יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ויום העצמאות .

יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ויום העצמאות .

לזכר ניצולי השואה,שעלו בספינות המעפילים הרעועות ונפלו כאלמונים למען הקמת מדינת ישראל. לזכר חיילי צבא ההגנה לישראל,לוחמי המחתרות ההגנה האצ"ל והלח"י.שנפלו בכל המערכות למען הקמת וקיום מדינת ישראל. לזכר אמא שלי שרה.ניצולת השואה מאושוויץ שכל כך היתה גאה בחיילי צה"ל כל השנים. לזכר ששת המליונים ביניהם הסבים והסבתות הדודים והדודות ובני הדודים שלי,שרצו ושאפו לראות מדינה עברית ולא זכו. חלק נוסף מהאספנות שלי ושל אבא שלי. שיהיה לכולם חג שמח.

תמונה 3

סמלי כופר הישוב סמלי נדירים אלו משנת 1938 ניתנו לאלו שתרמו מכספם ותכשיטהם למען הגנת ובנין המדינה. אחד הסמלים עוצב ע"י מ.מורו מ"בצלאל".

תמונה 4

שטר 5 לירות פלשתינה ארץ ישראל בתקופת המנדט השנה 1939 יהודי גרמניה שהיו אז בארץ נתנו את השם "פונט" וכך נקרא פונט פלשתינה ארץ ישראל.נדיר ביותר!

תמונה 5

"המדינה הזמנית "הודעה! המדינה הזמנית פעלה במדינת ישראל כ10 חודשים מיום הכרזת העצמאות 14/5/48 ואח"כ הוקמה הכנסת הראשונה המסמך הוא על הוראה להקמת ביצורים למגויס.

תמונה 7

שקית בד שנשלחה ע"י הועד למען החייל היהודי לחייל הבריגדה. בתוך השקית היו מצרכים ומתנות לפסח השנה -1944

תמונה 10

לזכר בן דוד של אבא שלי יהודה, ניצול השואה, איש ההגנה,ואח"כ חייל צבא ההגנה לישראל לחם בכל המלחמות עד שבשנת 1976 נפטר. היות ולא היה לו ילדים אהיה אני מוכיר את זכרו בתמונה: אות ההגנה שניתן לו בשנת 1953

תודה לך יידישע לידער

אכן אנחנו כאן בפורום, מציינים במיוחד את ניצולי השואה שהגיעו לארץ, ומפליטים נרדפים, הפכו ללוחמים, הייתי מאד מבקשת שנעלה כאן סיפורים כאלה, כי אני חושבת שיש באנשים האלו עוצמה מיוחדת, ואנחנו מכבדים אותם, על תרומתם הייחודית לבניית הארץ על אף התלאות. במיוחד נזכיר את ניצולי השואה שעלו לארץ יחידים מכל משפחתם, ונפלו על הגנת המולדת, וחלקם אף לא זכו לקבר ישראל.
לכבודם ולזכרם!

טעית רק קצת,

הממשלה הזמנית היא שפעלה 10 חודשים בלבד. המדינה הזמנית קיימת עד היום... יופי של פריטים!

skito

New member
אריק שבוע טוב! שמח לביקרוך - ושאלה..

בפורום שבניהולך יש אספנים שלהם פריטים הקשורים לשואה?

segev018

לגבי הסמל השמאלי אני מתאר לעצמי שזה סמל המגויס,ובכן בשנת 1942 הוטל ע"י" כופר הישוב" מס שנקרא מגבית התגיסות וכנראה מי שתרם קיבל בין היתר סמל זה. מגבית התגיסות ביטלה את מס החירום שהוטל לפניה בסוף שנות ה30 בברכה וחג שמח.

תודה אוסף מאוד מעניין

ממוצאי שבת ננעץ שירשור מיוחד "לזכרם" שהדגש על פליטי שואה חללי מערכות ישראל או משפחות של פליטי השואה. כל נושא קרוב ישורשר.

עב

New member
צו התייצבות

גם לנו אוסף פרטי השייך להורים. הם חשו את משק כנפי ההיסטוריה ושמרו על כל מיני פריטים. הנה תעודת התייצבות לשירות העם באפריל 1948. המגייסים הם המוסדות הלאומיים, לא כתוב בדיוק לאיזו מטרה אבל זה היה די ברור - מקימים צבא שאין לו שם למדינה שעדיין לא קמה.

עב

New member
הצד השני

מחקתי את השם. החותמת האדומה "צבא" הוטבעה מאוחר יותר.

למעלה