צודקת והסבר קטן...
נכון, ה"דבק" שמחבר את הבשר (כל בשר) הטחון בקציצות הם הביצים.
אין צורך להשתמש בקמח (מכל סוג), מיותר לחלוטין.
כל תוספת לתערובת הקציצות כמו ירקות, פירורי לחם, אגוזים טחונים/קצוצים
דק, סיבים תזונתיים וכו' נועדו להפוך את תערובת הקציצות לאווריריות.
כמות הביצים וה"מבודד" שונה וצריכה להיות מותאמת לסוגי הבשר/עוף/דגים.
אני ממליץ להכין קציצות עוף מחלקי הירכיים ("פרגיות") ולא מחזה עוף,
הקציצות עסיסיות ורכות יותר. (בתמונות), לטחון פעם אחת בלבד.
להשתמש בפירורי פנקו או פירורים ביתיים או להוסיף ירקות כמו קישואים/זוקיני
מגוררים, גזר מבושל ומגורר דק, אגוזי מלך/לוז טחונים (לא ממש לאבקה) גרגרי
תירס טחונים גס וכו'. (כולם טובים גם לשימוש בקציצות בקר).
את הקציצות ניתן לטגן מעט או לאפות בתנור או לבשל ישירות ברוטב.
נכון, ה"דבק" שמחבר את הבשר (כל בשר) הטחון בקציצות הם הביצים.
אין צורך להשתמש בקמח (מכל סוג), מיותר לחלוטין.
כל תוספת לתערובת הקציצות כמו ירקות, פירורי לחם, אגוזים טחונים/קצוצים
דק, סיבים תזונתיים וכו' נועדו להפוך את תערובת הקציצות לאווריריות.
כמות הביצים וה"מבודד" שונה וצריכה להיות מותאמת לסוגי הבשר/עוף/דגים.
אני ממליץ להכין קציצות עוף מחלקי הירכיים ("פרגיות") ולא מחזה עוף,
הקציצות עסיסיות ורכות יותר. (בתמונות), לטחון פעם אחת בלבד.
להשתמש בפירורי פנקו או פירורים ביתיים או להוסיף ירקות כמו קישואים/זוקיני
מגוררים, גזר מבושל ומגורר דק, אגוזי מלך/לוז טחונים (לא ממש לאבקה) גרגרי
תירס טחונים גס וכו'. (כולם טובים גם לשימוש בקציצות בקר).
את הקציצות ניתן לטגן מעט או לאפות בתנור או לבשל ישירות ברוטב.

