יום האם חל ביום ראשון (בארה"ב)

Mottek

New member
יום האם חל ביום ראשון (בארה"ב)

האם מציינים את יום האם במדינה בה אתם חיים? מתי זה?
איך אתם מציינים את היום הזה?
האם הבעל/הילדים עושים משהו מיוחד עבורכן? ספרו
האם אתן נהנות מהיום הזה, או שמא חושבים שהוא מיותר? פרטו, הסבירו ונמקו.

שיהיה לכל האמהות יום האם שמח!

יום האם שלי.

יום האם הבריטי הוא בתחילת אפריל.

בעלי קונה כל מיני פנוקים קטנים בשביל בוני לתת לי. היא מארגנת לי ארוחת בוקר למיטה, למרות שאני לא אוהבת לאכול במיטה :- מבחינתה זה פינוק חשוב כנראה, ותמיד רוצה לעשות את זה. אחרי כן אנחנו עושים משהוא ביחד כשאני מחליטה מה בא לי.

אני נהנת מהיום הזה. יותר מידי אנשים מקבלים את האמהות כמובן מאליו וזה נחמד שיש יום שבו את מיוחדת רק בגלל שאת אמא.

רוצה לצרף את הסרט הזה, שכנראה כולכם מכירים, אבל מתאים ביותר - ומי שלא מכיר, חשוב לראות עד הסוף.

יום האם כייפי לכל האמהות האמריקאיות

יום אם שמח

היום השני הכי מאושרת בשנה (הראשון הוא כמובן היומהולדת שלי, כן הוא יותר חשוב לי מהיומהולדת של הבנות
)

האם מציינים את יום האם במדינה בה אתם חיים? מתי זה? בארה"ב כאמור מציינים ביום א' הקרוב.

איך אתם מציינים את היום הזה? אני מקבלת מתנות/הפתעות וציורים בבוקר, ואח"כ יוצאים מהבית ליום כיף משפחתי, עוד לא תכננתי את מחר כי הילדות חולות....

האם הבעל/הילדים עושים משהו מיוחד עבורכן? בעלי והבנות מאוד סודיים, אין לי מושג מה הם מתכננים, אבל למדתי שאני חייבת לתת לבעלי רשימה מדוייקת עם פריטים שאני חושקת בהם, ומהרשימה הזאת הוא צריך לקנות מתנה מהבנות...... בד"כ הם מכינים לי ציורים משפחתיים. בבית הספר ובגן גם הכינו הפתעות. הקטנה הביאה חבילה צהובה הבייתה, והיא אמרה שמותר לי רק לקרוא את הפתק, כתוב אליו I LOVE YOU IMA היא כמובן כתבה בעצמה, והגננת שלה אמרה לי שאת הדמעות שומרים ליום א'....

האם אתן נהנות מהיום הזה, או שמא חושבים שהוא מיותר? בטח שנהנת! אני ברת מזל שזכיתי להיות אימא לשתי בנות המקסימות והמעצבנות שלי, זה התפקיד הכי חשוב, מתגמל וקשה שהיה לי או יהיה לי אי פעם, אני ממלאת אותו באהבה, ברצון ובקושי רב, ולגמרי מגיע לי שיום אחד בשנה יקירו אותי ויפנקו אותי.

ופנינה של הגדולה שלי - אתמול הייתי איתה בקניות, וקשקשנו קצת ויום האם עלה בשיחה, שאלתי אותה מה היא תרצה לעשות ביום האם, טיול או סרט.... . בנימה הכי פרקטית ועיניינית שהיא הייתה יכולה לגייס היא אמרה לי
" Ima, You need to put mother's day out of your mind and let us take care of it, concentrate on your shopping,." הלסת שלי נגררה אחרי על הרצפה כמה רגעים.....

Mottek

New member
עונה

אני לא עושה שום דבר מיוחד ליום האם. אני עדיין מבשלת ועושה כביסה. זה לא כאילו יש לי הפסקה או יום חופש מלהיות אמא. אם אני אתן לבעלי לקפל כביסה.. עדיף לא לדבר על זה. הכל יהיה כזה מקומט. מה שהוא קורה קיפול מאוד מאוד שונה מהקיפול שלי. ואם הוא כבר עושה טובה ושם את הכביסה במקום אז קודם כל הוא יבלבל את כל הבגדים וכל ילד יקבל את הכביסה של האחר. והוא גם לא שם במגירות הנכונות. על כל מגירה כתוב מכנסיים ארוכים, חולצות קצרות וכו' והוא עדיין שם חולצות ארוכות במגירה של המכנסיים...
האמצעי כבר הכין לי משהו בגן. הקטן לא כי הוא איתי. הגדול לא הכין שום דבר אבל הוא אמר שהוא רוצה להכין לי ארוחת בוקר במיטה, אבל זה אומר שהוא צריך ממש לקום מוקדם בבוקר מפני שאני עדיין מלמדת מחר (יום אחרון). אני לא חושבת שזה יצא לפועל.
חוץ מזה הרעיון נחמד. אני אוהבת שיש גם את יום האב. בזמנו בקיבוץ היינו חוגגים את יום הילד וזה היה יום מלא פעילויות כיפיות לילדיום שכלל גלגל ענק (מסובב ע"י טרקטור), צביעת פנים, משחקים היתוליים ועוד. חבל לי ששינו את זה ליום המשפחה.

noaronen1

New member
קיפול כביסה - עבר לאחריות הגדול

אז ככה, בעלי מאוד פדנט בענייני קיפול כביסה.
כשהגדול ביקש להחליף את ה- chore שלו משטיפת כלים למשהו אחר, העברנו אותו בהחלטה משותפת לקיפול כביסה. הבעל עשה לו חפיפה ומאושר מאיך שהגדול מקפל כביסה. לא מזמן רחמתי על הגדול וקיפלתי קצת והבעל שאל אותי אם אני קיפלתי - חחח הוא מייד מזהה את קיפול החולצות שלי ששונה משלו - מסוג הדברים שתמיד משעשעים אותי (וקצת גורמים להנאה מלראות את התסכול שלו מחוסר היכולת שלי לקיפול סופר דופר מושלם של החולצות).

me too

New member
יום האם

בקנדה מציינים את יום האם ב 11/5
בדרך כלל לא עושים משהו מיוחד, ארוחה קטנה. הילדון מביא ציור ומשהו קטן מהגן. השנה ממש יש תכונה סביב יום האם, הם הכין לי משהו בבית הספר ובינתיים הוא לא נותן לי לפתוח את.התיק.... הוא נתן לי כוס שהכין לי בצהרון.
השנה אמרתי לבעל שאני מצפה למשהו
הם בילו שעתיים בקניון, מענין מה אקבל

נראה לי יום נחמד. לא גדלנו על זה אז זה לא ביג אישיו בשבילנו, הילדון ממש בעיניין.
יום האם שמח

noaronen1

New member
איך שאני אוהבת את יום האם!!!

האמת הרבה יותר טוב מיומולדת - כי הילדים שלי כבר לא מאמינים לי שאני רק בת 24

כן, מציינים בארה"ב - ואני מאוד נהנית מזה - ממש תענוג קטן שלי.

זה יום שבדרך כלל מפנקים אותי ונותנים לי הקלות בעבודות השגרתיות שיוצאות לי מכל החורים.

האם הבעל/הילדים עושים משהו מיוחד עבורכן? ספרו
בתחילת השבוע שאלו אותי מה אני רוצה, אמרתי שלא חשוב העיקר לא ארוחת בוקר במיטה כי הם מכינים אוכל שאני אף פעם לא אוכלת בבוקר ובקיצור לא אוהבת את המנהג הזה. האמצעית הציעה שבגלל שאני תמיד מכינה ארוחות ערב שהם יפנקו אותי ויכינו לי ארוחת ערב - vegan.
הילדים היו ממש חמודים הם עשו מחקר באינטרנט ומצאו מתכונים. הכינו תפריט עם כמה אפשרויות למנה ראשונה, עיקרית, side וקינוח.
אני בחרתי דברים שידעתי שגם בעלי לא יסבול מהכנתם.
אתמול הלכתי עם הגדול לסופר - הוא הכין רשימה לוודא שלא יהיה חסר כלום וקנינו כל מה שצריך.
והיום הם בישלו את הרוב עם קצת עזרה מהבעל.
האמת יצא אוכל ממש ממש טעים. הילדים והבעל שיחקו אותה! אני פורשת לגמלאות ומעבירה את מלאכת הבישול אליהם.

זה היה יום האם הראשון שממש התמוגגתי. לא תמיד קל להיות אמא. אל תאמינו לכל הסיפורים שם בחוץ (סתאאאם) והיה מאוד מרגש לראות איך הילדים משקיעים כדי לעשות לי יום שמח. מאוד ריגש אותי יותר מכל מתנה.

יום אם שמח לכל אמהות הפורום.!!!!

mumfor4

New member
איזה מקסימים ומתחשבים

ומה ?הפכת לצמחונית גם ?
תמיד ידעתי לא להקשיב לסיפורים האלה על אמהות קלילה ונינוחה ;)

יום אם שמח !

noaronen1

New member
יותר גרוע! טבעונית... ואוהבת כל רגע!

ואם חס וחלילה אני אוכלת משהו שיש בו גבינה/דבש... הקטן שלי צועק: אמא!!!! זה לא Vegan 0 הוא מתבלבל בין בחירה לאלרגיה עם כל הילדים מסביב שסובלים מאלרגיות לאוכל.

mumfor4

New member
תמיד היית טבעונית ?

אני לא יכולה לדמיין לעצמי מה זה , רוצה לשתף מה קרה וממתי הפכת לטבעונית? הילדים שלך ובעלך לא טבעוניים גם נכון ?
בהנחה שלא היית כזאת מהתחלה מה זה עושה לגוף שלך האם את מרגישה טוב יותר עם עצמך ?

אני מאוד סקרנית

noaronen1

New member
ממש לא - בחרתי לנסות בינואר הזה

נכנסתי לספריה ומשיעמום נתקלתי בספר שמדבר על איך לרדת במשקל ב- 30 יום ובסופו של דבר היא מעבירה אותך להיות טבעונית. היה לי ברור שלשם זה הולך ומכיוון שבזמן האחרון אני קצת יותר קוראת על אוכל החלטתי לנסות ובאמת לראות אם הגוף בריא יותר ושות'
אני חייבת לציין שאני מאוד נהנית מסוג האוכל הזה ולמרות שחשבתי שאני אתגעגע למוצרי חלב וגבינות אני ממש לא! והאמת שאין לי שום רצון לגעת בבשר, אחרי חודשיים שלא נגעתי והכנו על האש ממש התחשק לי, לקחתי ביס והעוף הרגיש בפה כמו הריח שיש לו כשהוא טרי. זה היה לי מאוד מוזר, אותו כנ"ל עם ביצים. חיה טוב מאוד בלעדיהם. דואגת לאכול בריא וצריך גם ויטמנים 0- אז זה משהו שהוספתי.
אני אציין שאני לא בקטע של תנו לחיות לחיות וכאלו, באמת זה היה מסקרנות. למדתי לאכול בריא ולהבין מה ההשפעה של מוצרים מסויימים על הגוף שלנו.
הדבר היחידי - במשקל לא ממש ירדתי - אבל כשמפסיקים עם בשר וחלב השומנים בצמיג יורדים - וזה קיבלתי קומפלינמנטים אפילו מהילדים. כך שזה נחמד לראות את זה.

mumfor4

New member
מאוד מרתק , כבוד

אני לא חושבת שאני מסוגלת לדבר כזה , לחיות בלי חלב גבינה וביצים .
בלי בשר אני חושבת שאני מסוגלת לחיות לא רע אפילו , אבל זה טעים לי

את יכולה לכתוב תפריט לדוגמה שאת עושה נניח של יום מלא ?
איך זה שלא ירדת במשקל וכן בהיקפים את עושה גם ספורט ?
פסטה למשל את גם לא אוכלת או רק ביצים בצורתן הרגילה ?
תמיד חשבתי מה טבעונים אוכלים זרעים אגוזים וירקות מזה אני לא יכולה לחיות , אני אהיה רעבה כול היום .

בדיוק אותו דבר אצלנו

גם אני טבעונית וגם אצלי הילדים נכנסים להיסטריה כשאני מתקרבת למשהו לא טבעוני :)
כבר שנים הם אומרים "את זה אסור לך לאכול" ואני משננת "מותר לי. אני בוחרת לא".

למעלה