יום הזיכרון ליצחק רבין

Over My Head

New member
יום הזיכרון ליצחק רבין../images/Emo16.gif../images/Emo42.gif

זיכרונות מאותו יום, ובכלל- כל מה שקשור- תכתבו פה. די לאלימות!

m i c k e y 15

New member
../images/Emo16.gif אני פשוט זוכרת

שישבתי בסלון הייתי בת 4 וחצי ככה אני חושבת או 5 ואני זוכרת שישבתי בחדר וראיתי טלוויזיה ואמא ואבא פתאום ממש התקרבו לטלוויזיה והגבירו ואז אמרו שראש הממשלה נרצח.. זה היה גגם מאוד עצוב לי כי אני די הבנתי מה קרה וזה.. זה היה קשה לכולם..ואני זוכרת שגם דיברנו על זה אח"כ בגן וזה

Lital1989

New member
הייתי בכיתה א'../images/Emo39.gif

אמא שלי העירה אותי כמו בכל בוקר ואמרה לי שרבין נרצח, איך אני זוכרת את זה.. אח"כ באתי לסלון ואבא שלי ראה את זה בטלוויזיה..ואני זוכרת שגם בבצפר דיברנו על זה באותו יום

hadarinke

New member
../images/Emo16.gif

הייתי בת 3.. אני לא זוכרת כלום רבל הוא באמת היה בן אדם חשוב, והוא שאף לשלום, ופשוט החלום התנפץ. זה אכזבה.

m a y a 1 2 4

New member
../images/Emo16.gif

הייתי בת שנה, אז אני לא זוכרת כלום. אבל תמיד הייתי עצובה בקשר ליום הזה. ואני פשוט שונאת את יגאל עמיר. שיירקב בגהינום, ושלא יקבל חנינה. למה? זה מאוד מתסכל. באמת שלא יתנו לו, הוא אפילו לא מתחרט, וזה מעצבן.

ש ט ו ץ

New member
../images/Emo16.gifאני זוכרת שההורים שלי ראו טלויזיה

הייתי אז בת 5 אני חושבת... ובטלויזיה ראיתי אנשים בוכים וזה... ושאלתי את אמא שלי מה קרה, והיא אמרה שרבין נרצח... זה היה מוזר כזה, כי עדיין הייתי קטנה וזה ולא הבנתי כל כך מה הלך... אבל עדיין הרגשתי שקרה משהו ממש קשה...

רוני48

New member
../images/Emo16.gif

אני הייתי בת חצי שנה... אני לא זוכרת כלום אבל אמא שלי סיפרה לי שאבא נסע לעצרת, ואני והיא שכבנו שתינו במיטה ואמא ראתה והקליטה סרט ואז אבא התקשר ואמא שמהר נעביר לחדשות וניתק ואז אמא העבירה לערוץ 2 והידאו עדיין המשיך להקליט והוא הקליט את החדשות שאמרו שרבין נפצע ואחר כך שהוא מת.

Over My Head

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo42.gif

הייתי אז די קטנה...בת 3 או אפילו פחות. אני לא זוכרת כלום- אבל זה כואב לי כאילו הייתי שם. אתמול הייתי בטקס במתנס, והרכזת מבוגרים שלנו דיברה. היא אמרה שהיא עברה מלחמות ושההורים שלה עברו מלחמות וכשרבין נבחר לראש ממשלה והתחיל לפעול למען השלום היא הייתה אמא צעירה, והיא ראתה את "האור בקצה המנהרה. היא הסתכלה על הילדים שלה וחשבה ש-אולי באמת הגיע הרגע והילדים שלה לא יסבלו מלחמות ושכל החברים שלהם לא יצטרכו לצאת להלחם, ולהפצע או אפילו גרוע מזה. וכשהוא נרצח- זה פשוט היה כאילו ניפצו את כל החלומות שלה. זה כל כך עצוב. יגאל עמיר הוא בנאדם שפל ונתעב, ואם ישחרוו אותו זה יהיה פשוט אובדן של כל האמון שעוד נשאר לי (ולעוד אנשים,אני בטוחה) במדינה הזאת. יהי זכרו ברוך

Cindy Campbell

New member
יהיה זכרו ברוך../images/Emo16.gif../images/Emo10.gif

הייתי בת 3 כשזה קרה, אז מן הסתם אני לא ממש זוכרת את זה... היה לנו היום טקס בביה"ס, היה די יפה ומרגש. אני חושבת שאולי באמת היינו יכולים לחיות בשלום היום אם הוא לא היה נרצח, ויגאל עמיר שבר את מה שרבין בנה. לא לכולנו יש אותן דעות, וזה בסדר גמור, אבל לא רוצחים אדם שלא חושב כמוך
.

shiratel

New member
אה, זכרונות

וואיי... אין לי
לא זוכרת כלום מהערב הזה (בת 4 - כנראה ישנתי). זוכרת שהלכנו עם הגן למשכן הכנסת (לא זוכרת אפילו אם זה לפני או אחרי, נראלי אחרי) וזה הכי קרוב לעניין שיש לי מאותה תקופה...

דנה EF

New member
../images/Emo72.gif../images/Emo16.gifיהי זכרו ברוך...

אני הייתי בת 3, ואני לא זוכרת כלום... רק את מה שלומדים בבי"ס ומקריאים בטקסי זיכרון.. זה שנותנים ליגאל עמיר להמשיך את השושלת הדוחה שלו, זה פשוט.. עצוב... זה כאילו "אוקיי, רבין נרצח.. יאללה עוברים הלאה" יגאל עמיר רצח את ראש הממשלה, והוא רצח גם את המדינה, ואת הסיכוי לשלום.. כמה קלישאה שזה נשמע.. צריך לתת ליגאל עמיר הזה להרקב בגיהנום... ובנוגע לרבין... באמת אין עוד אנשים כמו האיש ההוא.........

../images/Emo205.gif../images/Emo187.gif../images/Emo16.gif, דעתי בנושא:

אתמול עברנו פעולה בנושא, ברצוני לשתף אתכם בדעותיי ובדיון שנערך. מי לימד אותי על רצח רבין? בית הספר, אמא והתקשורת. אבל מה אני יודעת על רבין, רבין האיש? לא הרבה. אני יודעת שהוא נרצח ב4.11.95, ע"י מתנקש בשם יגאל עמיר. קראתי בעיתון שהחליט לרצוח אותו לאחר שנחתם הסכם אוסלו א'. רבין נרצח בעצרת לשלום. הוא לא רצה ללבוש אפוד מגן, הוא טען ש"יהודי לא יהרוג יהודי", שזו עצרת לשלום. כיכר מלכי ישראל נקראה מאותו יום נורא על שמו. רבין היה רמטכ"ל, שר ורוה"מ. היו לו הרבה מתנגדים. הוא גם היה ג'ינג'י, למד בבית ספר "כדורי". אני גם יודעת שדליה רבין, שמכהנת עכשיו בתור ח"כית, היא הבת שלו. את היום הזה, שבו רבין נרצח, אני לא זוכרת. הייתי בת... שנתיים וקצת. אבל אני זוכרת שכבר מכיתה א' היה לי רגש ליום הזה. אני זוכרת שהמחנכת בכתה, ואז חזרתי הביתה וגם אני בכיתי. לא ידעתי על מה ועל מי, פשוט בכיתי. כמה שנים אחר כך קיבלתי ספר שנקרא "הג'ינג'י הנחמד שהיה לראש ממשלה". הוא הסביר לי הכל. מלבד היום הזה, לא בכיתי מעולם ביום הזיכרון, אך היה לי רגש לרצח הזה. ומאז ומתמיד, דעה. בכל שנה, מזכירים את יגאל עמיר הרוצח. איך לא יזכירו? השנה במיוחד- למפלצת הולך להיות יורש, יש אפילו דיבורים על ניקוי חלק ממאסרו. הוא צריך להרקב בכלא. הוא, וכל הרוצחים. לקחת חיים של אדם יותר גרוע מגנבה, אונס, ודברים אחרים. הרי אחת מהדיברות בעשרת הדיברות היא "לא תרצח". כל שנה, מדברים על יגאל עמיר, אבל לא מדברים על החברה. החברה הימנית, חברה שלמה, שבעצם רצחה אותו. אותה חברה שלא היה יום שלא ערכה הפגנות נגד רבין, אותה חברה, שכללה את ביבי נתניהו, אריאל שרון, משה קצב, לימור לבנת ועוד רבים אחרים- שעמדה בכיכר ציון, קראה למותו. אותה חברה שהשוותה את רבין לערפאת, להיטלר. אותה חברה שלא התביישה להפיץ תמונות של רבין בארון המתים. אז כן, רצח פיזי נעשה ע"י אדם אחד, אבל רצח נפשי, המניע הגדול ביותר לרצח- הוא החברה. ועל מה עשו את כל הדברים הנ"ל לאדם? על דעות פוליטיות מנוגדות. דעה! האם עולה בדעתכם שאתם ואחד מחבריכם, או אחד מבני כיתתכם תנהלו דיון, יהיו לכם דעות מנוגדות אז פשוט תקומו ותירו בו?! לצערנו הרב, יש מקרים. החברה הישראלית לא למדה. אם היו מניחים לרבין, היינו חיים בשלום. האינתיפאדה השנייה לא הייתה קיימת בכלל, לא היה דבר כזה "מלחמת לבנון השנייה". אבל יגאל עמיר, מאחוריו החברה הימנית, הם, הצליחו לקטוע את תהליך השלום. אסיים בתקווה שלא נדע עוד צער. ואני יודעת שזה ארוך, אבל תשקיעו שתי דק', שתי דק' מזמנכם ותקראו. בבקשה. שיר

Black Jane

New member
אני זוכרת את מה שלימדו אותנו בגן: שמישהו רע

רצח מישהו טוב..... כיום שמבינים את הכל לעומק, לדברים יש יותר משמעות...

../images/Emo16.gif../images/Emo219.gif

רק עכשיו אני קולטת כמה לאנשים לא אכפת מהיום הזה. הגעתי ב10:00 היום,בדיוק לטקס. לצערי התיישבתי על יד הילדים שלא ממש אכפת להם מהיום הזה [ושנוגעים בסיכות שעל התיק שלי
]. לכל השכבה לקח חצי שעה בערך להגיע וחצי שעה לסתום את הפה. עד שסוף-סוף הם סתמו-היה חושך באולם,וכולם התחילו לצרוח שטויות ועשו אור עם הפלאפונים. ואז צרחו כל הזמן בסרטון. אח"כ היה קטע שמישהי קראה ואמרה כל הזמן:"רצחו את אבא. הרגו את אבא. רצחו את אבא. הרגו את אבא. בלהבלה." וכולם צחקו בלי הפסקה. כן,זה היה מעצבן שהיא אמרה את זה כל הזמן,אבל לפחות שלא יצחקו. ואז היו שירים וריקוד וכל הזמן הילדים האלו צחקו. והכי דפוק-הם צעקו "נאצי" באמצע הסרטון
. אני לא מבינה ממש למה הם לא יכלו לפחות פעם אחת לסתום ולהבין שזה לא מצחיק ושזה יכול לקרות לכל אחד פתאום. סתם רציתי לספר את זה,זה ממש דוחה מה שהם עשו. אפילו עוד לא נולדתי כשרבין נרצח. נולדתי רק באפריל באותה השנה. כל מה שאני יודעת זה מהבי"ס/טלוויזיה/אינטרנט/הורים.

../images/Emo205.gif../images/Emo187.gif=\

לצערנו זוהי דרך החינוך של חלק מהעם. ללמד את הילדים דברים כאלה.. ממ, לוטן, את כן נולדת בשנה הזו כי נובמבר זה אחרי אפריל

למעלה