יום ד'- מה מכינים היום

yair_bar

New member
מנהל
תבשיל כבדים ונקניקיות

חצי קילו כבד עוף נקי
1 חבילת נקניקיות הודו (וינר) של טירת צבי
3 בצלים
5 כפות שמן צמחי (תירס/חמניות/סויה)
1 כוס יין לבן
1 כף אבקת מרק פטריות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
5 כפות רוטב טריאקי (בקבוק פלסטיק צר של קנור עם פקק ירוק) או 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
&nbsp
1. חותכים את הבצלים לפרוסות
2. חותכים את הנקניקיות לפרוסות בעובי 1 ס"מ
3. במחבת רחבה מטגנים את הבצלים בשמן עד שהם מתחילים להשחים
4. מוסיפים את הכבדים ומטגנים משני הצדדים עד שהם משנים את הצבע מאדום לאפור
5. מוסיפים את הנקניקיות ומטגנים עוד 3 דקות
6. מוסיפים את היין הלבן ועליו את אבקת המרק ומערבבים.
7. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
8. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
&nbsp
הולך מצויין על פירה או אורז
 

avico2591

New member
היי חבל שלא הלכת על נקנקיות איכות

של אלן טלמור או לגזיאל,
שווה ועם כבד זה קטלני המיקס הזה
 

yair_bar

New member
מנהל
אבל יקר ולא נגיש

לפני הרבה זמן טעמתי את הנקניקיות שציינתי ומאז אני קונה רק אותן. הן טעימות לי יותר מכל הקנויות האחרות
 

avico2591

New member
לא מבין למה אלן טלמור לא נגיש

הציע לי מבצע על 3 קילו נקנקיות זה לא כזה הרבה תכלס.
 

פוקסי99

New member
ואצלי אתמול

עוף עם שעעית עדינה ירוקה ברוטב
ובשר טחון מוקפץ עם שעועית ירוקה עדינה .פלפל חריף ושומשום בסויה
היום??? עוד לא יודע מה יילד יום
 

חנהפ

Active member
להיום הכנתי תבשיל ירקות נהדר

עם הרבה חומוס, מתובל בחווייג'.
 

שרון 337

New member
אפשר להבא,במקום קמח: תפו"א מבושל ומרוסק.

מחית תפוחי אדמה מסמיכה את תערובת של הקציצות.
 

yair_bar

New member
מנהל
הייתי שמח למגש כזה לעבודה. הקינואה השתלבה טוב?

 

mykal

New member
במקום קמח,

למאכלים כמו קציצות (גם בשר וגם דגים)
אני מוסיפה שקדים טחונים. כמו קמח, מוסיפים טעם מעודן.
וזה ערך מוסף של חלבון.
 

שרון 337

New member
שקדים ואגוזים אפשר,אבל זה יהיה פירורי - מאשר הקמח קינואה.

אם קמח קינואה לא ממש מזיז ,כפי שכתבת,
אז תמשיכי להשתמש בו ,הוא יותר יעיל ליציבות הטובה של הקציצות.
 

mykal

New member
כמה דברים,

1)מה שמדבק בעיקרון אלה הביצים ולאו דוקא הקמח.
ולכן לא משנה איזה קמח תבחר להשתמש.
2)לקציצות ניתן להשתמש בקמח ו/או בפירורי לחם.
כך שגם אם השקדים והאגוזי הם פירוריים זו לא בעיה.
3)כשדיברתי על שקדים טחונים זה לא במצב פירורי
אלא ממש טחון עד דק נראה ומתפקד ממש כקמח.
4)קמח קינואה הוא גם פחמימתי, אמנם פחמימה מורכבת ולא "ריקה"
שקדים הערך המוסף שלהם שהמרכיב העיקרי שלהם הוא חלבון.

אבל דברי סתם כתובנות כל אחת/ד יעשה מה שמתאים ונוח לו.
 
למעלה