כוס של אבקת סדה לשתייה. את הפרעצל צריך לטבול כך שיהיו מכוסים לחלוטין בתמיסה, מחזירים למגש.
מפזרים מלח (עדיפות למלח גס כלשהו) ומכניסים לתנור למשך כ16 דקות.
אחרי התנור מצננים על רשת צינון ואוכלים.